Los Anđeles, SAD

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE:  

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 1.442,35 € / po osobi. 

Los Anđeles je poznat kao jedan od najvažnijih svetskih ekonomskih, kulturalnih i zabavnih centara. U gradu se nalaze brojni univerziteti, naučne institucije, pozorišta i muzeji. Los Anđeles je središte filmske i televizijske industrije koja je smeštena u njegovom predgrađu Holivudu, a uz to je i važno središte muzičke scene kao i industrije aviona i svemirskih letelica. Središte je kopnenog i vazdušnog saobraćaja. Univerzitetski je centar, a u gradu se nalazi i veliki filmski studio (Holivud), i muzej filma. Takođe je i turističko središte. Razvijene su naftna, hemijska, avionska, filmska, aluminijumska, drvna i prehrambena industrija.

Los Anđeles se sastoji iz više manjih gradova, koji kao delovi čine jednu nerazdvojnu celinu. Tu su svetski poznati delovi poput Holivuda, Santa Monike, Long Biča, Beverli Hils i manje poznatih kao što su Torens, Karson, Inglvud, Burbank i drugi. Svi oni čine ono što se danas zove LA.

U ovom gradu toliko toga ima da se vidi kao ni u jednom drugom, zato bi bilo veoma mudro da svako prema svojim željema napraviti listu onoga što bi želeo da poseti i pre nego što ode tamo. Možda su to:

Santa Monica (Santa Monika) pristanište i plaža – Izvući će dete koje se krije u svakome od nas. Drveni Roler Koster će vam pomoći da se setite dobrih starih dana, a veliki Roler Koster sigurno ste gledali u raznim filmovima. Panoramski točak je prepravljen i ofarban u zeleno, a noću osvetljen i deluje zaista fantastično. Unutra se nalazi čuvena vrteška, koju su koristili u filmovima kao što je „The Sting“. Kod igara veština i šansi, pokušajte da osvojite svog plišanog medu. Pored toga, postoje mnoga mesta sa različitom hranom, od fensi mesta gde može da se sedne pa do porodičnih vašarskih mesta. Čak i ako ne možete naći ništa što vam može skrenuti pažnju na samom pristaništu, kratka šetnja do treće ulice će vam dati mnogo različitih opcija.

Griffith (Grifit) opservatorija  je jedinstvena građevina. Raznovrsne programske ponude i filmska izlaganja učinili su je jednom od najpoznatijih i najposećenijih znamenitosti u južnoj Kaliforniji. Desetine miliona posetilaca posećuje opservatoriju samo da bi razgledali unutarašnjost zgrade, ili da bi videli uživo prezentacije u Planetarijumu ili prosto da gledaju u pravcu obale i horizonta. Ova kulturna i naučna ikona duguje svoje postojanje snu jednog čoveka. Griffith Jenkins Griffith (Grifit Dženkis Grifit), posvećeni naučnik i javni službenik radio je na ispunjenju svoje vizije da astronomija i posmatranje univerzuma postane dostupno svima.

Paramount (Paramaunt) filmski studio – Jedini veliki klasični studio koji se još uvek nalazi u Holivudu, ima bogatu istoriju i tradiciju, dok nastavlja da postavlja standarde za globalnu zabavu. Paramount tura je sa vodičem i traje 2 sata. Obilazak nudi istorijski i informativni pogled na svakodnevna dešavanja iza kulisa jednog velikog filmskog i televizijskog studija. Sposobni i obučeni vodiči, obići će sa vama sve glavne radne elemenate jednog od najvećih filmskih studija, nakon čega ćete imati bolju sliku o tome šta je sve potrebno da se proizvede i snimi jedan veliki film.

Hollywood Walk of Fame (Holivudska staza slavnih) – Napravljena je u čast umetnika, preko 2000 njih, koji su ostvarili značajan doprinos u filmskoj, radio, televizijskoj, pozorišnoj i muzičkoj industriji. Prva zvezda postavljena je 9. februara 1960, u čast Džoana Vudvard. Jedana od najpopularnijih holivudskih turističkih atrakcija Walk of Fame leži na obe strane holivudskog bulevara, odGauer doLa Bri, obe strane Vajn ulice od Juka do Sanset. Četiri srebrne dame Holivudskog paviljona na La Brea, koje su postavljene na samom početku staze slavnih, ne treba propustiti. One predstavljaju Doroti Dandridž, Dolores del Rio, Mae Vest i Ana Mej Vong.

Walt Disney (Volt Dizni) koncertna dvorana – Novo sedište Los Anđeles filharmonije. Projektovao je arhitekta Frank Gehry (Frenk Geri), tako da bude jedna od najsofisticiranijih akustičnih koncertnih sala u svetu, pružajući vizuelni i zvučni doživljaj nevevrovatnog muzičkog iskustva. Kroz viziju i velikodušnost Lilijan Dizni, kao i mnogih drugih privatnih donatora i korporacija, grad je dobio jednu od najboljih koncertnih dvorana u svetu, kao i međunarodno priznat arhitektonski objekat. Od zakrivljenih elemenata nerđajućeg čelika upečatljive spoljašnjosti do najsavremenije akustike glavnog auditorijuma prekrivenog drvenim panelima, čini kompleks od 14.500m2 koji stvara jedinstveni duh i kreativnu energiju grada Los Anđelesa i njenog orkestara.

Sunset Blvd., Los Angeles, California

Sunset Boulevard (Sanset Bulevar) – Legendarna i prepoznatljiva atrakciija u Sjedinjenim Državama, Sanset bulevar nastavlja da živi u njegovom legendarnom postojanju. U starim danima predstavljao je klasični i glamurozni holivudski način života, postajući tako set ikona u nekoliko najpoznatijih američkih filmova, uključujući, naravno, filmski klasik “Sunset Boulevard”. Danas, bulevar (koji povezuje centar LA sa Pacifikom) i posebno „Sunset Strip“ (koji prolazi kroz Holivud) postaje popularno mesto za izlaske i sadrži nekoliko popularnih noćnih klubova, barova i restorana. Strip je takođe dom mnogim muzičkim mestima, uključujući Rainbow Bar & Grill, The Roxy pozorište i Standard.

Universal Studio Hollywood – Najveći svetski filmski studio i tematski park. Nalazi se u Universal gradu u Los Anđelesu, oko jedan sat vožnje od Anaheim (Anahajm). Nudi čuvenu Universal Studio turneju koja vas vodi iza kulisa nekih od najpoznatijih filmova. Postoji mnogo atrakcija, a voz je prilagođen svim uzrastima. Ovo je definitivno mesto koje ne treba propustiti.

Teško je sve i nabrojati šta bi sve trebalo videti u ovom neverovatnom gradu, a još teže sve obići tokom jedne posete ovom magičnom mestu.

Za hranu posetioci LA ne treba da brinu, brojni restorani po celom gradu pružaju odličnu uslugu svojim gostima. Za one koji ne žele da gube vreme u restoranima sa prefinjenom hranom tu su još brojniji restorani brze hrane koja po svom kvalitetu i ukusu ni malo ne zaostaje za čuvenim restoranima  LA. Počev od restorana In-nOut koji su poput McDonaldsa, ali su popularniji i imaju bolju hranu u njima možete jesti (npr. 6-7$ hamburger,pomfrit i mala koka-kola) kao i u  McDonaldsu.

Tu su i restorani Panda express, kineska hrana (piletina, grilovano povrće, rezanci….) zaista jako ukusna za cenu po porciji 10-15$. Porcije su velike i moraćete malo da se pomučite da izađete sa njom na kraj.

Ako ste ljubitelj dobrih sendviča za vas je SubWay, a za ljubitelje dobre pice tu je Pizza Hut. Tu je I čitav niz raznih lanaca restorana brze hrane. Evo nekih…..

Los Anđeles je grad koji svakako treba posetiti. Nama evropljanima deluje tako daleko, nedostižno i skupo, što svakako nije tačno. U to se možete uveriti ako pogledate predloženi program putovanja.

Da ne zaboravimo da napomenemo, da je  potrebno da vodite računa da li vam je potrebna vizu za ulazak u SAD. Sve informacije o tome da li vam je potrebna viza i kako da je pribavite, možete saznati na zvaničnom sajtu ambasade SAD.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Los Anđelesu. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji predloženog plana putovanja iz Beograda

Predloženi datum putovanja:

Termin 1.Termin 2.
11.05.2019 – 18.05.201914.09.2019 – 21.09.2019

1. Let avio kompanijom Norwegian na relaciji Beograd (BEG) – Stokholm Arlanda (ARL). Let traje 2h i 35 minuta. Cenu i detalje o ovom i povratnom letu za oba termina možete pogledati na slici ispod (da uvećate kliknite na sliku)

 

2. Transfer od aerodroma Stokholm Arlanda do centra Stokholma najbolje je obaviti vozom Arlanda Express po ceni od 280 SEK za odraslu osobu u jednom pravcu. Vožnja traje 20 minuta . Na raspolaganju vam je i druga opcija a to je autobusom od City Terminala kompanijom  Flygbussarna. Autobusi idu na 15 minuta. Cena karte za odraslu osobu u jednom pravcu je 99 SEK. Vožnja traje 45 minuta.

3. Smeštaj u hotelu u centru Stokholmu, budući da se putovanje nastavlja narednog dana. Svakako to treba da bude smeštaj najbliži glavnom autobuskom terminalu i glavnoj železničkoj stanici, kako bi nam narednog dana bilo lakše kada nastavimo naše putovanje. Smeštaj može biti u hostelu City Lodge Stockholm, na adresi Klara Norra Kyrkogata 15, 111 22 Stokholm, koji se nalazi 300 metara od City terminal, u desetokrevetnoj sobi po ceni od 49 evra za noć.Booking.com

Ako niste ljubitelj hostela, onda u Hotell Gyllene Geten na adresi Trångsund 12 Gamla Stan, Gamla stan, 111 29 Stokholm, koji je udaljen 1 km od City Terminal, u dvokrevetnoj sobi na bazi 2 noćenja po ceni od 124 €. Slobodno vreme treba iskoristiti za posetu i obilazak Stokholma u kome zaista ima šta da se vidi. [/su_note]

4. Transfer od centra Stokholma do aerodroma Arlanda, možete obaviti vozom Arlanda Express. Na raspolaganju vam je autobus od City Terminala kompanijom  Flygbussarna. Autobusi idu na 15 minuta. Cena karte za odraslu osobu u jednom pravcu je 99 SEK. Vožnja traje 45 minuta.

5. Let kompanijom Norwegian na relaciji Stokholm Arlanda (ARN) – Los Anđeles (LAX). Let traje oko 12 sati. Cenu i detalje o ovom i povratnom letu za oba termina možete pogledati na slici ispod (da uvećate kliknite na sliku)

  

6. Transfer od aerodroma Los Anđeles (LAX) do smeštaja. Do smeštaja koji ovde predlažemo može se stići na više načina. Prvi je da pri rezervaciji zatražite od holtela transfer koji će vam biti uračunat u cenu smeštaja. Druga opcija je da uzmete taksi koji bi koštao 30-40 € vožnja bi trajala oko 10 minuta. Ili šatl bus koji bi vas koštao oko 15-20 €.

7. Predloženi smeštaj u hotelu. Ovom prilikom to je Crenshaw Inn Motel na adresi 6303 Crenshaw Boulevard, South Los Angeles koji omogućava laku dostupnost do mnogih zanimljivsti LA. Smeštaj je u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja. Cena smeštaja je 625 €.

Ako želite da budete bliže plaži to onda može biti hotel Howard Johnson – Torrance na adresi 3673 Torrance Boulevard, Torrance gde je smeštaj na bazi noćenja, a cena smeštaja iznosi 735 €.

Ovo je svakako samo predložen smeštaj, vi možete da pogledate ponude i da odaberete smeštaj prema svojim potrebama i željama. Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Los Anđelesu možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

8. Transfer od smeštaja do aerodroma Los Anđeles. Na isti način kao i pri dolasku.

9. Let avio kompanijom Norwegian na relaciji Los Anđeles (LAX) – Stokholm Arlanda (ARN). Let traje oko 12 sati.

10. Transfer od aerodroma Stokholm Arlanda do centra Stokholma. Na isti način kao i pri odlasku.

11. Smeštaj u hotelu u Stokholmu, budući da se putovanje nastavlja narednog dana. Za ovaj put predlažemo Hotell Gyllene Geten na adresi Trångsund 12 Gamla Stan, Gamla stan, 111 29 Stokholm, koji je udaljen 1 km od City Terminal, u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja po ceni od 60 €. Slobodno vreme treba iskoristiti za posetu i obilazak Stoholma u kome zaista ima šta da se vidi.[/su_note]

12. Transfer od centra Stokholma do aerodroma Arlanda, možete obaviti vozom Arlanda Express. Na raspolaganju vam je autobus od City Terminala kompanijom  Flygbussarna.

13. Let kompanijom WIZZ AIR na relaciji Stokholm Skavsta (NIO) – Beograd (BEG). Let traje 2h i 30 minuta.

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERSMEŠTAJUKUPAN TROŠAK
Povratne avio karte sa taksama za jenu sobu na relaciji Beograd – Stokholm – Los Anđeles – Štoholm – Beograd
Termin 1.Termin 2.
798,55 €628,35 €
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm  u Stokholm / Los Anđelesu za jednu osobu iznosi 80 €
hostelu City Lodge Stockholm, na adresi Klara Norra Kyrkogata 15, 111 22 Stokholm
sobeTermin 1. Termin 2.
dvokrevetna49 €49 €
Crenshaw Inn Motel na adresi 6303 Crenshaw Boulevard, South Los Angeles
sobeTermin 1.Termin 2.
dvokrevetna625 €625 €
Hotell Gyllene Geten na adresi Trångsund 12 Gamla Stan, Gamla stan, 111 29 Stokholm
sobeTermin 1.Termin 2.
dvokrevetna60 €60 €
Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.
1.612,55 €1.442,35€

Navedene cene su preuzete na dan 28.03.2019. godine.

IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije

Los Anđeles – Las Vegas

Los Anđeles, CA , SAD ————–   ———– Las Vegas, NV , SAD Udaljenost : 368 km. Frekvencija: na pola sata Vreme putovanja: 65 min. Cena karte : 38 – 160 € Preporučeni transfer odnosi Прочитај више…

0 comments

Los Anđeles – San Dijego

Los Anđeles, CA , SAD ————–   ———– San Dijego, CA , SAD Udaljenost : 204,7 km. Frekvencija: svaka 2 sata Vreme putovanja: 2h 55 min. Cena karte : 27 – 65 € Preporučeni transfer Прочитај више…

0 comments

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel  ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete više dana u Los Anđelesu.  Neka vam program bude samo “uzorak” kako možete da organizujete  putovanje za ovu destinaciju. Srećan put…

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.