Melburn, Australija

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE: 

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 952,65 € / po osobi. 

Da li ste nekada pomislili kako bi bilo lepo otići do Australije i posetiti tu daleku ali predivnu i zanimljivu zemlju. Toliko ste slušali o zemlji Aboridžana u kojoj i danas žive torbari poput kengura ili divlji psi zvani Dingo, jedinstvene životinje koje žive jedino u ovoj ostrvskoj državi. Kako bi bilo lepo posetiti čuvene prelepe gradove Sidnej i Melburn. Krenimo za Melburn…uverite se da ništa nije tako daleko i nedostupno kako se čini na prvi pogled.

Melburn je drugi po veličini grad u Austaliji sa oko 5.5 miliona stanovnika. Domaće stanovništvo ne postoji, i to bi svakako bili Aboridžini, a svi drugi su došljaci. Neki su došli kasnije, neki ranije, neki su već generacijama tamo.

Lice i naličje Melburna je multikulturalno, kao i ostatka Australije.  Melburn je  u stvari jedna prelepa mešavina Europe i Amerike. Kultura u Melburnu sa dobrom kafom čini jednu jako značajnu nerazdvojnu celinu za njegove stanovnike. Kafa je u ovom gradu izuzetno važna, a dobar espreso ceni se kao u Italiji. Hrana je raznolika, na svakom koraku možete naći hranu druge kulture, ukusa i mirisa. Uglavnom, sve su kulture sveta predstavljene u Melburnu. Tako bez problema možete provesti tamo mesec dana i svaki dan jesti hranu iz nekog drugog dela sveta. Melburn je jedan predivan grad koji vam nikada ne bi dosadio.

Kao grad već je 6 godina za redom proglašen najboljim gradom za život po meri čoveka, a ta ocena je opravdana.

Melburn će vas zavesti svojom kuturom i arhiktekturom, svojim zelenim parkovima, bicklističkim stazama i predivnom peščanom plažom. Osvojit će vas pristupačnost i opuštenost njegovih stanovnika, a definitivno će vas kupiti svojom razigranosću, bojama i organizacijom.

Melburn je grad gdje je sport jako važan, svako godišnje doba ima svoj sport. Zima je za Footy, proleće za kriket, leto je sezona tenisa, a jesen počinje trkom Formule 1. I tako svake godine.

Melburn je jako siguran grad, ljudi jednostavno cene svoje, tim i tuđe pa ne diraju ono što nije njihovo. Stopa kriminala je mala.

Melburn je poseban po mnogo čemu, tako i po svojim neprestanim promenama temperature. To zaista zna šokirati, pogotovo kada tek dođete s blage mediteranske klime. Temperature leti znaju jako oscilirati, kao i zimi. Zna se dogoditi da jedan dan bude 45°C i da grad gori, a već sutradan dune vetar s juga i temperatura padne na 19 stepeni (ovde hladni vetar dolazi s juga jer je na jugu Juzni Pol). Takav se vetar u Melburnu zove popularno „Penguin breath wind“.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam omogućili da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, ovde možete pogledati i rezervisati željeni smeštaj u Melburnu. Pogledajte i izaberite….

Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji predloženog plana putovanja iz Beograda

Predložen datum putovanja:

Termin 1.Termin 2.Termin 3.
03.05.2019 – 13.05.2019
25.11.2019 – 05.11.2019
27.12.2019 – 15.01.2020

1. Let avio-kompanijom Aegean iz Beograda (BEG) do Atine (ATH). Let traje 1h i 30 minuta. Detalje o terminu leta možete pogledati na slici ispod (za uvećanje klikni na sliku)

Pošto se putovanje nastavlja narednog dana, na raspolaganju imate 12 sati pauze,  predlažemo da to vreme iskoristite za posetu Atini, da pogledate ovaj lepi grad. Treba da uživate u svakom trenutku svoga putovanja.

1a. Transfer od aerodroma do odabranog smeštaja. Za transfer možete koristiti metro linija M3 koja ide na svakih sat vremena. Putovanje traje oko 45 minuta. Cena karte u jednom pravcu za jednu odraslu osobu iznosi 8-10 €. Za transfer možete koristiti autobus linija X95 koji ide na svakih 20 minuta. Vožnja traje oko 70 minuta. Karta u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 4,5 €. Svakako vi kao opciju transfera možete izabrati i taksi uslugu koja vam je dostupna i stoji vam na raspolaganju. Predlažemo da ovo bude transfer vašeg izbora pošto je jeftiniji i češći. Kako izgleda taj transfer pogledajte na slici ispod (za uvećanje klikni na sliku)

1b. Smeštaj u odabrani hotel u Atini. Za ovu priliku smo izabrali skroman smeštaj u centaru grada, na odličnoj lokaciji, budući da se radi o kratkom boravku u ovom gradu. To je Sparta Team hotel na lokaciji Menandrou 21, Atina, 10563 na samo 5 minuta hoda od Trga Omonija i stanice metroa Monastiraki. Smeštaj je na bazi noćenja u jednokrevetnoj sobi. Cena smeštaja iznosi 10,40 €. Vi, se svakako, možete odlučiti za smeštaj po vašem izboru. Kako bi smo vam olakšali izbor smeštaja, sa našim partnerom, čuvenim web sajtom Booking.com ,  omogućili  smo vam da  ovde možete pogledati trenutnu ponudu smeštaja za ovu destinaciju.

Booking.com

1c. Transfer od odabranog smeštaja do aerodroma u Atini. Kao i pri dolasku možete koristiti metro liniju M3 ili autobusku liniju X95 ili to može biti taksi.

2. Let avio-kompanijom Scoot airlines na realciji Atina (ATH) do Singapura (SIN). Let traje oko 11 sati. Imajte na umu da prikazana vremena odgovaraju lokalnom vremenu na destinaciji. Detalje o terminu leta možete pogledati na slici ispod (za uvećanje klikni na sliku)

Putovanje se nastavlja narednog dana, na raspolaganju imate pauzu,  predlažemo da to vreme iskoristite za posetu Singapur, da pogledate ovaj izuzetno zanimljiv grad grad. Iskoristite priliku da pogledate i saznate što više o destinacijama kroz koje prolazite, uživate u svakom trenutku svoga putovanja.

2a. Transfer od aerodroma Changi do odabranog smeštaja u Singapuru. Za transfer možete koristiti metro, što preporučujemo, linija CG od aerodroma do stanice Tanah Merah, ide na svakih 10 minuta. Vožnja traje 8 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 1 €. Od stanice Tanah Merah  linijom East West Green do stanice Lavendar, vožnja traje 14 minuta. Metro ide svakih 5 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 1 €. A odatle peške 13 minuta hoda (1,1 km.) do našeg izabranog smeštaja. Možete se odlučiti i za taksi ali u tom slučaju vožnja će vas koštati 15-20 €, a trajaće oko 18 minuta.

2b. Smeštaj u hostel u Singapuru. Za smeštaj smo odabrali skroman, ali izuzuzetno prijatan hostel na odličnoj lokaciji. U pitanju je Gap Year Hostel na lokaciji 322 Lavender Street, 338821 Singapur. Smeštaj je u šestokrevetnoj sobi, na bazi noćenja sa doručkom. Cena za jedan ležaj po osobi sa uključenim doručkom iznosi 24 €. Ukoliko niste za to da budete smešteni u hostelu možete se odlučiti za smeštaj po vašem izboru. Pre nego što odmah odbacite opciju smeštaja u hostel, pročitajte nešto više o ovoj vrsti smeštaja u „O Hostelima„. Kako bi smo vam olakšali izbor smeštaja, sa našim partnerom, čuvenim svetskim web sajtom Booking.com , omogućili smo vam da ovde možete pogledati ponudu smeštaja na ovoj destinaciji.

Booking.com

2c. Transfer od smeštaja do aerodroma Singapur. Kao i pri dolasku na rapolaganju su vam metro ili taksi ili možda šatl prevoz koji vas može koštati oko 5,5 €. Vožnja u tom slučaju će trajati oko 20 minuta.

2d. Nastavak putovanja, let avio kompanijom Scoot airlines od Singapura (SIN) do Melburna(MEL). Let traje 7h i 25 minuta.

3. Transfer od aerodroma Melburn do izabranog smeštaja. Za prevoz predlažemo autobus, od Melbourne Airport T1/Arrival Dr  kompanije Skybus do stanice Skybus Coach Terminal/Spencer St. Pređete na metro i od stanice Southern Cross do North Richmond, a odatle peške nekih 370 metara do našeg predloženog smeštaja.

Ukoliko planirate da se puno krećete po Melburnu i njegovoj okolini, imate u planu posetu brojnim atrakcijama, onda je za vas opcija da iznajmite automobil sasvim prihvatljiva i možda najbolje rešenje. Šta se može iznajmiti od automobila i po kojoj ceni možete pogledati ovde.

4. Smeštaj u hotelu u Melburnu. Ukoliko nemate predrasuda prema hostelima, smeštaj možete naći u centru Melburna za cenu od 110 – 250 € po osobi za ležaj. Ukoliko niste  ljubitelj hostela možda je dobar izbor za vas apartman u kome možete spremati sami obroke za sebe. Ovakav vid smeštaja vas može koštati od 290 pa naviše, u zavisnosti od veličine i lokacije. Mi ovaj put predlažemo za smeštaj pansion u centralnom delu Melburna. Smeštaj je 15 Charles Abbotsford Mansion, na lokaciji 15 Charles Street, 3067 Melburn. Skroman, pristojan smeštaj koji će vas koštati 265 €, na bazi noćenja u jednokrevetnoj sobi (cena je ista i za dvokrevetnu sobu).

5. Transfer od smeštaja do aerodroma Melburn. Na način kao i pri dolasku.

6. Let avio-kompanijom Scoot airlines na relaciji Melburn (MEL) preko Singapura (SIN) do Atine (ATH). Let traje oko 18 sati, sa usputnom pauzom u Singapuru od 7 sati. Detalje možete pogledati na slici iznad.

7. Let avio-kompanijom Aegean na relaciji od Atine (ATH) do Beograda (BEG). Let traje 1h i 30 minuta. Detalje možete pogledati na slici iznad.

Prikaz cena za ovu destinaciju:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za jenu sobu na relaciji Beograd (BEG) – Atina (ATH) – Singapur (SIN) – Melburn (MEL) – Singapur (SIN) – Atina (ATH) – Beograd (BEG)
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
801,25 €629,25 €746,25 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Transferi aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu na destinacijama Atina, Singapur i Melburn (po predlogu) iznosi 24 € (Detalje pogledajte u planu putovanja)
sobeTermin 1.Termin 2.Termin 3.
jednokrevetna10,40 €10,40 €10,40 €
Gap Year Hostel na lokaciji 322 Lavender Street, 338821 Singapur
sobeTermin 1.Termin 2.Termin 3.
krevet24 24 24 
15 Charles Abbotsford Mansion, na lokaciji 15 Charles Street, 3067 Melburn
sobeTermin 1.Termin 2.Termin3.
jednokrevetna265 265 265

 (Detalje pogledajte u planu putovanja)

Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
1.124,65 952,65 1.069,65 

Prikazane cene preuzete sa interneta 24.03.2019. godine.

728*90

NAJBLIŽE DESTINACIJE
Predlog za izlet sa ove destinacije
Možda želite da iz Melburna da posetite Sidnej ili da „skoknete“ do Tasmanije…… da  naprevite izlet za svoju dušu.

Melburn – Tasmanija, Australija

Melburn, Australija        ————–          ———–    Tasmanija, Australija     Udaljenost : 418,3 km.        Vreme putovanja: 11h   Cena karte : 80 – 150 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao Прочитај више…

0 comments

Melburn – Sidnej, Australija

Melburn, Australija ————– ———– Sidnej, Australija   Udaljenost : 878,2 km.   Vreme putovanja: 80 min.    Cena karte : 60 – 200 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da Прочитај више…

0 comments

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete vise/manje  dana u Melburnu. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.