Ženeva – Ansi

Објави putovanjeonline

Preporučeni transfer
Ženeva, Švajcarska ————–   ———– Ansi, Francuska
Udaljenost : 42 km. Vreme putovanja: 60 min. Cena karte : 6 – 11 €

Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne destinacije do druge uz najpovoljniji odnos cena /usluga/doživljaj. Na vama je da se odlučite za najprihvatljiviju opciju.

Ako se  nalazite u Ženevi, i kojim slučajem znamenitosti  ovog grada nisu dovoljne da zadovolje vašu žnatiželju za spoznajom novog i  nesvakidašnjeg. Želite više, možda je dobar predlog za vas da napravite izlet  do obližnjeg grada Ansi (Annesy) .

Ansi  je grad u istočnoj Francuskoj u regionu Rona-Alpi. To je glavni grad departmana  Gornja Savoja. Leži na obali istoimenog jezera. Od Ženeve je udaljen 35 kilometara. Ovaj grad ima oko 220.000 stanovnika, koji stagnira već duži niz  godina. Ovaj idilični i turičtički gradić nazivaju još  „Alpskom Venecijom“ budući da  ima dva kanala i  reku Tju (Thiou) koja protiče kroz grad i čija je prvobitna uloga bila da ga  štiti. Industriski razvoj grad doživljava u 19. veku sa proizvodnjom svile.

Od  kraja 19. veka, Ansi počinje da se razvija kao turistički centar oblasti,  zahvaljujući jezeru na kome se nalazi i blizini zimskih ski centara. Ansi od  1973. godine postaje obrazovani centar oblasti, osnivanjem Savojskog Univerziteta.  Velika pažnja u ovom gradu se posvećuje ekologiji. Tako grad uspeo da  očuva svoje zelene površine  koje  dominiraju gradom. Briga za prirodno okruženje i ekologiju je vidljiva na  svakom koraku. Ovaj gradić i velikoj meri podseća na obližnji i mnogo veći grad Ženevu. Osvojiće vas svojom prisnošću i izvesnom toplinom koju obično imaju manji gradovi, a kojima se obično veliki gradovi ne mogu pohvaliti.

Dok šetate uličicama ovog prijatnog gradića ili pored njegovog jezera, udisaćete predivan svež vazduh. Pomešan sa mirisom cveća i zelenila ispuniće vam pluća koja su uveliko navikla na smog velikih gradova i koja su davno zaboravila miris svežeg vazduha. Preplaviće vas osećaj zadovoljstva i nekog spokoja. Ukoliko imate mogućnosti svakako posetite ovaj mali prijatan grad.

PONUDA SMEŠTAJA U ANESI
Pogledajte ponudu smeštaja u Anesi i izaberite smeštaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Obezbedili smo vam da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, na vama je samo da se prepustite uživanju.Booking.com

Do Ansi možete doći iznajmljenim automobilom, koji možete uzeti u nekoj od renta-car agencija ili možda taksijem, ali u tom slučaju računajte na znatan trošak (između 140€ -170€ ). Mislim da za tolikim troškom nema potrebe, budući da do Anesi idu autobusi koji su znatno povoljniji, te za svega neki 10€ možete stići do ovog gradića.

Od Geneva Uni-Mail do Ansi možete autobuskom kompanijom Hautesavoi čiji autobusi idu na svaka  3 sata. Vožnja traje 1h i 30minuta. Cena karte u jednom pravcu za jednu osobu je 6€-11€.

Raspored polazaka i cenu možete možete pogledati dole

Категорије: kratka putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.