Aerodrom Stokholm Skavsta  ili Nikoping Airport (IATA: NIO, ICAO: ESKN) je međunarodni aerodrom. Nalazi se u blizini Nikopinga, u Švedskoj, 5 km (3,1 mi) severozapadno od urbane zone i oko 100 kilometara jugozapadno od Stokholma. Koriste ga niskotarifni avioprevoznici i carinski operateri, i peti je najveći aerodrom u Švedskoj, sa mogućnošću da upravlja sa 2,5 miliona putnika godišnje.


Aerodrom se nalazi daleko izvan opštine Stockholm i okruga Stockholm, ali koristi „Stockholm“ za marketinške svrhe. Lokalno aerodrom se jednostavno naziva „Skavsta“.

 

Aerodrom nije velik i ima skromnu ponude za svoje putnike. Objekti koji su na raspolaganju za putnike uključuju: mjenjačnice, bankomati, kancelarije za izgubljenu imovinu, pošte. Paid Internet pristup je dostupan na celom terminalu.

 

Transfer od / do aerodroma

Сродна слика

AUTOBUS

Flygbussarna aerodromski autobusi odlaze svaki sat vremena, putujući direktno između aerodroma Stockholm Skavsta i glavnog železničkog terminala u Stokholmu. Vreme putovanja je oko 90 minuta. Postoje i aerodromski autobusi za  Linköping, Norrköping i lokalne stanice u južnim delovima Stokholma.

Lokalni autobuski prevozi omogućava povezanost aerodroma sa Nyköping centar grada i železničkom stanicom.Lokalni autobus za Nikoping i Okelosund radi od 04.00 ujutru, do ponoći (od ponedeljka do petka). Subotom i nedeljom od 05.10 ujutru do 22.30 noću. Autobuska linija 515.

Možete kupiti svoju kartu u Pressbyrån store na aerodromu Skavsta. Imajte na umu – ne prihvata se gotovina za plaćanje u autobusu!

 

VOZ

Železnička stanica Nyköping je 7 km (4 mi) udaljena od aerodroma. Koriste se regionalni vozovi (kojima upravlja SJ) na liniji Linköping–Stockholm. od aerodroma do železničke stanice Nyköping možete koristiti taksi po fiksnoj ceni od 250 SEK, ili lokalnu autobusku liniju 515.

Destinacije do kojih postoje direktni letovi sa aerodroma Skavsta Stokholm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.