Malme – javni prevoz

Објави putovanjeonline

Kompanija koja je zadužena za regionalni javni prevoz i koja je glavni operater za oblast Skåne län, na jugu Švedske je Skånetrafiken. Ona je glavna kompanija zadužena za organizovanje gradskog prevoza i za grad Malme, koji se nalazi u oblaski Skåne. Glavna misija Skånetrafiken je da planira i organizuje javni prevoz u Skåne, kao i da obezbedi i organizuje rad privatnih transportnih kompanija koje vode usluge prevoza za Skånetrafiken.

Skånetrafiken organizuje usluge prevoza na nekoliko linija unutar Skåne, pod nazivom Pågatåg, gde uslugu obavlja kompanija Arriva. Ovim se dopunjuju Öresundståg, regionalne železničke usluge koje prelaze u Dansku i susedne oblasti u Švedskoj. Celom Öresundståg mrežom upravlja DSBFirst, konzorcijum danske nacionalne željezničke kompanija DSB i British FirstGroup.

Резултат слика за malmo public transport

Gradske autobuske usluge su dostupne u 10 gradova i između gradova u oblasti Skåne sa većinom usluga u Malmö, Helsingborgu i Lundu. Regionalne autobuske linije koji povezuju gradove i pokrivaju oblast Skåne. Šema boja koristi se za razlikovanje gradskih područja od regionalnih / međugradskih: prve su zelene, dok su druge žute. Sličan princip primenjuje se i na vozila Pågatåg , koji su boje sleza sa crvenom trakom, dok su Öresundståg vozila prvenstveno srebrno-siva.

Резултат слика за malmo public transport

Skånetrafiken pravi razliku između tri tipa žutih regionalnih autobusa: Pendeln, koji su česte autobuske linije (između na primer Höganäs i Helsingborg, ili između Lunda i Malmö); SkåneExpressen, koji putuju na većim razdaljinama između većih gradova sa nekoliko stanica, i ostali, tj. preostali, regionalni autobusi koje Skånetrafiken tek treba da razvije i da im ime.

 Karte i propusnice:

Pošto Skånetrafiken upravlja javnim prevozom u oblasti Skåne, karte mogu biti prenete između linija i usluga. Pored toga, putnik može kupiti kartu u gradskom autobusu u jednom gradu za kombinovanu vožnju autobusa – autobusom do konačne destinacije u drugom gradu.

Skåne je podijeljen u više zona. Cena putovanja je određena brojem zona ukrštenih tokom određenog putovanja. Troškovi putovanja u gradskim autobusima u samo jednoj zoni malo će se razlikovati između gradova.

Putovanje u centru grada je prilično jeftino – očekujte da platite oko 22 SEK po putovanju. Ne možete kupiti karte u autobusima u Malmeu, tako da je potrebno malo planiranja. postoje različite opcije plaćanja karte pri putovanju:

Jednodnevne i trodnevne propusnice

Najjednostavnija opcija za većinu kratkotrajnih posjetilaca je da kupe 24-satnu propusnicu na stolice Skånetrafiken punktovima unutar Centralne stanice ili bilo kojeg ogranka prodavnice Pressbyrån. Ova će vas koštali oko 65 SEK i omogućili neograničeno putovanje u gradu tokom jednog celog dana. Dostupna je i trodnevna propusnica koja košta oko 165 SEK. Za dvoje dece mlađe od sedam godina besplatna je vožnja uz odraslu osobu koja plaća.

 

Jojo kartice

Ako planirate samo jedan ili dva putovanja, jeftinija opcija je kupiti Jojo Mini karticu. Ova će vas koštali oko 70 SEK i dolaze sa 50 SEK putničkog kredita. Možete ih kupiti na bilo kojem prodajnom mestu 7-Eleven ili Pressbyrån. Ove kartice možete ponovo napuniti sa više novca kad god želite. Ako koristite jednu od ovih kartica, moraćete da se „očitate“ čitačem kartica kada ulazite u autobus.

Skånetrafiken app

Konačna opcija je da preuzmete aplikaciju Skånetrafiken, koju možete povezati sa kreditnom ili debitnom karticom i koristiti za kupovinu pojedinačnih karata kada su vam potrebne. Za ovu opciju je potrebno da imate dostupnu 3G ili ViFi vezu za kupovinu karata na ovaj način.

  Transfer od / do aerodroma:

Autobusi do / od aerodroma u ovom trenutku nisu zvanično deo Skånetrafiken. Sa aerodroma Malme do gradskog centra Malme možete koristiti šatl prevoz avio prevoznika. Ukoliko je to Wizz air na njhovom sajtu možete rezervisati i uplatiti transfer. Takođe šatl prevozom sa aerodroma Malme možete da se prebacite i do centa Kopenhagena do glavne železničke stanice København H. Sve informacije možete videti na zvaničnom sajtu Wizz transfer service

Do centra Malmea, tačnije do glavne železničke stanice Malmo C, sa aerodroma Malme možete se prevesti ako koristite usluge komanije Flygbussarna. Cena karte je u jednom pravcu za odraslu osobu je 105 SEK, a za mlade 85 SEK. Vreme putovanja je 40-50 minuta. Vreme polaska autobusa zavisi od vremena sletanja aviona. Sve informacije možete videti na zvaničnom sajtu kompanije.

Transfer od / do Malmo C – København H
Od centra Malmea –Malmo C do centa Kopenhagena tj. Glavne železničke stanice- København H, možete doći vozom. Voz ide na svakih 20 minuta. Vožnja traje oko 35 min. Cena karte za odrasu osobu u jednom pravcu u 2 klasi je 111 SEK. Sve informacije možete dobiti na zvaničnom sajtu.

Linija iz Malmea za Kopenhagen prelazi preko čuvenog Oresund (Öresund ili Øresund mosta pa voz nosi i istoimeni naziv. Ovu liniju možete koristit i ako idete na aerodrom Kopenhagen.

Категорије: gradski prevoz

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.