KRATKO PREDSTAVLJANJE
IATA ICAO
PC PGT
Osnovan 1990
Operativne baze Sabiha Gökçen International Airport
Podrižnice IZair
Pegasus Asia
Flota veličina 74
Destinacije 103
Slogan kompanije We Didn’t Start Aviation In Turkey, But We Transformed It.
Matična kompanija ESAS Holding
Štab Istanbul, Turkey
Vebsajt flypgs.com

Pegasus airlines (tur. Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.) je turska niskotarifna avio-kompanija sa sedištem u oblasti Pendik, Istanbul Kurtkoi sa bazama u nekoliko turskih aerodromima. Nekada je poslovala kao čarter avio-kompanija u saradnji sa irskim Er Lingusom, dok danas Pegasus erlajns posluje samostalno i u većinskom je vlasništvu ESAS Holdinga.

Dve komapnije se 1. decembra 1989.  NETI i SILKAR, udružuju sa Aer Lingus stvarajući čarter kompaniju pod nazivom Pegasus Airlines i počinju da pružaju usluge od 15. aprila 1990. godine sa dva Boing 737-400s. Posle dve godine pozitivnog poslovanja, Aer Lingus i NETO su prodali svoje akcije u kompaniji u 1994. godini na Istanbulskoj berzi Yapi Kredibank, što je Pegasus učinilo čisto turskom kompanijom.

 

FLOTACODESHARETARIFEPRTLJAGPEGASUS CAFE MENUDESTINACIJE

Prema trenutnim podacima flota Pegasusa se sastoji od 74 aviona i to :

Boing 737-800       50  aviona  prosečne starosti 4,2 godine

Airbus A320-200  12 aviona

Airbaus A320 neo  12 aviona

Kompanija je naručila i 68 novi avion, tipa Airbus A320 neo 45 aviona i Airbus A321 neo 18 aviona i 5 aviona tipa Boeing 737-800

Kompanija ima sklopljene codeshare ugovore sa:

  •     Flynas
  •     KLM

Pegasus svojim putnicima pruža mogućnost da izaberu nivo usluge koji im odgovara i da za to da plate određenu cenu. U ponudi su četiri vrste paketa i to:

Pegasus Airlines ima jedinstven izgled enterijera u svim svojim  avionima. Kompanija nudi svojim putnicima na svojim letovima uslugu „Flying cafe“ koji pruža svim putnicima hranu i pićea uz dodatno plaćanje. Pegasus je takođe razmatra instaliranje In-Flight-zabavu i punjenje za slušalice (trenutno, samo na odabranim 737-800s su dostupni iznad glave ekrani  i oni prikazuju samo kartu kompjuterski generisanu koja pokazuje napredak tokom leta). Svi novi Boing 737-800s koji su stigli nakon novembra 2011. godine imaju Boing Sky  enterijer.

PRTLJAG

  BASIC ESSENTIALS ADVANTAGE EXTRAS
DOMESTIC TURKEY/CYPRUS      15 KG       20 KG 25 KG
INTERNATIONAL FLIGHTS 8 KG Hand Luggage      20 KG       20 KG 25 KG

Šta treba da znate o ručnom prtljagu.

Ručni prtljag je prtljag koji sa sobom nosite u kabinu aviona. Svaki komad ručnog prtljaga ne sme da prelazi dimenzije 20cm x 40cm x 55cm ili težinu od 8 kg. Putnici su odgovorni za stvarikoje su zaboravili, negde zaturili, ili oštećene unutar aviona.

Destinacije do kojih Pegasus airlines ima direktne redovne linije:

Категорије: aviokompanije

1 коментар

www.casellet.com · у

Thanks for the wonderful guide

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.