Sejšeli

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :   
Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 1036,93 € / po osobi. 

Sejšeli su tropski izolovani arhipelag koga čini preko 100 ostrva sa prostranim egzotičnim plažama, belim peskom, palmama i tirkiznim okeanom. Sejšeli leže stotinama kilometara daleko od Afrike u zapadnom delu Indijskog okeana.

Očaravajuća priroda, koralni grebeni, apsolutna tišina bez tračka buke, bez malarije, i opasnih životinja. Veliki broj plaža je totalno ocepljen od ljudi, skroz su puste, ali često i nepristupačne. Ostrva uživaju u blagodetima tropske klime tokom cele godine, i sva se, osim onih najudaljenijih i nenaseljenih, nalaze daleko van pojasa ciklona, tako da nema ekstremnih vremenskih prilika. U ovom prijatnom tropskom raju, temperature retko padaju ispod 24 stepena, niti se podižu iznad 32 stepena celzijusa.

Tokom čitave godine temperatura je idealna za zabavu na vodi i u vodi. Ronjenje je jako popularno. Moguće je i iznajmljivanje čamaca i razgledanje ostrva u sopstvenoj režiji.

Službeni jezici su sejšelski kreolski, engleski i francuski. Kreolski najviše podseća na francuski što se vidi iz najprostijih izraza: bonzour (dobar dan), orevwar (doviđenja).

Ukoliko na Sejšele dolazite avionom, direktno slećete na glavno ostrvo koje nosi ime Mahe, koje okuplja 90% stanovništva i na kojem ćete naći najbolju ponudu hotela. Turisti najčešće odluče da se ovde stacioniraju, i odavde organizuju dalje akcije. Saobraćaj normalno funkcioniše, iako u glavnom gradu postoji samo jedan semafor. Vozi se po britanskim pravilima – levom stranom trake.

Na ostrvu Mahe smešten je i glavni grad Viktorija, jedna od najmanjih prestonica na svetu sa svega 25.000 stanovnika. Tu se nalazi i odlična pijaca sa velikim izborom egzotičnog voća, povrća, začina, i naravno ribe čiji se mirisi razležu na sve strane. Vizuelno jako primamljivo, ali i neprijatno za osetljivo čulo mirisa.

Simbol ovog minijaturnog grada je l’horloge, umanjena kopija Londonskog Big Bena, ujedno i sećanje na britansko kolonijalno doba. Oko njega se niže par zgrada, pošta, banke i botanička bašta, velika turistička atrakcija. Gradom dominiraju drvene kućice koloristično dekorisane.

Poslednjih godina ulice su malo modernizovane, ali grad je i dalje daleko od urabanog i atraktivnog. Od istorijskih vrednosti tu su Nacionalni muzej u kojem se možete sresti sa istorijom Sejšela, i Prirodno istorijski muzej u kojem ćete videti koje su sve životinje naseljavale i danas još uvek naseljavaju ostrvo.

Najveća plaža na ovom ostrvu je Beau Vallon koja se nalazi na severozapadnoj obali ostrva. Ovu plažu karakteriše odsustvo struja, kamenja i korala; što je čini idealnom za porodice. Najlepša plaža na južnom delu ostrva je Ance Intendance , koju karakteriše beli pesak. Plaža Ance Soleil je idealna za ronioce zbog velikog broja različitih vrsta ribe. Ostrvo je brdovito, sa bujnom vegetacijom zahvaljujući ekvatorskoj klimi. Unutrašnjost ostrva obiluje kokosovim palmama, plantažama cimeta i uzvišenjima sa kojih se mogu videti obližnja ostrva, do kojih se stiže čamcima ili malim avionima.

Na Sejšelima ćete sresti i endemičnu biljku coco de mer, jedinstvenu vrstu palme čiji zreli plodovi dosežu do 25 kg. Nazivaju je i double coconut i može se naći na svega dva ostrva, Praslin i Curieuse.

Od kada se pamti, Sejšeli su opčinjavali generacije moreplovaca lepotom svojih grebena, mameći ih malim plovnim razdaljinama između ostrva, privlačeći ih u svoja bezbedna sidrišta i mnogobrojne skrivene uvale i plaže. Morski avanturisti mogu da uživaju u pravom izazovu otkrivanja ostrvaca na nekom od modernih plovila lokalne flote za iznajmljivanje.

Praslin je drugo po veličini ostrvo. Glavne karakteristike ovog ostrva su beli pesak, tamne granitne stene i prelepo tirkizno more. Ovo ostrvo karakteriše veliki broj koralnih grebena, kao i mnoštvo različitih vrsta ribe. Od ostrva Mahe potrebno je oko 20 minuta letom ili sat vremena brodom. Na ovom ostrvu se nalazi Anse Lazio, jedna od najlepših plaža na svetu. U samom jezgru ostrva je Vallée de Mai, parče prirode pod zaštitom UNESCO. Poznato je i po endemičnim pticama Bulbul i tamnom papagaju.

La Dique je ostrvo koje se najčešće fotografiše. Ovde se još uvek oseća kolonijalni duh u starim kolibama na plantažama. Do ovog ostrva se dolazi jedino preko Praslina, feribotom za oko pola sata, iznajmljenim luksuznim helikopterom, biciklom, ili kolima koje vuku volovi. Automobila gotovo da nema. Ostrvo je poznato po stenama neverovatnih oblika. Idealno je za one koji bi da ne rade apsolutno ništa već žele da se izležavaju na divljim plažama tropske harmonije.

Do ostrva Silhouette potrebno je oko 20 minuta vožnje helikopterom od ostrva Mahe. Udaljeno je oko 20 km od ostrva Mahe. Karakterišu ga granitne stene koje ga čine izuzetno atraktivnim za posetioce. Ovo ostrvo nudi idealne uslove za savršen odmor i vrhunsko uživanje. Najpoznatija plaža je Ance Lascars koja se nalazi na istočnoj strani ostrva i poznata je po peščanim plažama. Glavnu atrakciju ove plaže čine drevne grobnice u kojima leže tela 30 arapskih mornara, čiji brod se pre mnogo godina razbio na ovom ostrvu. Ance La Passe je duga i uska plaža, idealna za kupanje i uživanje u brojnim ugostiteljskim objektima. Gledano iz ptičije perspektive ovim ostrvom dominira Morne Dauban, brdo od 750 m. Ostrvo je idealno za lagane šetnje kroz tropske šume i razgledanje drevnih kreolskih kućica, plantaža kafe i avokada.

Denis je koralno ostrvo 80 km od ostrva Mahe. Idealno je za ronjenje jer u svojim dubinama krije najrazličitije vrste ribe. Obala je prilično stenovita, a u pesku pojedinih plaža kornjače polažu svoja jaja.

Bird Island je najsevernije ostrvo, raj za ljubitelje ptica. Od maja do oktobra, u periodu kada se izležu jaja, predstavlja pravu atrakciju. Na ovom ostrvcu svoje utočište našla je i Esmeralda, najstarija i najtamnija kornjača na svetu. Na ostrvu je smešten samo jedan hotel i izvan njega ne živi gotovo niko. Upravo zbog toga, ptice se uopšte ne plaše ljudi.

Ostala ostrva su znatno manja i uglavnom preovlađuju korali. Jako su primamljiva za ronioce. Kristalno more nudi najrazličitije vrste kojima raspolaže Indijski okean od kitnjastih papagaj i leptir riba do tuna i ajkula. Uz malo sreće naići ćete i na morske kornjače. Tu se sreću i zanimljivi ostaci brodova. Danas su potpuno obrasli i udomljavaju veliki broj morskih stanovnika.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam omogućili da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, ovde možete pogledati i rezervisati željeni smeštaj na Sejšelima. Pogledajte i izaberite….

Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji predloženog plana putovanja iz Beograda

Predloženi datum putovanja:

Termin 1.Termin 2.
22.06.2019 – 30.06.201930.11.2019 – 11.12.2019

1. Let avio kompanijom AIR FRANCE na relaciji Beograd (BEG) – Paris Charles de Gaulle (CDG) – Seychelles International (SEZ) . Detalje možete pogledati na slici ispod.(za uvećanje klikni na sliku)

2. Transfer od aerodroma Seychelles International (SEZ) do smeštaja. Transfer do smeštaja možete obaviti taksijem. Udaljenost od aerodroma je 19,7 km. ili 20 minuta vožnje. Na raspolaganju vam je i autobus. Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu je 7 RS (0,41€) . Imajte u vidu da ukoliko imate puno prtljaga ili velike kofere neće vam biti dozvoljeno da idete autobusom, pošto autobusi ne poseduju ostave za prtljag. Takođe možete iznajmiti automobil naročito ako planirate da posećujete različite plaže na ostrvu. Šta možete iznajmiti od automobila i po kojoj ceni pogledajte ovde.

4. Smeštaj. Za ovu priliku opredelili smo se za smeštaj u hotelu Kempinski Seychelles Resort Baie Lazare, Mahe Island. Odmaralište Kempinski Seychelles smešteno je na ekskluzivnom južnom kraju ostrva Mahe, u čuvenom Be Lazaru (Baie Lazare). U ponudi ima luksuzne sobe sa balkonom ili terasom. Ovo odmaralište raspolaže otvorenim bazenom i spa sadržajima. U pitanju je hotel sa 5 zvezdica. Fantastičan smeštaj na prelepoj peščanoj plaži za potpuni užitak. Smeštaj je u dvokrevetnoj sobi na bazi noženja sa doručkom za navedene termine u iznosu 357 € ili polu-pansiona u iznosu od 462 €.

5. Transfer od hotela do aerodroma Seychelles International (SEZ) kao i pri dolasku.

6. Let avio kompanijom AIR FRANCE na relaciji Seychelles International (SEZ) – Paris Charles de Gaulle (CDG) – Beograd (BEG). Detalje o terminima leta i ostale detalje vezane za let možete pogledati na slikama iznad.

Prikaz cena za ovu destinaciju:
AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta u ekonomskoj klasi sa taksama za jenu sobu na relaciji Beograd (BEG) – Pariz Charles de Gaulle (CDG) – Seychelles International (SEZ) – Pariz Charles de Gaulle (CDG) – Beograd (BEG)
Termin 1.Termin 2.
714,84 €678,93 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Transfer aerodrom – hotel – aerodrom za jednu osobu na destinaciji Sejšeli (po predlogu) iznosi 1 € (Detalje pogledajte u planu putovanja)
hotelu Kempinski Seychelles Resort Baie Lazare, Mahe Island.
sobaTermin 1.Termin 2.
dvokrevetna /doričak357 €357 €
dvokrevetna  / polupansiona462 €462 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.
1.072,84 1036,93 

Prikazane cene preuzete sa interneta 28.03.2019. godine.

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete vise/manje  dana na Sejšelima. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.