Majami, FL – SAD

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 1.210,35 € / po osobi. 

Jedno od najpopularnijih zimskih odredišta Amerikanca i omiljena svetska  turistička destinacija koju godišnje poseti i do 50 miliona posetilaca. Grad se nalazi na jugo-istoku  savezne države Floride koja se zbog klime naziva i „sunčana država“. Florida je  država okružena Atlanskim okeanom na istoku i Meksičkim zalivom na zapadu,  te predstavlja most između Severne Amerike i Karipskih ostrva.

Majami, prestonice turizma i obrta novca. Ovaj subtropski grad sa prelepim plažama uvek je okupan brilijantnim svetlom. Majami je jedan od najvažnijih finansijskih središta u SAD-u. Grad je središte regionalne trgovine sa snažnom međunarodnom poslovnom zajednicom.

Ovaj blistavi zavodljivi grad je i utočište penzionera, mesto gde možete videti najveći broj slavnih osoba , redovna stanica emigranata i turistička Meka. Ovde je ključna tačka Južne Floride, oblasti koja je u početku bila potpuno odbačena od strane doseljenika. Kasnije je oblast postala mesto za odmor i uživanje.

Kada je izgrađena železnica, Majami postaje mesto za odmor, a danas važi za turističku destinaciju prve klase sa prirodnim lepotama i sjajnim prilikama za zabavu. Deo Majamija za početak uživanja je Majami Bič, ili još tačnije Saut Bič (od milja SaBi). Pun umentički uređenih, blistavih kafića, atraktivnih plaža, on je živ u svako doba godine, stalno obasjan, bilo suncem bilo neonskim svetlima. Ovo je grad koji nikad ne spava.

Art Deko obeležja Majamija povezuju prošlost i budućnost, ljudi koji se izležavaju tokom dana, a zabavljaju do kasno u noć. Međutim, ovo nije sve što Majami nudi. Slavu je stekao i zahvaljujući filmskim udruženjima, TV emisijama i magazinima. Tu su stambene četvrti „Kokonat Gruv”, ulice za vrhunski šoping – Kokovok i Mejfer koji privlače veliki broj stanovnika i turista, i Koral Gejbl sa krivudavim ulicama, mediteranskom arhitekturom gde se živi prefinjeno i bogato. Saut Dejd je prigradsko naselje sa trgovima, parkovima sa atraktivim divljim životinjama gde uglavnom žive porodice.

Ulica Ocean Drive s nizom skupih hotela, restorana i barova  smeštena je tik pored plaže.  Ocean Drive podseća na primorske gradiće sa stolovima kafića i restorana na trotoaru, atmosfera je opuštena, a vreme ugodno i toplo za šetnju. Još popularnije među stanovnicima i turistima je Lincoln Road, moderno preuređena pešečka zona prepuna restoranima, kafićima i prodavnicama. Plaža je nepregledno dugačka, peščana, s prepoznatljivim šarenim kućicama za spasioce, također u razigranom Art Deco stilu.

Hrana i muzika su veoma značajni u Majamiju. Džez i ritmovi salse, kuhinja koja objedinjuje sveže morske plodove i ribu, tropsko voće i ukuse koji peckaju jezik ukazuju na grad opčinjen začinima – u hrani i životu. Najatrakrivniji su krajevi: Mala Havana, SaBi ili Dizajn disktrikt. U svakom postoji veliki broj noćnih klubova, savršenih restorana u koje dolazi klijentela sa stilom, pa tako u Majamiju nikad ne možete ostati bez provoda i aktivnosti.

Finansisko središte Downtown Miami je najbolje razgledati u vožnji Metromoverom, povišenom jednošinskom železnicom bez vozača. Vožnja je besplatna, a prilike za fotografiranje nebrojive. Futuristički soliteri ističu važnost grada kao financijskog i trgovačkog središta. Nedaleko se nalazi i najfrekventnija luka. Izletnički brodovi kojima se Miami razgleda s morske strane su brojni, a obavezna je vožnja pored najskupljih vila na Millionaires’ Row.  Jedan od najživahnijih delova grada je Little Havana, koju je najbolje posetiti u večernjim satima. Život u ovoj  živopisnoj kubanskoj zajednici više je nalik hispano nego američkom podnevlju, od hrane do španjolskog jezika  koji se čuje češće nego engleski.

Takva raznovrsnost i more mogućnosti pružaju sve za one sa duhom, apetitom, za hedoniste i ljubitelje plaže.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam omogućili da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, ovde možete pogledati i rezervisati željeni smeštaj u Majamiju. Pogledajte i izaberite….Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji predloženog plana putovanja iz Beograda

Predloženi datum putovanja:

Termin 1.Termin 2.
11.05.2019 – 18.05.201914.09.2019 – 21.09.2019

1. Let avio-kompanijom Norwegian iz Beograda (BEG) do Stokholma Arlanda (ARL) . Let traje 2h i 35 minuta. Detalje o cenama i letovima do /od Stokholma pogledajte na narednim slikama (za uvećanje klikni na sliku).

2. Transfer od aerodroma Stokholm Arlanda (ARL) do centa grada – glavne železničke stanice (Cityterminalen). Transfer je najbolje obaviti vozom Arlanda express koji ide svakih 20 minuta. Cena karte za odraslu osobu u jednom pravcu je 27 €. Druga opcija koja je povoljnija je autobusima kompanije Flygbussarna  koji povezuju aerodrom Arlanda i centar grada. Autobusi polaze na svaki 30 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 99 SEK. Za 2 dece do 7 godina uz pratnju odrasle osobe putuju besplatno. Kartu možete kupiti preko internet na zvaničnom sajtu kompanije.

3. Predloženi smeštaj u Stokholmu. Predlog za smeštaj je hostel Generator Stocholm, koji se nalazi na adresi  Torsgatan 10, 11123 Stockholm. Ovaj hostel udaljen je 700 metara od glavne železničke stanice u Stokholmu. Smeštaj nudi čiste i moderne višekrevetne sobe. Smeštaj je u šestokrevetnoj sobi na bazi noćenja. Cena jednog ležaja za Termin 1.  izmosi 66 € Cena jednog ležaja za Termin 2. iznosi 85 €.

Ovo je svakako samo predložen smeštaj, vi možete da pogledate ponude i da odaberete smeštaj prema svojim potrebama i željama. Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Stokholmu možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

4. Transfer od centra Stokholma do aerodroma Arlanda može se obaviti na više načina. Vozom možete da se prevezete do aerodroma za nekih 20 minuta. Voz ide svakih 20 minuta, a koštaće vas oko 27 €. Na raspolaganju vam je i autobus kompanije Flygbussarna koji ide na svakih 30 minuta. Vožnja traje oko 30 minuta, a koštaće vas oko 10 €. Svakako tu je i taksi ako ste hedonista ili imate previše novca.

5. Let avio-kompanijom Norwegian Air shuttle iz Stokholma Arlanda (ARN) do Majamija Fort Lauderdale (FLL). Let traje 10 h. Detalje o cenama i letovima pogledajte na narednim slikama (za uvećanje klikni na sliku).

6. Transfer od aerodroma Fort Lauderdale do centra grada do izabranog smeštaja. Za transfer možete koristiti autobus Linije 1 od aerodroma do Aventura mola, koji ide svakih 30 minuta, vožnja traje oko 55 minita. Cena vožnje za odraslu osobu u jednom pravcu iznosi 1,5 €. Od Aventura mola do Biscayne Bd@Ne 19 St linijama 3, 9, 93 koji idu na svakih 15 minuta. Vožnja traje 75 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 2 €. Na destinaciji možte iznajmiti automobil kojim se možete odvesti sa aerodroma do iznajmljenog smeštaja. Opcija iznajmljivanja automobila je možda dobro rešenje ako planirate do se više krećete po gradu i njegovoj okolini. Šta se može iznajmiti od automobila i po kojoj ceni možete pogledati ovde.

7. Predložen smeštaj u Majamiju je Guest House Paradiso, na adresi: 114 Northeast 20th Terrace, Majami, FL 33137. Smeštaj se nalazi u centu Majamija (Downtown) od koga se lako stiže do svih zanimljivih delova grada. Smeštaj na bazi noćenja u jednokrevetoj sobi za navedene termine iznosi 449 €. 

8. Transfer od centra grada, od smeštaja do aerodroma Fort Lauderdale, možete koristiti autobus Linije 1 od aerodroma do Aventura mola, koji ide svakih 30 minuta, vožnja traje oko 55 minita. Cena vožnje za odraslu osobu u jednom pravcu iznosi 1,5 €. Od Aventura mola do Biscayne Bd@Ne 19 St linijama 3, 9, 93 koji idu na svakih 15 minuta. Vožnja traje 75 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 2 €.

9. Let avio-kompanijom Norwegian Air Shuttle iz Majamija Fort Lauderdale (FLL)  do Stokholma Arlanda (ARN). Let traje oko 10 h. Detalje možete pogledati na slikama iznad.

10. Transfer sa aerodroma do centra Stokholma. Vozom možete da se prevezete do aerodroma za nekih 20 minuta. Voz ide svakih 10 minuta. Na raspolaganju vam je i autobus kompanije Flygbussarna koji ide na svakih 30 minuta. Vožnja traje oko 30 minuta, a koštaće vas oko 10 €. Za hedoniste tu je i taksi kao opcija.

11. Predloženi smeštaj u Stokholmu. Predlog za smeštaj je hostel Generator Stocholm, koji se nalazi na adresi  Torsgatan 10, 11123 Stockholm. Ovaj hostel udaljen je 700 metara od glavne železničke stanice u Stokholmu. Smeštaj nudi čiste i moderne višekrevetne sobe. Smeštaj je u šestokrevetnoj sobi na bazi noćenja. Cena jednog ležaja za Termin 1. (12.06.-14.06.2018.) iznosi 49 €.  Cena jednog ležaja za Termin 2. (12.10.-14.10.2018.) iznosi 89 €.

12. Transfer od centra Stokholma do aerodroma Arlanda. Vozom možete da se prevezete do aerodroma za nekih 20 minuta. Voz ide svakih 10 minuta, a koštaće vas oko 12 €. Na raspolaganju vam je i druga opcija koja je povoljnija, autobus kompanije Flygbussarna koji ide na svakih 30 minuta. Vožnja traje oko 30 minuta. Za hedoniste tu je i taksi kao opcija.

13. Let avio-kompanijom Norwegian iz Stokholma Arlanda (ARL) – Beograd (BEG).Let traje 2h i 30 minuta. Detalje o cenama i letovima pogledajte na slikama iznad.

Prikaz cena za ovu destinaciju:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK 
Povratna avio karta sa taksama za jenu sobu na relaciji Beograd – Stokholm – Majami – Stokholm – Beograd
Termin 1.Termin 2.
798,55 €628,35 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Transferi aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu (po predlogu) iznosi 48 € (Detalje pogledajte u planu putovanja)
hostel Generator Stocholm, koji se nalazi na adresi  Torsgatan 10, 11123 Stockholm.
sobeTermin 1.Termin 2.
ležaj66 €85 €
Guest House Paradiso, na adresi: 114 Northeast 20th Terrace, Majami, FL 33137
sobeTermin 1.Termin 2.
jednokrevetna soba449 €449 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.
1.361,55 €1.210,35 €

(Detalje pogledajte u planu putovanja)

Prikazane cene preuzete sa interneta 30.03.2019. godine.

NAJBLIŽE DESTINACIJE
Predlog za izlet sa ove destinacije
Možda želite da iz Majamija da posetite Orlando, Tampu ili da skoknete do Bahama…… i  naprevite izlet za svoju dušu.

Majami – Bahami

Majami, FL – SAD ————– ———– Nasau, Bahami, SAD Udaljenost : 296 km. Vreme putovanja: 55 min. Cena karte : $ 80 – $ 390 Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije Прочитај више…

0 comments

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete vise/manje  dana u Majamiju. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.