Pariz, Francuska

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE:  

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 391 € / po osobi.  

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smešten je na obalama reke Sene u severnoj Francuskoj, u središtu pokrajine Ile-de-France. Šta da se kaže o ovom predivnom gradu što se već ne zna. Da li postoji neko ko nije čuo za čuveni grad svetlosti, kulture, umetnosti…. Pariz. Predlažemo ovaj prelepi i zanimljiv grad u kome ima toliko toga da se poseti i vidi. U ovom gradu ne znate odakle početi svoju posetu, od Luvra, Trijumfalne kapije, Trga Konkord, Ajfelove kule….

Gde god da krenete doživljaj će biti nesvakidašnji i pamtićete ga celog života. Ako sa vama putuje i dete onda svakako nemojte zaboraviti da posetite i Pariski Diznilend, tamo je  i odraslima provod zagarantovan.

Kada je reč o širokim bulevarima koji predstavljaju ponos Pariza pravo je zadovoljstvo šetnja kroz prestižnu aveniju Champs-Élysées u vreme božićnih praznika. Avenija u kojoj su smešteni čuveni hoteli, kafei, prodavnice i bioskopi izgleda zaista impresivno, a posebnu draž daju lepo uređeni drvoredi duž trotoara. Da je Champs-Élysées jedna od najpoznatijih ulica u svetu potvrđuje i podatak da godišnji zakup lokala veličine 93 kvadratna metra košta 1,1 milion evra godišnje.

Mostovi, parkovi, bašte ali i čuvena francuska kuhinja i vino upravo su ono što mnoge opredeljuje da Pariz proglase i najromantičnijim gradom u Evropi. Verovatno postoji još gradova za koje bi se moglo reći da mogu da ponesu takvu „titulu“, ali je činjenica da se u Parizu skoro na svakom koraku mogu videti zaljubljeni parovi koji ne skrivaju svoja osećanja. Iako je reč o velegradu sa skoro 12 miliona stanovnika, Pariz poseduje gotovo mističnu draž koja ga i svrstava u „izabrane destinacije“ zaljubljenih.

Metroom se dovezite do stanice Site i počnite razgledanje od Notr Dama. -Pređite zatim ulicu da biste došli do La Šapel, crkvice koja je skoro u potpunosti napravljena od vitraža.  Pređite reku do Luvra, gde je vikendom, a ponekad i uveče ulaz slobodan. Luvr je najpoznatiji muzej na svetu u kome je, između ostalog, izložena slavna „Mona Liza“.  Prošetajte se Jelisejskim poljima sve do Trijumfalne kapije. Popnite se na vrh Kapije da biste uživali u divnom pogledu na grad. Metroom se prebacite do Ajfelove kule. Naravno, liftom možete da se dovezete do vrha. Ako kod Ajfelove kule pređete preko mosta, videćete tunel u kome je poginula princeza Dajana. Ponovo siđite u metro da biste se dovezli do Anvera i Monmartra. Umetnički duh grada možete najbolje da osetite na tom trgu, kod crkve Sakre ker. To su bar neke znamenitosti koje možete videti ukoliko nemate dovoljno vremena da posetite sve znamenitosti ovog predivnog grada.


Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Parizu. Pogledajte i rezervišite….Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda... pogledaj

Predloženi datum putovanja:

Termin 1. Termin 2.Termin 3.Termin 4.
16.05.2019 – 19.05.201924.06.2019 – 27.06.201922.07.2019 – 25.07.201926.09.2019 – 29.09.2019

1. Let avio kompanijom Wizz Air na relaciji Beograd (BGD) – Pariz Bove (BVA). Let traje oko 2 h i 35 min. Detalje i cene vezano za let možete pogledati na slici ispod (da uvećate kliknite na sliku)

  

1a. Let avio kompanijom ASL Airlines na relaciji Beograd (BGD) – Pariz Šarl de Gol (CDG). Let traje oko 2 h i 25 min. Detalje i cene vezano za let možete pogledati na slici ispod (da uvećate kliknite na sliku)

  

2.Transfer od aerodroma Pariz Bove do dela grada Pariz Gare du Nord. Za transfer od aerodroma koristiti kombinaciju autobusa i metroa. Autobusom od aerodroma Paris Bove (Beauvais) do stajališta Porte Maillot (Pershing car park in Paris).

Prevoz obavlja kompanija TPB (Transport Paris Beauvais). Putovanje traje oko 1h 15min. Autobus ide na svakih 10minuta. Cena karte za odraslu osobu je 16€. Odavde metro Linija 1 koja ide na svakih 5 minuta, do stanice Châtelet. Vožnja traje 12 minuta (9 stanica). Zatim linija 4 koja ide na svakih 5 minuta, do stanice Gare du Nord. Putovanje traje 9 minuta (6 stanica). Cena karte za odraslu osobu za metro  je 2 €.

Taksi je svakako brži, konforniji i skuplji način transfera. Ukoliko recimo uzmete taksi od Porte Maillot do Gare du Nord, platićete oko 15 €.

2a.Transfer od aerodroma Pariz Šarl de Gol do dela grada Pariz Nord. Za transfer od aerodroma možete koristiti voz koji ide svakih 10 minuta. Vožnja traje oko 35 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 10 €. Odatle prreostaje oko 300 metara do Gare du Nord u čijoj se blizini nalazi predloženi smeštaj.

3. Predloženi smeštaj u hotel des Boulevards, u dvokrevetnoj sobi, na bazi 3 noćenja. Cena smeštaja je 232 €. Smeštaj se nalazi blizu Gare du Nord, u blizini brojnih restorana i prodavnica. Smeštaj možete izabrati prema svojim željama i prohtevima. To može biti smeštaj veće kategorizacija sa doručkom ili  na bazi polupansiona u zavisnostiosti od ponude samog hotela.

Ovo je svakako samo predložen smeštaj, vi možete da pogledate ponude i da odaberete smeštaj prema svojim potrebama i željama. Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Parizu možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…

Booking.com

5.  Transfer od dela grada Pariz Gare du Nord do aerodroma Pariz Bove, kombinacijom metroa i autobusa kao i pri dolasku samo u suprotnom smeru…..

5a.  Transfer od dela grada Pariz Nord do aerodroma Pariz Šarl de Gol vozom koji ide svakih 10 minuta.

6. Let kompanijom Wizz Air na relaciji Pariz Bove (BVA)  – Beograd (BGD).  Let traje oko 2h i 45min.

Da vam napomenem da letite nisko budžetnom kompanijom (low cost), hrana i piće u avionu nisu uračunati u cenu karte, te ukoliko ih želite morate ih i dodatno platiti.
Moram da napomenem da morate imati u vidu da se cena avio karte povećava kako se približava termin putovanja, stoga što se pre odlučite da kupite kartu možete proći povoljnije.

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTATRANSFERSMEŠTAJUKUPAN TROŠAK
Cena povratne avio karte za odraslu osobu na relaciji Beograd – Pariz – Beograd
Termin 1.Termin 2.Termin 3.Termin 4.
119 €187 €187 €135 €
Transfer na relaciji Aerodrom Bove – Hotel – Aerodrom Bove40€
Transfer na relaciji Aerodrom Šarl de Gol – Hotel – Aerodrom Šarl de Gol20€
 
 Termin 1.Termin 2.Termin 3.Termin 4.
dvokrevetna soba232 €
Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.Termin 3.Termin 4.
391 €439 €439 €407 €
IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije

Pariz – Luksemburg

Pariz , Francuska ————–   ———– Luksemburg  Udaljenost : 374,2 km. Vreme putovanja: 2h 10 min. Cena karte : 65 – 75 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se Прочитај више…

0 comments
Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete vise dana u Paizu. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Nemojte se dvoumiti nećete pogrešiti…
Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.