Prije polaska na put, savjetujemo vam da obavezno provjerite sve uslove ulaska u državu u koju ste se uputili. Obavezno provjerite da li je potrebno da posjedujete vize za ulazak u zemlju u koju idete. Zbog mogućih promjena svakako se preporučuje prije putovanja zatražiti dodatne informacije o putovanju crnogorskih državljana  u druge države/entitete u nadležnom diplomatskom predstavništvu /konzulatu te države/entiteta.

 

Zahtevi za vizu za građane Crne Gore
Crna Gora
Pristup bez viza
Visa po dolasku
eVisa
Visa dostupna i po dolasku ili online
Potrebna je viza

 

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova Republike Crne Gore

 

 

97 comments to “Vize za državljane Crne Gore”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Zerina - Одговори

  Zdravo trebaju nam vize al ovi brojevi nisu u fnkciji Ako bi mogli dobiti validan broj pri nabavljanu viza Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana Zerina,
   niste nam naveli za koju državu vam je potrebna viza, kako bi smo pokušali da dođemo do informacije koja vam je potrebna, i koju bi smo prosledili vama.
   Navedite nam u koju zemlju planirate da putujete i koje države ste državljanin.
   Srdačan pozdrav

 2. Milijana - Одговори

  Poštovani,
  pročitala sam u gornjim komentarima da je građanima Crne Gore potrebna viza za Boliviju. Da li je moguće istu kupiti na ulasku u zemlju, ili se treba obratiti ambasadi i kojoj? Unaprijed zahvaljujem!

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   prema nepotvrđenoj informaciji kojom raspolažemo državljani Crne Gore mogu dobiti vizu po dalasku u Boliviju iz naknadu od $30. Napominjemo da je to ne proverena informacija, stoga savetujemo da pribavite vizu pre polaska na put. U tom slučaju viza je besplatna. Za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Bolivije u Rimu. Savetujemo da kontaktirate ambasadu koja se nalazi na adresi:
   Ambasciata di Bolivia
   Via Civitavecchia, 1, 00198 Roma
   Tel. + 39 068841001
   + 39 0692081327
   Fax + 39 068840740
   sajt: https://embajadadebolivia.it/
   radno vreme: radnim danima 09:00-13:00 15:-17:00 subotom i nedeljom ne rade
   možete kontaktirati i generalni konzult u Milanu:
   Consulado General Milano
   C. corso Buenos Aires, 64 20124, Milano
   Tel: (39-0) 225060947
   Fax: (39-0) 225060948
   E-mail: conbolmilan@gmail.com
   infocgbmi@gmail.com
   radno vreme: radnim danima od 08:00 – 14:00
   Srdačan pozdrav.

 3. Anita - Одговори

  Zdravo, narednog ljeta idem za Ameriku i htjela bih iz Amerike da idem za Dominikansku republiku. Da li je to moguce zbog vize, i kako ide procedura?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   svakako da možete iz Amerike da posetite Dominikansku republiku. Predhodno je potrebno da pribavite vizu, budući da je državljanima Crne Gore za ulazak na teritoriju Dominikanske republike potrebna viza. Za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Dominikanske Republike u Beču na adresi:
   Dominican Republic embassy in Vienna, Austria
   Prinz Eugen-Straße 18, 1040 Wien
   Radno vreme: radnim danima 09:00 – 12:00, subotom i nedeljom ne rade
   Tel:+43 1 5058555
   Znači pre polaska na put u Ameriku neophodno je da pribavite vizu.
   Srdačan pozdrav i srećan put.

 4. Muhamed - Одговори

  Postovani. Kako se dobija viza za Irsku, gradjanin sam Crnr Gore, mora li se ici u Budimpestu. Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore za pribavljanje vize za Irsku, za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Irske u Budimpešti. Međutim uvidom u sajt ambasade Irske u Budimpešti ( https://www.dfa.ie/irish-embassy/hungary/our-services/visas/ ) videćete da tamo piše da oni ne primaju zahteve za izdavanje viza od građana koji nisu rezidenti Mađarske. Potom smo došli do informacije od Ministrastva inostranih poslova Republike Srbije da je za državljane Srbije i Crne Gore za izdavanje vize nadležan konzulat Irske u Beogradu ( http://www.mfa.rs/sr/index.php?option=com_ambasade&id=202&view=item&Itemid=86&lang=lat ). Pošto i mi mislimo da je za vas nadležan Konzulat Irske u Beogradu, predlažemo vam da ih kontaktirate i od njih zatražite dodatne infomracije.
   Srdačan pozdrav.

 5. Batric - Одговори

  Postovani
  Ja sam pomorac radim na putnickom brodu planiram da dovedem svoju curu kao gosta na brod a u tom periodu brod se krece u sledecim drzavama Azije ( Hong Kong, Vijetnam, Tajland i Singapur) zanima me da li i za koje od ovih zemalja joj je potrebna viza ona je drzavljanka Crne Gore. Ukrcaj na brod ce joj biti u Hong Kong a iskrcaj u Singapur. Ja sam pitao za informacije ovdje na brodu rekli su mi da za Hong Kong i Singapur ne treba viza, Za Vijetnam da oni mogu sa broda da apliciraju a za Tajland da treba da se izvadi viza? I ako moze da mi posaljete odgovor mailom?

  Unaprijed hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova Crne gore za državljane ove države važi sledeći vizni režim za zemlje koje ste naveli:
   1. Državljani Crne Gore mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Hong Kongu sa važećom putnom ispravom, bez vize do 14 dana. U slučaju da se namerava boraviti duže od navedenog perioda za izdavanje vize nadležna je Ambasada Kine u Podgorici.
   2. Državljani Crne Gore moraju posedovati vizu za Vijetnam. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Vijetnama u Sofiji, Bugarska.
   Adresa ambasade: ul. Jetvarka No 1, 1113 Sofia, Bugarska. Telefon: + 35 92 963 2609
   3. Državljani Crne Gore moraju posedovati vizu za Tajland. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Tajlanda u Budimpešti. Telefon: + 361 438 40 200.Viza se može zatražiti i u Ambasadi Tajlanda u Bukureštu. Telefon: + 4921 311 031.
   4. Državljani Crne Gore mogu putovati u Singapur bez vize na osnovu važeće putne isprave.
   Predlažemo vam da se potrebne vize pribave pre polaska na put, pre ukrcavanja na brod. Samo na taj način vi i vaša saputnica ste potpuno sigurni da neće biti nekih eventualnih problema.
   Srdačan pozdrav.

 6. Igor - Одговори

  Zanima me koja je procedura, kako da podnesem zahtjev za izdavanje Meksicke vize ??? Hvala.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   za državljane Crne Gore nadlezna je ambasada Meksika u Beogradu na adresi Ljutice Bogdana #5, Dedinje, Savski Venac, 11040 Beograd, Srbija.
   Konzularno odeljenje-telefon: 381(11) 367-4170
   Rad sa strankama: Ponedeljak-petak od 10:00 do 13:00
   E-mail: consuladoseb@sre.gob.mx
   U ambasadi se zakazuje termin na gore navedeni broj telefona pri tome je potrebno da se dostave sledeća dokumenta na proveru:
   1. Predati licno zahtev, (verzija na engleskom), koji se moze preuzeti ovde. Ovaj formular se može dobiti i u ambasadi.
   2. Potvrdu o zaposlenju (izdatu na službenom dopisu sa memorandumom firme i sa službenim pecatom preduzeca u kojoj je zaposlen podnosilac zahteva sa potpisom odgovornog lica) i sa naznacenim datumom od kada radi na tom mestu i sa mesecnim primanjima. U slucaju da je podnosilac zahteva vlasnik preduzeca ili radnje, predati na uvid original dokumenta i fotokopiju registracije istog.
   3. Original potvrde banke o posedovanju racuna, sa navedenim datumom otvaranja, i sa izvodom sa tekuceg racuna na koji se uplacuje licni dohodak za period od poslednjih 6 meseci (sa svim promenama). Oba dokumenta treba da sadrže potpis i pecat banke.
   4. Potvrdu banke o posedovanju kreditne kartice, sa naznacenim limitom na dan podnošenja zahteva za vizu. (Ukoliko je poseduje)
   5. Potvrdu o posedovanju nekretnina na svoje ime, original i fotokopiju. (Ukoliko je poseduje)
   6. Važeći pasoš (za još najmanje šest meseci), fotokopija stranice sa ličnim podacima i sa prethodnim vizama. Ukoliko je pasoš izdat 2015. godine, priložiti i prethodni pasoš sa fotokopijama stranice sa ličnim podacima i stranica sa prethodno izdatim vizama.
   7. Jedna fotografija (skorija), formata kao za pasoš.

   Pozvati telefonom da bi se zakazao termin za proveru dokumentacije. Viza se izdaje istog dana. Za dobijanje dodatnih informacija javite se, molim Vas, Konzularnom odelenju Ambasade Meksika u Republici Srbiji: (+381-11-) 3674170.

   Srdačan pozdrav.

  • Jasmin - Одговори

   Htio sam da pitam, Pitao me je prijatelj iz Egipta, kako da dodje u CG, Sta mu je potrebno od dokumentacije da dodje, jel potrebna viza

   • putovanjeonline - Одговори

    Poštovani,
    vašem prijatelju iz Egipta potrebna je viza za Crnu Goru. Budući da Republika Crna Gora ne poseduje diplomatsko-konzularno predstavništvo u Republici Egipat, vaš prijatelj može da se obrati Ambasadi Republike Srbije na adresi:
    Embassy of the Republic of Serbia
    33, Al Mansour Mohamed St.,
    ZAMALEK
    CAIRO, ARAB REPUBLIC OF EGYPT
    Telefon: +202 / 2735-40-61, 2736-54-94, 2736-70-94
    Web-site: http://www.serbiaeg.com
    E-mail: konzul@serbiaeg.com
    Na pitanje koja je procedura za dobijanje vize i koja su dokumenta potrebna, informacija iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore glasi:
    Zahtjev za izdavanje vize stranac podnosi lično, na posebnom obrascu . Izuzetno, u opravdanim slučajevima, stranac ne mora lično podnijeti zahtjev za izdavanje vize, ali mora lično da se odazove na poziv diplomatskog odnosno konzularnog predstavništva.

    Za stranca koji je maloljetan, odnosno poslovno nesposposoban, zahtjev podnosi roditelj, odnosno njegov zakonski zastupnik.

    Uz zahtjev za izdavanje vize stranac je, zavisno od vrste vize koju traži, dužan da priloži :

    važeću putnu ispravu – rok važenja putne isprave u koju se unosi viza mora biti najmanje tri mjeseca duži od roka važenja vize
    jednu fotografiju u boji, veličine 35 x 45 mm,,
    dokaz o svrsi boravka u Crnoj Gori (pozivno odnosno garantno pismo pravne ili fizičke osobe iz Crne Gore),
    dokaz o osiguranom smještaju (potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu, hotelskoj ili drugoj rezervaciji smještaja),
    dokaz da posjeduje dovoljno sredstava za troškove izdržavanja tokom boravka u Crnoj Gori, kao i za povratak u matičnu državu ili za putovanje u treću državu (gotovina, čekovi, potvrda sredstvima na bankovnom računu),
    dokaz o sredstvu putovanja ili namjeri povratka u državu iz koje dolazi ili u treću državu (povratna putna karta, saobraćajna i vozačka dozvola),
    dokaz o zdravstvenom osiguranju,
    dokaz o uplati konzularne takse
    druge dokaze na osnovu kojih se može cijeniti opravdanost zahtjeva za izdavanje vize.

    Nadamo se da smo vam pružili potrebne informacije.
    Srdačan pozdrav

 7. Edona - Одговори

  Poštovani,
  Državljanin sam Crne Gore,pa planiram da idem na bračno putovanje u Dominikansku Republiku preko jedne agencije iz Beograda,pa me interesuje kako mogu da nabavim vizu na najlakši način? Treba li da idem do Beča za vizu???
  Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   za državljane Crne Gore nadleđžna je ambasada Dominikanske republike u Beču, što znači da jedino tamo možete pribaviti vizu za ovu državu. Ukoliko posedujete boravak u nekoj drugoj državi stičete pravo da aplicirate za vizu u zemlji boravka, u suprotnom vizu možete pribaviti samo u nadležnoj ambasadi. Predlažemo vam da kontaktirate ambasadu Dominikanske republike u Beču na adresi:
   Dominican (Republic) Embassy in Vienna, Austria
   Prinz Eugen Strasse 18
   1040 Vienna
   TELEPHONE: (+43) (1) 505 85 55 – 13
   FAX: (+43) (1) 505 85 55 – 20
   EMAIL: embajada@embrepdom.at ili consular@embrepdom.at
   radno vreme: radnim danima 9:00 – 12:00
   Srdačan pozdrav

 8. Edona - Одговори

  Poštovani,
  Državljanin sam Crne Gore i planiram da idem na bračno putovanje u Dominikansku Republiku preko jedne agencje iz Beograda,pa me interesuje je li potrebna viza,i ako jeste kako mogu na najlakši način da to uradim?
  Hvala

 9. Boris - Одговори

  Putujem za Egipat (Hurgada) sta je potrebno kako i dje se vadi viza ? hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   prema informaciji dobijenoj iz Ministrastva vanjskih poslova Crne gore (što možete proveriti i na njihovoj zvaničnoj internet stranici http://www.mvp.gov.me/rubrike/konzularni-poslovi/vizni-rezim-cg/egipat) državljanima Crne Gore potrebna je viza za boravak u Egiptu koju mogu dobiti na granici prilikom ulaska u Egipat ili u ambasadi Egipta u Pragu koja je nadležna za državljane Crne Gore.
   Jednokratna (turistička) viza se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci od planiranog povratka, što važi i za regulisanje boravka.
   Srdačan pozdrav.

 10. Luka - Одговори

  Postovani,

  Mozete li mi reci da li je drzavljanima Crne Gore potrebna viza(turisticka) za Tajvan(Taiwan) posto je ne mogu naci u spisku zemalja i ako da gdje se moze dobiti.

  Hvala,

  Pozdrav,Luka

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   informaciju vezano za vizni režim za Tajvan niste mogli da pronađete u spisku zemalja zbog toga što je to zvanično deo Republike Kine. Tajvan je prznat samo od desetaK država. Državljanima Crne Gore je potrebna viza za Tajvan i ona se može pribaviti u predstavništvu Tajvana u Budimpešti koji je nadležan za državljane Mađarske, BIH, Crne Gore i Srbije. Za pribavljanje vize potrebno vam je:
   1. Visa Application Form se popunjava online : https://visawebapp.boca.gov.tw.
   Popunjen formular se štampa i nosi u Taipei Representative Office u Budimpešti
   2. Dve fotogravije u boji (dimenzije 3,5 x 4,5 cm , sa svetlom pozadinom)
   3. Rezervacija povratne avio karte
   4. Izvod iz banke
   5. Rezervacija Hotela (original ili kopija)
   6. Pasoš (mora važiti bar 6 meseci nakon boravka u Tajvanu) + kopija prve i poslednje strane
   7. Taksa za izdavanje vize ( 50$. Ako se vadi po hitnom postupku, onda 75$ )plaćanje je u gotovini, potrebno je da obezbedite tačan iznos.

   Aplikacije se prihvataju od ponedeljka do petka od 9.30 do 12.00 časova, a preuzimanje viziranog pasoša od ponedeljka do četvrtka od 15.30 do 16.00h. Obrada vize traje 3 radna dana, odnosno 2 radna dana po hitnom postupku.
   Više informacija pogledajte na zvaničnom sajtu predstavništva Tajvana u Budimpešti na stranici:http://tro.hu/sr/%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B5/
   Srdačan pozdrav

 11. Dragana - Одговори

  Postovani,
  Putujem u Oman za 15 dana i ostala bih 10 dana. Kako i gdje je moguce dobiti vizu?
  Unapred hvala!

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   niste nam naveli koje državljanstvo posedujete, ali pošto ste pitanje postavili u okviru teksta Vize za državljane Crne Gore, predpostavljamo da ste državljanin te države. Državljani Crne Gore moraju posedovati vizu za putovanje u sultanat Oman i za njih je nadležna ambasada Omana u Beču, za više informacija posetite zvanični web stranicu: http://omanembassy.wixsite.com/vienna/consular-section-1, ili posetite ambasadu na adresi:
   Omani Embassy in Vienna, Austria
   Währinger Straße 2-4 / 24-25,
   A-1090 Vienna
   Tel: +43 1 310 86 43
   Fax: +43 1 310 72 68
   Radno vreme: radnim danima 09:00 – 15:00 h
   e-mail: vienna@omanembassy.at
   site: http://www.omanembassy.wixsite.com/vienna

   Srdačan pozdrav

 12. Smithf286 - Одговори

  I appreciate you sharing this article.Thanks Again. Really Cool. dcecfgbbceddbbdd

 13. Dejan - Одговори

  Postovani. Uskoro putujem za Veliku Britaniju i dobio sam vizu da bih se ukrcao na brod gdje radim. Da li mi je pored te vize potrebna i Shengen viza da buh usao/prosao kroz Veliku Britaniju.??

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   ako smo vas dobro razumeli vi putujete u GB i posedujete njihovu radnu vizu, što je dovoljno za ulazak na teritoriju GB.

   Srdačan pozdrav

 14. Nedim - Одговори

  Postovanje,kao crnogorski drzavljanin bio sam od nove godine pa do 5 juna dva puta u Njemackoj,ukupno oko 90 dana mene interesuje da li sad moram da pravim pauzu od 90 dana ili mogu odmah opet da idem u E.U.

 15. Nedim - Одговори

  Postovanje,bio sam u Njemackoj od nove god dva puta i vratio sam se prije desetak dana,ukupno ssm bio oko tri mjeseca.Da li sad moram da napravim pauzu od 90 dana ili mogu odmah da idem opet 90 dana.Drzavljanin sam Crne Gore

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   kao što znate državljani Crne gore mogu bez vize ulaziti, boraviti ili prolaziti kroz Nemačku 90 dana u roku od 180 dana. Kako ste vi to svoje pravo iskoristili mislimo da niste u mogućnosti da ponovo odmah uđete na teritoriju navedene države. To je naše mišljenje. Pošto se radi o važnom pitanju predlažemo vam da konsultujete i ambasadu Nemačke u Podgorici te i od njih zatražite dodatno mišljenje kao najrelevantnije institucije. Ambasad se nalazi na adresi Hercegovačka 10, Podgorica. Radno vreme je od 09:00 – 14:30 osim petkom kada rade 09:00 – 11:00 a subotom i nedeljom ne rade.Tel: +382 20 441 000.
   Srdačan pozdrav

 16. Bonjash - Одговори

  Postovanje.
  Da li mi je potrebna viza za Kolumbiju sa CG pasosem ?
  Cuo sam neke kontradiktorne informacije kao da nam ne treba viza za mjesec ili dva boravka ali da su neki ljudi bili uhapseni po dolasku. Da ih ne imenujem mada je bilo i po dnevnoj stampi o tome a zapravo radi se o osobama iz turisticke agencije iz CG koji su krenuli za Kolumbiju da ugovaraju turisticke aranzmane kao cerka kompanija od jake cruise ship firme takodje ne zelim da imenujem.
  Hvala u svakom slucaju.
  Pozdrav.

 17. Andreja Baosic - Одговори

  Postovani,
  Zivim u svajcerskoj(permin c) i zelim odputovati u bali ali imam cg pasos. Da li postoji mogucnost u svajcerskoj da se trazi zahtjev za vizu ili je neophodno ici u beograd?
  Hvala unaprijed

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   budući da živite u Švajcarskoj (imate boravak), vizu za Indoneziju možete pribaviti u ambasadi Indonezije u Bernu, stoga vam predlažemo da kontaktirate ambasadu na adresi:
   Embassy of Indonesia
   Elfenauweg 51, 3006 Bern
   Telefon: +41 31 352 09 83
   Radno vreme: 09:00 – 12:00 14:00 – 17:00
   subota i nedelja: ne rade
   informacije o viznom režimu Indonezije možete pogledati na zvaničnom sajtu ambasade:https://www.kemlu.go.id/bern/en/layanan-visa/Pages/Informasi-Visa.aspx
   Srdačan pozdrav

 18. Andreja - Одговори

  Postovani,
  Zivim u svajcerskoj(permin c) i zelim odputovati u Bali na odmor ali imam crnogorski pasos. Da li je neophodno ici u beograd ili mogu to obaviti u svajcerskoj?
  Hvala unaprijed

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   kao državljanin Crne Gore ali sa dozvolom boravka u Švajcarskoj vizu za Bali možete zatražiti u ambasadi Indonezije u Bernu. U odgovoru Indonažanske ambasade ko može izvaditi vizu u njihovoj ambasadi u Bernu oni kažu: Please note that our Embassy is accredited to Switzerland and Liechtenstein. Therefore we only issue Indonesian visa for citizens of Switzerland or Liechtenstein. We also issue visa for other foreigners who hold valid Swiss or Liechtenstein residency or cross border permit. Više informacija pogledajte na zvaničnom sajtu ambasade: https://www.kemlu.go.id/bern/en/layanan-visa/Pages/Informasi-Visa.aspx
   Srdačan pozdrav

 19. Tamara Nešković - Одговори

  Poštovani,

  U julu putujem u Maleziju, imam vizu za vise ulazak i plan mi je da idem do Singapura. Imam crnogorski pasoš, da li je potrebna viza?

  Pozdrav

 20. Tamara Nešković - Одговори

  Poštovani,
  U julu putujem u Maleziju i imacu vizu za vise ulazaka. Da li mi je potrebna viza za Singapur, imam crnogorski pasoš?

  Pozdrav

 21. Deks - Одговори

  Postovani, gradjanin sam Crne Gore i putujem iz SAD za Dansku, da li mi je potrebna viza?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   od 19. decembra 2009. godine državljanima Crne Gore za ulazak i boravak u Danskoj do 90 dana nije potrebna viza.

   Srdačan pozdrav

 22. Milan Cicmil - Одговори

  Zdravo,

  Da li ste sigurni da se za nacionalnu vizu za Švajcarsku (>90 dana) mora ići u Beograd? Da ne može u konzulatu u Podgorici?

  Pozdrav.

 23. Marina - Одговори

  Postovani, zanima me koja su dokumnenta potrebna za vizu za Bali za crnogorske drzavljane?

  • putovanjeonline - Одговори

   Postovana,
   ukoliko vizu za jedan ulazak vadite u ambasadi u Beogradu, podnosioci zahteva donose kompletnu dokumentaciju na recepciju Ambasade Indonezije u Beogradu. Primanje zahteva je od ponedeljka do petka od 09.30 do 12.00, osim za vreme državnih praznika.Od dokumenata vam je potrebno
   1. Popunjen obrazac za vizu (preuzmite obrazacFORM.pdf ovde)
   2. Originalni pasoš koji važi najmanje 6 meseci od datuma dolaska u Indoneziju
   3. Za druge državljane, osim Srbije i Crne Gore, priložite kopiju važećeg boravka Srbije ili Crne Gore
   4. 2 fotografije u boji sa belom pozadinom veličine 4×6 cm
   5. Kopija povratne avio karte (ili plan putovanja)
   6. Dokaz o sredstvima za pokrivanje vašeg boravka u Indoneziji (minimum US $ 1500)
   7. Rezervacija smestaja ili garantno / pozivno pismo (potpisano od strane pozivaoca i kopija lične karte garanta)
   Podnošenje lično
   Ambasada Indonezije u Beogradu se nalazi na adresi
   Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 18.
   Telefon: + 381 11 367 4062.
   Srecan put.
   Srdacan pozdrav.

 24. Minic - Одговори

  Dobar dan
  Zivim u svajcarsku i imam crnogorski pasos. Zelim za 2 nedelje putovati za dubai. Pitala sam konzulat ovjde u genfu(ch) dali mi treba viza i oni su mi rekli da. Na vasoj stranici pise da ne treba. Kako je sad? Jel mi treba zato sto zivim u svajcarsku ili oni jos nisu u toku da se promijenilo pravilo? Zahvaljujem se unaprijed!

 25. Jasko - Одговори

  Hvala pumo na inf znaci ako ne nababim vizu posto sad nema vremena da cekam vizu jer treaje 7 dana dok se sredim i ostajem 10 dana u egiptu znaci da mogu ici sa paosem i da cu u egiptu dobitu vizu na granicn prelazu

 26. Jasko - Одговори

  Dobro vece idem za 2 dana u egipat imam njekacku ofental 2 god i CG PASOS dali mi treba jos neka viza u pasosu ili mogu ici sa tom dokumentacijeom..

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   potrebno je da pribavite vizu za Egipat. Kao što smo već ranije u odgovorima naveli, jednokratna (turistička) viza za Egipat se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Tom prilikom se popunjava prijavni obrazac i plaća taksa od oko 25 USD. Zahtev za turističku vizu se može podneti i putem sajta – visa2egypt.gov.eg (najmanje 7 dana pre planiranog putovanja), a u opciji su jednokratne (25USD) i višekratne (60USD) turističke vize.
   Srdačan pozdrav

 27. Miljan - Одговори

  Zelim putovati turisticki u Irsku. Zivim u Beogradu , a Crnogorski sam drzavljanin i posedujem pasos rep Crne gore .
  Moje pitanje je da li mogu aplicirati u ambasadi Irske u Beogradu ili online ?
  Ili moram ici do Budimpeste

  Unapred zahvalan

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   ukoliko imate prijavljen boravak u Beogradu trebalo bi da možete pribaviti vizu u konzulatu Republike Irske u Beogradu. Predlažemo da kontaktirate konzulat na adresi:
   Konzulat Republike Irske
   Kosančićev venac 2/4, 11000 Beograd (Stari Grad).
   telefon 011/2635911
   mail: irishconsulatebg@yahoo.com
   Srdačan pozdrav.

 28. SVETLANA BUJENOVIC - Одговори

  Dali je potrebna viza za turisticki boravak u Sloveniji drzavljani smo R.Crne Gore?
  Ako treba gdje i kako mozemo izvadit ja i djete od 2.ipo god.. Unaprijed hvala.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   državljanima Crne Grore od 19. decembra 2009. godine za ulazak i boravak u Sloveniji do 90 dana nije potrebna viza.

   Srdačan pozdrav.

 29. Milos - Одговори

  Poštovani, koliki je rok trajanja američke turističke vize za građane sa crnogorskim pasošem? Npr, ako bih dobio vizu u junu ove godine, da li bih mogao da planiram putovanje u ljeto 2019.?
  Takođe, koji je iznos koji treba uplatiti za dobijanje američke turističke vize?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   dužina trajanja turističke US vize zavisi isključivo od procene konzularnog odeljenja koje tu vizu izdaje. Ne postoji fiksan vremenski period na koji se vize izdaju. Vize se mogu izdavati na period od 1, 5 ili 10 godina, ali isto tako i sa kraćim periodima od navedenog. Što se tiče naknade za pribavljanje vize ona za nemigrantske vize iznosi $160 i tu spadaju sledeći tipovi viza:

   Non-petition-based nonimmigrant visa (except E): $160.00
   includes (but not limited to), the following visa categories:

   B – Visitor Visa: Business, Tourism, Medical treatment
   C-1 – Transiting the United States
   D – Crewmembers – Airline, Ship
   F – Student, Academic
   I – Media and Journalists
   J – Exchange Visitors
   *Applicants for J visas participating in official U.S. Government-sponsored educational and cultural exchanges: No Fee (See Exchange Visitor Visas for further detailed fee information.)
   M – Students, Vocational
   TN/TD – NAFTA Professionals
   T – Victim of Trafficking in Persons
   U – Victim of Criminal Activity

   Srdačan pozdrav

 30. milan - Одговори

  postovani, kao crnogorski drzavljanin putujem iz belgije u egipat. Kako vidim vizu cu dobiti na ulasku u egipat ali na sajtu ministarstva pise da je za vizu za egipat nadlezna ambasada egipta u Pragu sto me zbunjuje. Mozete li pojasniti? Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   to znači da ukoliko želite da vizu izvadite u ambasadi Egipta, u tom slučaju to morate uraditi u ambasadi Egipta u Pragu, koja je nadležna za državljane Crne Gore. Inače jednokratnu (turističku) vizu za Egipat možete dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe. Više o tome možete videti u našim ranijim odgovorima.
   Srdačan pozdrav.

 31. Tamara Brkan Moore - Одговори

  Postovani,
  Drzavljanin sam Crne Gore, ali zivim u UK( udata sam za Britanskog drzavljanina).
  Hteli bismo da posetimo Ameriku ali meni treba viza. Da li mogu aplicirati za vizu on line, ili moram da budem u CG?
  Kakva je situaciju sto se tice Indonezije? Kome se obratiti za vizu?

  Puno Vam hvala unapred na odgovoru.
  Tamara

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   kao državljanin Crne Gore ali sa legalnim boravkom u UK vi imate mogućnost da aplicirate za vizu SAD u nekom od konzularnih odeljenja te zemlje na teritoriji UK. Predlažemo da konsultujete ambasadu SAD u Londonu na adresi:
   Embassy of the United States of America
   33 Nine Elms Lane
   London
   SW11 7US
   Phone: [44] (0)20-7499-9000
   Radno vreme: radnim danima od 08:00 – 17:30
   subotom i nedeljom: ne rade
   site:https://uk.usembassy.gov/
   ili u koliko vam je bliži Generalni konzulat SAD u Edinburgu na adresi:
   U.S. Consulate General in Edinburgh
   3 Regent Terrace
   Edinburgh EH7 5BW
   Phone: [44] (0)131-556-8315
   Što se tiče Indonezije priča je ista, što značu da kao državljanin Crne Gore morate posedovati vizu za koju možete aplicirati u najbližem konzulatu Indonezije na teritoriji UK (o detaljima pogledajte ovde http://indonesianembassy.org.uk/en/consular/procedure-and-applications/). I u ovom slučaju preporučujemo da kontaktirate ambasadu Indonezije u UK na adresi:
   Indonesian Embassy in London
   30 Great Peter St,Westminster
   London SW1P 2BU
   +44 20 7499 7661
   Radno vreme: radnim danima od 09:30 – 12:30 14:00 – 16:00
   subotom i nedeljom: ne rade
   site: http://www.indonesianembassy.org.uk

   Srdačan pozdrav.

 32. Dekan - Одговори

  Postovani.Kupio sam kartu u jednom pravcu San Francisco- Manchester- Amsterdam – Beograd . . . Da li mi treba tranzitna viza za Veliku Britaniju . . . Zadrzavam se samo 3 sata u Manchesteru , ali moram da uzmem prtljag i da idem na pasosku imigracionu kontrolu.

  • Dekan - Одговори

   Zaboravio sam da kazem da imam crnogroski pasos i da mi americka viza vazi jos 2 godine ali sam probio boravisnu dozvolu od 6 meseci.

   • putovanjeonline - Одговори

    Poštovani,
    sad smo videli da ste naveli da ste državljanin Crne Gore. Pošto prolazite kroz pasošku imigracionu kontrolu, mislimo da je potrebno da pribavite tranzitnu vizu za UK. Pogledajte ovde: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

    Srdačan pozdrav.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   niste nam naveli čije državljanstvo posedujete. Predpostavljamo da ste državljanin Srbije i u tom slučaju za vas važi sledeći režim: Grаđаnimа Srbiје pоtrеbnа је vizа i prilikоm trаnzitа, čаk i kаdа nе prоlаzе krоz pаsоšku kоntrоlu, vеć оdmаh nаstаvlјајu putоvаnjе (Direct Airside Transit Visa). Izuzеtаk оd оbаvеzе pribаvlјаnjа trаnzitnе vizе pоstојi zа licа kоја imајu svе pоtrеbnе dоkumеntе, vizu zа zеmlјu krајnjе dеstinаciје i nаstаvlјајu putоvаnjе vаzdušnim putеm u rоku оd 24 čаsа, i tо sаmо ukоlikо istоvrеmеnо pоsеduјu i јеdаn оd slеdеćih dоkumеnаtа: а) vаžеću vizu (uklјučuјući i trаnzitnu) zа ulаzаk u Аustrаliјu, Kаnаdu, Nоvi Zеlаnd ili SАD i vаžеću аviоnsku kаrtu zа putоvаnjе iz tih zеmаlја u drugе zеmlје; b) vаžеću аviо kаrtu zа putоvаnjе prеkо UK nа putu iz Аustrаliје, Kаnаdе, Nоvоg Zеlаndа ili SАD u drugu zеmlјu, ukоlikо putnik u trаnzitu nе prоlаzi prеkо UK višе оd šеst mеsеci оd dаtumа kаdа је pоslеdnji put sа vаžеćоm vizоm bоrаviо u оvim zеmlјаmа (uklјučuјući i trаnzit); c) vаžеću Stаlnu bоrаvišnu kаrtu USA I-551 izdаtu pоslе 21.04.1998; d) vаžеću Stаlnu bоrаvišnu kаrtu Kаnаdе izdаtu pоslе 28.06.2002; е) vаžеću јеdinstvеnu D vizu zа ulаzаk u nеku оd zеmаlја ЕЕZ; f) vаžеću јеdinstvеnu dоzvоlu bоrаvkа izdаtu оd zеmlје ЕЕZ; Zа dеtаlје pоglеdаti: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/
   Srdačan pozdrav

 33. Aicha - Одговори

  Dobar dan. Ja sam alžirka i živim u Francuskoj gde imam boravak (carte de séjour). Hoću da putujem u Crno Goru na odmor za mesec dana. Da li je potreban vize ? Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   državljani Alžira moraju posedovati vizu za ulazak u Republiku Crnu Goru. Ukoliko ne posedujete državljanstvo Republike Francuske onda i za vas važi ovo pravilo, bez obzira što posedujete dozvolu boravka u Francuskoj. Naša preporuka je da kontaktirate ambasadu Crne Gore u Parizu koja se nalazi na adresi:
   Ambasada Crne Gore
   5 rue de la Faisanderie, 75116 Paris
   tel:+33 1 53 63 80 30
   fax:+33 1 42 22 83 90
   e-mail: france@mfa.gov.me
   Srdačan pozdrav.

 34. Mariam Chahrour - Одговори

  Dobar dan pitanje smejem li u egipat CG pasosem

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   svakako da sa pasošem Republike Crne Gore možete putovati u Egipat, samo morate znati da vam je potrebna viza, koju možete dobiti prilikom ulaska na teritoriju Republike Egipta.
   Srdačan pozdrav

 35. Branislav Milićević - Одговори

  Kada tražite informaciju za zemlju u padajućem meniju, za UAE se dobija informacija da je viza potrebna. To treba ispraviti.

  S poštovanjem,
  Branislav Milićević

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   zahvaljujemo vam se na poseti našem sajtu i ukazanom propustu koji smo na vašu sugestiju ispravili. Svaka sugestija i pomoć je dobo došla.
   Srdačan pozdrav.

 36. Edo - Одговори

  Pozdrav,
  Imam dvojno drzavljanstvo (bosansko i crnogorsko) pa me zanima da li mogu termin za radnu vizu zakazati u Crnoj Gori, radi odlaska u Njemacku.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   posedovanjem državljanstva Crne Gore vi ste državljanin te države i imate ista prva i obaveze kao i svaki građanin te države. Što znači da za vas važi isto pravilo po pitanju viznog režima za Nemačku koji se primenjuje i na druge državljane Crne Gore te i pravo da zakažete termin i aplicirate za vizu.
   Srdačan pozdrav

 37. Tamara - Одговори

  Poštovani, namjeravam u oktobru da idem u Brazil na mjesec dana, a potom u Argentinu, Čile, Boliviju i Peru još mjesec dana. to je ukupno 2 mjeseca putovanja. Da li je za neku od ovih zemalja neophodna viza?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   niste nam naveli koje državljanstvo posedujete, pod predpostavkom da ste državljanin Republike Crne Gore (pošto je vaše pitanje postavljeno u ukviru teksta Vize za državljane Crne Gore) za vas važi sledeći režim:
   Za države Brazil, Argentinu, Čile i Peru nije vam potrebna viza i možete boraviti do 90 dana na osnovu važeće putne isprave. Za Boliviju vam je potrebna viza.
   Srdačan pozdrav

   • Tamara - Одговори

    Hvala na odgovoru. Da, jesam drzavljanin Crne Gore. Interesuje me, posto sam kupila kartu za Brazil sa vise presijedanja, pa izmedju ostalog i u Kazablanci (Maroko), gdje cekam skoro citav dan, da li mi treba tranzitna viza za Maroko i kako mogu da je dobijem ako treba?

    • putovanjeonline - Одговори

     Poštovana,
     državljanima Crne Gore potrebna je viza za Maroko, u vašem slučaju tranzitna viza koja se izdaje za boravak do 72 sata. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Maroka u Beogradu. Predlažemo vam da kontaktirate ambasadu koja se nalazi na adresi:
     Sanje Živanovića 4
     11040 Beograd (Savski Venac)
     T: 011/369‑0288, 369‑1866
     Radno vreme: radnim danima 09:00 – 16:00 h
     e-mail:midi@ambasada-maroka.org.rs
     Srdačan pozdrav

 38. Nikola - Одговори

  Da li mi moze neko reci sta je sve crnogorskim gradjanima potrebno od papirologije da bi predao za odlazak u irsku,koju sve dokumentaciju moram predati u ambasadu irske

 39. Nikola - Одговори

  Pozdrav svima ja sam iz Crne gore interesuje me da li je potrebna viza za odlazak u irsku,a pri tom imam i hrvatski boravak na 5 godina,a imam i suprugu u irskoj koja zivi i radi tamo Hrvatski je drzavljanin i ima irski pps? Unaprijed hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   državljanima Crne Gore potrebna je viza za ulazak u Republiku Irsku, bez obzira na razlog posete. I u vašem slučaju potrebna je viza bez obzira što posedujete dozvolu boravka na 5 godina na teritoriji Hrvatske (članica EU) ali se ta dozvola boravka ne odnosi na teritoriju Republike Irske. To što vaša supruga živi i radi u Irskoj, državljanin Republike Hrvatske, može imati za vas značaj samo u slučaju da planirate da se trajno preselite u Republiku Irsku. U tom slučaju aplicirate za vizu – spajanja porodice. Vaša supruga je državljanin EU i vi kao najuži član porodice ostvarujete prava koja njoj pripadaju. Više možete pogledati u ovom informatoru http://www.migrantservicecentres.org/userfile/Destination%20Guide%20IRELAND_BA.pdf . Nadamo se da smo vam pomogli.

   Srdačan pozdrav

 40. Maja - Одговори

  Postovani,potrebna mi je viza za Egipad a putujem sa aerodroma iz Brisela,pa me zanima koja je procedura za turisticku vizu posto ovde u Briselu niko ne zna kako mogu nabaviti vizu?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   niste naveli koje države ste državljanin, ali u principu jednokratna (turistička) viza se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Tom prilikom se popunjava prijavni obrazac i plaća taksa od oko 25 USD.Zahtev za turističku vizu se može podneti i putem sajta – visa2egypt.gov.eg (najmanje 7 dana pre planiranog putovanja), a u opciji su jednokratne (25USD) i višekratne (60USD) turističke vizeˮ. Mislimo da bi bilo dobro da kontaktirate ambasadu Egipta u zemlji boravka. Nadamo se da smo vam pomogli.

   Srdačan pozdrav

 41. Dejan - Одговори

  Postovani,
  Molim Vas za informaciju da li drzavljani Crne Gore zahtjev za izdavanje vize moraju licno da podnesu ambasadi Japana u Beogradu
  ili je moguce na neki drugi nacin ?

  Hvala unaprijed na odgovoru

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   zahtev za izdavanje vize ambasadi Japana u Beogradu podnosi se lično. Samo u iznimnim situacijama (veoma retko) se to može obaviti preko ovlašćenog lica, ali za to je potrebno kontaktirati ambasadu i sa njima videti da li se vaš razlog može tretirati kao „iznimni“. Naša sugestija je da to obavite lično, ako ste ikako u mogućnosti, pošto treba da imate u vidu da se od podnosioca zahteva može zahtevati, da u slučaju potrebe, ambasadi podnese na uvid i druga dokumenta u skladu sa prirodom zahteva za vizu, prema zahtevu ovlašćenog službenika ambasade. Za dodatne informacije kontaktirajte konzularno odeljenje ambasade Japana:
   Konzularno odeljenje Ambasade Japana
   TEL: 381-11-301-2800
   FAX: 381-11-711-2384
   e-mail adresa konzulata: consular@s1.mofa.go.jp
   Srdačan pozdrav.

 42. Amela - Одговори

  Postovani treba mi viza za Taiwan ne vjerujem da je to isto kao i za Tajand ili jeste? Gdje se moze uzeti viza za drzavljane cg? Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   iz vašeg mejle vidimo da vam je potrebna viza za Tajvan, a ne za Tajland, što nije isto. U pitanju su dve različite države. Kina smatra Tajvan svojom teritorijom te je ona priznata od samo 10 država. Za vizu se morate obratiti Taipei Representative Office u Budimpešti na adresi:Budapest, em, Hungary, Rákóczi út 1-3, 1088. Za vizu vam je potrebno:
   1. Visa Application Form se popunjava online : https://visawebapp.boca.gov.tw.
   Popunjen formular se štampa i nosi u Taipei Representative Office u Budimpešti
   2. Dve slike za pasoš (na slici da se vide glava i ramena, svetla pozadina)
   3. Povratna avio karta (može kopija)
   4. Pozivno pismo s Tajvana: ukoliko domaćin snosi sve troškove i osigurava smještaj tražitelju vize, ovi podaci moraju biti navedeni u pozivnom pismu. U slučaju putovanja u lične svrhe domaćin mora priložiti kopiju lične karte ili Dozvolu boravka za stranog državljanina.
   5. Rezervacija Hotela (original ili kopija)
   6. Pasoš (mora važiti bar 6 meseci nakon boravka u Tajvanu) + kopija prve i poslednje strane
   7. Osiguranje, Finansijske garancije
   8. Plaćena naknada za obradu zahtjeva za izdavanje vize 50$. Ako se vadi po hitnom postupku, onda 75$.

   Aplikacije se prihvataju od ponedeljka do petka od 9.30 do 12.00 časova, a preuzimanje viziranog pasoša od ponedeljka do četvrtka od 15.30 do 16.00h. Obrada vize traje 3 radna dana, odnosno 2 radna dana po hitnom postupku.

   Informacije možete dobiti na mejl: consular@tro.hu ili posetite sajt: https://www.roc-taiwan.org/hu_hu/index.html

   Nadamo se da smo vam pomogli. Srećan put….

 43. Ivan - Одговори

  Postovani,
  1) Da li je CG državljanima potrebna viza za Rusiju, za period od 7 dana boravka?
  2) Da li je osobi sa privremenim boravkom u CG a sa BiH pasošem i državljanstvom potrebna viza za Rusiju, takodje za boravak od 7 dana?

  Hvala unaprijed na odgovoru.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   1. Državljani CG prema sporazumu između Vlade Crne Gore i Vlade Ruske Federacije o uslovima uzajamnih putovanja državljana Crne Gore i državljana Ruske Federacije, mogu boraviti u Ruskoj Federaciji bez vize do 30 dana, na osnovu važeće putne isprave.
   2. Državljani BIH (pošto se radi o državljaninu BIH, bez obzira na privremeni boravak u CG) prema sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o uslovima uzajamnih putovanja državljana Bosne i Hercegovine i državljana Ruske Federacije, mogu boraviti u Ruskoj Federaciji bez vize do 30 dana, na osnovu važeće putne isprave.
   Za eventualne dodatne informacije možete se obratiti ambasadi Ruske federacije u Podgorici na adresi:
   ul.Veliše Mugoše br.1
   81000, Podgorica
   tel.: (+382-20) 272-460; faks: (+382-20) 272-317
   e-pošta: montenegro@mid.ru (osnovni), consul.montenegro@mid.ru (konzularni)
   Srdačan pozdrav.

 44. Stefan - Одговори

  Postovani,
  Zanimaju me informacije vezane za put u Madjarsku. Da li je potrebna viza? I znate li da li vaznost pasosa treba da bude duza od 6mjeseci? Pitam Vas iz razloga, zato sto kad sam putovao za Tursku, morao sam da platim kaznu, jer mi je pasos isticao za 5mjeseci.
  Srdacan pozdrav

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   građanima Crne Gore za ulazak i boravak u Mađarskoj do 90 dana nije potrebna viza. Za dodatne informacije možete kontaktirati ambasadu Mađarske u Podgorici na adresi:
   Kralja Nikole 104, Podgorica
   Tel: + 382 20 602 910
   Opšte prihvaćeno pravilo koje važi za skoro sve države sveta je da u momentu ulaska u zemlju, pasoš mora imati rok važenja još najmenje 6 meseci. Tu činjenicu imajte u vidu pri putovanjima kako bi ste izbegli neprijatnosti po tom pitanju.
   Srdačan pozdrav.

 45. Marija Stojanovic - Одговори

  Postovani,
  Molim Vas za informaciju da li dete od 16 godina-crnogorski drzavljanin moze da putuje u UAE-Dubai bez pratnje oba roditelja i gde i na koji nacin moze da podnese zahtev za vizu?

  Hvala unapred

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   zbog tehničkih razloga nismo bili u mogućnosti da ranije odgovorimo na vaše pitanje, stoga vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. Da bi dete od 16 godina putovalo samostalno izvan zemlje potrebna je pismena saglasnost oba roditelja i da se obezbedi prihvat deteda od odgovornog lica u zemlji dolaska. Budući da se radi o delikatnom pitanju koje dovodi u pitanje bezbednosti vašeg deteta u stranoj državi, jako je važno da posedujete pouzdane informacije iz „prve ruke“, naš savet je da se obavezno obratite ambasadi UAE u Podgorici i da od njih zatražite dodatna pojašnjanja shodno vašim potrebama.
   Ambasada UAE u Podgorici se nalazi na adresi:
   Ul. Seika Zajeda br. 2, Atlas Kapital Centar, 9. Sprat,
   tel. +382 20 411 401, .
   e- mail: consmontenegro@mofa.gov.ae
   Nadamo se da nismo zakasnili sa traženim informacijama i još jednom vas molimo za izvinjenje.
   Srdačno vas pozdravljamo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.