Tahiti, Francuska polinezija

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :   
Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 1.610,34 € / po osobi. 

 

Krenimo na  još jednu egzotičnu destinaciju. Posetimo još jedan zemaljski raj, mesto koje će učiniti da svoj odmor pamtite kao nešto najlepše što ste doživeli. Posetimo Francusku polineziju, tačnije već nadaleko čuveno ostrvo Tahiti.

Tahiti čini veliko ostrvo obima 114 kilometara i poluostrvo Tahiti Iti obima 37 kilometara. Većina stanovnika Francuske Polinezije živi na njemu. Zapadna strana ostrva je naseljenija zbog slabijih vetrova i manje vlažnosti. Papete (Papeete) glavi grad, sa svojih 26.000 stanovnika, vrlo je živahan i zanimljiv grad uronjen u bujno tropsko zelenilo. Velika luka sa ogromnim brodovima oivičena je bulevarom Pomare (Boulevard Pomare), koji nosi ime slavne dinastije koja je dugo vladala ostrvom.

Grad ima mnoštvo restorana, butika, malih i većih tržnih centara, galerija i crkava. Na ulici vlada vrlo tolerantna atmosfera koju stvaraju pripadnici različitih kultura i religija (protestanti 50% i katolici 40%). Ljudi su kulturni, predusretljivi i prijatni. Takav je i saobraćaj – vozi se bez nervoze, saobraćajna kultura je na visokom nivou, iako su gužve veoma velike, jer svi voze i to odlične automobile. Osećate se sigurno i spokojno. Sve je veoma čisto.

U gradu su hoteli i pansioni različitih kategorija, dok je obala rezervisana za luksuzne komplekse svih svetskih hotelskih lanaca. Noću gradske ulice deluju prilično usnulo, dok u klubovima i hotelima ritam polinežanskog plesa čini atmosferu uzbudljivom. Plesačice u tradicionalnoj nošnji – grudnjaci od kokosovog oraha ukrašeni školjkama i sedefom, a na glavi raznobojne perjanice i cveće – izvode gipke i zanosne pokrete uz žestoki ritam egzotičnih bubnjeva i ukulelea (instrument nalik gitari). Momci često svoja tela ukrašavaju tetovažama koje su u Polineziji gotovo tradicionalne. Tatu rade svi od davnina i motivi su najraznovrsniji, često su to dosta složene kompozicije.

Velika pijaca je živopisan i nezaobilazan prostor prepun svežih morskih plodova, voća i povrća i sitnica koje vam nikad neće ustrebati. Banane, mango, ananas, papaja, goava i grejpfrut vrlo vešto naslagani u ogromne piramidalne gomile mame vas svojim mirisom i bojama. Vanila, kokos, uru i još mnogo toga. Vanila je najznačajniji začin sa ovih prostora ponuđen u prahu, sušenim štapićima,ekstraktu ili parfemi ma. Plod Noni drveta je žućkaste boje i podseća na krupan krompir. Jestiv je, ali nije prijatnog ukusa i ima široku primenu u medicini, te je sve više tražen i na našim prostorima. Tu možete kupiti pareo – tradicionalnu odeću Polinežana koja predstavlja simbol njihovog načina života. To je najjednostavniji oblik četvrtaste tanke tkanine živopisnih boja sa cvetnim motivima (tijare i hibiskusa) koja se vezuje oko tela na način koji bi ih najmanje ometao u svakodnevnim aktivnostima. Sa osmehom izgovoreno “Ia orana oe”, što na tahićanskom znači “dobar dan” pruža vam mogućnost da se cenkate. Ne propustite da ponesete i monoi – parfimisano ulje kojem Polinežanke duguju lepotu svojih dugih crnih kosa i glatke tamne puti! Ulje se koristi od davnina i sadrži isključivo prirodne sastojke: cvet tijare i ekstrakt kokosovog ulja.

Pored francuske, italijanske i kineske kuhinje (u restoranu u kome služe i odlično domaće Hinano pivo na meniju je bio i mađarski gulaš) nemojte propustiti jedan od specijaliteta domaće kuhinje – sirovu ribu (poisson cru). Sveža riba (tuna ili sabljarka) isečena na komadiće, usoljena i prelivena najpre sokom limete, a potom kokosovim mlekom. Neobično, ali jako ukusno. Na izletničkim turama redovno se nudi obrok pripremljen na tradicionalni način Polinežana: velika zemljana posuda u koju se slažu komadi prasećeg mesa i razno povrće umotana u listove banane spušta se na užareno vulkansko kamenje na dno iskopane rupe, a potom se i odozgo zatrpa zemljom. Turistima koji posedaju oko zemljanog ognjišta obrok se služi u tanjirima poprskanim kokosovim mlekom i ne zaboravite – jede se prstima.

Ako krenete kolima u obilazak ostrva, spoznaćete svu raskoš tropske vegetacije, obilje njenih mirisa i boja, pa je zbog svega toga Gogen nazivao Tahiti mirisnim ostrvom. Otkrićete cvet tijare, amblem ostrva Tahiti, mnogobrojne vrste hibiskusa, bugenvilije, anturijum i divlje orhideje. Cvet tijare (Gardenia Tahitensis) je zaštitni znak Polinezije – simbol koji nalazimo na trupu aviona lokalne aviokompanije, na pročelju banaka, na memorandumima lokalnih preduzeća ili na pareo ogrtačima i muškim košuljama. On je ključ po kojem, u zavisnosti od toga da li ga žena nosi u kosi sa desne ili leve strane, prepoznajemo da li je njeno srce slobodno ili ne. Smenjuju se plantaže kokosa, pomorandži i banana u plodnim dolinama zaštićenim visokim vrhovima planina u središtu ostrva. U tome su inspiraciju tražili mnogi umetnici, a među njima je možda najpoznatiji francuski slikar Pol Gogen koji kaže: “Ovde pored moje kuće sanjam o pravoj harmoniji, opijen mirisima iz prirode.” Pored Gogenovog muzeja koji je više memorijalnog karaktera nalazi se botanička bašta sa svim svojim bogatstvom, pa i kornjačama sa Galapagosa. Pored turizma i poljoprivrede, druga glavna ekonomska grana je uzgoj crnih bisera, a tu su i ribolov, pletarski proizvodi i rezbarenje drveta.

Izvor: Travel Magazine


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam omogućili da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, ovde možete pogledati i rezervisati željeni smeštaj na Tahitiju. Pogledajte i izaberite….Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji predloženog plana putovanja iz Beograda

Predloženi datum putovanja:

Termin 1.Termin 2.
17.06.2019 -03.07.201918.09.2019-04.10.2019

1. Let avio kompanijom easyJet na relaciji Beograd (BEG) – Berlin Tegel (TXL) – Pariz Orli (ORY). Let traje oko 3 sata na navedenoj relaciji. Detalje o terminu i ceni možete pogledati na slici ispod. (za uvećanje klikni na sliku)

2. Transfer od aerodroma Orli do izabranog smaštaja. Za ovu priliku predlažemo hotel udalje svega 1,3 km od aerodroma koji obezbeđuje besplatan shuttle prevoz od/do aerodroma.

3. Smeštaj u izabrani hotel. To je Orly Superior Hotel na adresi 7 rue Paul Demange, 91200 Ati Mon, Pariz. Od hotela se lako dolazi do javnog prevoza kojim se brzo i lako stiže do centra Pariza. Na 5 minuta hoda nalazi se šoping centar, pa ukoliko ste ljubitelj šopinga ovo je pravo mesto za vas. Smeštaj je u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja. Cena iznosi 100 €.

Ovde možete pogledati i rezervisati smeštaj u Parizu.Booking.com

4. Transfer od smeštaja do aerodroma Orli. Hotel svojim besplatni šatl servisom omogućiće vam transfer do aerodroma.

5. Let avio kompanijom French bee na relaciji Pariz Orli (ORY) – Tahiti Papete (PPT). Let traje 22 sata. Detalje o terminu i ceni možete pogledati na slici ispod. (za uvećanje klikni na sliku)

6. Transfer od aerodroma do izabranog smeštaja. Smeštaj smo odabrali nedaleko od aerodroma blizu plaže. Smeštaj nudi transfer od/do aerodroma, zbog toga je najbolje tu uslugu izabrati pri rezervaciji boravka.

7. Smeštaj u izabrani pansion. Ovom prilikom predlažemo Pension Te Miti na adresi pk 18,6 c/Mont – 200m de la plage, 98717 Punaauia, Tahiti. Ovaj objekat je udaljen 3 min hoda od plaže. Nudi besplatan WI-FI i upotrebu potpuno opremljene kuhinje gde možete pripremati hranu. Smeštaj u ovom pansionu je na bazi noćenja sa doručkom u četvorokrevetnoj sobi. Cena smeštaja po krevetu  iznosi 164 €.

8. Transfer od smeštaja do aerodroma Papete kao i pri dolasku u organizaciji smeštaja.

9. Let avio kompanijom na relaciji Tahiti Papete (PPT) – Pariz Orli (ORY). Let traje 20 sati. Detalje o terminu možete videti na slici iznad.(stavka pod brojem 5.)

10. Transfer od aerodroma Orli do izabranog smaštaja. Za ovu priliku predlažemo kao i pri odlasku, hotel udalje svega 1,3 km od aerodroma koji obezbeđuje besplatan shuttle prevoz od/do aerodroma.

11. Smeštaj u izabrani hotel. To je Orly Superior Hotel na adresi 7 rue Paul Demange, 91200 Ati Mon, Pariz. Od hotela se lako dolazi do javnog prevoza kojim se brzo i lako stiže do centra Pariza. Na 5 minuta hoda nalazi se šoping centar, pa ukoliko ste ljubitelj šopinga ovo je pravo mesto za vas. Smeštaj je u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja. Cena iznosi 100 €.

12. Transfer od smeštaja do aerodroma Orli. Hotel svojim besplatni šatl servisom omogućiće vam transfer do aerodroma.

13. Let avio kompanijom easyjet na relaciji Pariz Orli (ORY) – Berlin Tegel (TXL). Nastavak putovanja za Berlin. Let traje 1h i 45 minuta. Detalje o termunu pogledajte na slici iznad. (stavka pod brojem 1.)

14. Let avio kompanijom easyJet na relaciji Berlin Tegel (TXL) – Beograd (BEG). Let traje 1h i 45 minuta. Detalje o termunu pogledajte na slici iznad. (stavka pod brojem 5.)

Prikaz cena za ovu destinaciju:
AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta u ekonomskoj klasi sa taksama za jenu sobu na relaciji Beograd (BEG) – Berlin Tegel (TXL) – Pariz Orli (ORY) – Tahiti Papete (PPT) – Pariz Orli (ORY) – Berlin Tegel (TXL) – Beograd (BEG)
Termin 1.Termin 2.
1.252,21 €1.246,34 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja) sa cenom sedišta i ručnim prtljagom

Transfer u Parizu, Papete   aerodrom – hotel – aerodrom za jednu osobu na destinaciji (po predlogu) iznosi 0 € transferi su besplatni u organizaciji hotela u kojima boravite (Detalje pogledajte u planu putovanja)
Orly Superior Hotel na adresi 7 rue Paul Demange, 91200 Ati Mon, Pariz
sobaTermin 1.Termin 2.
dvokrevetna200,00 200,00
Pension Te Miti na adresi pk 18,6 c/Mont – 200m de la plage, 98717 Punaauia, Tahiti
sobaTermin 1.Termin 2.
krevet164 €164 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.
1.616,21 1.610,34

Prikazane cene preuzete sa interneta 24.03.2019. godine.

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete vise/manje  dana na Tahitiju. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.