Informacije za putovanje avionom

Informacije za putovanje avionom su veoma važne informacije za sve one koji planiraju da na svoje predstojeće putovanje idu avionom. Naročito ukoliko je to prvi put da putujete sa avionom ili ste prvi put na aerodromu. Treba da znate da je potrebno da budete dobro opremljeni sa svim potrebnim informacijama i strpljenjem. Učiniće vam se besmislenom, nepotrebnom, iscrpljujućom i sasvim komplikovanom aerodromska procedura koju ni na koji način, ma koliko vešti bili, nećete moći da zaobiđete. Ono što uvek treba da imate na umu jeste da su sve te provere tu kako biste bezbedno putovali.

Informacije za putovanje avionom prikazane na našem sajtu, su potrebne informacije koje vam objašnjavaju procedure, pravila i situacije u kojima se može naći jedan putnik koji putuje avionom. Pogledajte ih i moći ćete spremno i bezbrižno da krenete na svoje putovanje.


Kupovina avio karte

Kako da kupite avio kartu koja najviše odgovara vašim potrebama, saznajte koji tipovi i vrste sedišta postoje u avionu kako bi ste izabrali sedište koje vam najviše odgovara, šta od predmeta i prtljaga možete poneti sa sobom u kabinu. Sve to možete saznati ovde.


Putničke klase u avio saobraćaju

Saznajte koje sve putničke klase postoje u avio saobraćaju kako bi ste mogli da izaberete onu klasu koja najviše odgovara vašim potrebama i na taj način izbegli da plaćate za nešto što vam ne treba ili to možda nište ni želeli i tako uštedeli novac.


Prijavljivanje na let

Na koje sve načine možete da se prijavite na svoj let. Neki od njih su besplatni i tako možete da sebi uštedite novac ili izbegnete stajanje u redu na šalterima za prijavu.


Tokom letenja

Koje sve faze leta vas očekuju na vašem putovanju, saznajte nešto o kabinskim sigurnosnim procedurama, izboru i posluženju hrane, zabavi i upotrebi elektronskih uređaja tokom leta. Kako se treba ponašati u avionu, bonton tokom leta.


Po sletanju aviona

Šta vas sve čeka na dolaznom aerodromu po sletanju aviona. Kako se odvija iskrcavanje putnika i robe, procedure na pašoškim i carinskim kontrolnim punktovima koje morate proći i kako da preuzmete svoj prtljag na aerodromu na koji ste sleteli.


Tipovi aviona koje koriste aviokompanije

Danas aviokompanije koriste avione raznih proizvođača, kao različite tipove i veličine a sve u cilju rentabilnijeg poslovanja. Pojedini modeli aviona su se pokazali izuzetno rentabilnim pa su odmah postali miljenici aviokompanija širom sveta. Pogledajte ovde koji su to avioni.


Prava putnika u avio saobraćaju

Bez obzira kojom aviokompanijom putujete, ona ima određene obaveze prema svakom putniku. Iz tih obaveza proističu i odeđena prava koje putnik ima i koja moraju biti ispoštovana od strane aviokompanije. Važno je da vi kao putnik budete upoznati sa vašim pravima.


Zanimljivosti

Kao i svako putovanje tako i putovanje avionom ima svojih zanimljivih priča. Iz tih priča mogu  se dobiti zanimljive informacije, koje vam mogu biti od koristi na nekom od vaših predstojećih putovanja.


Napomena:  putovanjeonline.com nije turistička agencija, ne prodaje aranžmane i druge usluge, već vam pomaže informacijama, savetima i predlozima, da sami organizujte svoje  putovanje.  Putovanjeonline.com je obezbedio konekcije na svetski  poznate  pretraživače – sajtove, preko kojih  možete  obaviti  rezervacije avio karata, hotelskog smeštaja, aerodromskog transfera, iznajmiti automobil itd.  Putovanjeonline.com  ne može da utiče  na rad  pretraživača, te ne može biti odgovoran za njihov rad. Za tačnost podataka i odgovornost za izvršenu rezervaciju na pretraživačima, odgovorni su potpuno pretraživači, koji tu uslugu obezbeđuju.