Ženeva, Švajcarska

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 179,27 € / po osobi. 

Kako izgleda idealan grad? Ni preveliki, ni suviše mali. Trebalo bi da ima sve prednosti metropole, ali i miran ritam provincije, koji budi spokoj i razbija dinamiku gradskog života. Kada, uz sve ovo, poseduje i bogatu tradiciju, predivnu arhitekturu, atraktivne prirodne lepote i najbolji životni standard na svetu, samo jedan ispunjava sve uslove. Ženeva!

Smeštena je na zapadnoj obali istoimenog jezera i predstavlja metropolu u malom pakovanju. Čuveni švajcarski grad ima kosmopolitski duh, poput Londona ili Pariza, ali je uz to zadržao šarm i toplinu alpske varoši.

Pred znatiželjnim turistima prostiru se „ulickane“ ulice, redovi ekskluzivnih hotela i banaka, a sve pod konac… Grad je središte evropske elite, bankarski centar, ali i domaćin mnogih svetskih organizacija, među kojima je i evropsko sedište Ujedinjenih nacija. U njemu žive, rade i dolaze u obilazak ljudi svih rasa, baš kao i u najveće svetske metropole.
Prirodne lepote grada nisu ništa manje očaravajuće. Jezero sa kristalno čistom vodom i čuvenim gejzirom u samom centru, obaveznim detaljem ženevskih razglednica, predstavlja atrakciju jer usred Alpa dočarava mediteransku atmosferu. Javni trg, najstariji u Ženevi, nalazi se u srcu starog grada.
Atmosfera trga Place Bourg-de-Four je srdačna, pojačana malim uskim prodavnicama antikviteta, bistroima i kafićima na otvorenom koji okružuju gracioznu fontanu iz 18. veka. Na istoku je Palata Pravde, koja je prvobitno bila manastir i onda glavno sklonište. To je dom ženevske sudske vlasti od sredine 19. veka.
 

Trg Place Neuve je umetnički centar Ženeve. U sredini trga, videćete konjanika generala Anrija Difura (1787-1875). On nije bio samo inženjer, već i profesor na univerzitetu, izdavač najpotpunijih planinskih mapa Švajcarske, glavni komandant konfederacijske armije i posle u sedamdeset šestoj godini, član komiteta petorice, grupe koja je osnivač prvog koncepta Crvenog krsta.

Ako je ulica Rona kičma Ženeve, obala jezera je sigurno najpoznatije lice grada, sa čuvenim vodoskokom koji eruptira 137 metara u vis. Jezerski kej je oivičen predivnim lejama ruža i egzotičnom florom. Uz njih videćete elegantne stare rezidencije. Ispod centralnih mostova, po jezeru plivaju beli labudovi, takođe simbol ove male švajcarske metropole.
Dve interesantne atrakcije nalaze se u Engleskoj bašti: čuveni cvetni sat, odraz ženevske baštine i nepobitnog liderstva u proizvodnji satova i Nacionalni Spomenik koji slavi pomen na Ženevsku uniju sa Švajcarskom u 1815 god.

 

Paralelno sa pont du Mont-Blanc i dostupnost sa pont des Bergues, videćete ostrvo Ruso, formirano 1583, koje je nekada služilo odbrani luke. Kasnije postao je park nazvan „Ile port“ .U centru ovog ostrva nalazi se statua filozofa-pisca Žan Žaka Rusoa, verovatno najpoznatijeg ženevskog sina.
Na desnom strani obale jezera možete se diviti spomeniku Brunsvik, koji sadrži grobnicu Čarlsa II, vojvode od Brunsvika.Vojvoda je ostavio svoje bogatstvo gradu Ženevi, pod uslovom da ga grad smesti u repliku veronskog mauzoleja Skaligeri. Dalje duž obale je Paquis jetty, sa njegovim svetionikom i javnim kupatilima.

Ženeva, raj za šoping, nudi bezbroj butika i mnoštvo trgovačkih radnji i neuporediv izbor artikala svih vrsta iz svih delova sveta. Prestonica proizvodnje satova i ekskluzivnih zlatara, nudi unikatan izbor njihovih proizvoda. Pre nego što napustite grad, ne zaboravite se snabdeti sa čokoladom iz jedne od velikog broja ženevskih čokolaterija. I za kraj, zašto ne staviti neki švajcarski armijski nož na vaš spisak. Oni su idealan dar za vaše prijatelje ili za vas same. Ako razmišljate gde da dočekate novu godinu, u mirnijoj i intimnijoj atmosferi bez preterane buke i velike gužve, mislim da bi ovaj grad bio odličan izbor.

TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji


Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Ženevi. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda

Predloženi datum putovanja: 

Termin 1.Termin 2.Termin 3.
07.06.2019  – 10.06.201906.09.2019  – 09.09.201918.10.2019  – 21.10.2019

1. Let avio kompanijom Easyjet na relaciji Beograd (BEG) – Ženeva (GVA). Let traje oko 2h. Detalje  možete pogledati na slikama ispod.

2. Transfer od međunarodnog aerodroma Ženeva do izabranog smeštaja, ovaj put to je hotel Ibis budget Geneva. Do hotela možete doći autobusom linija 10, koji ide na svakih 10 minuta. Putovanje traje 5 minuta (samo 3 autobuske stanice). Cena karte je 1€. Ovom linijom od hotela lako stižete do centra grada. Da ne zaboravim da vam napomenem da besplatnu kartu za jednu vožnju možete preuzeti iz automata na aerodromu, bluzu traka za preuzimanje prtljaga. Ta karta vam obezbeđuje da besplatno stignete do svog hotela.

3. Smeštaj u izabranom smešaju, hotel Ibis budget Geneva na adresi Avenue Louis Casai 30 Cointrin 1216 Geneva. Ovaj hotel nalazi se na odličnoj lokaciji, između aerodorma Ženeva i centra grada. Cena smeštaja na bazi noćenja u dvokrevetnoj sobi (tri noći) je 205,32 €. Preko puta ovog hotela nalazi se veliki šoping centar Balexert, sa brojnim restoranima i prodavnicama. U hoteu će vam uz ključ za sobu, dati besplatnu kartu za gradski prevoz koja vam važi onoliko dugo koliko boravite u hotelu. To je praksa u svih hotelima u Ženevi. Ukoliko zaborave da vam daju , podsetite ih….

Predlažemo da razmislite o hostelu, recimo City Hostel Geneva, koji se nalazi na adresi Rue Ferrier 2, Paquis, 1202 Ženeva. Objekat se nalazi pored železničke stanice, na 750 metara od Ženevskog jezera. U ponudi su besplatan bežični internet, kompletno opremljena zajednička kuhinja i prostran salon sa računarima. Gosti dobijaju besplatnu kartu za javni prevoz u Ženevi i popust za ulaznice u Muzej Crvenog krsta. Smeštaj je na bazi noćenja, po krevetu, pri čemu cena iznosi 109 €.

Ovo je svakako samo predložen smeštaj, vi možete da pogledate ponude i da odaberete smeštaj prema svojim potrebama i željama. Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Ženevi možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

4. Transfer od hotela do aerodroma na isti način kao pri dolasku, autobuska linija 10 suprotan pravac.

5. Let avio-kompanijom Easyjet na liniji Ženeva (GVA) – Beograd (BEG). Let traje oko 2h. Detalje možete pogledati na slici gore

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za odraslu  osobu
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
118,98 €68,27 €71,80 €
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu iznosi 2 €
hotel Ibis budget Geneva  na adresi Avenue Louis Casai 30 Cointrin 1216 Geneva
 Termin 1.Termin 2.Termin 3.
dvokrevetna205,32 €
City Hostel Geneva, na adresi Rue Ferrier 2, Paquis, 1202 Ženeva
 Termin 1.Termin 2.Termin 3.
po krevetu109 €
Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
229,98 €179,27 €182,80 €

Navedene cene preuzete 17.03.2019. god.

IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije:
Možda želite da iz Ženeve  odete na jednodnevni izlet u Anesi ili možda izlet do Liona, naprevite izlet za svoju dušu. Više o putu do Anesi ili Liona možete pogledati ovde.

Ženeva – Lion

Ženeva, Švajcarska ————–   ———– Lion, Francuska Udaljenost : 162,2 km. Vreme putovanja: 1h 50 min. Cena karte : 23 – 45 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se Прочитај више…

0 comments

Ženeva – Ansi

Ženeva, Švajcarska ————–   ———– Ansi, Francuska Udaljenost : 42 km. Vreme putovanja: 60 min. Cena karte : 6 – 11 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite Прочитај више…

0 comments
Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete više dana u Ženevi. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Srećan put…
Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.