Moskva Vnukovo (VKO)

Објави putovanjeonline

Moskovski aerodrom Vnukovo (IATA: VKO ICAO: UUVV), je međunarodni aerodrom koji se nalazi 28 kilometara (17 Mi) jugozapadno od centra Moskve. Aerodrom poseduju dual-pistu. To je jedan od tri glavna aerodroma koji služe Moskva, zajedno sa međunarodnim aerodromom Domodedovo i Šeremetjevo međunarodnim aerodromom. To je treći najprometniji aerodrom u Rusiji.

Vnukovo je najstariji moskovski operativni aerodrom. Otvoren je i korišćen za vojne operacije tokom Drugog svetskog rata, ali je postao civilni objekat nakon rata. Njegova izgradnja je odobrena od strane sovjetske vlade 1937. godine, zato što je stariji Khodinka Aerodrome ( koji se nalazio mnogo bliže centru grada, ali zatvoren od 1980.) postao preopterećen. Vnukovo je otvoren 1. jula 1941.

Od tri Moskva aerodroma, Vnukovo je najviša (204 metara (669 ft) nadmorske visine). Dakle, u slučaju magle, često služio kao alternativni aerodrom.

Aerodromu ima dve piste, od 3.000 metara (9,800 ft) i 3.060 metara (10,040 stopa) u dužini, koje se međusobno seku. Svaki pista je 60 metara (200 stopa) široka, sa 10 metara (33 stopa) širine sigurnosnih oboda na svakoj strani. Zajedno piste imaju kapacitet je 60 avio-operacija na sat.

Aerodroma Vnukovo je opremljen VIP holom koji se koristi od strane mnogih političkih lidera i važnih ljudi u poseti Rusiji. Ruski predsednik takođe koristi Vnukovo kao VIP objekat. Nalazi se na severnoj periferiji aerodroma. Zbog toga je aerodrom povremeno zatvorena za redovne letove kada VIP letovi odlaze i dolaze.


Terminal

Резултат слика за vnukovo airport

Aerodrom ima dva putnička terminala (Terminal A i Terminal B), jedna terminal opšte avijacije  (za čarter i poslovne letove), jedan teretni terminal i 60 avio stajališta. Terminal A se koristi i za domaće i međunarodne letove i terminal D se koristi samo za domaće turiste iz Severnog Kavkazau. Terminal B je van upotrebe od avgusta 2016.

Сродна слика


Transfer

Voz 

Aeroexpress direktna linija povezuje aerodroma Vnukovo i Kijevski železnički terminal u centru Moskve. Aeroexpress voz stiže do aerodroma Vnukovo do podzemne železničke stanice koja je povezana sa podzemnim nivoom terminala A. Putovanje traje 35 minuta.

Cena karte za Aeroexpress

Ekonomska klasacena karte
Biznis klasacena karte
Karta u jednom pravcu za odraslu osobu400 RUBKarta u jednom pravcu za odraslu osobu900 RUB
Online kupovina320 RUB
Povratna karta (važi 30 dana od dana kupovine)800 RUB
Online kupvina680 RUB

Autobus

Autobusi komapnije Mosgortrans obezbeđuju vezu između aerodroma Vnukovo i grada Moskve sa dve linije:

Linija
Broj
Linija
Vreme putovanja
Interval
Notes
611“Yugo-Zapadnaya” metro station —  “Troparyovo” metro station —  Vnukovo airport — Vnukovo plant35-40 minutapo rasporedu, od 11 minutaAerodrom Vnukovo nije krajnja stanica na putu.

Vreme rada: 5AM – 1AM

611c“Yugo-Zapadnaya” metro station —   “Troparyovo” metro station —   Vnukovo airport35-40 minutaod 25 minutaAerodrom Vnukovo je krajnja stanica na putu.

Vreme rada: 7AM – 23AM

Cena karte

Karte važe u svim Mosgortrans autobusima, trolejbusima i tramvajima koji rade u gradu Moskvi.

Karte na blagajni

RUB 30 – jedno putovanje autobusom, trolejbusom ili tramvajem bez prebacivanja na drugu rutu
RUB 50 – 90 minuta karta (bez limita putovanje nadzemnim saobraćajem i jedno putovanje sa metroom)

Ulaznice koje se prodaju kod vozača u autobusu

RUB 50 – 90 minuta karta (bez limita putovanje nadzemnim saobraćajem i jedno putovanje sa metroom)
RUB 100 – četiri putovanja autobusom, trolejbusom ili tramvajem


Minibus

Minibus stanica na aerodromu Vnukovo se nalazi ispred terminala A. Minibus linija 45m koja povezuje aerodrom Vnukovo i Jugo-Zapadna metro stanica na liniji 1 (crvena ).  Minibus radi od 07:00 do 22:30.

Minibus će vam obezbediti vožnju udobnim Ford kombijem koji će vas odvesti na/sa aerodroma, a karte se rasprodaju za 15 do 20 minuta. Imajte na umu da minibus vozilo će krenuti samo kada je puno. To obično traje 10 minuta čekanja za kompletnim okupljanjem putnika.


DESTINACIJE
Destinacije do kojih postoje redovne linije sa aerodrome Vnukovo
Категорије: aerodromi

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.