Vize za državljane Crne Gore

Објави putovanjeonline

Prije polaska na put, savjetujemo vam da obavezno provjerite sve uslove ulaska u državu u koju ste se uputili. Obavezno provjerite da li je potrebno za državljane Crne Gore da posjedu vize za ulazak u zemlju u koju idete. Zbog mogućih promjena svakako se preporučuje prije putovanja zatražiti dodatne informacije o putovanju crnogorskih državljana  u druge države/entitete u nadležnom diplomatskom predstavništvu /konzulatu te države/entiteta.

Zahtevi za vizu za građane Crne Gore
Crna Gora
Pristup bez viza
Visa po dolasku
eVisa
Visa dostupna i po dolasku ili online
Potrebna je viza

Pogledajte ovde da li vam je potrebna viza za destinaciju u koju putujete:

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova Republike Crne Gore

Категорије: vize

172 коментара

Danica · у

Molim Vas, kada ce se moci turisticki putovati u Svajcarsku? Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  Na sednici 1. jula 2020. godine Savezna vlada je razmatrala preporuke Evropskog saveta o ukidanju ograničenja ulaska u Švajcarsku koje će se od 1. jula primeniti na 15 zemalja. Očekuje se da će Švajcarska slediti ove preporuke, ali od 20. jula i sa izuzetkom Srbije zbog nastale situacije.

  Srdačan pozdrav.

Ivana · у

Dobar dan,

Drzavljanka sam Crne Gore i htjela bih da putujem za Irsku. Mozete li mi objasniti kako i gdje da dobijem vizu? Unaprijed hvala.

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  nadležna ambasada za izdavanje Irske vize državljanima Crne Gore je ambasada Irske u Budimpešti na adresi:
  Bank Center,
  Granite Tower, Floor VII,
  Szabadsag ter 7,
  Budapest 1054
  tel: +36-1-301-4960
  radno vreme: ponedeljak – petak 09.30 – 12.30 i 14.30 – 16.30
  site: https://www.dfa.ie/irish-embassy/hungary/
  Naknada za vizu zavisi od tipa vize na primer:
  – Naknada za vizu sa jednim ulaskom je €60
  – Naknada za vizu sa više ulazaka je €100
  – Naknada za tranzitnu vizu je €25
  Prema informaciji ambasade Irske u Budimpešti da bi ste podneli zahtev za vizu potrebno je:
  CITIRAMO
  – Popunite online obrazac za prijavu na vebsajtu Irske službe za naturalizaciju i imigraciju (INIS)-( http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/Apply%20for%20a%20visa )
  – Proverite informacije o „taksama“ na zvaničnoj stranici ambasade ( https://www.dfa.ie/irish-embassy/hungary/) i platite odgovarajuću naknadu Ambasadi
  – Sastavite svoju aplikaciju, koja mora da sadrži:
  Internetski sažetak s potpisom, s važećom fotografijom
  Trenutni pasoš i bilo koji prethodni pasoš (ili kopije prethodnih pasoša ako originali nisu dostupni)
  Sva potrebna dokumentacija
  – Sistem za online prijavu automatski će zatražiti da svoju dokumentaciju predate odgovarajućoj Ambasadi

  Svoju prijavu možete poslati i preporučenom poštom ili kurirskom službom. Pored toga, ispunjena prijava može se lično predati Ambasadi.

  Imajte na umu da možemo obraditi samo potpuno kompletne aplikacije. Na podnosiocu prijave je zaduženo da osigura da njihova prijava bude potpuna. Bilo koja dokumentacija koja nedostaje može rezultirati dužim vremenima obrade i potencijalnim odbijanjem.
  Ako je vaša prijava odbijena, poslaće vam se pismo u kojem su navedeni razlozi odbijanja.

  Ako i dalje želite da putujete u Irsku, možete se žaliti na ovu odluku u roku od dva mjeseca od prijema obaveštenja o odbijanju.

  Daljnje informacije o žalbenim odlukama za vize mogu se naći na vebsajtu Irske službe za naturalizaciju i imigraciju (INIS). Sve žalbe neposredno rješava Irska služba za naturalizaciju i imigraciju (INIS).
  KRAJ CITATA
  Nadamo se da smo vam pomogli. Želimo vam da uspešno pribavite vizu te da se prijatno provedete u Irskoj.
  Srdačan pozdrav.

Blagoje · у

Dobar dan,
Imam trajni boravak u EU i takođe žena je državljanin EU,pa me interesuje jer u Crnogorskom pasošu imam pečat da sam povezan sa državljaninom EU,dali mi treba viza za Veliku Britaniju?
Hvala puno!!!

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  budući da niste državljanjin EU (bez obzira na boravak i povezanost sa vašom ženom, koja je državljanin EU) vama je potrebna viza za UK.
  Srdačan pozdrav.

Marko · у

Zelio bih da posjetim italiju,jer volim da putujem

  putovanjeonline · у

  Odličan izbor. Samo napred i uživajte na vašem putovanju.
  Sretan put.

   Kazo · у

   Želio bih putovati u Indoneziju u svojoj režiji . Šta mi je sve potrebno za vizu ? Hvala

    putovanjeonline · у

    Poåtovani,
    niste nam naveli koje državljanstvo posedujete. Predpostavljamo da ste državljanin Crne Gore (budući da postavljate pitanje u okviru ovog posta). Za državljane Crne Gore koji putuju u Indoneziju nadležna je ambasada Indonezije u Beogradu. Ona se nalazi na adresi:
    Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 18, Beograd
    Telefon: + 381 11 367 4062.
    Za vizu za više ulazaka potrebno je:
    – Popunjen obrazac za vizu (preuzmite obrazac PREUZIMANJE OBRAZCA VISA RI.pdf)
    – Originalni pasoš važi najmanje 6 meseci od datuma dolaska u Indoneziju
    – Za državljane koji nisu Srbija i Crna Gora, priložite kopiju važeće srpske ili crnogorske dozvole boravka
    – 2 obojene fotografije veličine 4×6 cm
    – Kopija itinerera povratnog leta (ili plan putovanja)
    – Dokaz o sredstvima za pokrivanje boravka u Indoneziji (minimalno 1500 USD)
    – Rezervacija smeštaja ili garancija / pozivno pismo (potpisano od strane garanta i priložena kopija lične karte)
    – Pismo pozivnice (samo ako je potrebno):
    U poslovne svrhe, seminare ili sastanke, priložite atest ili referentno pismo kompanije ili institucije sa sedištem u Švajcarskoj
    ili Lihtenštajnu i pozivnicu od partnerske kompanije ili institucije sa sedištem u Indoneziji.
    Za socijalnu ili porodičnu posetu, priložite pismo pozivnice porodice ili prijatelja iz Indonezije

    Ambasadi je potrebno 1-2 radna dana da obradi zahtev za vizu po prijemu kompletnog kompleta zahteva. Tokom sezone odmora, postupak izdavanja viza može trajati duže, pa podnosioci zahteva moraju svoje prijave podneti na vreme.

    Sve informacije možete pogledati na zvaničnom sajtu ambasade https://kemlu.go.id/belgrade/en

    Želimo vam sretan put i prijatan boravak u Indoneziji.

Mia Perovic · у

Zdravo zelim otici u Kazakhstan a drzavljanin sam Crne Gore,planirala sam ostati tamo samo 5 dana ali sam saznala da mi je potrebna viza.Kako mogu izvaditi vizu i mogu li to uraditi online ili u CG? Nikad to prije nisam vadila.Hvala unaprijed

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  državljanima Crne Gore za ulazak u Kazahsatan potrebna je viza. Za izdavanje vize državljanima Crne Gore nadležna je ambasada Kazahstana u Zagrebu, na adresi: Bosanska ul. 26, 100000, Zagreb, Republika Hrvatska
  Telefon: + 385 1 4839 255
  Za sve dodatne informacije kontaktirajte ambasadu.
  Srdačan pozdrav

Vuk · у

Postovani,
Interesuje me dali postoje sanse za ukidanje britanske vize pomorcima iz Crne Gore, nigdje nisam nasao nista o ovom pitanju, interesantno od svega je sto je nasim pomorcima potrebna viza, dok Ruskim i Ukrainskim i sl nije. I dali znate gdje bi moglo da se pokrene ovo pitanje?

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  na žalost ni mi ne raspolažemo informacijom po pitanju ukudanja vize VB pomorcima iz Crne Gore, te nismo u mogućnosti da vam odgovorimo na vaše pitanje. U svakom slučaju to pitanje se nalazi u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, te smatramo da je najbolje da njih kontaktirate i njima postavite ovo pitanje, te od njih zatražite precizan i tačan odgovor.
  Srdačan pozdrav

Dragana · у

Postovani,
Mi smo drzavljani Crne Gore. Pitujemo za Tajland, dobili smo informaciju da se njihov konzulat nalazi u Budimpesti. Interesuje nas da li je prihvatljivo poslati pasose agenciji preko koje putujemo da nam odrade vizu? Oni to rade za dodadnu nadoknadu, sto naravno nije problem, napinjem da sa njima do sada nismo putovali, da li mogu da zloupotrijebe pasose?
Unapred zahvalna
Dragana

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  na vaše pitanje nije lako dati 100% tačan odgovor iz prostog razloga jer ni mi nismo upoznati sa radom agencije preko koje putujete, te vam ne možemo garantovati da neće doći do zloupotrebe vaše putne isprave. Ali treba poći od predpostavke da je agencija osnovana da bi se bavila registrovanom delatnošću i pružala usluge svojim putnicima a ne prevarom, stoga smatramo da se malo rasptate o toj vašoj agenciji ( da saznate od drugih putnika koji su već koristili njihove usluge) da li ima pritužbi na njihov rad, te da na osnovu toga donesete sud da li ćete sa njima putovati i poveriti im vaše podatke i dokumente. Ukoliko se odlučite da sa njima putujete ( tada im dajete svoje lične podatke), i ne sumljate da će biti problema u organizaciji vašeg uplaćenog aranžmana, onda smatramo da ne postoji razlog da im ne poverite i vaše putne isprave. Dakle na vama je da sami prosudite da li je agencija dovoljno pouzdana da sa njom putujete i da joj poverite svoje podatke i dokumente. Želimo vam sretan put i prijatan odmor.

   Dragana · у

   Postovani,
   Hvala Vam na odgovoru, hvala na izdvojenom vremenu.
   Puno srece u daljem radu 🙂

Milutin · у

Postovanje
Danas sam primio mejl od ETA New Zealand da sam odbijen za NZ eTA for Cruise Ship vizu. Napisano je u mejlu da se obratim najblizoj ambasadi Novog Zelanda jer jos ima nade da mozda dobijem regularnu vizu. Ukrcaj mi je u Sidneju i ostalo je jos tacno mjesec dana. Procitao sam na sajtu ministrastva pravde da su za gradjane Crne Gore zaduzena ambasada u Londonu. Molio bih vas ako mozete da mi objasnite kako da to uradim najpravilnije? Hvala unaprijed

Milutin · у

Postovanje
Odbijen sam za Novozelandsku vizu za posadu na putnockim brodovima. U odgovoru koji sam dobio prije jedan sat napisano je da moje drzavljanstvo ne ispunjava uslove za dobijanje ove vize i da mozda jos uvijek imam sansy da dobijem regularnu vizu za Novi Zeland i moram se obratiti najblizoj ambasadi za to.
Na sajtu ministarstva pravde pise da je za dobijanje novozendskih viza nadlezna ambasada u Londonu. Interesuje me da li mi mozete dati savjet kako da to pravilno uradim? Hvala unaprijed

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  niste naveli koje državljanstvo imate, ali predpostavljamo da ste državljanin Crne Gore, budući da ste vaše pitanje postavili u okviru „Vize za državljane Crne gore“.
  Za dobijanje viza za Novi Zeland, kako je poznato, pripada u istoj grupi zemalja imigracije. Sve informacije o vrsti, tipu i uslovima za pojedine kategorije viza se mogu pronaći na zvaničnoj web stranici Ministarstva za imigraciju Novog Zelanda https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas
  Posetite ovu stranicu i sve odgovore mislimo da ćete tamo naći.
  Nadamo se da smo vam pomogli. Želimo vam sretan put.

Sandra · у

Postovani, cerka je dobila turisticku vizu za UK. U aplikaciji je navela hotel za koji je imala rezervaciju. Da li je problem ako se promeni rezervacija smestaja,tj.ako odsedne u drugom hotelu prilikom boravka?
Hvala unapred na odgovoru

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  ne bi trebalo da bude problem zbog promene rezervacije ali naša preporuka je da vaša ćerka isprinta papire iz kojih se vidi promena rezervacije hotela (da to ima sa sobom za svaki slučaj) ukoliko bi oni pitali za smeštaj i vršili neku proveru.

  Srdačan pozdrav

Nadja · у

Poštovani, interesuje me koliko dana je potrebno za izdavanje vize za Indoneziju (državljani smo Crne Gore)?

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  na žalost ne posedujemo tačnu informaciju koliko je potrebno dana za izdavanje Indonežanske vize. Mi predlažemo da kontaktirate konzularno odeljenje Indonežanske ambasade u Beogradu, pošto je ona nadležna za izdavanje viza državljanima Crne Gore.
  Srdačan pozdrav.

   Aleksandar · у

   Da li državljani a Crne Gore treba viza za Taiwan, i takođe da li državljani Taiwana trebaju vizu za Cg, i u čiju se ambasadu trebamo obratiti u slučaju da nam treba viza

    putovanjeonline · у

    Poštovani,
    državljanima Crne Gore potrebna je viza za ulazak na Tajvan. Za vize i informacije potrebno je obratiti se Taipei Representative Office u Budimpešti.

    Taiwan Embassy, 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3./II. Hungary
    USLOVI ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA VIZU za turističke svrhe:

    – obrazac za vizu
    – 2 fotografije u boji (fotografije dobrog kvaliteta, veličine 3,5×4,5 cm, sa svetlom pozadinom)
    – rezervacija povratne avionske karte
    – izvod iz banke
    – hotelska rezervacija
    – Pasoš (koji vredi najmanje šest meseci pre polaska u Tajvan)
    – Fotokopija pasoša (strana sa ličnim podacima)
    – Taksa za izdavanje vize.

    Nakon preliminarnog pregleda zahteva, možda će se tražiti dostava dodatne dokumentacije. Dokumentacija se neće vraćati, tako da napravite kopije ukoliko vam trebaju.
    Način za dostavljanje zahteva:

    – lično
    – putem zastupnika: Potrebno je ovlašćenje na engleskom ili kineskom jeziku. U dokumentu moraju biti naznačeni lični podaci zastupnika (ime i prezime, datum rođenja, broj pasoša/lične karte).

    Kurirske službe se ne mogu koristiti za podnošenje zahteva.
    Taksa za vizu za jedan ulazak:

    – sa normalnim trajanjem procedure (3 radna dana ako su svi dokumenti u redu): 50 USD (ili 13500 HUF)
    – sa ubrzanom procedurom (1 radni dan ako su svi dokumenti u redu) 75 USD (ili 20250 HUF)

    Plaćanje za vizu se mora izvršiti u gotovini. Potrebno je da donesete tačan iznos.
    Imajte u vidu da nisu u mogućnosti da menjaju novac niti da prihvatju novčanice američkih dolara štampane pre 2004. godine.

    Radno vreme:
    Ponedeljak – Petak: 9:30 – 12:00

    Kontakt informacije Konzularnog Odeljenja:
    Tel.: +36-1-266-2884 / +36-1-266-4817
    Email: consular@tro.hu

MiIica · у

Drzavljanin sam Crne Gore, znam da mi treba turisticka ciza za Filipine, samo nisam sigurna gdje se aplicira. Postoji konzulat u Cg, ali konzul je preminuo, mogu li da apliciram u Zagrebu iako sam drzavljanin Crne Gore?

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Filipina u Budimpešti. Ukoliko konzulat Filipina u Podgorici ne radi, morate se obratiti ambasadi u Budimpešti.
  Ambasada se nalazi na adresi:
  Budapest, Gábor Áron u. 56, 1026 Hungary
  Tel:+36 1 391 4300
  radno vreme: radnim danima 08:00-17:00 vikendom ne radi.
  Srdačan pozdrav.

   Tatjana · у

   Postovani, da li imate kontakt telefon konzulata Filipina ?
   unaprijed zahvalna

    putovanjeonline · у

    Poštovana,
    ne znamo na koji ste konzulat mislili. Ako ste mislili na konzulat Filipina u Srbiji, on se nalazi na adresi:
    Bulevar Mihaila Pupina 10 zgrada Z lokal 116,Novi Beograd 11070
    Tel: +381 11 4079679
    radno vreme: radnim danima 10:00 – 16:00
    subotom i nedeljom: ne rade

    Za državljane Srbije, BIH, Crne Gore, Rumunije i Bugarske nadležna je ambasada Filipina u Budimpešti na adresi:
    Gabor Aron utca 58, 1026 Budapest, Hungary
    Telephone Number: (+36)(1) 391-4300
    Fax Number: (+36)(1) 200-5528
    Duty Officer’s Mobili Number: (+36) 30 202-1760
    Working Days: Monday to Friday
    Office Hours: 8:00 a.m. to 5:00 p.m.
    Consular Hours: 9:00 am to 4:00 pm
    Email: budapest.pe@dfa.gov.ph, phbuda@philembassy.hu
    Consular Matters: consular@philembassy.hu
    Assistance to Nationals: atn@philembassy.hu

    Srdačan pozdrav.

Emil · у

Zdravo, kupio sam kartu za Tajland, drzavljanin sam Crne Gore, dje da se obratim za vizu, dje se nalazi Tajlandska ambasada i sta mi je potrtebno od dokumentacije. U pitanju je turisticka viza.

Hvala.

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  kao državljanin Crne Gore vizu za Tajland možete zatražiti u ambasadi Tajlanda u Budimpešti koja se nalazi na adresi:
  Royal Thai Embassy Budapest
  1025 Budapest
  Verecke u. 79
  Tel: (36/1) 438-4020, 438-4026 Fax: (36/1) 438-4023
  Radno vreme konzularnog odeljenja: ponedeljak-petak 09:00 – 12:00
  Takođe vizu možete zatražiti u ambasadi Tajlanda u Bukureštu koja se nalazi na adresi:
  Str. Conta Vasile, 12, Bucuresti-Sector 2, Bucuresti, 20951, București 030167
  Telefon: +40 21 311 0067
  Radno vreme: ponedeljak-petak: 09:00-12:00 13:30-15:30
  Od dokumenata za pribavljanje turističke vize potrebno vam je:

  1. Popunjen obrazac za izdavanje vize
  2. Original pasoš koji mora da važi još najmanje 6 meseci od datuma ulaska u Tajland (neophodno je da u pasošu budu najmanje dve prazne strane, jedna naspram druge)
  3. Fotokopija strane pasoša gde se nalaze Vaši podaci i fotografija
  4. Fotokopija kupljene povratne avio karte (rezervacija avio karte se ne prihvata)
  5. Kolor fotografija 4 x 6 cm
  6. 40 eura u gotovini (za tourist vizu “TR” sa single ulaskom i boravkom do 60 dana (važenje vize 90 dana – u tom periodu je neophodno ući u zemlju) – uz mogućnost produženja u bilo kom Immigration Office-u) ili 170 eura u gotovini (za tourist vizu “TR” sa multiple ulascima i boravkom do 60 dana (važenje vize 180 dana – u tom periodu je neophodno ući u zemlju) – uz mogućnost produženja u bilo kom Immigration Office-u). Za “multiple” vizu neophodna je potvrda o posedovanju novčanih sredstava u iznosu od najmanje 10.000 eura i odobrenje ambasade Tajlanda u Atini (odobrenje pribavlja Konzulat).

  Predlažemo vam da kontaktirate počasni konzulat Tajlanda u Beogradu i sa njima vidite da li kod njih možete pribaviti vizu za vaše putovanje. Konzulat se nalazi na adresi:
  Počasni Konzul Kraljevine Tajland u Republici Srbiji
  Adresa: Beograd, Gundulićev Venac 6, II sprat, apartman 3
  Telefon: +381 11 4037 819, +381 11 4037 950
  E-mail: info@thaiconsulate.rs
  RADNO VREME:
  Prijem zahteva za vize i ostale aktivnosti: radnim danom od 10.00 do 14.00 h
  Telefonsko zakazivanje termina i informacije: radnim danom od 14.00 do 17.00 h
  Želimo vam sretan put.

  Tatjana · у

  Postovani,
  Sajt MIP Crne Gore, a vezano za vize, je u izradi, pa Vas molim za odgovor: da li i na koji nacin mogu da dobijem vize za Honduras. El Salvador, Gvatemalu, Belize i Panamu? Gradjanka sam Crne Gore. Unaprijed zahvalna. Pozz

   putovanjeonline · у

   Poštovani,
   za državljane Crne Gore važi vizni režim za sledeće države:
   1. Honduras – potrebna vam je viza. Za izdavanje vize nadležna je ambasada Hondurasa u Rimu, Italija.
   Ambasada se nalazi na adresi: Via Emanuele Gianturco, 5 – int. 3, 00196 Roma. Tel:+39 063207236 / +39 063220516
   2. El Salvador – potrebna vam je viza. Nadležna ambasada je ambasada Meksika u Beogradu, na adresi: Ljutice Bogdana 5, Beograd. Tel: (+381) 11 367 4170
   (+381) 11 367 4171
   3. Panama – potrebna vam je viza. Nadležna ambasada Paname u Beču na adresi:Goldschmiedgasse 10, 1010 Wien. Tel: +43 1 5872347
   4. Belize – potrebna vam je viza. Zahtev za vizu se može predati agenciji Teleperformance ili najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Britanije.

   Srdačan pozdrav.

  karla · у

  pozdrav emile, kako si rijesio vizu za tajland ? da li si mogao slati postom ili si se morao osobno pojaviti u Budimpesti

Sara · у

Zdravo.
Kome da se obratim za Vizu za Indiju? Dobila sam UWC stipendiju i tamo idem na duzi period.
Hvala unaprijed

  putovanjeonline · у

  Poštovana, niste naveli koje države ste državljanin, pošto ste svoje pitanje postavili u okviru komentara teksta „Vize za državljane Crne Gore“ predpostavljamo da ste državljanin ove zemlje. Za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Indije u Beču. Ambasada se nalazi na adresi:
  Kärntner Ring 2, 1010 Wien
  Tel: +43 1 5058666
  Radno vreme: radnim danima 8:30-13:00 13:30-17:00, subotom i nedeljom ne rade
  sajt:https://www.eoivienna.gov.in/
  Ukoliko imate boravak u R.Srbiji minimum 2 godine svoj zahtev za vizu možete predati i ambasadi Indije u Beogradu. Ambasada se nalazi na adresi:
  Đorđa Radojlovića 7a, 11040 Beograd
  Tel:+381 11 2666520
  Srdačan pozdrav

Milena · у

Poštovanje,

Imam pitanje vezano za apliciranje za vizu za Kraljevinu Saudijsku Arabiju.
Naime, vršimo apliciranje za zaposlene firme koja je registrovana u Srbiji, s tim što dva državljana Crne Gore imaju sklopljen ugovor o radu sa našom firmom, putem agencije.
Moje pitanje je- S obzirom da pozivno pismo koje smo dobili od firme iz KSA glasi na ime naše firme, sa podacima i crnogorskim pasošima kolega, putem koje ambasade i na koji način možemo izvršiti viziranje? Koja su nam dokumenta potrebna?

Hvala unapred,
Pozdrav, Milena

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  prema informacijama kojima raspolažemo vaša dva zaposlena državljana Crne Gore ukoliko imaju registrovan boravak u Republici Srbiji ( poseduju zvanične dokumenta R.Srbije poput lične karte …) i ukoliko su zvanično zaposleni u vašoj firmi (ne angažovani nego zaposleni), što se sve dokazuje dokumentima, imaju isti tretman kao i svi zaposleni a koji su državljani R.Srbije, za koje tražite vizu. U tom slučaju nadležna je ambasada Saudiske Arabije u Sarajevu. Ona se nalaz na adresi:
  Kalemova 40, Sarajevo 71000.
  Radno vreme: radnim danima od 9:00 – 16:00
  subotom i nedeljom: ne rade
  Tel: +387 33 211-861

  od dokumenata potrebno je da se priloži:
  *Pasoš
  *Pozivno pismo od lokalne kompanije, overeno u Ministarstvu ínostranih poslova Kraljevstva
  *Garantno pismo poslodavca u zemlji boravka
  *Jedna fotografija (format za pasos)
  *Popunjen zahtev
  Cena šestomesečne vize sa više ulazaka je oko 200 EURA, a za vizu sa jednim ulazom 150 EURA.

  Ukoliko vaša dva radnika iz Crne Gore ne zadovoljavaju neki od gore navedenih uslova za njih se primenjuju propisi kao i za sve državljane Crne Gore i u tom sličaju za njih je nadležna ambasada Saudiske Arabije u Briselu.
  Mi vam preporučujemo da kontaktirate ambasadu Kraljevine Saudiske Arabije u Sarajevu, te sa njima potvrdite šta vam je od dokumenata potrebno kao i preceduru pribavljanja vize za vaše zaposlene.
  Srdačan pozdrav.

  Tamara · у

  Poštovani,
  Prošle godine sam putovala u Egipat i dobila vizu u ambasadi u Beogradu, medjutim sada sam pročitala na sajtu ministarstva da vize za državljane Crne Gore izdaje ambasada u Pragu. Šta je od toga tačno?

  Pozdrav,
  Tamara Nešković

   putovanjeonline · у

   Poštovana,
   prema informacijama dobijenim iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, za izdavanje viza za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Egipta u Pragu.
   Ambasada se nalazi na adresi:
   Pelleova 14, Bubenec, 160 00 Prague 6
   Tel: +420-2243111506 ; +420-2243111507
   Radmo vreme: radnim danima od 09:00 – 16:00
   e-mail: egembassy.prague@gmail.com

   Srdačan pozdrav.

Raso · у

Drzavljanin sam Cene Gore. Sta mi je potrebno za vizu za NR Kinu, i da li se dugo ceka?

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  prema informacijama iz ambasade Republike Kine u Podgorici, period odlučivanja na izdavanje vize: 5 radnih dana (za posebne slučajeve može biti duže).
  Konzularne takse (za nosioce crnogorskog pasoša):
  Jednokratna ulazno izlazna viza: 20 eur
  Dvokatno ulazno izlazna viza: 30 eur
  Višekratna ulazno izlazna viza (važi manje od 6 mjeseca): 40 eur
  Višekratna ulazno izlazna viza (važi od 6 do 12 mjeseca): 60 eur
  Legalizacija (ovjera dokumenata): 15 eur po dokumentu
  Dodatna taksa za ekspress servis (čeka se 2 radna dana, za posebne slučajeve može biti duže): 21 eur.

  U cilju poboljšanja usluga aplikantima za kinesku vizu, kineska Ambasada u Crnoj Gori će početi da primjenjuje novi i savremeniji sistem za onlajn popunjavanje formulara i online rezervaciju termina od 10.aprila 2019.godine, od tada aplikantima bi bilo potrebno popuniti formular i odraditi aplikaciju termina preko interneta.

  1. Instrukcije su sljedeće:

  A. Popunjavanje E- formulara
  Otvorite web stranicu: https://cova.cs.mfa.gov.cn , kompletno popunite e-formular , štampajte e-formular i potvrdu(1), potpišite na štampani formular(2) i sačuvajte „application ID“ na formularu.

  B. Rezervacija termina za podnošenje vize
  Otvorite web stranicu: https://avas.cs.mfa.gov.cn, unesite application ID na potrebno mjesto, zakažite termin i štampajte potvrdu termina(3) za podnošenje vize.

  C. Prilikom apliciranja u Ambasadi, trebate podnijeti navedene stavke pod brojevima(1),(2),(3) i pasoš, kopiju informativne stranice pasoša i drugu potrebnu dokumentaciju (kao što su pozivno pismo / avio karta / rezervacija hotela / prijem u školu-univerzitet / potvrda o srodstvu, itd., konkretne informacije provjerite na web stranicu Ambasade NR Kine na http://me.chineseembassy.org/mon/lsfw/t1517179.htm)

  Prelazni period je 10.april 2019.god. do 09.maja 2019.god. tada se podnosiocima i dalje dozvoljava da koriste sadašnje papirne obrasce. Od 10.maja sve prijave će morati da se podnesu preko sistema za elektronsku prijavu i sistema za rezervaciju, a Kineska ambasada će prestati da prihvata sadašnje papirne obrasce.

  2. Uzimanje otisaka i fotografija
  U skladu sa Kineskim zakonom i propisima, kineska Ambasada će uzeti otiske svih prstiju i fotografije svih podnosilaca zahtjeva za vizu.
  Napominjemo da uzimanje otisaka prstiju nije potrebno za:

  A. Djecu mlađu od 14 godina i odrasle starije od 70 godina
  B.Podnosioce sa crnogorskim diplomatskim pasošem ili podnosioce koji ispunjavaju zahtjeve za kinesku diplomatsku, službenu ili protokolarnu vizu
  C. Podnosioce koji su u proteklih 5 godina u istoj Ambasadi NR Kine aplicirali vizu i predali otiske prstiju
  D. Podnosioce kod kojih se zbog invaliditeta ne mogu predate otisci svih prstiju

  Podnosilac mora lično da obavi proceduru oko uzimanja otisaka u Ambasadi, dok u suprotnom, podnosiocu će biti odbijen ulazak u NR Kinu i on će snositi sve posljedice zbog toga.

  Srdačan pozdrav.

  Milić · у

  Dobar dan. Imam u planu da putujem za Indonezija. Tamo mi je djevojka ona je indonezanka ja crnogorac. I po povratku u crnu goru cemo se vjencati. Sta mi je potrebno da to ostvarim. I da li postoji mogu nost da kada dodjemo to pravo ostvarim. Hvala puno mnogo mi znaci odgovor i ako ima neko mjesto da podjem i direktno zatrazim informacije. Hvala unaprijed!

   putovanjeonline · у

   Poštovani,
   odgovori na vaša pitanja bi glasili:
   1. Da bi ste putovali u Indoneziju morate pribaviti vizu. Državljanima Crne Gore potrebna je viza za putovanje u Indoneziju. Za izdavanje vize državljanima Crne Gore nadležna je ambasada Indonezije u Beogradu na adresi:
   Bulevar Kneza Aleksandra Karadjordjevica br.18, Beograd
   Telefon: (381-11) 367 4062, (381-11) 3635666
   Fax: (381-11) 367 2984
   e-mail: kbri.beograd@eunet.rs, kbri.beograd@eunet.rs
   website:https://kemlu.go.id/belgrade​/en​
   Za vizu su vam potrebna sledeća dokumenta:
   – Popunjen obrazac za vizu (možete ga preuzeti na sajtu ambasade)
   – Pasoš koji važi najmanje 6 meseci od datuma dolaska u Indoneziju
   – Kopija povratne avio karte (ili plan putovanja)
   – Dokazi o sredstvima za pokrivanje vašeg boravka u Indoneziji (minimum US $ 1500)
   – Rezervacija smještaja ili garantno / pozivno pismo (potpisano od strane garanta i priložena kopija lične karte garanta)
   2. Vaša devojka koja je državljanin Indonezije, da bi doputovala u Crnu Goru mora imati vizu. Za izdavanje vize državljanima Indonezije za boravak u Crnoj Gori nadležna je ambasada Srbije u Džakarti. Ambasada se nalazi na adresi:
   J.1.Cokroaminoto No.109
   JAKARTA PUSAT
   INDONESIA
   Telefon: +6221 / 314-35-60, 314-37-20, 334-157
   E-mail: embjakarta@serbian-embassy.org
   Za izdavanje vize vašoj devojci su potrebni sledeći dokumenti:
   – Uz zahtev za izdavanje vize ona je, zavisno od vrste vize koju traži, dužna da priloži :
   – važeću putnu ispravu – rok važenja putne isprave u koju se unosi viza mora biti najmanje tri meseca duži od roka važenja vize
   – jednu fotografiju u boji, veličine 35 x 45 mm,,
   – dokaz o svrsi boravka u Crnoj Gori (pozivno odnosno garantno pismo pravne ili fizičke osobe iz Crne Gore),
   – dokaz o osiguranom smeštaju (potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu, hotelskoj ili drugoj rezervaciji smeštaja),
   – dokaz da poseduje dovoljno sredstava za troškove izdržavanja tokom boravka u Crnoj Gori, kao i za povratak u matičnu državu ili za putovanje u treću državu (gotovina, čekovi, potvrda sredstvima na bankovnom računu),
   – dokaz o sredstvu putovanja ili nameri povratka u državu iz koje dolazi ili u treću državu (povratna putna karta, saobraćajna i vozačka dozvola),
   – dokaz o zdravstvenom osiguranju,
   3. Što se tiče venčanja u Crnoj Gori potrebno je da pre nego što krenete na put odete u vašu matičnu službu u mestu boravka, te se kod njih raspitate o uslovima i potrebnim dokumentima koje mora posedovati strani državljanin koji se venčava sa državljaninom Crne Gore.
   Dakle pre puta obavezno pribavite sve vize i raspitajte se o uslovima venčanja sa stranim državljaninom u Crnoj Gori, znači kontaktirajte ambasadu Indonezije u Beogradu i ambasadu Srbije u Džakarti i matičnu službu u vašem mestu boravka.
   Želimo vam sretan put i da uspešno obavite venčanje, mi vam prvi ČESTITAMO!

Ana · у

Poštovani,

Na sajtu ambasade Australije u R.Srbiji koja je zadužena I za državljane Crne Gore (čiji sam državljanin) nisam uspjela pronaći kompletan spisak dokumenta potrebnih za vizu kao I način predaje za istu. Možete li mi pomoći? Unaprijed hvala.

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  aplikacija za vizu se obavlja online. Vrsta dokumentacije koju je potrebno priložiti zavisi od vrste vize koju nameravate zatražiti. Predlažemo vam da posetite zvaničnu stranicu Australiske vlade odeljenje za migracije i državljanstva i tamo pogledate sve informacije koje su vam potrebne. Posetite sajt i pogledajte koje sve vrste viza postoje i odaberite onu koja vama odgovara, te pogledajte potrebne informacije vezane za nju. Sajt je https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing. Želimo vam sretan put u Australiju.

Luka · у

Postovani,
da li mi je kao drzavljaninu C.Gore potrebna viza za UKRAJINU ili pozivno Pismo osobe koja me poziva?
Pozdrav!!!

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  informacija iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore kojom raspolažemo glasi:
  Od 24. oktobra 2010. godine, kada je stupio na snagu Sporazum između Vlade Crne Gore i Kabineta ministara Ukrajine o uzajamnim putovanjima državljanja (objavljen u „Službenom listu CG-Međunarodni ugovori“, broj 10/10), državljani Crne Gore, mogu ulaziti i boraviti u Ukrajini bez vize do 90 dana, sa važećom putnom ispravom.
  Što bi značilo da vam ni pozivno pismo nije potrebno. Želimo vam srećan put i prijatan boravak u Ukrajini.
  Srdačan pozdrav

  Dzo · у

  Viza za Egipat? Sta, kako, gdje? Hvala

   putovanjeonline · у

   Poštovani,
   posetioci našeg sajta su nam ranije postavili to pitanje i tada smo dali odgovor. Molimo vas da pogledate pitanja i odgovore koji se nalaze ispod teksta
   VIZE ZA DRŽAVLJANE CRNE GORE, tu ćete naći odgovor.
   Srdačan pozdrav.

Nikolija · у

Postovani,

Za dobijanje vize za Maroko, da li je moguce priloziti neki drugi dokument koji nije potvrda o zaposlenju (u slucaju da osoba nije trenutno zaposlena)?

Srdacan pozdrav

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  možete priložiti potvrdu o redovnom studiranju, u protivnom neophodna je potvrda o zaposlenju.
  Srdačan pozdrav

Vaso · у

Postovani,
Interesuje me koja je cijena vize na 6 ,a koja na 12 mjeseci za Veliku Britaniju i da li je cijena povoljnija za dijete uzrasta od 5 godina u pratnji roditelja?

Pozdrav

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  prema informacijama kojima raspolažemo cene viza u zavisnosti od tipa se kreću:
  NAPOMENA: cene viza i dodatnih usluga variraju u skladu sa odnosom funte i evra

  Turistička/poslovna viza koja važi 6 meseci – 111 EUR
  Turistička/poslovna viza koja važi 2 godine – 415 EUR
  Turistička/poslovna viza koja važi 5 godina – 754 EUR
  Turistička/poslovna viza koja važi 10 godina – 946 EUR
  Studentska viza koja važi 6 meseci – 115 EUR
  Tranzitna viza – 76 EUR

  Na cenu vize ne utiče uzrast putnika niti broj osoba koje putuju već tip vize koji se traži.
  Srdačan pozdrav

Aleksandra Mitric · у

Postovani,
Na ljeto putujem za Maldive i imam crnogorsko drzavljanstvo pa me interesuje sta mi sve od dokumenata treba za vizu ? Procitala sam na sajtu da se viza dobija na njihovom aerodromu .. mozete li mi malo pojasniti proceduru i uputiti me ?

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  zbog tehničkih razloga nismo bili u mogućnosti da vam ranije odgovorimo na vaše postavljeno pitanje, i stoga vam se izvinjavamo. Došlo je do promene po pitanju izdavanja viza za državljane Crne Gore. Državljanima Crne Gore je potrebna viza da bi posetili ovu zemlju. Zahtev za vizu se može predati agenciji Teleperformance ili najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu ove zemlje.
  Sve informacije o načinu podnošenja zahtjeva se nalaze na sajtu britanske vlade i na Teleperformance vebsajtu.Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa pitanjima koja nisu pokrivena na navedenim vebsajtovima, podnosioci zahtjeva za vize mogu da koriste međunarodni servis za podnošenje upita. Više informacija o promjeni rada viznog odjeljenja Britanske ambasade se nalazi na njihovom vebsajtu.
  Srdačan pozdrav.

Milan · у

Postovani, putujem za Egipat a nakon toga za Tajland s tim sto ,konzulat Tajlanda izdaje turisticke vize na mjesec dana i to uz kupljenu avionsku kartu,stoga bih Vas pitao da li mogu u konzulatu Tajlanda u Egiptu dobiti vizu za Tajland kao drzavljanin Crne Core ?
Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  budući da ste državljanin Crne gore i da nemate stalni boravak u Egiptu, ambasada Tajlanda u Egiptu nije nadležna da vam izda vizu za Tajland. Predlažemo da pribavite vizu pre polaska za Egipa. Pri pribavljanji vize je potrebno da navedete u kom periodu ćete boraviti na Tajlandu te da vam se od tog datuma izda viza za boravak.

  Srdačan pozdrav.

  Vesna Prascevic · у

  putujem u Egipat iz Beograda u oktobru 2019.Kao crnogorski drzavljanim mogu li vizu nabaviti u Crnoj Gori ili je postupak izdavanje vize na egipazskom aerodromu?

   putovanjeonline · у

   Poštovana,
   posetioci našeg sajta su nam ranije postavili to pitanje i tada smo dali odgovor. Molimo vas da pogledate pitanja i odgovore koji se nalaze ispod teksta
   VIZE ZA DRŽAVLJANE CRNE GORE, tu ćete naći odgovor.
   Srdačan pozdrav.

Emila · у

Poštovani,
Da li gradjani Crne Gore mogu dobiti vizu na ulasku u Egipat, granični prelaz Taba?

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  posetioci našeg sajta su nam ranije postavili to pitanje i tada smo dali odgovor koji je glasio :
  prema informaciji dobijenoj iz Ministrastva vanjskih poslova Crne gore (što možete proveriti i na njihovoj zvaničnoj internet stranici http://www.mvp.gov.me/rubrike/konzularni-poslovi/vizni-rezim-cg/egipat) državljanima Crne Gore potrebna je viza za boravak u Egiptu koju mogu dobiti na granici prilikom ulaska u Egipat ili u ambasadi Egipta u Pragu koja je nadležna za državljane Crne Gore.
  Jednokratna (turistička) viza se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci od planiranog povratka, što važi i za regulisanje boravka.
  Srdačan pozdrav.

Milos · у

Postovani,
Drzavljanin sam Crne Gore i zelim otici u Englesku. Koja je procedura za dobijanje vize?

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  državljani Crne gore za pribavljanje vize za UK potrebno je da se obrate aplikativnom servisu Teleperformance Ltd, koji je zvaničan partner UK Visas and Immigration’s, i koji je zadužen za prijem i obradu zahteva za vizu. On se u Podgrici nalazi:
  Teleperformance Ltd
  The Mall of Montenegro
  Blv. Save Kovačevića 74
  81000 Podgorica
  radno vreme : četvrtkom i petkom od 09:00 do 13:00
  Korisnik plaća naknade. Naplaćuje se 59 funti za korišćenje Visa Application Centra u Podgorici. Ovo je visina naknade za vize i naplaćuje se u evrima koristeći konzularni kurs koji u to vreme važi. Ova naknada pokriva troškove za podnošenje prijava. Podnosioci zahteva moraju se registrovati na veb lokaciji Teleperformance (http://www.tpcontact.co.uk/) , nakon što rezervišu svoje sastanke, da plate zakazivanje i sve dodatne usluge koje su potrebne. Prethodno registrovanje kod Teleperformance takođe će osigurati brzu obradu vaše aplikacije.
  Pored zakazivanja na raspolaganju su vam dodatne usluge u Podgorici i to:
  Prioritetni viza servis – 100 funti – omogućava vam da vaš zahtev za izdavanje vize stavi ispred čekanja od strane UK Vize i imigracije koji obično omogućavaju odluku u roku od 3-5 radnih dana
  Povratni kurir – dozvoljava vam da dobijete svoju odluku putem kurira na vašu izabranu adresu umesto da se vratite u Visa Application Center da biste je preuzeli. Ovo je uključeno u naknadu.Sve naknade se plaćaju u evrima koristeći konzularni kurs.

  Imate mogućnost aplikacije u Tirani u The Visa Application Centre, gde se plaća naknada u iznosu od 59 funti za korišćenje centra. Centar radi svaki dan od ponedeljka do petka.
  Takođe možete aplicirati u Beogradu u The Visa Application Centre, gde se ne plaća naknada za korišćenje centra.Centar radi svakog dana od ponedeljka do petka.
  Nadamo se da smo vam pomogli da dođete do potrebne informacije.
  Srdačan pozdrav

   Milovan · у

   Poštovani,

   Državljanin sam Crne Gore i želim da posjetim Južnoafričku republiku. Možete li mi molim vas reći šta mi je sve potrebno za podnošenje zahtjeva za vizu JAR?

   Srdačno,
   Milovan

    putovanjeonline · у

    Poštovani,
    izdavanje vize državljanima Crne gore za putovanje u Južnoarfičku republiku nadležna je ambasada u Atini na adresi:
    60 An. Kifissias 15125, Maroussi, Atina, Grčka.
    Phone: +30 (1) 610 6645
    Fax: +30-210-6106640
    Email: embassy@southafrica.gr
    Radno vreme: ponedeljak – petark 08:00 – 13:00
    Na osnovu informacije dobijene od strane nadležnih vlasti Južnoafričke republike za izdavanje vize za posetioce potrebno je:
    1. Pasoš koji važi najmanje 30 dana nakon isteka predviđene posete.
    2. Pasoši moraju da sadrže najmanje 1 (jednu) neupotrebljenu stranicu za ulazne / odlazne potvrde (ponekad se nazivaju i vizna stranica).
    3. Plaćanje propisane takse od $72.00
    4. Potvrda o vakcinaciji, ako se to zahtijeva Zakonom.
    5. Izjava i / ili dokumentacija koja potvrđuje svrhu i trajanje posete.
    6. Dve (2) fotografije identiteta.
    7. Dokaz o finansijskim sredstvima u obliku:
    – bankarski izvodi;
    – savete za plate;
    – preduzeće (a) domaćina u Republici;
    – stipendije;
    – medicinsko pokriće;
    – ili u gotovini, uključujući kreditne kartice ili putničke čekove za pokrivanje troškova života tokom boravka u Republici.
    8. Kandidati koji putuju avionom moraju imati:
    – povratnu ili daljnju kartu; ili
    – dokaz o dovoljnim sredstvima; ili
    – uplatiti gotovinski polog ekvivalentne vrijednosti takvoj karti.
    9. Popunjen zahtev za izdavanje vize (kji možete preuzeti na http://www.embassy-info/form/South-Africa-visa-application-form.pdf)

    Napomena: Ne morate lično da podnesete zahtev za vizu.

    Vrijeme potrebno za izdavanje vize: Normalan period obrade je 10 dana.

    Nadamo se da smo vam pružili potrebne informacije. Molimo vas da kontaktirate nadležnu ambasadu u Atini.
    Srdačan pozdrav.

Ana · у

Postovani,
Zivim u Emiratima i zeljela bih posjetiti Tajland. Da li imate informaciju vezano za visu, s obzirom da imam Emiratski ID, da li je moguce dobiti vizu po dolasku na Tajland ili moram odraditi cijelu proceduru ovdje u ambasadi? Pokusala sam naci informacije na njihovom sajtu, ali nista ne pise za Crnu Goru, a ne javljaji se na telefon…..

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  prema našim saznanjima kojima raspolažemo potrebno je da pribavite vizu pre dolaska na granični prelaz Tajlanda (to vam je svakako i sigurnija opcija).
  Pokušajte nekako da dobijete ambasadu Tajlanda u Dubaiju. Ovo je njihov broj telefona +971 4 348 9550 (kojim mi raspolažemo, ukoliko vi imate neki drugi). Ukoliko ne uspete da ih dobijete morate otići do njih. Oni rade svaki dan osim petkom i subotom od 09:00 – 17:00 sati.
  Srdačan pozdrav

Andrea · у

Postovani,

Htjela sam samo pptvrditi da li je moguce da kao drzavljanka Crne Göre dobijem vizu za Egipat prilikom ulaska u Egipat?
Srdacno
Andrea

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  prema informaciji dobijenoj iz Ministrastva vanjskih poslova Crne gore (što možete proveriti i na njihovoj zvaničnoj internet stranici http://www.mvp.gov.me/rubrike/konzularni-poslovi/vizni-rezim-cg/egipat) državljanima Crne Gore potrebna je viza za boravak u Egiptu koju mogu dobiti na granici prilikom ulaska u Egipat ili u ambasadi Egipta u Pragu koja je nadležna za državljane Crne Gore.
  Jednokratna (turistička) viza se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci od planiranog povratka, što važi i za regulisanje boravka.
  Srdačan pozdrav.

Zerina · у

Zdravo trebaju nam vize al ovi brojevi nisu u fnkciji Ako bi mogli dobiti validan broj pri nabavljanu viza Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovana Zerina,
  niste nam naveli za koju državu vam je potrebna viza, kako bi smo pokušali da dođemo do informacije koja vam je potrebna, i koju bi smo prosledili vama.
  Navedite nam u koju zemlju planirate da putujete i koje države ste državljanin.
  Srdačan pozdrav

Milijana · у

Poštovani,
pročitala sam u gornjim komentarima da je građanima Crne Gore potrebna viza za Boliviju. Da li je moguće istu kupiti na ulasku u zemlju, ili se treba obratiti ambasadi i kojoj? Unaprijed zahvaljujem!

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  prema nepotvrđenoj informaciji kojom raspolažemo državljani Crne Gore mogu dobiti vizu po dalasku u Boliviju iz naknadu od $30. Napominjemo da je to ne proverena informacija, stoga savetujemo da pribavite vizu pre polaska na put. U tom slučaju viza je besplatna. Za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Bolivije u Rimu. Savetujemo da kontaktirate ambasadu koja se nalazi na adresi:
  Ambasciata di Bolivia
  Via Civitavecchia, 1, 00198 Roma
  Tel. + 39 068841001
  + 39 0692081327
  Fax + 39 068840740
  sajt: https://embajadadebolivia.it/
  radno vreme: radnim danima 09:00-13:00 15:-17:00 subotom i nedeljom ne rade
  možete kontaktirati i generalni konzult u Milanu:
  Consulado General Milano
  C. corso Buenos Aires, 64 20124, Milano
  Tel: (39-0) 225060947
  Fax: (39-0) 225060948
  E-mail: conbolmilan@gmail.com
  infocgbmi@gmail.com
  radno vreme: radnim danima od 08:00 – 14:00
  Srdačan pozdrav.

   Milica · у

   Kako drzavljani Crne Gore mogu dobiti vtranzitnu vizu za Fiji?

    putovanjeonline · у

    Poštovana,
    prvo, da vam se izvinemo što zbog tehničkih razloga nismo bili u mogućnosti da vam ranije odgovorimo na vaše pitanje. Za sve vrste viza za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Fidžija u Briselu, na adres:
    Square Plaskz, 92-94. 1030 Brussels
    Tel: +32 (0)2 736 90 50 Fax : +32 (0)2 736 14 58

    Srdačan pozdrav

Anita · у

Zdravo, narednog ljeta idem za Ameriku i htjela bih iz Amerike da idem za Dominikansku republiku. Da li je to moguce zbog vize, i kako ide procedura?

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  svakako da možete iz Amerike da posetite Dominikansku republiku. Predhodno je potrebno da pribavite vizu, budući da je državljanima Crne Gore za ulazak na teritoriju Dominikanske republike potrebna viza. Za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Dominikanske Republike u Beču na adresi:
  Dominican Republic embassy in Vienna, Austria
  Prinz Eugen-Straße 18, 1040 Wien
  Radno vreme: radnim danima 09:00 – 12:00, subotom i nedeljom ne rade
  Tel:+43 1 5058555
  Znači pre polaska na put u Ameriku neophodno je da pribavite vizu.
  Srdačan pozdrav i srećan put.

Muhamed · у

Postovani. Kako se dobija viza za Irsku, gradjanin sam Crnr Gore, mora li se ici u Budimpestu. Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore za pribavljanje vize za Irsku, za državljane Crne Gore nadležna je ambasada Irske u Budimpešti. Međutim uvidom u sajt ambasade Irske u Budimpešti ( https://www.dfa.ie/irish-embassy/hungary/our-services/visas/ ) videćete da tamo piše da oni ne primaju zahteve za izdavanje viza od građana koji nisu rezidenti Mađarske. Potom smo došli do informacije od Ministrastva inostranih poslova Republike Srbije da je za državljane Srbije i Crne Gore za izdavanje vize nadležan konzulat Irske u Beogradu ( http://www.mfa.rs/sr/index.php?option=com_ambasade&id=202&view=item&Itemid=86&lang=lat ). Pošto i mi mislimo da je za vas nadležan Konzulat Irske u Beogradu, predlažemo vam da ih kontaktirate i od njih zatražite dodatne infomracije.
  Srdačan pozdrav.

Batric · у

Postovani
Ja sam pomorac radim na putnickom brodu planiram da dovedem svoju curu kao gosta na brod a u tom periodu brod se krece u sledecim drzavama Azije ( Hong Kong, Vijetnam, Tajland i Singapur) zanima me da li i za koje od ovih zemalja joj je potrebna viza ona je drzavljanka Crne Gore. Ukrcaj na brod ce joj biti u Hong Kong a iskrcaj u Singapur. Ja sam pitao za informacije ovdje na brodu rekli su mi da za Hong Kong i Singapur ne treba viza, Za Vijetnam da oni mogu sa broda da apliciraju a za Tajland da treba da se izvadi viza? I ako moze da mi posaljete odgovor mailom?

Unaprijed hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova Crne gore za državljane ove države važi sledeći vizni režim za zemlje koje ste naveli:
  1. Državljani Crne Gore mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Hong Kongu sa važećom putnom ispravom, bez vize do 14 dana. U slučaju da se namerava boraviti duže od navedenog perioda za izdavanje vize nadležna je Ambasada Kine u Podgorici.
  2. Državljani Crne Gore moraju posedovati vizu za Vijetnam. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Vijetnama u Sofiji, Bugarska.
  Adresa ambasade: ul. Jetvarka No 1, 1113 Sofia, Bugarska. Telefon: + 35 92 963 2609
  3. Državljani Crne Gore moraju posedovati vizu za Tajland. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Tajlanda u Budimpešti. Telefon: + 361 438 40 200.Viza se može zatražiti i u Ambasadi Tajlanda u Bukureštu. Telefon: + 4921 311 031.
  4. Državljani Crne Gore mogu putovati u Singapur bez vize na osnovu važeće putne isprave.
  Predlažemo vam da se potrebne vize pribave pre polaska na put, pre ukrcavanja na brod. Samo na taj način vi i vaša saputnica ste potpuno sigurni da neće biti nekih eventualnih problema.
  Srdačan pozdrav.

Igor · у

Zanima me koja je procedura, kako da podnesem zahtjev za izdavanje Meksicke vize ??? Hvala.

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  za državljane Crne Gore nadlezna je ambasada Meksika u Beogradu na adresi Ljutice Bogdana #5, Dedinje, Savski Venac, 11040 Beograd, Srbija.
  Konzularno odeljenje-telefon: 381(11) 367-4170
  Rad sa strankama: Ponedeljak-petak od 10:00 do 13:00
  E-mail: consuladoseb@sre.gob.mx
  U ambasadi se zakazuje termin na gore navedeni broj telefona pri tome je potrebno da se dostave sledeća dokumenta na proveru:
  1. Predati licno zahtev, (verzija na engleskom), koji se moze preuzeti ovde. Ovaj formular se može dobiti i u ambasadi.
  2. Potvrdu o zaposlenju (izdatu na službenom dopisu sa memorandumom firme i sa službenim pecatom preduzeca u kojoj je zaposlen podnosilac zahteva sa potpisom odgovornog lica) i sa naznacenim datumom od kada radi na tom mestu i sa mesecnim primanjima. U slucaju da je podnosilac zahteva vlasnik preduzeca ili radnje, predati na uvid original dokumenta i fotokopiju registracije istog.
  3. Original potvrde banke o posedovanju racuna, sa navedenim datumom otvaranja, i sa izvodom sa tekuceg racuna na koji se uplacuje licni dohodak za period od poslednjih 6 meseci (sa svim promenama). Oba dokumenta treba da sadrže potpis i pecat banke.
  4. Potvrdu banke o posedovanju kreditne kartice, sa naznacenim limitom na dan podnošenja zahteva za vizu. (Ukoliko je poseduje)
  5. Potvrdu o posedovanju nekretnina na svoje ime, original i fotokopiju. (Ukoliko je poseduje)
  6. Važeći pasoš (za još najmanje šest meseci), fotokopija stranice sa ličnim podacima i sa prethodnim vizama. Ukoliko je pasoš izdat 2015. godine, priložiti i prethodni pasoš sa fotokopijama stranice sa ličnim podacima i stranica sa prethodno izdatim vizama.
  7. Jedna fotografija (skorija), formata kao za pasoš.

  Pozvati telefonom da bi se zakazao termin za proveru dokumentacije. Viza se izdaje istog dana. Za dobijanje dodatnih informacija javite se, molim Vas, Konzularnom odelenju Ambasade Meksika u Republici Srbiji: (+381-11-) 3674170.

  Srdačan pozdrav.

  Jasmin · у

  Htio sam da pitam, Pitao me je prijatelj iz Egipta, kako da dodje u CG, Sta mu je potrebno od dokumentacije da dodje, jel potrebna viza

   putovanjeonline · у

   Poštovani,
   vašem prijatelju iz Egipta potrebna je viza za Crnu Goru. Budući da Republika Crna Gora ne poseduje diplomatsko-konzularno predstavništvo u Republici Egipat, vaš prijatelj može da se obrati Ambasadi Republike Srbije na adresi:
   Embassy of the Republic of Serbia
   33, Al Mansour Mohamed St.,
   ZAMALEK
   CAIRO, ARAB REPUBLIC OF EGYPT
   Telefon: +202 / 2735-40-61, 2736-54-94, 2736-70-94
   Web-site: http://www.serbiaeg.com
   E-mail: konzul@serbiaeg.com
   Na pitanje koja je procedura za dobijanje vize i koja su dokumenta potrebna, informacija iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore glasi:
   Zahtjev za izdavanje vize stranac podnosi lično, na posebnom obrascu . Izuzetno, u opravdanim slučajevima, stranac ne mora lično podnijeti zahtjev za izdavanje vize, ali mora lično da se odazove na poziv diplomatskog odnosno konzularnog predstavništva.

   Za stranca koji je maloljetan, odnosno poslovno nesposposoban, zahtjev podnosi roditelj, odnosno njegov zakonski zastupnik.

   Uz zahtjev za izdavanje vize stranac je, zavisno od vrste vize koju traži, dužan da priloži :

   važeću putnu ispravu – rok važenja putne isprave u koju se unosi viza mora biti najmanje tri mjeseca duži od roka važenja vize
   jednu fotografiju u boji, veličine 35 x 45 mm,,
   dokaz o svrsi boravka u Crnoj Gori (pozivno odnosno garantno pismo pravne ili fizičke osobe iz Crne Gore),
   dokaz o osiguranom smještaju (potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu, hotelskoj ili drugoj rezervaciji smještaja),
   dokaz da posjeduje dovoljno sredstava za troškove izdržavanja tokom boravka u Crnoj Gori, kao i za povratak u matičnu državu ili za putovanje u treću državu (gotovina, čekovi, potvrda sredstvima na bankovnom računu),
   dokaz o sredstvu putovanja ili namjeri povratka u državu iz koje dolazi ili u treću državu (povratna putna karta, saobraćajna i vozačka dozvola),
   dokaz o zdravstvenom osiguranju,
   dokaz o uplati konzularne takse
   druge dokaze na osnovu kojih se može cijeniti opravdanost zahtjeva za izdavanje vize.

   Nadamo se da smo vam pružili potrebne informacije.
   Srdačan pozdrav

Edona · у

Poštovani,
Državljanin sam Crne Gore,pa planiram da idem na bračno putovanje u Dominikansku Republiku preko jedne agencije iz Beograda,pa me interesuje kako mogu da nabavim vizu na najlakši način? Treba li da idem do Beča za vizu???
Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  za državljane Crne Gore nadleđžna je ambasada Dominikanske republike u Beču, što znači da jedino tamo možete pribaviti vizu za ovu državu. Ukoliko posedujete boravak u nekoj drugoj državi stičete pravo da aplicirate za vizu u zemlji boravka, u suprotnom vizu možete pribaviti samo u nadležnoj ambasadi. Predlažemo vam da kontaktirate ambasadu Dominikanske republike u Beču na adresi:
  Dominican (Republic) Embassy in Vienna, Austria
  Prinz Eugen Strasse 18
  1040 Vienna
  TELEPHONE: (+43) (1) 505 85 55 – 13
  FAX: (+43) (1) 505 85 55 – 20
  EMAIL: embajada@embrepdom.at ili consular@embrepdom.at
  radno vreme: radnim danima 9:00 – 12:00
  Srdačan pozdrav

Edona · у

Poštovani,
Državljanin sam Crne Gore i planiram da idem na bračno putovanje u Dominikansku Republiku preko jedne agencje iz Beograda,pa me interesuje je li potrebna viza,i ako jeste kako mogu na najlakši način da to uradim?
Hvala

Boris · у

Putujem za Egipat (Hurgada) sta je potrebno kako i dje se vadi viza ? hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  prema informaciji dobijenoj iz Ministrastva vanjskih poslova Crne gore (što možete proveriti i na njihovoj zvaničnoj internet stranici http://www.mvp.gov.me/rubrike/konzularni-poslovi/vizni-rezim-cg/egipat) državljanima Crne Gore potrebna je viza za boravak u Egiptu koju mogu dobiti na granici prilikom ulaska u Egipat ili u ambasadi Egipta u Pragu koja je nadležna za državljane Crne Gore.
  Jednokratna (turistička) viza se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci od planiranog povratka, što važi i za regulisanje boravka.
  Srdačan pozdrav.

Luka · у

Postovani,

Mozete li mi reci da li je drzavljanima Crne Gore potrebna viza(turisticka) za Tajvan(Taiwan) posto je ne mogu naci u spisku zemalja i ako da gdje se moze dobiti.

Hvala,

Pozdrav,Luka

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  informaciju vezano za vizni režim za Tajvan niste mogli da pronađete u spisku zemalja zbog toga što je to zvanično deo Republike Kine. Tajvan je prznat samo od desetaK država. Državljanima Crne Gore je potrebna viza za Tajvan i ona se može pribaviti u predstavništvu Tajvana u Budimpešti koji je nadležan za državljane Mađarske, BIH, Crne Gore i Srbije. Za pribavljanje vize potrebno vam je:
  1. Visa Application Form se popunjava online : https://visawebapp.boca.gov.tw.
  Popunjen formular se štampa i nosi u Taipei Representative Office u Budimpešti
  2. Dve fotogravije u boji (dimenzije 3,5 x 4,5 cm , sa svetlom pozadinom)
  3. Rezervacija povratne avio karte
  4. Izvod iz banke
  5. Rezervacija Hotela (original ili kopija)
  6. Pasoš (mora važiti bar 6 meseci nakon boravka u Tajvanu) + kopija prve i poslednje strane
  7. Taksa za izdavanje vize ( 50$. Ako se vadi po hitnom postupku, onda 75$ )plaćanje je u gotovini, potrebno je da obezbedite tačan iznos.

  Aplikacije se prihvataju od ponedeljka do petka od 9.30 do 12.00 časova, a preuzimanje viziranog pasoša od ponedeljka do četvrtka od 15.30 do 16.00h. Obrada vize traje 3 radna dana, odnosno 2 radna dana po hitnom postupku.
  Više informacija pogledajte na zvaničnom sajtu predstavništva Tajvana u Budimpešti na stranici:http://tro.hu/sr/%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B5/
  Srdačan pozdrav

Dragana · у

Postovani,
Putujem u Oman za 15 dana i ostala bih 10 dana. Kako i gdje je moguce dobiti vizu?
Unapred hvala!

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  niste nam naveli koje državljanstvo posedujete, ali pošto ste pitanje postavili u okviru teksta Vize za državljane Crne Gore, predpostavljamo da ste državljanin te države. Državljani Crne Gore moraju posedovati vizu za putovanje u sultanat Oman i za njih je nadležna ambasada Omana u Beču, za više informacija posetite zvanični web stranicu: http://omanembassy.wixsite.com/vienna/consular-section-1, ili posetite ambasadu na adresi:
  Omani Embassy in Vienna, Austria
  Währinger Straße 2-4 / 24-25,
  A-1090 Vienna
  Tel: +43 1 310 86 43
  Fax: +43 1 310 72 68
  Radno vreme: radnim danima 09:00 – 15:00 h
  e-mail: vienna@omanembassy.at
  site: http://www.omanembassy.wixsite.com/vienna

  Srdačan pozdrav

Smithf286 · у

I appreciate you sharing this article.Thanks Again. Really Cool. dcecfgbbceddbbdd

Dejan · у

Postovani. Uskoro putujem za Veliku Britaniju i dobio sam vizu da bih se ukrcao na brod gdje radim. Da li mi je pored te vize potrebna i Shengen viza da buh usao/prosao kroz Veliku Britaniju.??

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  ako smo vas dobro razumeli vi putujete u GB i posedujete njihovu radnu vizu, što je dovoljno za ulazak na teritoriju GB.

  Srdačan pozdrav

Nedim · у

Postovanje,kao crnogorski drzavljanin bio sam od nove godine pa do 5 juna dva puta u Njemackoj,ukupno oko 90 dana mene interesuje da li sad moram da pravim pauzu od 90 dana ili mogu odmah opet da idem u E.U.

Nedim · у

Postovanje,bio sam u Njemackoj od nove god dva puta i vratio sam se prije desetak dana,ukupno ssm bio oko tri mjeseca.Da li sad moram da napravim pauzu od 90 dana ili mogu odmah da idem opet 90 dana.Drzavljanin sam Crne Gore

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  kao što znate državljani Crne gore mogu bez vize ulaziti, boraviti ili prolaziti kroz Nemačku 90 dana u roku od 180 dana. Kako ste vi to svoje pravo iskoristili mislimo da niste u mogućnosti da ponovo odmah uđete na teritoriju navedene države. To je naše mišljenje. Pošto se radi o važnom pitanju predlažemo vam da konsultujete i ambasadu Nemačke u Podgorici te i od njih zatražite dodatno mišljenje kao najrelevantnije institucije. Ambasad se nalazi na adresi Hercegovačka 10, Podgorica. Radno vreme je od 09:00 – 14:30 osim petkom kada rade 09:00 – 11:00 a subotom i nedeljom ne rade.Tel: +382 20 441 000.
  Srdačan pozdrav

Bonjash · у

Postovanje.
Da li mi je potrebna viza za Kolumbiju sa CG pasosem ?
Cuo sam neke kontradiktorne informacije kao da nam ne treba viza za mjesec ili dva boravka ali da su neki ljudi bili uhapseni po dolasku. Da ih ne imenujem mada je bilo i po dnevnoj stampi o tome a zapravo radi se o osobama iz turisticke agencije iz CG koji su krenuli za Kolumbiju da ugovaraju turisticke aranzmane kao cerka kompanija od jake cruise ship firme takodje ne zelim da imenujem.
Hvala u svakom slucaju.
Pozdrav.

Andreja Baosic · у

Postovani,
Zivim u svajcerskoj(permin c) i zelim odputovati u bali ali imam cg pasos. Da li postoji mogucnost u svajcerskoj da se trazi zahtjev za vizu ili je neophodno ici u beograd?
Hvala unaprijed

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  budući da živite u Švajcarskoj (imate boravak), vizu za Indoneziju možete pribaviti u ambasadi Indonezije u Bernu, stoga vam predlažemo da kontaktirate ambasadu na adresi:
  Embassy of Indonesia
  Elfenauweg 51, 3006 Bern
  Telefon: +41 31 352 09 83
  Radno vreme: 09:00 – 12:00 14:00 – 17:00
  subota i nedelja: ne rade
  informacije o viznom režimu Indonezije možete pogledati na zvaničnom sajtu ambasade:https://www.kemlu.go.id/bern/en/layanan-visa/Pages/Informasi-Visa.aspx
  Srdačan pozdrav

Andreja · у

Postovani,
Zivim u svajcerskoj(permin c) i zelim odputovati u Bali na odmor ali imam crnogorski pasos. Da li je neophodno ici u beograd ili mogu to obaviti u svajcerskoj?
Hvala unaprijed

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  kao državljanin Crne Gore ali sa dozvolom boravka u Švajcarskoj vizu za Bali možete zatražiti u ambasadi Indonezije u Bernu. U odgovoru Indonažanske ambasade ko može izvaditi vizu u njihovoj ambasadi u Bernu oni kažu: Please note that our Embassy is accredited to Switzerland and Liechtenstein. Therefore we only issue Indonesian visa for citizens of Switzerland or Liechtenstein. We also issue visa for other foreigners who hold valid Swiss or Liechtenstein residency or cross border permit. Više informacija pogledajte na zvaničnom sajtu ambasade: https://www.kemlu.go.id/bern/en/layanan-visa/Pages/Informasi-Visa.aspx
  Srdačan pozdrav

Tamara Nešković · у

Poštovani,

U julu putujem u Maleziju, imam vizu za vise ulazak i plan mi je da idem do Singapura. Imam crnogorski pasoš, da li je potrebna viza?

Pozdrav

Tamara Nešković · у

Poštovani,
U julu putujem u Maleziju i imacu vizu za vise ulazaka. Da li mi je potrebna viza za Singapur, imam crnogorski pasoš?

Pozdrav

Deks · у

Postovani, gradjanin sam Crne Gore i putujem iz SAD za Dansku, da li mi je potrebna viza?

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  od 19. decembra 2009. godine državljanima Crne Gore za ulazak i boravak u Danskoj do 90 dana nije potrebna viza.

  Srdačan pozdrav

Milan Cicmil · у

Zdravo,

Da li ste sigurni da se za nacionalnu vizu za Švajcarsku (>90 dana) mora ići u Beograd? Da ne može u konzulatu u Podgorici?

Pozdrav.

Marina · у

Postovani, zanima me koja su dokumnenta potrebna za vizu za Bali za crnogorske drzavljane?

  putovanjeonline · у

  Postovana,
  ukoliko vizu za jedan ulazak vadite u ambasadi u Beogradu, podnosioci zahteva donose kompletnu dokumentaciju na recepciju Ambasade Indonezije u Beogradu. Primanje zahteva je od ponedeljka do petka od 09.30 do 12.00, osim za vreme državnih praznika.Od dokumenata vam je potrebno
  1. Popunjen obrazac za vizu
  2. Originalni pasoš koji važi najmanje 6 meseci od datuma dolaska u Indoneziju
  3. Za druge državljane, osim Srbije i Crne Gore, priložite kopiju važećeg boravka Srbije ili Crne Gore
  4. 2 fotografije u boji sa belom pozadinom veličine 4×6 cm
  5. Kopija povratne avio karte (ili plan putovanja)
  6. Dokaz o sredstvima za pokrivanje vašeg boravka u Indoneziji (minimum US $ 1500)
  7. Rezervacija smestaja ili garantno / pozivno pismo (potpisano od strane pozivaoca i kopija lične karte garanta)
  Podnošenje lično
  Ambasada Indonezije u Beogradu se nalazi na adresi
  Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 18.
  Telefon: + 381 11 367 4062.
  Srecan put.
  Srdacan pozdrav.

Minic · у

Dobar dan
Zivim u svajcarsku i imam crnogorski pasos. Zelim za 2 nedelje putovati za dubai. Pitala sam konzulat ovjde u genfu(ch) dali mi treba viza i oni su mi rekli da. Na vasoj stranici pise da ne treba. Kako je sad? Jel mi treba zato sto zivim u svajcarsku ili oni jos nisu u toku da se promijenilo pravilo? Zahvaljujem se unaprijed!

Jasko · у

Hvala pumo na inf znaci ako ne nababim vizu posto sad nema vremena da cekam vizu jer treaje 7 dana dok se sredim i ostajem 10 dana u egiptu znaci da mogu ici sa paosem i da cu u egiptu dobitu vizu na granicn prelazu

Jasko · у

Dobro vece idem za 2 dana u egipat imam njekacku ofental 2 god i CG PASOS dali mi treba jos neka viza u pasosu ili mogu ici sa tom dokumentacijeom..

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  potrebno je da pribavite vizu za Egipat. Kao što smo već ranije u odgovorima naveli, jednokratna (turistička) viza za Egipat se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Tom prilikom se popunjava prijavni obrazac i plaća taksa od oko 25 USD. Zahtev za turističku vizu se može podneti i putem sajta – visa2egypt.gov.eg (najmanje 7 dana pre planiranog putovanja), a u opciji su jednokratne (25USD) i višekratne (60USD) turističke vize.
  Srdačan pozdrav

Miljan · у

Zelim putovati turisticki u Irsku. Zivim u Beogradu , a Crnogorski sam drzavljanin i posedujem pasos rep Crne gore .
Moje pitanje je da li mogu aplicirati u ambasadi Irske u Beogradu ili online ?
Ili moram ici do Budimpeste

Unapred zahvalan

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  ukoliko imate prijavljen boravak u Beogradu trebalo bi da možete pribaviti vizu u konzulatu Republike Irske u Beogradu. Predlažemo da kontaktirate konzulat na adresi:
  Konzulat Republike Irske
  Kosančićev venac 2/4, 11000 Beograd (Stari Grad).
  telefon 011/2635911
  mail: irishconsulatebg@yahoo.com
  Srdačan pozdrav.

SVETLANA BUJENOVIC · у

Dali je potrebna viza za turisticki boravak u Sloveniji drzavljani smo R.Crne Gore?
Ako treba gdje i kako mozemo izvadit ja i djete od 2.ipo god.. Unaprijed hvala.

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  državljanima Crne Grore od 19. decembra 2009. godine za ulazak i boravak u Sloveniji do 90 dana nije potrebna viza.

  Srdačan pozdrav.

Milos · у

Poštovani, koliki je rok trajanja američke turističke vize za građane sa crnogorskim pasošem? Npr, ako bih dobio vizu u junu ove godine, da li bih mogao da planiram putovanje u ljeto 2019.?
Takođe, koji je iznos koji treba uplatiti za dobijanje američke turističke vize?

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  dužina trajanja turističke US vize zavisi isključivo od procene konzularnog odeljenja koje tu vizu izdaje. Ne postoji fiksan vremenski period na koji se vize izdaju. Vize se mogu izdavati na period od 1, 5 ili 10 godina, ali isto tako i sa kraćim periodima od navedenog. Što se tiče naknade za pribavljanje vize ona za nemigrantske vize iznosi $160 i tu spadaju sledeći tipovi viza:

  Non-petition-based nonimmigrant visa (except E): $160.00
  includes (but not limited to), the following visa categories:

  B – Visitor Visa: Business, Tourism, Medical treatment
  C-1 – Transiting the United States
  D – Crewmembers – Airline, Ship
  F – Student, Academic
  I – Media and Journalists
  J – Exchange Visitors
  *Applicants for J visas participating in official U.S. Government-sponsored educational and cultural exchanges: No Fee (See Exchange Visitor Visas for further detailed fee information.)
  M – Students, Vocational
  TN/TD – NAFTA Professionals
  T – Victim of Trafficking in Persons
  U – Victim of Criminal Activity

  Srdačan pozdrav

milan · у

postovani, kao crnogorski drzavljanin putujem iz belgije u egipat. Kako vidim vizu cu dobiti na ulasku u egipat ali na sajtu ministarstva pise da je za vizu za egipat nadlezna ambasada egipta u Pragu sto me zbunjuje. Mozete li pojasniti? Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  to znači da ukoliko želite da vizu izvadite u ambasadi Egipta, u tom slučaju to morate uraditi u ambasadi Egipta u Pragu, koja je nadležna za državljane Crne Gore. Inače jednokratnu (turističku) vizu za Egipat možete dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe. Više o tome možete videti u našim ranijim odgovorima.
  Srdačan pozdrav.

Tamara Brkan Moore · у

Postovani,
Drzavljanin sam Crne Gore, ali zivim u UK( udata sam za Britanskog drzavljanina).
Hteli bismo da posetimo Ameriku ali meni treba viza. Da li mogu aplicirati za vizu on line, ili moram da budem u CG?
Kakva je situaciju sto se tice Indonezije? Kome se obratiti za vizu?

Puno Vam hvala unapred na odgovoru.
Tamara

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  kao državljanin Crne Gore ali sa legalnim boravkom u UK vi imate mogućnost da aplicirate za vizu SAD u nekom od konzularnih odeljenja te zemlje na teritoriji UK. Predlažemo da konsultujete ambasadu SAD u Londonu na adresi:
  Embassy of the United States of America
  33 Nine Elms Lane
  London
  SW11 7US
  Phone: [44] (0)20-7499-9000
  Radno vreme: radnim danima od 08:00 – 17:30
  subotom i nedeljom: ne rade
  site:https://uk.usembassy.gov/
  ili u koliko vam je bliži Generalni konzulat SAD u Edinburgu na adresi:
  U.S. Consulate General in Edinburgh
  3 Regent Terrace
  Edinburgh EH7 5BW
  Phone: [44] (0)131-556-8315
  Što se tiče Indonezije priča je ista, što značu da kao državljanin Crne Gore morate posedovati vizu za koju možete aplicirati u najbližem konzulatu Indonezije na teritoriji UK (o detaljima pogledajte ovde http://indonesianembassy.org.uk/en/consular/procedure-and-applications/). I u ovom slučaju preporučujemo da kontaktirate ambasadu Indonezije u UK na adresi:
  Indonesian Embassy in London
  30 Great Peter St,Westminster
  London SW1P 2BU
  +44 20 7499 7661
  Radno vreme: radnim danima od 09:30 – 12:30 14:00 – 16:00
  subotom i nedeljom: ne rade
  site: http://www.indonesianembassy.org.uk

  Srdačan pozdrav.

Dekan · у

Postovani.Kupio sam kartu u jednom pravcu San Francisco- Manchester- Amsterdam – Beograd . . . Da li mi treba tranzitna viza za Veliku Britaniju . . . Zadrzavam se samo 3 sata u Manchesteru , ali moram da uzmem prtljag i da idem na pasosku imigracionu kontrolu.

  Dekan · у

  Zaboravio sam da kazem da imam crnogroski pasos i da mi americka viza vazi jos 2 godine ali sam probio boravisnu dozvolu od 6 meseci.

   putovanjeonline · у

   Poštovani,
   sad smo videli da ste naveli da ste državljanin Crne Gore. Pošto prolazite kroz pasošku imigracionu kontrolu, mislimo da je potrebno da pribavite tranzitnu vizu za UK. Pogledajte ovde: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

   Srdačan pozdrav.

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  niste nam naveli čije državljanstvo posedujete. Predpostavljamo da ste državljanin Srbije i u tom slučaju za vas važi sledeći režim: Grаđаnimа Srbiје pоtrеbnа је vizа i prilikоm trаnzitа, čаk i kаdа nе prоlаzе krоz pаsоšku kоntrоlu, vеć оdmаh nаstаvlјајu putоvаnjе (Direct Airside Transit Visa). Izuzеtаk оd оbаvеzе pribаvlјаnjа trаnzitnе vizе pоstојi zа licа kоја imајu svе pоtrеbnе dоkumеntе, vizu zа zеmlјu krајnjе dеstinаciје i nаstаvlјајu putоvаnjе vаzdušnim putеm u rоku оd 24 čаsа, i tо sаmо ukоlikо istоvrеmеnо pоsеduјu i јеdаn оd slеdеćih dоkumеnаtа: а) vаžеću vizu (uklјučuјući i trаnzitnu) zа ulаzаk u Аustrаliјu, Kаnаdu, Nоvi Zеlаnd ili SАD i vаžеću аviоnsku kаrtu zа putоvаnjе iz tih zеmаlја u drugе zеmlје; b) vаžеću аviо kаrtu zа putоvаnjе prеkо UK nа putu iz Аustrаliје, Kаnаdе, Nоvоg Zеlаndа ili SАD u drugu zеmlјu, ukоlikо putnik u trаnzitu nе prоlаzi prеkо UK višе оd šеst mеsеci оd dаtumа kаdа је pоslеdnji put sа vаžеćоm vizоm bоrаviо u оvim zеmlјаmа (uklјučuјući i trаnzit); c) vаžеću Stаlnu bоrаvišnu kаrtu USA I-551 izdаtu pоslе 21.04.1998; d) vаžеću Stаlnu bоrаvišnu kаrtu Kаnаdе izdаtu pоslе 28.06.2002; е) vаžеću јеdinstvеnu D vizu zа ulаzаk u nеku оd zеmаlја ЕЕZ; f) vаžеću јеdinstvеnu dоzvоlu bоrаvkа izdаtu оd zеmlје ЕЕZ; Zа dеtаlје pоglеdаti: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/
  Srdačan pozdrav

Aicha · у

Dobar dan. Ja sam alžirka i živim u Francuskoj gde imam boravak (carte de séjour). Hoću da putujem u Crno Goru na odmor za mesec dana. Da li je potreban vize ? Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  državljani Alžira moraju posedovati vizu za ulazak u Republiku Crnu Goru. Ukoliko ne posedujete državljanstvo Republike Francuske onda i za vas važi ovo pravilo, bez obzira što posedujete dozvolu boravka u Francuskoj. Naša preporuka je da kontaktirate ambasadu Crne Gore u Parizu koja se nalazi na adresi:
  Ambasada Crne Gore
  5 rue de la Faisanderie, 75116 Paris
  tel:+33 1 53 63 80 30
  fax:+33 1 42 22 83 90
  e-mail: france@mfa.gov.me
  Srdačan pozdrav.

Mariam Chahrour · у

Dobar dan pitanje smejem li u egipat CG pasosem

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  svakako da sa pasošem Republike Crne Gore možete putovati u Egipat, samo morate znati da vam je potrebna viza, koju možete dobiti prilikom ulaska na teritoriju Republike Egipta.
  Srdačan pozdrav

Branislav Milićević · у

Kada tražite informaciju za zemlju u padajućem meniju, za UAE se dobija informacija da je viza potrebna. To treba ispraviti.

S poštovanjem,
Branislav Milićević

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  zahvaljujemo vam se na poseti našem sajtu i ukazanom propustu koji smo na vašu sugestiju ispravili. Svaka sugestija i pomoć je dobo došla.
  Srdačan pozdrav.

Edo · у

Pozdrav,
Imam dvojno drzavljanstvo (bosansko i crnogorsko) pa me zanima da li mogu termin za radnu vizu zakazati u Crnoj Gori, radi odlaska u Njemacku.

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  posedovanjem državljanstva Crne Gore vi ste državljanin te države i imate ista prva i obaveze kao i svaki građanin te države. Što znači da za vas važi isto pravilo po pitanju viznog režima za Nemačku koji se primenjuje i na druge državljane Crne Gore te i pravo da zakažete termin i aplicirate za vizu.
  Srdačan pozdrav

Tamara · у

Poštovani, namjeravam u oktobru da idem u Brazil na mjesec dana, a potom u Argentinu, Čile, Boliviju i Peru još mjesec dana. to je ukupno 2 mjeseca putovanja. Da li je za neku od ovih zemalja neophodna viza?

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  niste nam naveli koje državljanstvo posedujete, pod predpostavkom da ste državljanin Republike Crne Gore (pošto je vaše pitanje postavljeno u ukviru teksta Vize za državljane Crne Gore) za vas važi sledeći režim:
  Za države Brazil, Argentinu, Čile i Peru nije vam potrebna viza i možete boraviti do 90 dana na osnovu važeće putne isprave. Za Boliviju vam je potrebna viza.
  Srdačan pozdrav

   Tamara · у

   Hvala na odgovoru. Da, jesam drzavljanin Crne Gore. Interesuje me, posto sam kupila kartu za Brazil sa vise presijedanja, pa izmedju ostalog i u Kazablanci (Maroko), gdje cekam skoro citav dan, da li mi treba tranzitna viza za Maroko i kako mogu da je dobijem ako treba?

    putovanjeonline · у

    Poštovana,
    državljanima Crne Gore potrebna je viza za Maroko, u vašem slučaju tranzitna viza koja se izdaje za boravak do 72 sata. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Maroka u Beogradu. Predlažemo vam da kontaktirate ambasadu koja se nalazi na adresi:
    Sanje Živanovića 4
    11040 Beograd (Savski Venac)
    T: 011/369‑0288, 369‑1866
    Radno vreme: radnim danima 09:00 – 16:00 h
    e-mail:midi@ambasada-maroka.org.rs
    Srdačan pozdrav

putovanjeonline · у

Poštovana,
prema informacijama dobijenim od Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, državljanima Crne Gore za ulazak u Republiku Tursku i boravak do 90 dana u periodu od 180 dana, računajući od dana prvog ulaska, nije potrebna viza.To bi značilo da vaša ćerka u periodu od 11.01. do 09.07. može da boravi 90 dana bez vize. Ona je to pravo iskoristila boravkom od 11.01. do 09.04. pri čemu je iskoristila 89 dana (nije prekršila pravo boravka ), shodno tome, a imajući u vidu navedenu informaciju od Ministarstva, ona ponovo može ući od 10.07. i tom prilikom boraviti još 90 dana. Naša preporuka je da ona ovo proveri u ambasadi Turske u Podgorici, kako ne bi imala eventualne probleme pri ulasku. Ambasada Turske u Podgorici se nalazi na adresi:
Radosava Burića bb, Podgorica
Telefon: 00382/20-445-700
Srdačan pozdrav

Nikola · у

Da li mi moze neko reci sta je sve crnogorskim gradjanima potrebno od papirologije da bi predao za odlazak u irsku,koju sve dokumentaciju moram predati u ambasadu irske

Nikola · у

Pozdrav svima ja sam iz Crne gore interesuje me da li je potrebna viza za odlazak u irsku,a pri tom imam i hrvatski boravak na 5 godina,a imam i suprugu u irskoj koja zivi i radi tamo Hrvatski je drzavljanin i ima irski pps? Unaprijed hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  državljanima Crne Gore potrebna je viza za ulazak u Republiku Irsku, bez obzira na razlog posete. I u vašem slučaju potrebna je viza bez obzira što posedujete dozvolu boravka na 5 godina na teritoriji Hrvatske (članica EU) ali se ta dozvola boravka ne odnosi na teritoriju Republike Irske. To što vaša supruga živi i radi u Irskoj, državljanin Republike Hrvatske, može imati za vas značaj samo u slučaju da planirate da se trajno preselite u Republiku Irsku. U tom slučaju aplicirate za vizu – spajanja porodice. Vaša supruga je državljanin EU i vi kao najuži član porodice ostvarujete prava koja njoj pripadaju. Više možete pogledati u ovom informatoru http://www.migrantservicecentres.org/userfile/Destination%20Guide%20IRELAND_BA.pdf . Nadamo se da smo vam pomogli.

  Srdačan pozdrav

Maja · у

Postovani,potrebna mi je viza za Egipad a putujem sa aerodroma iz Brisela,pa me zanima koja je procedura za turisticku vizu posto ovde u Briselu niko ne zna kako mogu nabaviti vizu?

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  niste naveli koje države ste državljanin, ali u principu jednokratna (turistička) viza se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze). Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Tom prilikom se popunjava prijavni obrazac i plaća taksa od oko 25 USD.Zahtev za turističku vizu se može podneti i putem sajta – visa2egypt.gov.eg (najmanje 7 dana pre planiranog putovanja), a u opciji su jednokratne (25USD) i višekratne (60USD) turističke vizeˮ. Mislimo da bi bilo dobro da kontaktirate ambasadu Egipta u zemlji boravka. Nadamo se da smo vam pomogli.

  Srdačan pozdrav

putovanjeonline · у

Poštovani,
na severnom delu Kipra koji se nalazi pod kontrolom Turske, primenjuju se propisi Republike Turske te i vizni režim koji se primenjuje na državljane BIH pri putovanju u Republiku Tursku. To znači da vam za boravak do 90 dana na teritoriji severnog Kipra ne treba viza. Na severni Kipar možete ući sa teritorije Turske, recimo letom low-cost avio kompanije Pegasus airlines (zbog niže cene) iz Istambula S.Gokcen do Nikozije. Na teritoriju severnog Kipra možete ući i preko grčkog dela, ali ako planirate duži boravak, grčki pogranični organi bi mogli da vam prave problem pri povratku, te da vas i ne puste na teritoriju Kipra. Zbog toga mislimo da vam je bezbednija opcija ulazak preko Turske teritorije. U svakom slučaju savetujemo vam da se obavezno predhodno raspitate u ambasadi Turske u Sarajevu o proceduri kretanja i boravka. Ambasada Turske u Sarajevu se nalazi na adresi:
Vilsonovo šetalište bb, Sarajevo 71000
Tel:+387 33 568-750
Konzularno: +387 33 568 791
+387 33 568 792
sajt: embassy.sarajevo@mfa.gov.tr

Srdačan pozdrav.

putovanjeonline · у

Poštovani,
uvidom u dostupne podatke u Ministrastvu vanjskih poslova Crne Gore, stoji da državljanima Crne Gore za ulazak u Republiku Tursku i boravak do 90 dana u periodu od 180 dana, računajući od dana prvog ulaska, nije potrebna viza. To bi značilo da kada uđete u Tursku možete da boravite tri meseca, potom morate da napustite Tursku na naredna tri meseca (što znači da ne možete da se vratite u roku od 15 dana). Da bi ste bili potpuno sigurni, te da bi ste izbegli eventualne probleme, mi vam predlažemo da kontaktirate ambasadu Turske u Podgorici i kod njh potvrdite ove informacije. Ambasada se nalazi na adresi:

Radosava Burica b.b.
81000 Podgorica
Telefon(+382) 20-445 700
FAX(+382) 20-445 777
EMAIL: embassy.podgorica@mfa.gov.tr
WEBSITE: podgorica.be.mfa.gov.tr

Srdačan pozdrav

  sadija mujohodzic · у

  Puno se zahvaljujem na obavjestenju. Interesuje me jos postoji li mogucnost da dobijem vizu za boravak i rad u Tursku jer imam ponudu za zaposljenje. Puno vam se zahvaljujem

Dejan · у

Postovani,
Molim Vas za informaciju da li drzavljani Crne Gore zahtjev za izdavanje vize moraju licno da podnesu ambasadi Japana u Beogradu
ili je moguce na neki drugi nacin ?

Hvala unaprijed na odgovoru

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  zahtev za izdavanje vize ambasadi Japana u Beogradu podnosi se lično. Samo u iznimnim situacijama (veoma retko) se to može obaviti preko ovlašćenog lica, ali za to je potrebno kontaktirati ambasadu i sa njima videti da li se vaš razlog može tretirati kao „iznimni“. Naša sugestija je da to obavite lično, ako ste ikako u mogućnosti, pošto treba da imate u vidu da se od podnosioca zahteva može zahtevati, da u slučaju potrebe, ambasadi podnese na uvid i druga dokumenta u skladu sa prirodom zahteva za vizu, prema zahtevu ovlašćenog službenika ambasade. Za dodatne informacije kontaktirajte konzularno odeljenje ambasade Japana:
  Konzularno odeljenje Ambasade Japana
  TEL: 381-11-301-2800
  FAX: 381-11-711-2384
  e-mail adresa konzulata: consular@s1.mofa.go.jp
  Srdačan pozdrav.

Amela · у

Postovani treba mi viza za Taiwan ne vjerujem da je to isto kao i za Tajand ili jeste? Gdje se moze uzeti viza za drzavljane cg? Hvala

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  iz vašeg mejle vidimo da vam je potrebna viza za Tajvan, a ne za Tajland, što nije isto. U pitanju su dve različite države. Kina smatra Tajvan svojom teritorijom te je ona priznata od samo 10 država. Za vizu se morate obratiti Taipei Representative Office u Budimpešti na adresi:Budapest, em, Hungary, Rákóczi út 1-3, 1088. Za vizu vam je potrebno:
  1. Visa Application Form se popunjava online : https://visawebapp.boca.gov.tw.
  Popunjen formular se štampa i nosi u Taipei Representative Office u Budimpešti
  2. Dve slike za pasoš (na slici da se vide glava i ramena, svetla pozadina)
  3. Povratna avio karta (može kopija)
  4. Pozivno pismo s Tajvana: ukoliko domaćin snosi sve troškove i osigurava smještaj tražitelju vize, ovi podaci moraju biti navedeni u pozivnom pismu. U slučaju putovanja u lične svrhe domaćin mora priložiti kopiju lične karte ili Dozvolu boravka za stranog državljanina.
  5. Rezervacija Hotela (original ili kopija)
  6. Pasoš (mora važiti bar 6 meseci nakon boravka u Tajvanu) + kopija prve i poslednje strane
  7. Osiguranje, Finansijske garancije
  8. Plaćena naknada za obradu zahtjeva za izdavanje vize 50$. Ako se vadi po hitnom postupku, onda 75$.

  Aplikacije se prihvataju od ponedeljka do petka od 9.30 do 12.00 časova, a preuzimanje viziranog pasoša od ponedeljka do četvrtka od 15.30 do 16.00h. Obrada vize traje 3 radna dana, odnosno 2 radna dana po hitnom postupku.

  Informacije možete dobiti na mejl: consular@tro.hu ili posetite sajt: https://www.roc-taiwan.org/hu_hu/index.html

  Nadamo se da smo vam pomogli. Srećan put….

Ivan · у

Postovani,
1) Da li je CG državljanima potrebna viza za Rusiju, za period od 7 dana boravka?
2) Da li je osobi sa privremenim boravkom u CG a sa BiH pasošem i državljanstvom potrebna viza za Rusiju, takodje za boravak od 7 dana?

Hvala unaprijed na odgovoru.

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  1. Državljani CG prema sporazumu između Vlade Crne Gore i Vlade Ruske Federacije o uslovima uzajamnih putovanja državljana Crne Gore i državljana Ruske Federacije, mogu boraviti u Ruskoj Federaciji bez vize do 30 dana, na osnovu važeće putne isprave.
  2. Državljani BIH (pošto se radi o državljaninu BIH, bez obzira na privremeni boravak u CG) prema sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o uslovima uzajamnih putovanja državljana Bosne i Hercegovine i državljana Ruske Federacije, mogu boraviti u Ruskoj Federaciji bez vize do 30 dana, na osnovu važeće putne isprave.
  Za eventualne dodatne informacije možete se obratiti ambasadi Ruske federacije u Podgorici na adresi:
  ul.Veliše Mugoše br.1
  81000, Podgorica
  tel.: (+382-20) 272-460; faks: (+382-20) 272-317
  e-pošta: montenegro@mid.ru (osnovni), consul.montenegro@mid.ru (konzularni)
  Srdačan pozdrav.

Stefan · у

Postovani,
Zanimaju me informacije vezane za put u Madjarsku. Da li je potrebna viza? I znate li da li vaznost pasosa treba da bude duza od 6mjeseci? Pitam Vas iz razloga, zato sto kad sam putovao za Tursku, morao sam da platim kaznu, jer mi je pasos isticao za 5mjeseci.
Srdacan pozdrav

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  građanima Crne Gore za ulazak i boravak u Mađarskoj do 90 dana nije potrebna viza. Za dodatne informacije možete kontaktirati ambasadu Mađarske u Podgorici na adresi:
  Kralja Nikole 104, Podgorica
  Tel: + 382 20 602 910
  Opšte prihvaćeno pravilo koje važi za skoro sve države sveta je da u momentu ulaska u zemlju, pasoš mora imati rok važenja još najmenje 6 meseci. Tu činjenicu imajte u vidu pri putovanjima kako bi ste izbegli neprijatnosti po tom pitanju.
  Srdačan pozdrav.

Marija Stojanovic · у

Postovani,
Molim Vas za informaciju da li dete od 16 godina-crnogorski drzavljanin moze da putuje u UAE-Dubai bez pratnje oba roditelja i gde i na koji nacin moze da podnese zahtev za vizu?

Hvala unapred

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  zbog tehničkih razloga nismo bili u mogućnosti da ranije odgovorimo na vaše pitanje, stoga vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. Da bi dete od 16 godina putovalo samostalno izvan zemlje potrebna je pismena saglasnost oba roditelja i da se obezbedi prihvat deteda od odgovornog lica u zemlji dolaska. Budući da se radi o delikatnom pitanju koje dovodi u pitanje bezbednosti vašeg deteta u stranoj državi, jako je važno da posedujete pouzdane informacije iz „prve ruke“, naš savet je da se obavezno obratite ambasadi UAE u Podgorici i da od njih zatražite dodatna pojašnjanja shodno vašim potrebama.
  Ambasada UAE u Podgorici se nalazi na adresi:
  Ul. Seika Zajeda br. 2, Atlas Kapital Centar, 9. Sprat,
  tel. +382 20 411 401, .
  e- mail: consmontenegro@mofa.gov.ae
  Nadamo se da nismo zakasnili sa traženim informacijama i još jednom vas molimo za izvinjenje.
  Srdačno vas pozdravljamo

   Ivana Noveljic · у

   Poštovani,

   Prijateljica i ja (obije državljanke Crne Gore) planiramo u sopstvenoj režiji putovanje u Egipat, u oktobru ove godine. Plan je da sletimo u Kairo, i u povratku takođe iz Kaira nazad za CG.
   Kakva je procedura za vizu, odnosno Jesmo li je dužne vaditi u Pragu, ili vizu dobijamo po dolasku na aerodrom u Kairo?
   Hvala puno na pojašnjenju.

   Srdačno,

   Ivana

    putovanjeonline · у

    Poštovana,
    državljani Crne Gore vizu za ulazak u Egipat mogu dobiti na aerodromu u Egiptu prilikom ulaska u zemlju. Takođe za vizu za Egipat možete aplicirati i online na zvaničnom sajtu visa2egypt.gov.eg najmanje sedam dana pre planiranog putovanja. Cena jednokratne vize je 25, a višekratne 60 dolara. Osim važećeg pasoša, aplikanti za vizu moraju da budu u mogućnosti da vrše online plaćanje (platnim karticama) i da imaju email adresu na koju će im stići elektronska viza koju zatim treba da odštampaju. Deca mlađa od 16 godina mogu da putuju besplatno sa vizom svojih roditelja. Takođe predlažemo da kontaktirate i vizni centar MIP Crne Gore i sa njima proverite navedeni vizni režim na tel. 00 382 20 416 385.
    Želimo vam sretan put i prijatan boravak u Egiptu.

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.