Los Anđeles – Las Vegas

Објави putovanjeonline

Preporučeni transfer
Los Anđeles, CA , SAD ————–   ———– Las Vegas, NV , SAD
Udaljenost : 368 km. Frekvencija: na pola sata
Vreme putovanja: 65 min. Cena karte : 38 – 160

Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne destinacije do druge uz najpovoljniji odnos cena / usluga / doživljaj. Na vama je da se odlučite za najprihvatljiviju opciju.

Ako se nalazite u Los Anđelesu, gradu sa mnoštvom atrakcija i zanimljivosti, i to za vas nije dovoljno, pritom vam je preostalo vremena, želje i novca, da vidite još nešto specifično i jedinstveno, predlažem Las Vegas. Grad zabave, kocke i provoda. Smešten u pustinji Mohave savezne države Nevade, grad koji nikada nespava, u kome se provod  nezavršava, na radost njegovih gostiju. To je grad luksuza, hotela, kazina, noćnih klubova, neonskih reklama i displeja koji obasjavaju grad, mesto na kome želite da zaboravite na svakodnevni život i prepustite se uživanju.

„Legendarni Las Vegas“ – kao što piše na ulazu u grad, zbog sadržaja koje ovaj neobičan grad nudi – najveći grad države Nevada, zaslužio je svoju titulu jednog od glavnih turističkih destinacija na svetu. Od vrhunskih restorana, šopinga najprestižniji marki, te raznolikih i neverovatnih hotela do uzbudljive zabave i noćnog života, Las Vegas nije više samo kockarska meka. Grad poseti godišnje preko 35 miliona gostiju. Najveće znamenitosti grada su svakako kasina, a najviše ih je smešteno u Las Vegas Boulevard.

Od Los Anđelesa do Las Vegasa najlakše možete stići nekom avio-kompanijom, naša preporuka je Spirit Airlines. Povratna avio karta za jednu osobu sa taksama na ovoj relaciji iznosi oko 115$. Na cenu karte svakako utiče termin putovanja kao i koliko unapred je kupujete, te može biti i jeftinija ali isto tako i skuplja. Let traje oko 60-70 minuta. Od međunarodnog aerodroma – McCarran International Airport do centralnog dela Las Vegasa, tačnije stanice Tropikana, možete doći autobusom Westcliff Airport Express (WAX) CRT koji ide na svakih sat. Put traje oko 12 minuta (1 stanice). Cena karte je 2$. 

Od aerodroma možete i linijom 109 koja ide na svakih 20minuta, do stanice South Strip Bay 14, odatle Deuce ili Sdx otprilike 4 stanice. Cena karte je isto 2$. Ukoliko se odlučite za taksi, koštaće vas oko 20$.

PONUDA SMEŠTAJA U LAS VEGASU
Pogledajte ponudu smeštaja u Las Vegasu i izaberite smeštaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Obezbedili smo vam da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, na vama je samo da se prepustite uživanju.Booking.com

Što se tiče smeštaja preporuka je čuveni hotel „Flamingo“, koji se nalazi na odličnoj lokaciji u centu svih zbivanja. Jedna noć u dvokrevetnoj sobi za jednu osobu u ovom hotelu će vas koštati 25$. Svakako da cena zavisi u kom period boravite i od popunjenosti hotela. Kad se smestite krenite u obilazak. Ovde ćete videti razne zanimljivosti između ostalih:

    • Fontane ispred hotela “Bellagia” su jedan od simbola Las Vegasa. Na svakih 15 minuta, u periodu od 3 popodne do 8 uveče, i na svakih 15 minuta posle ponoći, jezero od 8, 5 hektara naprosto eksplodira. 1 214 prskalica izbaci vodu 140 metara u visinu, praveći pritom vijugave rakete i plesove. Čuvene fontane su jedan od najpoznatijih prizora u Las Vegasu.

  • Shark Reef ( Mandalay Bay Hotel ) je sjajno mesto sa ajkulama, tropskim akvarijumima, meduzama i krokodilima. Ovo je odličan način da se uživa nekoliko sati. Posetioci mogu da uživaju u kontaktu sa nekim od najimpresivnijih morskih stvorenja.
  • Manhattan Express Rollercoaster je najbrža atrakcija u Las Vegasu. Manhattan Express posetioce vodi do visine od 62 metra, zatim pada na visinu od 44 metra i ubrzava na brzinu od 108 km. Uživajte u „ heartline “ zaokretu i dive manevru, i osetite uzbudljivu snagu negativne G sile. Reč je o sjajnom mestu za adrenalinske zavisnike.
  • Ajfelov toranj u Las Vegasu – Iako se čini nestvarno, zaista je tako. Las Vegas ima svoj pariski Ajfelov toranj. Ova atraktiva građevina je autentična replika jedne od najpoznatijih evropskih znamenitosti. Posetioci mogu da se odvezu do vrha tornja i uživaju u panoramskom pogledu sa visine od 140 metara. Na jedanaestom spratu se nalazi restoran. Ovo je jedna od najboljih atrakcija Las Vegasa.
  • Adventuredome ( Circus Circus Hotel ) je savršena atrakcija za decu. Tokom leta ovo je klimatizovani tematski park u kome deca doživljavaju pravu radost i uživanje. Ovo je sjajno mesto tokom pauze u nekoj od ostalih aktivnosti.
  • Stratosphere toranj je dom za najviši tobogan u svetu. Ovo je jedna od najboljih atrakcija Las Vegasa, i nezaoilazno mesto za sve ljubitelje visine i brzine. Stratosphere je zaštitni znak Las Vegasa, i odlično mesto za pravo uživanje.
  • Huverova brana je verovatno najpoznatija hidroelektrana u svetu. Izgrađena je između 1931. i 1936. godine, i u početku se zvala Bolerova brana. Ubrzo je preimenovana u Huverovu branu, po američkom predsediku Dž. Edgaru Huveru. Nalazi se u Crnom kanjonu na reci Kolorado, na granici između Arizone i Nevade. Tokom gradnje poginulo je čak 112 radnika. Danas Huverovu branu posećuje oko milion ljudi godišnje.
  • Venčanje u Las Vegasu, zašto da ne. Ova ceremonija je zapravo jedna od najpoznatijih atrakcija Las Vegasa. Grad greha posetiocima nudi jedinstvenu priliku da ih venča Elvis, kralj roka i simbol ovog grada.
  • Kocka – Las Vegas je svakako simbol kocke. Zapravo, suština ovog grada jesu brojna kazina u kojima posetioci mogu da uživaju u raznim vidovima kockanja. Ovde se mogu igrati rulet, karte, slot aparati I drugo. Posetite neki od najboljih svetskih kazina i prepustite se uživanju.

Las Vegas preko dana neće vas preterano fascinirati. Kao i svaki američki grad sa dosta saobraćaja, pomalo dosadan, sa visokim zgradama u centu, od čega su najveći broj hoteli, koje će vas podsetiti da se ipak ne nalazite u običnom gradu. Kako Las Vegas izgleda u toku dana pogledajte u našem vido klipu.

Kada padne noć nastupa transformacija grada. Iz pomalo dosadnog dnevnog grada postaje grad iz nekih najluđih snova, gde sve blješti, ogromna gužva na ulicama i muzikom koja će vas držati budnim do ranih jutarnjih sati. Kako Las Vegas izgleda tokom noći pogledajte u našem narednom video klipu.

Ovo svakako nije sve što Las Vegas nudi. Ovo je grad u kome se bukvalno na svakom ćošku može pronaći vrhunska zabava. Ne zove se Las Vegas bez razloga „ grad greha “.  Ukoliko dolazite u svetsku prestonicu zabave i kocke, ne zaboravite „ Ono što se desi u Vegasu, ostaje u Vegasu “.

Категорије: kratka putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.