Pariz – Luksemburg

Објави putovanjeonline

Preporučeni transfer
Pariz , Francuska ————–   ———– Luksemburg 
Udaljenost : 374,2 km. Vreme putovanja: 2h 10 min. Cena karte : 65 – 75 €

Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne destinacije do druge uz najpovoljniji odnos cena /usluga/doživljaj. Na vama je da se odlučite za najprihvatljiviju opciju.

Polazna tačka za novo kratko putovanje, tj. izlet nam je Pariz. Ovaj put predlažemo da se iz Pariza uputite do prestonice jedne neobične države, grada. Ustvari to je jedino veliko vojvodstvo, zemlja u kojoj se češće viđaju, i voze, najnoviji modeli mercedesa ili ferariji, nego motori ili bicikli, to je Luksemburg, najbogatija evropska država.

Luksemburg se nalazi na zapadu Evrope, između Belgije, Francuske i Nemačke, najpoznatija je država po bankarstvu i proizvodnji sjajnog vina -mozel“. Istoimeni glavni grad ove države je Luksemburg, koji važi za jedan od najbogatijih gradova Evrope. Luksemburg-grad nalazi se na nadmorskoj visini od 334 m, i ima neobičan položaj: sagrađen je na liticama, tako da izgleda kao da se sastoji iz dva nivoa, nižegi višeg. Za prelazak sa jednog nivoa na drugi na raspolaganju je vozić, ili javni lift i vožnja traje nekoliko minuta.

Veliki broj utvrda, tvrđava, zamkova pojačava bajkovitu sliku Luksemburg-grad. S obzirom da grad nije mnogo veliki, najbolje je kroz njega cirkulisati peške, na biciklu, ili ga razgledati iz tzv. hop off / hop on autobusa koji prave ture po čitavom gradu.

Luksemburg-grad jedan je od najrazvijenijih gradova Evrope, čuva veliki broj kulturno-istorijskih  spomenika, među kojima se ističe katedrala Notre Dame, koja se smatra simbolom grada. Luksemburg-grad je poznat i pod nazivom Severni Gibraltar. Smešten je na ušću reka Alzet i Petrus, povezan mostovima Pont Adolphe i Pont Passerelle. Pogled na reke najbolje se može sagledati sa šetališta Chemin de la Corniche.

PONUDA SMEŠTAJA U LUKSEMBURGU
Pogledajte ponudu smeštaja u Luksemburgu i izaberite smeštaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Obezbedili smo vam da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, na vama je samo da se prepustite uživanju.Booking.com

U starom jezgru grada, koji je najpoznatija pešačka i šoping zona, smeštena su dva velika trga: Place Guillaume II, pešački trg na kome se nalazi gradska većnica sa dva bronzana lava na ulazu i statuom Viljema II, i Place d’Armes, glavni trg koji je, posebno leti, stecište gomile turista zahvaljujući velikom broju prilično skupih kafića i restorana na otvorenom, koji su aktivni i danju i noću.Grad je prepun parkova, koji su posebno zanimljivi u proleće i jesen, prvenstveno zbog vizuelnog utiska.

Iz Pariza do Luksemburga, glavnog grada istoimenog vojvodstva možete stići na tri načina. Prvi način je da iznajmite automobil u nekoj od mnogobrojnih renta-car agencija u gradu. Cena iznajmljivanja automobila kreće se od 33€ pa naviše u zavisnosti od vrste vozila. Za gorivo biće vam potrebno između 50-75€. Vožnja traje oko 3h i 30 minuta. Usput možete svratiti u Rems i pogledati i ovaj zanimljiv grad. U tom slučaju putovanje će trajati nešto duže.

Druga mogućnost je avion, najbrža i najskuplja opcija.  Do pariskog aerodroma Šarl de Gol (CDG) možete taksijem. Vožnja traje oko 21 minut i koštaće vas 40€ – 50€. Jeftiniji način da stignete do aerodorma je da koristite voz RER.Cena karte u jednom pravcu je oko 10€.Vožnja traje oko 32min. Voz ide na svakih 10 min.

Od/do aerodroma

Sa pariskog aerodroma Šarl de Gol (CDG) do aerodroma Luxemburg (LUX) let traje 55 minuta. Cena karte se kreće od 55€ do 240€ u zavisnosti termina putovanja i vremena kupovine. Od Luksemburškog aerodroma do grada možete se  prevesti taksijem koji će vas koštati 26€-32€, a vožnja traje oko 9 minuta. Možete koristiti autobus, linija 16 koji ide svakih 15minuta, vožnja traje oko 18 min. Cena karte u jednom pravcu je 2€.

Treća opcija da od Pariza stignete do Luksemburga je vozom. Sa stanice Paris Est voz ide na svaka tri sata. Putovanje traje 2h i 10 min. Cena karte u jednom pravcu je 65€-75€. Mislim da je ovo najbolja opcija. Do željene destinacije se dolazi brzo, čuvenom francuskom železnicom, uz sasvim prihvatljivu cenu za taj put. Koju opciju odabrati, neka bude vaša lična odluka.

Категорије: kratka putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.