Maldivi

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 937 € / po osobi.  

Zamislite ovo… Budite se, hvatate šoljicu kafe i krećete ka jednoj od najlepših plaža na svetu. Sedate ispod palme i opuštate se uz sveže pripremljene morske delikatese koje vam poslužuju na plaži… Da, savršeno, i upravo to možete doživeti na Maldivima.

Republika Maldivi je ostrvska država u Indijskom okeanu, jugozapadno od Indijskog poluostrva. Sastoji se od oko 1200 ostrva grupisanih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a ostalih 80 se koristi samo za turizam.

Maldivi nude razne zanimljivosti, pa tako treba posetiti i glavni grad Male. Preporučujemo vam posetu Nacionalnom muzeju, najstarijoj zgradi u Maleu i nekadašnjoj kraljevskoj palati koja je pretvorena u muzej, a sadrži odeću, alate, oružje i prestole koji su pripadali kraljevima, s prekrasnim primerima tradicionalne umetnosti lakiranja drveta (police na kojima su se servirali darovi kraljevima) i relikvije iz predislamskog doba.

Iako tradicionalna muzika i ples nisu više deo svakodnevnog života, njihovo mesto u životima stanovnika Maldiva još uvek je značajno. Lokalna kultura Divehi, veoma je upečartljiva i osvaja na prvi pogled. Naravno, ni ovde nije moglo da se pobegne od sveprisutnih globalnih trendova. To je najvidljivije u glavnom gradu Male, gde se zapadna kultura naprosto odomaćila.

Zanimljivo je da ako stignete na Maldive, a nudistički ste nastrojeni – zaboravite na svoje želje. Na Maldivima nudizam nije prihvatljiv, pa tako ni kupanje u toplesu na plažama. Kretanje u kupaćim kostimima takođe nije preporučljivo nigde osim na plaži, pa čak ni u hotelu i hotelskom baru blizu plaže.

Da li ste znali kako je Maldive utemeljio sin indijskog kralja Kalinga, ili kako je pismenost među građanima ove ostrvske države čak 98 posto? Takođe, ako ste poslovni čovek, verujemo da bi vas zanimala i mogućnost održavanja sastanaka u tirkiznom, čistom moru. Da, i to je moguće!

Takođe, zanimljivo je to da na ostrvima vlada samo jedna vera i to islam, a nevezano uz ovu činjenicu – alkohol je dostupan isključivo u hotelskim kompleksima.

I da – ono što je tužno, ali istinito, Maldiva za 100 godina – više neće biti! Razlog tome je to što će more zbog globalnog zagrevanja u budućnosti preplaviti kopno, čiji najviši vrh iznosi svega šest metara. Zbog toga požurite, postite ovaj raj dok još postoji. Ako ne znate kako da stignete do ovog zemaljskog raja pogledajte u nastavku teksta u delu „PLAN PUTOVANJA“.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam omogućili da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, ovde možete pogledati i rezervisati željeni smeštaj na Maldivima. Pogledajte i izaberite….

Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda... pogledaj ovde

Predloženi datum putovanja:

Termin 1.Termin 2.Termin 3.
01.05.2019 – 15.05.201925.10.2019 – 06.11.201930.12.2019 – 15.01.2020

1. Let avio-kompanijom Aegean iz Beograda (BEG) do Atine (ATH). Let traje 1h i 30 minuta. Detalje o terminima leta i cenama možete pogledati na slikama ispod (za uvećanje klikni na sliku)

Ako se putovanje nastavlja narednog dana, u zavisnosti od termina putovanja, na raspolaganju imate pauzu koju možete iskoristiti za posetu Atini, da pogledate ovaj lepi grad. Treba da uživate u svakom trenutku svoga putovanja.

1a. Transfer od aerodroma u Atini do odabranog smeštaja. Za transfer možete koristiti metro linija M3 koja ide na svakih sat vremena. Putovanje traje oko 45 minuta. Cena karte u jednom pravcu za jednu odraslu osobu iznosi 8-10 €. Za transfer možete koristiti autobus linija X95 koji ide na svakih 20 minuta. Vožnja traje oko 70 minuta. Karta u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 4,5 €. Svakako vi kao opciju transfera možete izabrati i taksi uslugu koja vam je dostupna i stoji vam na raspolaganju. Predlažemo da ovo bude transfer vašeg izbora pošto je jeftiniji i češći. Putanju transfera možete pogledati na slici ispod (za uvećanje klikni na sliku)

Online car hire 517*84

1b. Smeštaj u odabrani hotel u Atini. Za ovu priliku predlažemo skroman smeštaj u centaru grada, na odličnoj lokaciji, budući da se radi o kratkom boravku u ovom gradu. To je Sparta Team hotel na lokaciji Menandrou 21, Atina, 10563 na samo 5 minuta hoda od Trga Omonija i stanice metroa Monastiraki. Smeštaj je na bazi noćenja u jednokrevetnoj sobi. Cena smeštaja za Termin 1. iznosi 9 €, za Termin 2. i Termin 3. iznosi 11€.   Vi, se svakako, možete odlučiti za smeštaj po vašem izboru. Kako bi smo vam olakšali izbor smeštaja, sa našim partnerom, čuvenim web sajtom Booking.com ,  omogućili  smo vam da  ovde možete pogledati trenutnu ponudu smeštaja za ovu destinaciju.

Booking.com

1c. Transfer od odabranog smeštaja do aerodroma u Atini. Kao i pri dolasku možete koristiti metro liniju M3 ili autobusku liniju X95 ili to može biti taksi.

2. Let avio-kompanijom Scoot airlines na realciji Atina (ATH) preko Singapura (SIN) do Male (MLE). Let ukupno traje oko 15 sati i 30 min.  Imajte na umu da prikazana vremena odgovaraju lokalnom vremenu na destinaciji. Detalje o terminima letova i cenama možete pogledati na slikama ispod (za uvećanje klikni na sliku)

Putovanje se nastavlja narednog dana, na raspolaganju imate skoro 24 sata pauze,  predlažemo da to vreme iskoristite za posetu Singapur, da pogledate ovaj izuzetno zanimljiv grad grad. Iskoristite priliku da pogledate i saznate što više o destinacijama kroz koje prolazite, uživate u svakom trenutku svoga putovanja.

3. Transfer od aerodroma Male do izabranog smeštaja. Za transfer možete na svim destinacijama izabrati taksi, tako je i ovde. Usluge taksija su vam na usluzi u zavisnosti gde se vaš smeštaj nalazi. Do smeštaja koji smo ovaj put predložili, ako bi ste koristili taksi vožnja bi trajala oko 12 minuta (6,8 km.). Mi se opredeljujemo za javni prevoz koji je svuda pa i ovde mnogo povoljniji od taksija. Koristićemo autobus Airport express, koji ide svakih 20 minuta, a vožnja traje svega 10 minuta do Hulhumale Main Terminal. Cena karte za jednu odraslu osobu u jednom pravcu iznosi oko 1 €. Od Hulhumale Main Terminala do predloženog smeštaja imamo još 414 metara. Kako bi izgledala putanja možete pogledati na slici ispod.  (za uvećanje klikni na sliku)

Možete iznajmiti automobil kako bi ste bili mobilniji za vreme vašeg boravka na destinaciji. Ponudu automobila za iznajmljivanje možete pogledati preko ovog banera.

Car rentals EN - 728*90

4. Smeštaj u hotelu na Maldivima. Mi ovaj put predlažemo mali porodični hotel Newtown Inn , koji se nalazi na adresi: Plot 10488, Hulhumale, 23000 Hulhumale, Maldivi. Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Newtown Inn se nalazi na samo 1 km od trajektnog terminala Hulhumale i nudi moderne, klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Gostima su na raspolaganju restoran u okviru objekta i recepcija koja radi non-stop. Grad Male se nalazi na 5 km od gostionice Newtown Inn. Međunarodni aerodrom Male je udaljen 7,5 km. Cena smeštaja u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom za Termin 1. iznosi 401  , za Termin 2. iznosi 318 , dok za Termin 3. cena smeštaja iznosi 516 €. Svakako vi se možete odlučiti za smeštaj na nekom od atola udaljenijem od grada Male.

5. Transfer od smeštaja do aerodroma Male. Na način kao i pri dolasku.

6. Let avio-kompanijom Scoot airlines na relaciji Male (MLE) do Singapura (SIN) . Let traje oko 7 h i 50 min. Detalje možete pogledati na slici iznad.

6a. Transfer od aerodroma Changi do odabranog smeštaja u Singapuru. Za transfer možete koristiti metro, što preporučujemo, linija CG od aerodroma do stanice Tanah Merah, ide na svakih 10 minuta. Vožnja traje 8 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 1 €. Od stanice Tanah Merah  linijom East West Green do stanice Lavendar, vožnja traje 14 minuta. Metro ide svakih 5 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 1 €. A odatle peške 13 minuta hoda (1,1 km.) do našeg izabranog smeštaja. Možete se odlučiti i za taksi ali u tom slučaju vožnja će vas koštati 15-20 €, a trajaće oko 18 minuta.

6b. Smeštaj u hostel u Singapuru. Za smeštaj smo odabrali skroman, ali izuzuzetno prijatan hostel na odličnoj lokaciji. U pitanju je Gap Year Hostel na lokaciji 322 Lavender Street, 338821 Singapur. Smeštaj je u šestokrevetnoj sobi, na bazi noćenja sa doručkom. Cena za jedan ležaj po osobi sa uključenim doručkom za sve predložene termine iznosi 10 €. Ukoliko niste za to da budete smešteni u hostelu možete se odlučiti za smeštaj po vašem izboru. Pre nego što odmah odbacite opciju smeštaja u hostel, pročitajte nešto više o ovoj vrsti smeštaja u „O Hostelima„. Kako bi smo vam olakšali izbor smeštaja, sa našim partnerom, čuvenim svetskim web sajtom Booking.com , omogućili smo vam da ovde možete pogledati ponudu smeštaja na ovoj destinaciji.

Booking.com

6c. Transfer od smeštaja do aerodroma Singapur. Kao i pri dolasku na rapolaganju su vam metro ili taksi ili možda šatl prevoz koji vas može koštati oko 5,5 €. Vožnja u tom slučaju će trajati oko 20 minuta.

7. Let avio-kompanijom Scoot airlines na relaciji od Singapura (SIN) do Atine (ATH). Let traje 6h i 30 minuta. Detalje možete pogledati na slici iznad.

7a. Transfer od aerodroma u Atini do odabranog smeštaja. Za transfer možete koristiti metro linija M3 koja ide na svakih sat vremena. Za transfer možete koristiti autobus linija X95 koji ide na svakih 20 minuta. Vožnja traje oko 70 minuta. Karta u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 4,5 €

7b. Smeštaj u odabrani hotel u Atini. Za ovu priliku predlažemo skroman smeštaj u centaru grada, na odličnoj lokaciji, budući da se radi o kratkom boravku u ovom gradu. To je Sparta Team hotel na lokaciji Menandrou 21, Atina, 10563 na samo 5 minuta hoda od Trga Omonija i stanice metroa Monastiraki. Smeštaj je na bazi noćenja u jednokrevetnoj sobi. Cena smeštaja za Termin 1. iznosi 9 €, za Termin 2. i Termin 3. iznosi 11€.   Vi, se svakako, možete odlučiti za smeštaj po vašem izboru.

7c. Transfer od odabranog smeštaja do aerodroma u Atini. Kao i pri dolasku možete koristiti metro liniju M3 ili autobusku liniju X95 ili to može biti taksi.

8. Let avio-kompanijom Aegean na relaciji od Atine (ATH) do Beograda (BEG). Let traje 1h i 30 minuta. Detalje možete pogledati na slici iznad.

Prikaz cena za ovu destinaciju:
AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta u ekonomskoj klasi sa taksama za jenu sobu na relaciji Beograd (BEG) – Atina (ATH) – Singapur (SIN) – Male (MLE) – Singapur (SIN) – Atina (ATH) – Beograd (BEG)
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
694,26 €576,12 €574,12 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Transferi aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu na destinacijama Atina, Singapur i Male (po predlogu) iznosi 22 € (Detalje pogledajte u planu putovanja)
Sparta Team hotel na lokaciji Menandrou 21, Atina, 10563
sobaTermin 1.Termin 2.Termin 3.
jednokrevetna soba9 €11 €11 €
Gap Year Hostel na lokaciji 322 Lavender Street, 338821 Singapur. Smeštaj je u šestokrevetnoj sobi, na bazi noćenja sa doručkom
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
jedan ležaj10 €10€10€
hotel Newtown Inn , na adresi: Plot 10488, Hulhumale, 23000 Hulhumale, Maldivi
sobaTermin 1.Termin 2.Termin 3.
dvokrevetna soba401 €318 €516 €

 (Detalje pogledajte u planu putovanja)

Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
1.136 937,12 1.133,12
Prikazane cene preuzete sa interneta 20.03.2019. godine.

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete vise/manje  dana na Maldivima. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.