Stokholm Skavsta (NIO)

Објави putovanjeonline

Aerodrom Stokholm Skavsta  ili Nikoping Airport (IATA: NIO, ICAO: ESKN) je međunarodni aerodrom. Nalazi se u blizini Nikopinga, u Švedskoj, 5 km (3,1 mi) severozapadno od urbane zone i oko 100 kilometara jugozapadno od Stokholma. Koriste ga niskotarifni avioprevoznici i carinski operateri, i peti je najveći aerodrom u Švedskoj, sa mogućnošću da upravlja sa 2,5 miliona putnika godišnje.


Aerodrom se nalazi daleko izvan opštine Stockholm i okruga Stockholm, ali koristi „Stockholm“ za marketinške svrhe. Lokalno aerodrom se jednostavno naziva „Skavsta“.

 

Aerodrom nije velik i ima skromnu ponude za svoje putnike. Objekti koji su na raspolaganju za putnike uključuju: mjenjačnice, bankomati, kancelarije za izgubljenu imovinu, pošte. Paid Internet pristup je dostupan na celom terminalu.

 

Transfer od / do aerodroma

Сродна слика

AUTOBUS

Flygbussarna aerodromski autobusi odlaze svaki sat vremena, putujući direktno između aerodroma Stockholm Skavsta i glavnog železničkog terminala u Stokholmu. Vreme putovanja je oko 90 minuta. Postoje i aerodromski autobusi za  Linköping, Norrköping i lokalne stanice u južnim delovima Stokholma.

Lokalni autobuski prevozi omogućava povezanost aerodroma sa Nyköping centar grada i železničkom stanicom.Lokalni autobus za Nikoping i Okelosund radi od 04.00 ujutru, do ponoći (od ponedeljka do petka). Subotom i nedeljom od 05.10 ujutru do 22.30 noću. Autobuska linija 515.

Možete kupiti svoju kartu u Pressbyrån store na aerodromu Skavsta. Imajte na umu – ne prihvata se gotovina za plaćanje u autobusu!

 

VOZ

Železnička stanica Nyköping je 7 km (4 mi) udaljena od aerodroma. Koriste se regionalni vozovi (kojima upravlja SJ) na liniji Linköping–Stockholm. od aerodroma do železničke stanice Nyköping možete koristiti taksi po fiksnoj ceni od 250 SEK, ili lokalnu autobusku liniju 515.

Destinacije do kojih postoje direktni letovi sa aerodroma Skavsta Stokholm
Категорије: aerodromi

5 коментара

aleksandar · у

Postovanje
Kako se prevesti od aerodroma skavska do Stockholma koja linija autobusa vozi i koliko Kosta karta ?
Srdačan pozdrav

  putovanjeonline · у

  Poštovani,
  od aerodroma Skavsta do centra Stokholma voze autobusi kompanije Flygbussarna. Karte se ne mogu kupiti u autobusu. Potrebno je da kartu kupite na dolaznom delu terminala aerodroma Skavsta ili da to uradite preko zvanične stranice ove kompanije ( https://www.flygbussarna.se/en/ ) ili pak preko app ove kompanije. Karta u jednom pravcu košta 159 SEK. ukuliko je kupite online. Autobusi staju ispred terminala. Vožnja do centa Stokholma (Cityterminalen) traje 80 minuta.
  Nadamo se da smo vam pomogli. Želimo vam sretan put i prijatan boravak u Stokholmu.

Nikolina · у

Poštovani,

Otkazan mi je prvobitni šmeštaj, pa vas molim za pomoć sa prevozom od aerodroma Skavsta do grada Sedertelje i smeštaja hotel Kringelstaden, Nygatan 5.

Da li mi možda možete reći i koja je cena karte od Sedertelja do Stokholma? I da li možda postoji neka nedeljna karta, koja ce biti povoljnija.

Hvala vam puni unapred.

  putovanjeonline · у

  Poštovana,
  do vašeg smeštaja možete doći na više načina jedan od načina je sledeći:
  1. Od aerodroma Skavsta autobusom linija 515 do Nyköping Centralstation. Cena karte je 40-60 SEK. Red vožnje i sve ostale detanje pogledajte na zvaničnom sajtu prevoznika https://www.sormlandstrafiken.se/sv
  2. Od Nyköping Centralstation do Södertälje Syd station vozom SJ Regionaltåg (Regionalni voz). Vožnja traje oko 40 minuta. Cena karte je od 70 – 200 SEK zavisno od polaska i vremena kupovine karte. Red vožnje i ostali detalji su vam dostupni na zvaničnom sajtu Švedskih železnica https://www.sj.se/#/
  3. Od Södertälje Syd station autobusom linija 754, 788 ili 784X do Södertälje centrum station. Autobusi idu svakih 20 minuta. Vožnja traje oko 17 minuta.
  Cena karte oko 50 SEK. Red vožnje i ostali detalji su vam dostupni na zvaničnom sajtu kompanije SL https://sl.se/sv/.
  Od Södertälje centrum station do vašeg smeštaja hotel Kringelstaden Nygatan 5, 151 73 Södertälje imate oko 250 metara.
  Budući da koji got način prevoza koristite, koristićete usluge različitih prevoznika te ne postoji karta na 7 dana.
  Želimo vam sretan put i ugodan boravak u Stokholmu.

   Nikolina · у

   Hvala Vam puno na odgovoru.

   Ukoliko sam Vas dobro razumela, ne postoji visednevna karta od Sedertelja do Stokholma.

   Čak ni kada bih koristila liniju 40, 41 prigradske železnice?

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.