Maldivi – javni prevoz

Објави putovanjeonline

Ostrva su razmeštena prilično daleko, a potreba za transportom između njih može biti češća nego što očekujete. Maldivi  imaju pouzdan javni prevoz koji možete koristiti za svoje potrebe. Lokalno stanovništvo koristi ove načine putovanja zbog svojih niskih cena i efikasnog rada. Stoga, korištenje javnog prevoza na Maldivima pruža vam veliku priliku da se upoznate sa načinom na koji lokalni stanovnici putuju u svojoj zemlji. Osim toga, javni prevoz je jedna od najvažnijih stvari prilikom putovanja za budžet. Zato smo napravili ovaj vodič za lokalni prevoz na Maldivima za vas.

U ovoj prelepoj zemlji postoje četiri prevozna sredstva:

  • Javni trajekti (Public Ferries)
  • Javni gliseri (Public Speedboats)
  • Hidroavioni (Sea Planes)
  • Privatni gliseri (Private Speedboats)

Javni trajekti

Ovo je glavni način putovanja između ostrva, i prilično je jeftin. Ko bi mislio da većina ruta uključuje putovanje ispod pet sati, a košta samo oko US $ 2 po osobi?

Cene za putovanja na izuzetno udaljenim ostrvima na Maldivima (15 sati po brodu) su oko 10 USD maksimalno, što je i dalje povoljno. Korišćenje javnih trajekta je jedan od ključnih načina putovanja na Maldivima koji neće opteretiti vaš budžet. Većina trajektnih brodova koji se koriste se zovu „Dhoni“. Za ostrvca koja su na daljem rastojanju koriste se veći trajekti. Svi brodovi će vas sigurno dovesti do željenog odredišta. Imajte na umu da iglavnom petkom ne saobraćaju javni trajekti. Međutim, neki lokalni otoci su povezani pristupačnim javnim gliserima, koji takođe rade petkom.

Osnova za sve vaše trajektne trase je Villingili trajektni terminal  u gradu Male. Napravili smo listu svih lokalnih trajektnih ruta i rasporeda na Maldivima za vas:

complete-local-ferry-schedule-123Maldives.com_

 

Javni i privatni gliseri

Javne gliseri su efikasno rešenje, a ponekad jedini način za pristup udaljenim otocima. Ovi brodovi će vas odvesti do odredišta za deo vremena koji je potreban javni trajektima. Gliseri mogu nositi oko 30 putnika i obično su dobro održavani. Popularna ostrva sa vezom javnog glisera su Maafushi, Ukhulas, Mathiveri, Rasdhoo i Thoddoo. Obično karte koštaju između US $ 20 i US $ 50, u zavisnosti od udaljenosti. Možete i povoljno rezervisati javni gliser za plovidbu takođe do Maafushi u ICom Toursu.

Privatni gliseri su još jedna vrsta prevoza na Maldivima. Oni koštaju bogatstvo i obično se koriste od otočnih odredišta. Za razliku od javnih glisera nisu ni malo jeftini i treba ih izbegavati ako želite da pričuvate svoj budžet. Jednosmerni transfer od aerodroma do željenog odredišta može koštati od US $ 150 do US $ 1000. Stoga, izbegavajte ovaj vid transporta.

Hidroavioni – Seaplanes

Na najudaljenijim ostrvima uopšte nema trajektne veze. Jedina veza su hidroavioni. Letenje sa hidroavionom sigurno je iskustvo koje se verovatno doživi jednom u životu. Povratni let vas  može koštati između 250 i 450 dolara. Transfer hidroavionom obavlja više različitih kompanija jedna od njih je i kompanija Transmaldivian Air. Kontaktirajte vaše odmaralište ili hotel da dogovorite transfer ili posetite stranicu Transmaldivian Air. Kartu treba rezervisati najmanje nekoliko dana unapred i trebalo bi pažljivo proveriti ograničenje težine koje propisuju aviokompanija, pošto neke od njih naplaćuju dosta za višak prtljaga. Ako premašite dozvoljen težinu, oni će ostaviti neki od vaših kofera i donijeti će vam ga drugim letom ili trajektom. Osim što koristite hidroplane za prevoz, zamislite koliko je sjajno videti Maldive odozgo i uživati u prekrasnoj lepoti zemlje sunca.

Категорије: gradski prevoz

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.