Pre polaska na put, savetujemo vam da obavezno proverite sve uslove ulaska u državu u koju ste se uputili. Obavezno proverite da li je potrebno da posedujete vizu za ulazak u zemlju u koju idete.

Državljani BiH za putovanje u zemlje članice EU i zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma pored biometrijskog pasoša trebaju posjedovati novac u iznosu 35-70 eura za svaki dan boravka u zemljama EU. Granične službe mogu zahtijevati dokaz o posjedovanju novčanih sredstava za boravak u određenoj zemlji ili informaciju o adresi na kojoj ćete odsjest.
Državljani BiH pri putovanju u zemlje članice EU i zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma moraju posjedovati putnu ispravu koja važi najmanje 3 mjeseca od datuma namjeravanog boravka u zemljama članicama EU ili potpisnicama Šengenskog sporazuma.

 

Zahtevi za vizu za građane Bosne i Hercegovine:

Bosna i Hercegovina
Besplatan pristup bez viza
Visa po dolasku
Elektronska aplikacija za vizu
eVisa
Visa dostupna i po dolasku ili online
Bezvizna „na biznisu“
Potrebna je viza

 

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine

 

 

Резултат слика за travel insurance

69 comments to “Vize za državljane BIH”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. DRAGANA KREJIC - Одговори

  pozdrav!
  SA familijom odlazimo na godisnji u egipat preko slovenske turisticke agencije.Letimo iz ljubljane za hurgadu
  ZELIM da UPLATIM za moje roditelje koji su drzavljani bosne i hercegovine pa me zanima na koji nacin mogu da sredim vizu da neidu roditelji u Sarajevo jer su daleko od Sarajeva.
  DA LI POSTOJI KOJA OPCIJA DA SE URADI U LJUBLJANI ALI BANJA LUCI.
  HVALA LP

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   za državljane BIH nadležna je ambasada Egipta u Sarajevu. Vaši roditelji mogu izvaditi vizu u drugoj državi samo ukoliko imaju registrovan boravak u toj državi, na primer ukoliko imaju boravak u Sloveniji oni mogu u ambasadi u Ljubljani da izvadite vizu. U suprotnom viza se vadi samo lično u nadležnoj ambasadi.
   Srdačan pozdrav.

 2. Alma - Одговори

  Postovani, zivim u Sarajevu i planiram putovati za Alzir. Istrazivala sam i nikako da dodem do informacije ko izdaje turisticku vizu za Alzir. Zanima me koliko traje sama procedura dobijanja iste kao i potrebna dokumentacija.

  Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   prema informaciji Ministarstva vanjskih poslova BIH, budući da ste državljanin BIH za vas je nadležna ambasada Alžira u Rimu, odnosno konzulat u Rimu na adresi:
   Consulate of Algeria
   Via Barnaba Oriani, 26, 00197 Roma RM, Italy
   telefon:+39 06 808 4141
   Radno vreme: utorak – subota 09:00 – 16:00
   nedelja i ponedeljak ne rade

   U informaciji iz ambasade Alžira u Beogradu se kaže:
   Za turističku vizu uz zahtev za dobijenja ove vize mora se priložiti bilo potvrda o smeštaju overena u opštini na čijoj će teritoriji lice boraviti u Alžiru, bilo potvrda turističke agencije u kojoj se navodi priroda i destinacija putovanja kao i potvrda o pokrivanju troškova tokom boravka u Alžiru.
   Potrebna dokumentacija:

   dva (02) formulara koja je podnosilac zahteva valjano popunio i potpisao;
   dve (02) skorašnje fotografije za lična dokumenta;
   pasoš koji je važeći jos najmanje šest meseci i jedna fotokopija pasoša.

   Podnosilac zahteva koji je strani državljanin sa boravkom u Srbiji, u Crnoj Gori ili u Bosni Hercegovini uz zahtev podnosi i boravišnu legitimaciju i njenu fotokopiju.

   Formular za vizu možete naći na sajtu ambasade Alžira u Beogradu http://www.ambalgserbia.rs/wp-content/uploads/2015/09/visa_application.pdf
   Mi vam predlažemo da kontaktirate ambasadu Alžira u Beogradu i kod njih se raspitate za sve informacije koje su vam potrebne, i predlažemo da proverite sa njma da li kod njih možete aplicirati za vizu.
   Srećan put i srdačan pozdrav.

 3. Mimi - Одговори

  Postovani, uplatila sam putovanje u Boliviju i Peru preko agencije. Posjedujem BH pasos pa me zanima koja je procedura dobivanja viza? Da li moram licno ici u Bukurest i Berlin ili mogu postom poslati dokumenta?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   procedura dobijanja vize zavisi od države do države (kao što i sami znate).Mogućnost slanja dokumenata svakako postoji ali je potrebno saznati da li se za dobijanje vize obavlja interviju sa osobom koja aplicira za vizu.Ukoliko se obavlja interviju onda vam je jasno da ste obavezni da se pojavite u ambasadi. Mi posedujemo neka saznanja ali ona nisu potvrđena te vam ih ne možemo prezentirati pošto ne želimo da vas dovedemo u eventualno neprijatnu situaciju. Predlažemo da kontaktirate ambasade i da sa njima potvrdite tačnu proceduru.
   Srdačan pozdrav

 4. Žiko - Одговори

  Poštovanje,

  Početkom septembra putujem u Egipat preko jedne agencije iz Novog Sada. Zanima me koji je najlakši način da se dobije viza. Da li moguće da kao državljanin BiH apliciram za e-vizu ili moram fizički otići u ambasadu Egipta u Sarajevu? Takođe me zanima koliko dugo se čeka viza, koji su potrebni dokumenti prilikom apliciranja?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   na žalost u obavezi ste da pribavite vizu pre dolaska u Egipat pošto se za državljane BIH ne izdaju vize pri ulasku u ovu zemlju. Takođe državljani BIH ne mogu aplicirati za vizu elektronskim putem preko portala E-VISA. Prema našim saznanjima viza se predaje ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 10 do 13 sati, a proces izdavanja traje sedam dana. Od dokumenata vam je potrebno:
   1. rezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili overeno pozivno pismo.
   2. kopija pasoša
   3. rezervacija povratne avionske karte
   4. dvije male fotografije i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi prilikom predaje dokumenata
   5. pasoš
   Predlažemo da kontaktirate ambasadu Egipta u Sarajevu.
   Srdačan pozdrav

 5. Sejfic - Одговори

  Postovanje,
  Idem za suprugom i nisam siguran da li mi je potrebna viza? Imam drzavljanstvo bosne i hercegovone a stalni boravak u svajcarakoj.
  Ako mi treba viza, gdje treba da je uzmem?
  Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   zaboravili ste da navedete u koju državu putujete te nismo u mogućnosti da vam odgovorima na pitanje da li vam je potrebna viza. Navedite državu u koju putujete i mi ćemo pokušati da vam obezbedimo precizan odgovor.
   Srdačan pozdrav

 6. Dragan - Одговори

  Da li je potrebna viza za Izrael drzavljanima Bosne i Hercegovine?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   državljanima BIH potrebna je viza za Izrael. Za državljane BIH nadležnaje ambasada Izraela u Beogradu i Budimpešti. Možete da kontaktirate ambasadu Izraela u Beogradu na Tel: +381 11 36 43 500 radnim danima u periodu 09:00 – 10:00 i 13:00 – 14:00 kada daju informnacije na navedeni broj telefona.
   Srdačan pozdrav

 7. Robert Dacesin - Одговори

  Pozdrav,

  Planiram putovanje u Urugvaj i Argentinu. Imam BiH pasoš. Zanima me gdje mogu dobiti informaciju o tome koji dokumenti su potrebni za ove vize i gdje se vize tačno vade, kao i cijene?

  Hvala mnogo.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   državljanima BIH potrebna je viza za putovanje u Argentinu. Za državljane BIH nadležna je ambasada u Budimpešti na adresi:
   Vérhalom utca 12-16. edificio A/21, 1023 Budapest
   Tel: 0036 1 3260493
   Mail: eung@cancilleria.gob.ar
   Web: eungr.cancilleria.gob.ar
   Radno vreme: od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati.
   Potrebna dokumenta su:
   – Ispunjen i potpisan zahtev (koji dobijate u ambasadi)
   – Važeći pasoš
   – 2 fotografije
   – kopija povratne karte
   – hotelska rezervacija ili orginal pozivnog pisma (ukoliko je aplikanta pozvao član porodice ili prijatelj iz Argentine)
   – izveštaj sa bankovnog računa za poslednih 6 meseci (originali dokumenata overeni u banci)
   – original potvrde o zaposlenju ili ugovor o radu s potpisom poslodavca, overen kod notara (u slučaju da je aplikant student, potrebno je dostaviti dopis univerziteta kojim se potvrđuje da studira na tom univerzitetu)
   – naknada za izdavanje vize ($50)
   Procedura zahteva zakazivanje sastanka u Ambasadi.Nakon razgovora, službenik Konzularnog odela Ambasade obavestiće aplikanta da li je njegov zahtev za vizu odobren. U slučaju da jeste, viza će biti izdata nakon što je novčana naknada za vizu uplaćena u lokalnoj banci.
   Državljanima BIH potrebna je viza za Urugvaj. Za državljane BIH nadležna je ambasada u Rimu koja se nalazi na adresi:
   Via Vittorio Veneto 183
   00187 Roma
   Italy
   TELEPHONE: (+39) 06 482 17 76, (+39) 06 482 17 77
   FAX: (+39) 06 482 36 95
   EMAIL: uruitalia@mrree.gub.uy, uruit@ambasciatauruguay.it
   Radno vreme: 09.00-17.00h
   Možete kontaktirati i Generalni konzulat Urigvaja u Milanu ili Padovi.
   Srdačan pozdrav

   • Robert Dacesin - Одговори

    Poštovani, hvala Vam mnogo. A što se tiče vize za Paragvaj, gdje se ona vadi?

    • putovanjeonline - Одговори

     Poštovani,
     drago nam je ako smo vam bar malo pomogli sa dodatnim informacijama. Što se tiče vize za Paragvaj državljanima BIH, nadležna je ambasada Paragvaja u Rimu na adresi:
     Paraguayan Embassy in Rome
     Via Firenze, 43 Sc.A int.17
     00184 Rome, Italy
     TELEPHONE: (+39) 06 474 17 15
     FAX: (+39) 06 474 54 73
     EMAIL: embapar.italia@mre.gov.py
     Sajt: http://www.embaparitalia.it
     srdačan pozdrav

 8. Redzic - Одговори

  Sa suprugom letim od 12.oktobra do 26..oktobra 3018 za Dominikansku republiku.Inace posjedujemo oboje bosanski pasos i neograničen boravak u Njemačkoj pa nas interesuje dali nam je potrebna viza za Dominikansku republiku i gdje se dobija.Lijep pozdrav familija Redzic

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   državljanima BIH potrebna je viza za boravak u Dominikanskoj republici. Za izdavanje viza građanima BIH nadležna je ambasada Dominikanske republike u Beču. Pošto vi imate trajni boravak na teritoriji Republike Nemačke vi se možete obratiti ambasadi Dominikanske republike u Berlinu koja se nalazi na adresi:
   Botschaft Dominikanische Republik, Cicerostraße 21, 10709 Berlin
   Tel: (030) 959 985 120
   e-mail:info@embajadadominicana.de
   Želimo vam sretan put i prijatan odmor u Dominikanskoj republici.

  • Ljilja - Одговори

   Jeste li aplicirali za vizu? I sta treba od dokumenata? Ja sam nasla podatak da nam ne treba viza pa me sada ovo zbunjuje..

   • putovanjeonline - Одговори

    Poštovana,
    moramo se držati zvaničnih informacija kojima raspolažemo, koje govore da je državljanima BIH potrebna viza za ulazak u Dominikansku republiku. I mi smo videli informacije koje govore suprotno, ali to su nezvanične informacije te ih ne možemo kao takve koristiti, budući da takve informacije mogu dovesti do ozbiljnih problema, što nikako ne želimo. Mi prezentujemo samo zvanične informacije kojima raspolažemo. Zvaničnu informaciju na ovu temu možete proveriti i na zvaničnom sajtu Ministarstva vanjskih poslova BIH http://www.mvp.gov.ba/konzularne_informacije/vize/Default.aspx?template_id=16&s1=174&id=4647. Naša preporuka je da se uvek držite samo zvaničnih informacija pošto su one jedine tačne i jedino sa njima nećete imati probleme na vašem predstojećem putovanju.
    Srdačno vas pozdravljamo

 9. Senada Kusmic - Одговори

  Postovanje! Moj muž je bosanski drzavljanin, mi letimo pocetko septembra iz austrijr za Egipat. Mozete li mi reci kako moze dobiti Egipatsku vizu a da ne idemo u konzulat jer ne zivimo u Becu! Egiptski konzulat sam zvala x puta niko mi se ne javlja i nikako da dobijem informaciju sta moramo da radimo! Hvala vam puno!

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   na žalost u obavezi ste da pribavite vizu pre dolaska u Egipat pošto se za državljane BIH ne izdaju vize pri ulasku u ovu zemlju. Takođe državljani BIH ne mogu aplicirati za vizu elektronskim putem preko portala E-VISA. Jedini način za sada je da vizu pribavite u konzulatu Egipta u Sidneju na adresi:
   CONSULATE GENERAL OF THE ARAB REPUBLIC OF EGYPT
   Level 6, 33 York Street
   Sydney, NSW 2000
   radno vreme: ponedeljak – petak 9:30AM-2PM
   Tel : 02 – 92901822
   Postal Address: GPO Box 1258, Sydney, NSW 2001
   SYDNEY – AUSTRALIA
   e-mail: consulate.sydney@egypt.org.au
   Srdačn pozdrav.

   • Aleksandra - Одговори

    Postovani pogresili ste gospodja zivi u Austriji ne u Australiji i pita kako da dobije vizu a da ne mora dolaziti u konzulat u Bosni. Moji prijatelji su ovih dana imali problem da nisu mogli otici u Egipat jer nisu stigli izvaditi vizu. Pozdrav

    • putovanjeonline - Одговори

     Poštovani,
     u pravu ste…napravili smo grešku, zahvaljujemo se Aleksandi koja nam je na to ukazala. Izvinjavamo se Senadi i ostalim pratiocima našeg sajta. Dakle, odgovor na Senadino pitanje je da nažalost vizu može izvaditi jedino u konzularnom odeljenju ambasade Egipta u Austriji, ukoliko imate odobren boravak u ovoj zemlji, pošto se za državljane BIH ne izdaju vize pri ulasku u ovu zemlju. Takođe državljani BIH ne mogu aplicirati za vizu elektronskim putem preko portala E-VISA. Jedini način za sada je da vizu pribavite u konzulatu Egipta. Potrebno je kontaktirati ambasadu Egipta u Beču, konzularno odeljenje radi pribavljanja vize za Egipat. Za to je svakako potrebno određeno vreme da se obavi procedura izdavanja vize, to svakako morate imati u vidu.
     Srdačan pozdrav

   • Goran - Одговори

    Postovani da li ste 100 postop sigurni da gradjani BiH ne mogu izvaditi vizu za Egipat na aerodromu,s obzirom da nejke zemlje mogu.Ja nazalost nisam stigao izvaditi vizu a putovao bih u sledeci ponedeljak na nekim sajtovima kazu da mogu na aerodromu na nekim ne sta sada uraditi imate li neki savjet

    • putovanjeonline - Одговори

     Poštovani,
     prema proverenim informacijama kojima raspolažemo pri ulazu u Egipat na graničnom prelazu vize mogu dobiti državljani EU, Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Južne Koreje, Makedonije, Novog Zelanda, Norveške, Rusije, Srbije, Ukrajine i SAD. Među njima nema državljana BIH. Na žalost nismo u mogućnosti da vam pružimo drugu informaciju, naročito ukoliko ona nije potvrđena, ne želimo da vas dovedemo u neprijatnu situaciju kada dođete na granični prelaz.
     Srdačan pozdrav.

  • Jasmina - Одговори

   Upravo smo se vratili sa prelijepog odmora iz Egipta. Samo da vam kazem da se dobro raspitate kako i sta vam treba jer su sluzbenici na ulazu u Egipat jako bezobrazni i svakako ce gledati da vam samo uzmu novce. Mi smo imali vizu na 14 dana uredno izdatu u ambasadi u Sarajevu. Medjutim sta se desava. Kada smo ulazili u Egipat neki sluzbenik koji jedva tuc muc govori engleski nam je udario neki pecat i rekao da se javimo za 7 dana u emigraciono. Na pitanje zasto nam nije znao odgovoriti. Mi se nismo javili jer smo imali vazecu vizu i bili smo na odmoru i taj dan smo bili u Kajru. Kada smo izlazili toliko su nas napali i prijetili da ce nas uhapsiti ili ako se nastavimo raspravljati da ce nam pocjepat pasos! UZAS!!! Mislim nikada u zivotu takvo ponizenje dozivjela nisam od nekog sluzbenog lica, koja neprofesionalnost. Na kraju smo se obratili osoblju na prtljagu da nam pomognu i oni su otisli da pitaju sta moramo uraditi. Rekli su da ponovo platimo oboje po 40 eura i to samo u egipatskim novcima tu njima na salteru i da ce nas pustiti. Pljacka nevidjena. A jos povrh svega galami na nas i kaze vratit ce nas i pocjepat pasos samo ako ga jos nesto pitamo. Naravno ni bankomata ni nista nema tu jer smo vec sve prosli kontrole . Onda platimo opet da nas puste da se vratimo do bankomata na ulazu i donesemo novac kod tog odvratnog i bahatog sluzbenika da platimo kao tu kaznu jer nismo se javili kroz 7 dana ( a imali smo vizu vazecu a vracali smo se 9 ti dan ) znaci samo 2 dana nakon toga sto smo se trebali javiti. Onda on pjeva i slusa neku muziku policajac granicni nevjerovatno! Puni pola h neku kao uplatnicu i pusta nas nakon sto smo platili ponovo 40 eura da izadjemo iz Egipta. I jedva stizemo na avion u zadnji cas! Horor …. Bruka i sramota ali takav su narod pravi cigani kako i izgledaju

   • putovanjeonline - Одговори

    Poštovana,
    razumemo vaše ogorčenje i nezadovoljstvo zbog neprijatnosti koje ste doživeli na granici sa neodgovornim službenikom i iskreno nam je žao zbog toga. Krenuli ste da se odmorite, da uživate u svom zasluženom odmoru, a ne da vas ponižava neki neodgovorni službenik i da zbog njega sve ono što ste lepo doživeli u Egiptu bude zaboravljeno. Ukoliko ste i napravili neki prekršaj to se može na ljubazan i pristojan način objasniti sa prihvatljivim stepenom tolerancija i razumevanja prema turisti koji ne poznaje propise zemlje domaćina, koji nije svesno i namerno napravio prekršaj. Hvala vam što ste sa nama podelili vaše iskustvo, koje je na žalost bilo ružno, ali možda nekome pomogne da ne dođe u sličnu situaciju ukuliko putuje u Egipat. Ovaj sajt je i pokrenut sa namerom da u što većoj meri pomognemo u pripremama za put i na samom putovanju sa što više informacija, kako bi se izbegle moguće neprijatnosti koje se mogu pojaviti ukoliko niste informisani ili ne posedujete prave informacije. Nadamo se da više nećete imati priliku da se sretnete sa neprijatnosti na vašim predstojećim putovanjima.
    Srdačan pozdrav

 10. Esko - Одговори

  Zdravo.
  Državljan BiH, stalnu vizu imam u Slovenji, ovdje radim i živim.
  Turističnu vizu bi trebo do 15 dana.
  Na more idem vjerovatno.

 11. Esko - Одговори

  Zdravo.
  Dali je moguče dobiti vizu na ulazu u državu UAE? Da ne moram iči u Rim.
  Iz Slovenije idem kraj julija na more.
  I koliko košta viza?
  Hvala
  Lp.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   niste nam pružili dovoljno potrebnih informacija (koje države ste državljanin, da li imate boravak u Sloveniji iz koje nameravate da putujete u UAE…) kako bi smo vam dali precizan odgovor. Što se tiče cene vize ona zavisi od tipa vize koju vadite (boravak do 14 dana – 80$, boravak 30 dana 150$). Ukoliko boravite u Sloveniji za Slovenačke državljane, kojima inače nije potrebna viza za UAE, nadležna je ambasada u Beču koja vam je bliža kontaktirajte ih i zatražite pojašnjenje. Oni se nalaze na adresi:
   Embassy of the United Arab Emirates
   Chimanistraße 36
   A-1190 Vienna
   Austria
   Tel: (+) 431 368 14 55
   Fax: +431 368 44 85
   E-mail: ViennaEMB(at)mofaic.gov.ae
   Srdačan pozdrav

   • Esko - Одговори

    Ali viza za Egipt,dali je moguče u Sloveniji to sredit. Jer idem preko slovenskog organizatora.
    Na more 7 dana. BiH državljan Slovensko stalno bivanje imam.
    Hvala.

   • snezana - Одговори

    u Sloveniji ima Egiptovsko veleposlanistvo

    • putovanjeonline - Одговори

     Poštovana,
     zahvaljujemo vam se što dodatnim informacijama zajedno sa nama pomažete drugima u njihovim pripremama za predstojeća putovanja. Nadamo se da ćete tako i nastaviti.
     Srdačan pozdrav.

 12. Hasib - Одговори

  Postovani,drzavljanin sam BiH posjedujem austrijsku vizu i putujem iz Beca za Egipat kao turista sedam dana,dali mogu dobit vizu na granicnom prelazu.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   posedovanje Austiske vize ništa ne menja u vašem statusu za putovanje u Egipat. To znači da ste kao državljanin BIH u obavezi da pribavite Egipatsku vizu pre ulaska u ovu zemlju. Pošto boravite u Austriji možete podneti zahtev za vizu i kontaktirati ambasadu Egipta u Beču. Pokušali smo da dođemo do informacije da li kao državljanin BIH možete dobiti vizu pri ulasku u Republiku Egipat, ali na žalost do ovog momenta to ne možemo da vam potvrdimo. Prema našim dosadašnjim saznanjima državljani BIH ne mogu dobiti vizu Egipta na ulazu u ovu zemlju. Stoga predlažemo da zahtev za vizu podnesete u ambasadi Egipta u Beču na adresi:
   Hohe Warte 50, 1190 Wien
   telefon:+43-1-370-8104
   +43-1-370-8108
   +43-1-370-8160
   +43-1-370-8162
   Fax+43-1-370-8104
   +43-1-370-8127
   +43-1-370-8108
   +43-1-370-8169
   Email: egyptembassyvienna@egyptembassyvienna.at
   Srdačan pozdrav
   Website URL: http://www.egyptembassyvienna.at/

 13. Saša Đ. - Одговори

  Poštovanje,
  Molio bih vas da mi pomognete. Elektronski sam aplicirao za alustralijsku vizu (27. 4. ove godine). Iz bečke ambasade su mi poslali zahtjev (1. 5) da dostavim biometrijske podatke. Međutim, nisam na vrijeme obratio pažnju i istekao je rok koji su mi postavili da nisam ni znao. Prije par dana (18. 5) su mi javili da je aplikacija odbačena jer je nepotpuna. Da li mi možete savjetovati šta da preduzmem. Dobio sam godišnji odmor od 8.6. i volio bih da ga iskoristim.
  Hvala.

  • putovanjeonline - Одговори

   Postovani,
   na osnovu onoga sto ste napisali mozemo zakljuciti da su vasu aplikaciju za vizu zakljucili zbog nekompletne dokumentacije, posto niste dostavili trazene podatke. Pokusali smo da se raspitamo za vas slucaj i eventualno saznamo neko pozitivno resenje. Nazalost nista do sada nismo novo saznali, a vama vreme prolazi. Mislimo da su mali izgledi da se nesto moze uciniti, jedino sto nam pada na pamet je da probate da stupite u kontakt sa konzularnim odeljenjem ambasade i da pokusate da im objasnite da ste imali tehnicke probleme te da niste videli njihovu poruku pa samim tim niste mogli dostaviti trazene podatke. Ne treba iskljuciti ovu opciju. Ukoliko budu u mogucnosti mislim da ce vam izaci u susret. Mi smo imali nesto slicno sa apliciranjem za americku vizu kada je prilikom popunjavanja prijave ucinjena greska i tom prilikom se zakljucao obrazac za aplikaciju. Pozvali smo ambasadu objasnili problem i oni su nam otkljucali obrazac i mogla se nastaviti dalja procedura aplikacije. Pokusajte nista vas nece kostati…. Zelimo vam uspeh
   Srdacan pozdrav.

 14. Jelena - Одговори

  Postovani, u avgustu planiram odmor u Egiptu u trajanju od 7 dana. Mozete li mi dati informaciju gde mogu izvaditi vizu? Da li mogu dobiti turisticku vizu pri dolasku u Egipat , s obzirom da posedujem pasos BiH ili moram vizu izvaditi pre polaska? Zahvaljujem Vam se, srdacan pozdrav

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   prema našim saznanjima građani BIH vizu za Egipat mogu izvaditi samo u ambasadi Egipta u Sarajevu.
   Predlažemo da kontaktirate ambasadu i kod njih proverite informaciju. Ambasada se nalazi na adresi:
   Nurudina Gackića 58, Sarajevo 71000
   Tel:+387 33 666-498

   Nemamo informaciju da građani BIH mogu dobiti vizu pri ulasku na teritoriju Republike Egipat. Prema nekim saznanjima kojima raspolažemo ta opcija ne važi za građane BIH.
   Pokušaćemo da proverimo ovu informaciju.
   Srdačan pozdrav

   • Jelena - Одговори

    Postovani,
    mnogo Vam hvala na brzom i konkretnom odgovoru.
    Srdacan pozdrav i svako dobro!

 15. Danijela - Одговори

  Pozdrav!Imam pasos BIH.U julu mjesecu planiram da putujem za Egipat.Trenutno zivim u Austriji.Nemam stalno mjesto boravka. Svake godine produzavam Austrijsku vizu.Zanima me koja je procedura da izvadim vizu za Egipat? Da li se to moze vaditi u Austriji?Ili moram ici u Bosnu?I da li mogu da idem u Hravatsku otici da izvadim vizu za Egipat?Sta mi je sve potrebeno od dokumenata?
  Srdacan Pozdrav!

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   na žalost u obavezi ste da pribavite vizu pre dolaska u Egipat pošto se za državljane BIH ne izdaju vize pri ulasku u ovu zemlju. Takođe državljani BIH ne mogu aplicirati za vizu elektronskim putem preko portala E-VISA. Predlažemo vam da kontaktirate ambasadu Egipta u Beču na adresi:
   Hohe Warte 50, 1190 Wien
   Tel: +43 1 3708104
   Radno vreme: radnim danima 09h-13h 14h-16h
   subotom i nedeljom: ne radi

   Srdačan pozdrav.

 16. Jojo - Одговори

  Pozdrav iz Beča. Imam bosanski Pasoš želio bi da letim u Maju za Egipat. Pokušao sam da izvadim vizu za Egipat u beču, sve je bilo ok dok nisu videli da mi Viza moja za Austriju vazi jos 5 meseci. A mora da vazi 6 da bi mi oni izdali turističku vizu. Dali bi ja mogao da izvadim vizu u Sarajevu za Egipat.i kolkio dugo se čeka. Hvala

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   kao državljanin BIH možete izvaditi vizu u Egipatskoj ambasadi u Sarajevu. Mislimo da se viza izdaje u roku od 24 sata ali nemamo potvrđenu informaciju, te smatramo da je najbolje da tu informaciju potvrdite u ambasadi. Jednokratna (turistička) viza se izdaje za boravak koji se realizuje isključivo u turističke svrhe. Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Tom prilikom se popunjava prijavni obrazac i plaća taksa od oko 25 USD. Predlažemo da kontaktirate ambasadu Egipta u Sarajevu:
   Ambasada Egipta se nalazi na adresi:
   Nurudina Gackica 58
   Sarajevo 71000
   Bosnia and Herzegovina
   TELEPHONE (+387) 33 66 64 89 ili (+387) 33 66 56 59
   FAX (+387) 33 66 64 99
   EMAIL embassy.sarajevo@mfa.gov.eg

   Srdačan pozdrav

 17. Sasa - Одговори

  Koja je procedura za izdavanje vize za Izrael i da li je tacna informacija da vizu za Izrael gradjani Bosne i Hercegovine mogu dobiti jedino u konzulatu u Tirani. LP

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   nije tačna informacija da državljani BIH jedino u konzulatu u Tirani mogu dobiti vizu. Viza se izdaje u svim Ambasadama Izraela u svetu putem odgovarajućih aplikacija (najbliže Ambasade Izraela su u Beogradu i Budimpešti).Precuduru možete videti na zvaničnoj stranici Ministarstva vanjskih poslova Izreaela (http://www.mfa.gov.il/mfa/consularservices/pages/visas.aspx) ili na stranici ambasade Izraela u Beogradu (http://embassies.gov.il/Beograd-Se/Konzularna%20slu%C5%BEba/Pages/Detaljne-informacije.aspx) ili da kontakrirate ambasadu u Beogradu na adresi:
   Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića 47
   11000 Beograd
   Tel:+ 381 11 3643500
   Faks:+381 11 3670304

   Srdačan pozdrav.

   • Sasa - Одговори

    U medjuvremenu sam poslao upit Ambasadi u Beogradu i dobio sl odgovor.
    https://i.imgur.com/JCtsPeG.jpg
    Da li su me samo prebacili na Tiranu jer im se ne da ili?

    • putovanjeonline - Одговори

     Poštovani,
     pokušaćemo da stupimo u kontakt sa ambasadom Izraela te da od njih dobijemo informacije koje su vam potrebne. Da vidimo da li ćemo i mi doći do istog odgovora. Ne znamo koliko vam je hitno ali vas molimo za malo strpljenja da vidimo kakav odgovor ćemo dobiti.

     Srdačan pozdrav.

     • Sasa -

      Imam vremena dosta, ne brinite. Hvala Vam puno!

     • putovanjeonline -

      Poštovani,
      kontaktirali smo ambasadu Izraela u Beogradu i od njih dobili informaciju da nisu u mogućnosti da izdaju vize za državljane BIH. Obavestili su nas da je ambasada u Tirani jedina nadležna za dravljane BIH, te da državljani BIH jedino tamo mogu dobiti vize. Znači nisu vas samo „otkačili“, već su vas uputili na pravu adresu na kojoj ćete dobiti vizu.
      Srdačan pozdrav.

 18. Kenan - Одговори

  Postovani,

  drzavljanin sam Bosne i Hercegovine i trenutno boravim u Austriji. Da li postoji mogucnost apliciranja negdje u Austriji za Tajlandsku turisticku vizu i koja je mogucnost za osobu koja je i dalje u Bosnia da aplicira za istu.

  Srdacan pozdrav,
  Kenan

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   svi državljani BIH vizu za Tajland vade u ambasadi Tajlanda u Budimpešti. Pošto ste naveli da trenutno boravite u Austriji ( predpostavljamo da nemate trajan boravak ili državljanstvo Austije) i za vas je nadležna ambasada Tajlanda u Budimpešti. Naš predlog je da kontaktirate ambasadu Tajlanda u Beču i sa njima vidite da li možete preko njih da pribavite vizu, budući da trenutno boravite na teritoriji Austrije. Ambasada u Beču se nalazi na adresi:
   Cottagegasse 48, A-1180 Wien
   Radno vreme: radnim danima 09:00 – 12:00
   subotom i nedeljom ne radi
   Tel : +43 (0) 1 4783335
   Fax : +43 (0) 1 478 2907, 479 0588
   E-mail : embassy@thaivienna.at

   Srdačan pozdrav.

 19. Spahić Edin - Одговори

  Srdacan pozdrav iz Beca
  Putovao bih na Kubu posto sam drzavljanin BIH
  Dali mi je potrebna viza
  Veliko hvala Edo

  • putovanjeonline - Одговори

   Postovani,
   državljani BiH, nosioci običnih putnih isprava, prilikom turističkih putovanja na Kubu potrebno je da poseduju turističku karticu (Tourist Card). Turistička kartica se mo
   že kupiti u bilo kojem Konzulatu Kube u svetu, i cena iste iznosi 22 EUR. Na osnovu turističke kartice boravak na Kubi je moguć do 30 dana.Vi je mozete nabaviti u ambasadi Kube u Becu na adresi:
   Kaiserstraße 84, 1070 Wien
   Tel +43 1 8778198
   Radno vreme: radnim danima od 08:30–17:00

   Zelimo vam srecan put.

 20. Ida - Одговори

  Postovani,
  Molim info da li je drzavljanima BiH potrebna viza za Katar (ako da , gdje je izvaditi), prilikom putovanja avionom iz Sarajeva preko Dohe za Tajland i povratno.
  Takodjer, moli info gdje izvaditi vizu za Tajland?
  Hvala,
  Srdacan pozdrav iz Sarajeva

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   državljanima BIH potrebna je viza za Katar, ona se pribavlja u ambasadi ove države u Sarajevu. Predlažemo vam da kontaktirate ambasadu i kod njih se informišete o potrebnim dokumentima i načinu vađenja vize. Ambasada se nalazi na adresi:
   Dајаnli Ibrаhim-bеgа 23, Sаrајеvо 71000, Bоsnа i Hеrcеgоvinа
   Rаdnо vrеmе:
   utоrаk 09:00–15:00
   srеdа 09:00–15:00
   čеtvrtаk 09:00–15:00
   pеtаk 09:00–15:00
   subоtа Zаtvоrеnо
   nеdеlја Zаtvоrеnо
   pоnеdеlјаk 09:00–15:00

   Теlеfоn: +387 33 565-810
   e-mail: sarajevo@mofa.gov.qa
   sajt: sarajevo.embassy.qa

   Što se tiče vize za Tajland ona je potrebna drževljanima BIH i vadi se u ambasadi Tajlanda u Budimpešti. Ambasada se nalazi na adresi:
   Budapest, Verecke út 79
   Rаdnо vrеmе:
   utоrаk 09:00–12:00
   srеdа 09:00–12:00
   čеtvrtаk 09:00–12:00
   pеtаk 09:00–12:00
   subоtа Zаtvоrеnо
   nеdеlја Zаtvоrеnо
   pоnеdеlјаk 09:00–12:00

   Теlеfоn: +36 1 438 4020

   Predlažemo da kontaktirate Konzulat kraljevine Tajland u Beogradu i da proverite da li kod njih možete izvaditi vizu ako vam je to lakše. konzulat se nalazi na adresi:
   Gundulićev venac 6, II sprat
   Telefon: 011/4037-819, 011/4037-950
   E-mail: info@thaiconsulate.rs
   Radno vreme – prijem zahteva za vize i ostale aktivnosti: radnim danom od 10.00 do 14.00
   sajt: http://www.thaiconsulate.rs

 21. Denis Salimovic - Одговори

  Postovani,
  drzavljanin sam Bosne i Hercegovine ali trenutno zivim i radim u Kataru. Kako mogu da dobijem vizu za Tajland jer bi iz Dohe(qatar) trebao u Tajland krajem februara ?
  Pozdrav,
  Denis

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   izvinjavamo vam se što vam nismo ranije odgovorili na vaše postavljeno pitanje pa to činimo sada u uverenju da nismo zakasnili sa informacijom. Za državljane BIH potrebna je viza za Tajland i ona se pribavlja u ambasadi Tajlanda u Budimpešti. Pošto se vi nalazite u Kataru naš predlog je da se obratite ambasadi Tajlanda u Kataru te da sa njima vidite na koji način možete pribaviti vizu. Ambasada Tajlanda u Kataru se nalazi u Dohi na adresi:
   Villa 122 Al Istiqlal St, Doha 22474
   Radno vreme:
   Nedelja: 08:30–12:00, 14:00–16:30
   Ponedeljak: 08:30–12:00, 14:00–16:30
   Utorak: 08:30–12:00, 14:00–16:30
   Sreda: 08:30–12:00, 14:00–16:30
   Četvrtak: 08:30–12:00, 14:00–16:30
   Petak: Затворено
   Subota: Затворено

   Telefon: +974 4493 4426

   U nadi da smo vam bar malo pomogli, srdačno vas pozdravljamo.

 22. Lamija - Одговори

  Dobar dan,
  Bosanski sam drzavljanin.
  Da li mi je potrebn viza za Dominikansku Republiku?
  S postovanjem

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   izvinjavamo vam se što vam nismo ranije odgovorili na vaše postavljeno pitanje pa to činimo sada u uverenju da nismo zakasnili sa informacijom. Građanima BIH potrebna je viza za Domonikansku republiku i ona se pribavlja u ambasadi ove države u Beču.
   Ambasada Dominikanske republike nalazi se u Beču na adresi.
   Prinz Eugen-Straße 18, 1040 Wien
   Radno vreme:
   Nedelja: Zatvoreno
   Ponedeljak: 09:00–12:00
   Utorak: 09:00–12:00
   Sreda: 09:00–12:00
   Četvrtak: 09:00–12:00
   Petak: 09:00–12:00
   Subota: Zatvoreno

   Тelefon: +43 1 5058555

   U nadi da smo vam bar malo pomogli, srdačno vas pozdravljamo.

 23. Haris - Одговори

  Jel drzavljani BIH mogu dobiti vizu za Liban po dolasku na aerodrom Beirut?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   prema našim saznanjima moguće je dobiti vizu na aerodromu ali nismo u mogućnosti da vam to potvrdimo sa
   100% sigunošću te vas molimo da tačnost proverite u ambasadi Libana u Beogradu ili sajt: http://lebanonembassy.rs/
   Inače viza za državljane BIH za Liban se može pribaviti u ambasadi Libana u Beogradu koja se nalazi na adresi:
   Ambasada Libana
   Diplomatska kolonija 5
   11000 Beograd
   Srbija
   Telefon: +381.11. 3675153 ili 3675.154
   Faks: + 381.11.3675.156 ili 3675.157
   imejl: ambaleb@sbb.rs

   Šta vam je potrebno od dokumentacije za dobijanje vize možete pogledati na stranici: http://lebanonembassy.rs/ser/?page_id=31

 24. Emina - Одговори

  Poštovani
  Zelim da putujem u Peru, gdje mogu izvaditi visi za BIH drzavjanje, da li moze na aerodromu.

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   predlažemo da tačan i pouzdan odgovor zatražite preko zvaničnog sajta Peruanskog organa za migracije (https://www.migraciones.gob.pe/) ili preko nadležne ambasade u Bukureštu na adresi:
   Sos. Kiseleff 18, Sector 1, 011346 Bucharest, Romania
   tel: + (40 21) 11 819
   + (40 21) 11 816
   fax: + (40 21) 11 818
   sajt: http://www.embajadaperu.ro
   Radno vreme: Ponedjeljak – petak, 7:45 – 15:45,
   Konzularni odel: Ponedjeljak – petak, 9:30 – 13:00

 25. Mimi - Одговори

  Postovani,
  Da li drzavljani Bosne I Hercegovine mogu dobiti Vizu za Egipat pri dolasku u zemlju (na aerodromu) ili mora biti unaprijed izdata u Ambasadi u Sa?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovana,
   budući da se viza za Egipat može dobiti pri ulasku u tu zemlju i to pravilo važi za sve Evropske države trebalo bi da to pravilo važi i za državljane BIH. Zamolićemo vas da to ipak proverite u ambasadi Egipta u Sarajevu koja se nalazi na adresi:

   Nurudina Gackića 58
   tel:+ (387 33) 666 498
   + (387 33) 666 499
   + (387 33) 665 659
   e-mail: embassy.sarajevo@mfa.gov.eg
   Radno vrijeme: Ponedjeljak – petak, 09:00 – 16:00

 26. Aldin - Одговори

  Postovanje. Zelim otputovati u Rijad na 5 do 10 dana.
  Zanima me koliko ce me kostati viza. I koliko je potrebno vremena da se ona dobije?

  • putovanjeonline - Одговори

   Poštovani,
   iz vašeg pitanja se ne može videti koje države ste državljanin, tj. koje državljanstvo posedujete, što ima uticaja na proceduru pribavljanja vize.
   Budući da je vaše pitanje koje ste postavili vezano za tekst „Vize za državljane BIH“, predpostavljamo da ste državljanin BIH,
   pa vam savetujemo da najpouzdaniji odgovor na vaše pitanje potražite u ambasadi Saudijske arabije u Sarajevu koja se nalazi na adresi:

   Kalemova 40
   71000 Sarajevo

   Telefon: +387 33 211 861
   + (387 33) 211 862
   + (387 33) 215 265
   + (387 33) 215 267
   Fax: +387 33 212 204
   zvaničan sajt: http://embassies.mofa.gov.sa/sites/BosniaandHerzegovina/EN/Pages/default.aspx
   Email: baemb@mofa.gov.sa
   Radno vrijeme: Ponedjeljak – petak, 09:00 – 16:00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.