Stokholm Broma (BMA)

Објави putovanjeonline

Stokholm Broma  (IATA: BMA, ICAO: ESSB) je švedski putnički aerodrom namenjen za domaći i međunarodni avio saobraćaj manjeg obima u Stokholmu. Nalazi se 4 NM (7.4 km; 4.6 mi) zapadno-severozapadno od centra Stokholma i najbliži je gradu u poređenju sa drugim komercijalnim putničkim aerodromima u oblasti oko Stokholma (Arlanda, Skavsta i Vasteras). Broma je na trećem mestu po veličini od šedskih aerodroma za putnički saobraćaj.

Резултат слика за bromma airport

Glavna prednost Brome u odnosu na mnogo veći aerodrom Arlanda je njegova blizina centru Stokholma (oko 8 km ili 5 milja). Međutim, brza železnička veza Arlande, završena 1999. godine, znači da je konkurencija Brome u ovom pogledu donekle izgubljena. Oba aerodroma su sada 20 minuta od železničke stanice u Stokholmu. Kako daleko od svih putnika koji koriste Arlandu idu tamo vozom, Broma i dalje ima prednost lokacije.

Резултат слика за bromma airport

Proširenje aerodroma ograničeno je problemima buke, nedostatkom prostora i neophodnošću očuvanja kulturnog nasleđa (aerodromskih zgrada). Sa završetkom treće piste na aerodromu u Stokholmu Arlanda na tom aerodromu ima višak kapaciteta i postoje sukobljeni stavovi o tome da li će zemljište okupirati aerodrom Broma za stambene i komercijalne svrhe.

Резултат слика за bromma airport

Transfer od / do aerodroma

AUTOBUS

Сродна слика

Redovne gradske linije:

  • Linija 110
  • Linija 152

Autobusi 110 i 152 Stockholm Transit sistema (SL) staju na aerodromu ili imaju autobusku stanicu u blizini aerodroma. Vreme putovanja u središte Stokholma obično je 30 minuta.

Karte

Ulaznice se moraju kupiti unaprijed, što se može uraditi putem sms-a.

 

Сродна слика

Aerodromski autobusi

Aerodromski autobusi putuju direktno između aerodroma Stokholm Broma i gradskog terminala  (oko 20 minuta putovanja) gde aerodromski autobusi i voz za brzu vožnju (Arlanda Ekpress) povezuju se sa aerodromom Stokholm Arlanda. Tu su i aerodromski autobusi do aerodroma Stockholm Skavsta. Prevoz obavlja komapanija Flygbussarna. Ova kompanija obezbeđuje vezu između Broma Stokholm aerodroma i aerodroma Arlanda Stokholm.

Karte

Karte se prodaju na aerodromu Pressbyrån newsagents, na samouslužnim automatima za prodaju karata na autobuskoj stanici ili u vozilu. Plaćanje na automatima i u vozilu se može obaviti samo karticom. Takođe možete unapred kupiti karte u Flygbussarna veb stranici.

TAKSI

Kao opcija za transfer od / do aerodroma Broma dostupan je outnicima i taksi prevoz.

Destinacije sa direktnim redovnim linijama sa aerodroma Broma Stokholm
Категорије: aerodromi

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.