Vueling airlines

Објави putovanjeonline

KRATKO PREDSTAVLJANJE
IATAICAO
VYVLG
Osnovan2004
Operativne bazeBarselona – El Prat
Rome- Fiumicino
Frequent-flyer programPunto
Iberia Plus
Flota veličina107
Destinacije163
Slogan kompanijeLove The Way You Fly
Matična kompanijaIAG
ŠtabBarselona, Spain
Vebsajtvueling.com

Vueling Airlines, S.A je španski low cost avio prevoznik sa habovima na aerodromu Barcelona–El Prat, Španija i aerodrom Leonardo da Vinci–Fiumicino u Rimu, Italija. Ime potiče od španske reči vuelo, što znači let. Postoji trinest dodatnih baza u A Koruna, Alikante, Amsterdam, Bilbao, Brisel, Firenca, Madrid, Malaga, Palma de Majorka, Paris-Orli, Santiago de Compostela, Sevilja, Valensija  i sezonska baza na Ibici. Vueling opslužuje preko 100 destinacija u Africi, Aziji i Evropi i trenutno je druga aviokompanija u Španiji. Vueling leti za Beograd iz Barselone u toku letnje sezone.

Vueling je osnovana u februaru 2004. godine i počela sa radom 1. jula 2004. godine sa letom između Barselone i Ibice. Inicijalna flota se sastojala od dva Airbus A320, sa sedištem u Barseloni a opsluživala je  Brisel, Ibicu, Palma de Majorku i Pariz-Charles de Gaulle. Ime Vueling je formiran kombinujući španska reč VUELO (Flight) sa engleskim  gerund sufiksom -ING.

FLOTACODESHARETARIFEFrequent flyer programPRTLJAGDESTINACIJE
Kompanija raspolaže flotom od 107 aviona i to:

Avioniu upotrebiporučeno
Airbus A319-1005
Airbus A320-20087
Airbus A320neo47
Airbus A321-20015
Total10747

 

Veuling je u svojim avionima uveo jedinstvenu ekonomsku klasu. Iako su kabine aviona konfigurisane kao jedna ekonomska klasa Vueling je napravio malu razliku sa sedištima u prvim redovima. U zavisnosti od potražnje sedišta u prvim redovima se prodaju kao deo „excellence“ paketa usluga. U tom slučaju se ne prodaje srednje sedište, kako bi se obezbedila veća udobnost za putnike.

Kompanija Vueling ima potpisane codeshare ugovore sa kompanijama:

 • British Airways
 • Iberia
 • Qatar Airways

Vueling ima tri tarife koje određuju cene karata: basic, optima i excellence.

Basic tarifa

Basic tarifa je osnovna tarifa, koja omogućava najpovoljniju cenu za putovanje. Ona obuhvata samo prevoz avionom i skupljanje tačkica za Punto program.
Prtljag, hrana i piće tokom leta, izbor sedišta i druge usluge se plaćaju posebno. Doplata za prtljag je od 12 evra po torbi po pravcu. Željeno sedište se plaća od 4 do 12 evra u zavisnosti od izbora.

Optima tarifa

Putnici sa kartom koja je kupljena prema optima tarifi imaju mogućnost da osim prevoza i ručnog prtljaga na let predaju i poseban prtljag (jedna torba do 23kg), da izaberu sedište (bez sedišta sa više prostora za noge).

Excellence tarifa

Ova tarifa obuhvata osim osnovne usluge prevoza i brojne druge dodatne usluge. Putnici sa kartom kupljenom prema exellence tarifi imaju pravo da predaju jednu torbu do 23 kg, mogu da sede u prvom redu sa dodatnim komforom, imaju rezervisan prostor za ručni prtljag, prioritet prilikom ukrcavanja, poseban šalter za čekiranje, brzu traku na kd kontrolnim punktovima na aerodromima i besplatnu hranu i piće tokom leta.

Ova tarifa omogućava i pristup salonu za putnike biznis klase kao i punu refundabilnosti i promenjivost karte. Putnik može da promeni datum polaska bez nadoknade (u zavisnosti od raspoloživosti mesta na novoizabranom letu).

Vueling nudi dva frequent flyer programa.

 • Punto (španski za tačku) vam omogućava da prikupite poene, a zatim da ih razmenite za letove do bilo koje Vueling destinacije.
 • Iberia Plus može da se koristi za letove ili za plaćanje  drugih Iberia usluga, ili onih drugih kompanija povezanih sa programom Iberia Plus.

PRTLJAG

Prtljag za čekiranje
Uzmite sve što je potrebno sa sobom i ne budite natovareni na aerodromu. Ako vaš prtljag premašuje težinu od 10 kg ili veličinu od 55x40x20 cm, onda ga predajte na čekiranje i letite opuštenije.
Tip karte – Optima Fare, Excellence Fare, Economy Checked baggage.Izborom bilo koji od ovih tarifa, svaki putnik može predati jednu torbu do 23 kg.

Ručni prtljag

Vaš ručni prtljag je ono što možete uneti u avion sa vama, pod uslovom da vasa torba nije teža od 10 kg i nije veća od 55x40x20 cm.
Ne zaboravite, propisi na gate su veoma strogi. Ako veličina ili težina vašeg prtljaga prelazi propisanu, moraćete da platite naknadu od 35 € po komadu za svaku liniju na vašem putovanju.

Destinacije do kojih kompanije Vueling ima direktne redovne i sezonske linije:

Категорије: aviokompanije

5 коментара

Gordana · у

Molim da mi pojasnite cekiranje kod ove kompanije. Interesuje me let Dubrovnik – Rim . Ne dozvoljava mi on-line cekiranje. Da li se mozda cekiranje vrsi na salterima i da li se tada doplacuje? Unaprijed zahvaljujem.

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  ukoliko nemate opciju online čekiranja, znači da se čekiranje obavlja na šalteru te da se svi putnici moraju prijaviti na šalter za check-in.
  Sa sobom ponesite isprintan dokument o kupovini karte (koji ste dobili na vas e-mail). Želimo vam srećan put.

Derek Bolick · у

Wonderful work! This is the kind of info that
are meant to be shared around the internet.
Shame on Google for now not positioning this put up higher!
Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

  putovanjeonline · у

  Thanks for compliments and support. With your suggestions we will make a better site together.

Vuelin airlines · у

Benita Quotes

upoznajte kompaniju Vueling airlines

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.