Malme Sturup (MMX)

Објави putovanjeonline

Aerodrom Malme, do 2007. godine poznat kao aerodrom Sturup (IATA: MMX, ICAO: ESMS) je četvrti po zauzetosti aerodrom u Švedskoj. Aerodrom se nalazi u opštini Svedala, oko 28 kilometara (17 mi) istočno od Malmea i 26 kilometara (16 mi) jugoistočno od Lunda.

Preko mosta Oresund, aerodrom se nalazi oko 55 kilometara (34 mi) od centralnog Kopenhagena, glavnog grada Danske, i 47 km (29 mi) od aerodroma u Kopenhagenu. Sam grad Malme se zaista nalazi bliže putevima do aerodroma u Kopenhagenu nego do Malme aerodroma, a samo aerodrom Kopenhagen je dostupan vozom. Malme aerodrom (Švedski: Sturups fligplats) je mali aerodrom sa redovnim letovima samo za Stokholm i niskotarifnim letovima Wizz Air-a na nekoliko aerodroma u centralnoj i istočnoj Evropi. Na ovo se može dodati nekoliko čarter ili vanrednih letova.

Резултат слика за malmo airport

Izgradnja je počela 1970. godine, a aerodrom je inaugurisan dve godine kasnije 3. decembra 1972.  Aerodrom Sturup zamijenio je aerodrom Bulltofta koji je služio u regiji od 1923. Međutim, Malmo ATC (Kontrola vazdušnog saobraćaja) ostao je na starom mestu Bulltofta do 1983. godine, kada je takođe prešao u Malmo Airport.

Сродна слика

Tokom 2008. godine, danski Sterling Airlines je imao linije sa aerodroma Malme do Londona (LGV), Alikante, Barselonu, Nicu i Firencu. Međutim, drugi nisko tarifni prevoznici, kao što je easyJet, koriste Aerodrom Kopenhagen. Norvegian Air Shuttle koristi Malmo Airport za nekoliko letova dnevno do i od aerodroma Stockholm-Arlanda dok većina letova u region prolazi od aerodroma u Kopenhagenu. U 2014, Ryanair je prešao sa svojim operacijama na aerodrom u Kopenhagenu. Aerodrom Malmo nije bio atraktivan za putnike u / iz Danske. Aerodrom koristi za za svoje operacije niskotarifna komapnija Wizz Air.

Сродна слика

Aerodrom Malmo ima jedan putnički i dva teretna terminala, sa 20 stajališta za avione.

Transfer od / do aerodroma

Autobus

Fligbussarna autobusi prevoze putnike od aerodroma do centra Malmoa i Lunda. Putovanje u Malmo ili Lund traje oko 40 minuta. Odatle, postoji veza sa vozom do destinacija uključujući Kopenhagen.
Gråhundbus odlaze za Kopenhagen 30 minuta nakon svakog dolaska Ryanaira.

Karte se mogu kupiti preko interneta.

Destinacije do koji postoje direktni redovni letovi sa aerodroma Malme Sturup
Категорије: aerodromi

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.