Lisabon, Portugal

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 840.08 € / po osobi. 

Jedan od najstarijih gradova na svetu. Arhitektura ovog grada je veoma posebnna i veoma privlačna za fotografisanje. Fasade prekrivene fantastičnim keramičkim pločicama turiste inspirišu, i „stavljaju“ ih u neko šareno raspoloženje. Sve je egzotično, a opet tako poznato.

U blizini Lisabona se nalaze mesta Eštoril i Kaškaiš. Ova pozicija je odlična ako želite da iskombinujete sunčanje i kupanje sa kulturnim dešavanjima i razgledanjem znamenitosti. Međutim mnogo je razloga zašto je Lisabon uvek odlična destinacija.

To je mesto koje vas mami da ga istražujete. Bilo peške bilo efikasnim, povoljnim javnim prevozom. Gradski prevoz uključuje sve od podzemnih vozova do starih tramvaja. Čuvene gradske “žičare”, tramvaji koji imaju funkciju da vas samo spuste ili popnu uz ulicu.

Резултат слика за lisboa

Atmosfera u celom gradu je pozitivna. Ulice su široke. Tu su i stari kvartovi u kojima ćete svakako uživati. Lisabon se prostire preko sedam brda. Većina dešavanja događa se u okrugu Baisha , u regiji Tejo – glavnoj oblasti za šoping i biznis.

Резултат слика за lisboa

Tvrđava Svetog Đorđa, stara osam i po vekova, sa koje se pruža veličanstven pogled na ceo grad. Koja, poput Rima i Istanbula, leži na sedam brda, jedna je od glavnih atrakcija ovog mesta. Pažnju zaokupljaju i stare gradske četvrti. Pojedine su samo nekim čudom preživele razorni zemljotres u 18. veku. Ostala je netaknuta i tvrđava Sveti Đorđe. Sve drugo moralo je da se gradi iz temelja, kao da grada tu nikada nije ni bilo. Reka Težo oduvek je davala poseban šmek Lisabonu. Šetnja pored ove reke doživljaj je sam za sebe. Dokovi Alkantra, koji su nekada služili kao magacini, danas su pretvoreni u veliku marinu. Sa brojnim noćnim klubovima i restoranima, zadržali su autentičnost nekadašnjih vremena. Pravi doživljaj je i šetnja Monsantom, najvećim parkom u Evropi. Petnaest minuta vožnje od centra grada, putnika namernika dovodi u pravi zeleni raj.

Trg slobode, na kome stoji impresivan spomenik Markizu de Pombalu. Predstavlja srce grada, odakle se račvaju svi pravci i dešavaju svi važni događaji. Manastir Žeronimo predstavlja jedno od najmonumentalnijih dela arhitekture iz doba manuelizma. Pod njenim svodovima sahranjen je i Manuel Prvi i veliki moreplovac Vasko de Gama. Jedan od simbola ovog grada su svakako stari tramvaji koji su danas samo turistička atrakcija. Noćni život Lisabona je zaista nešto što celokupnom doživljaju dodaje još jednu magičnu notu. Zvuk Fada, tradicionalne portugalske muzike,  odjekuje skoro celim gradom kroz uske kaldrmske ulice pune kafića i restorana, pogotovo u četvrti zvanoj „Bairro Alto“ koja živi za Fado muziku.

Nakon provoda u nekom od klubova možete se pridružiti veseloj gomili ljudi na ulicama koji se na putu od jednog do drugog kluba druže i piju pod vedrim nebom. Portugalci imaju prilično neobičan i zanimljiv ukus. Najčešće se služi riba, što je svakako razumljivo, ali su začini i kombinacije priloga veoma interesantni.

Svakako Lisabon je grad u kome ljubitelji dobre kupovine neće biti razočarani. U ovom gradu postoje brojni šoping molovi u kojima se može uživatu u dobroj kupovini ili dobroj hrani. Jedno od tih mesta je i čuveli Vasko de Gama šoping mol. Kako on izgleda pogledajte u našem video klipu.

Naravno, kao i svi veliki gradovi tako i Lisabon nudi jednodnevne izlete u obližnja mesta do kojih lako možete stići vozom. A ako ste ljubitelj plaže ili kupanja skoknite do Eštorila ili Kaškaiša, koji iako su veoma blizu, a prilično su različiti. Na narenom našem video klipu možete videti kako izgleda put vozom do Kaškaiša.

Eštoril ima dugačke plaže. Hotele u rivijera stilu. Kaškaiš je mesto sa puno peskovitih uvala, malih prodavnica, restorana i barova. Da ne zaboravimo da pomenemo deo Lisabona koji se zove Costa da Caparica koji predstavlja novi deo Lisabona. Tu se nalaze peskovite plaže koje čine jedinstvenu celinu i protežu se kilometrima. Za ljubitelje  surfa ovo je pravo mesto. Kako izgleda ovo mesto možete pogledati na našem video klipu.

Ovo je samo delić onoga što Lisabon nudi, čini se da je ovaj grad idealna destinacija za svačiji odmor.


TROSAKna destinaciji      GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Lisabonu. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda

Predložen datum putovanja:  

Termin 1. Termin 2. Termin 3.
18.06.2019 – 25.06.2019 22.10.2019 – 26.10.2019 28.12.2019 – 04.01.2020

1. Transfer iz Beograda do Nisa. Transfer se može obaviti sopstvenim kolima. Možete ih parkirati u Nišu i koristiti svoj auto u povratku. Takođe transfer možete obaviti autobusom. Autobusi idu na svaka 2 sata. Vožnju obavljaju tri kompanije Niš Ekspres, Lasta i BS tours. Vožnja traje oko 4h i 30 min.  Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu kreće se od 9€ – 25€ u zavisnosti od prevoznika. Od autobuske stanice u Nišu do aerodroma Konstatin veliki u Nišu možete koristiti gradski autobus. Linija 34, koji ide svakih 20 minuta. Vožnja traje 38 minuta (7 stanica). Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu je 60 din (oko 0,5€).

2. Let avio-kompanijom Ryanair iz Nisa (INI) do Milana Bergamo (BGY) . Let traje 1h i 50minuta. Detalje o cenama i letovima do /od Milana pogledajte na narednim slikama.

3.Transfer od aerodorma Milano Bergamo do centra grada, do centralne železničke stanice Milano Centrale. Transfer je autobusom. Obavljaju ga dve kompanije Terravision I Autostradale. Vožnja traje oko 55 minuta. Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu je 5€-10€ u zavisnosti od prevoznika. Možete koristiti i taksi. U tom slučaju prevoz će vas koštati između 95€ i 120€ u zavisnosti od vremena vožnje. Do izabranog smeštaja(prikazanog ovde) imate par minuta hoda. Ovaj transfer se koristi ukoliko je smeštaj u kome ćete provesti noć  nalazi u centru Milana. Takođe će vam trebati ako ste se odlučili da noć provedete u noćnom životu bez spavanja koje vam samo oduzima dragoceno vreme.  Ukoliko nemate previse avanturističkog duha i niste raspoloženi da idete u noćni provod ili noćno razgledanje grada, možete se odlučiti za smeštaj bliži aerodromu.  Tako sebi obezbeđujete da brže stignete do njega u jutarnjim satima kada se bude nastavilo putovanje. Ukoliko ste puni energije i noć bez sna za vas ne predstavlja problem, a ne želite da idete do centra Milana,  noć možete provesti na aerodromu uz knjigu li tablet.  Tu možete sačekati svoj jutanji let.

4.Smeštaj u izabrani hotel. Za smeštaj je izabran apart. Affittacamere Seveso. Nalazi se na adresi Via Ponte Seveso 18, Stazione Centrale, 20125 Milan. Smeštaj se nalazi neposredno kod Statione Centrale, gde izlazite iz autobusa koji vas je dovezao sa aerodroma. Smeštaj u dvokrevetnom apartmanu na bazi noćenja. Cena za noći u navedenim terminima iznosi 80€. Ukoliko ste se odlučili za smeštaj u Milanu onda ga iskoristite za odmor kada ga već plaćate. Nemojte da preterujete u noćnom provodu u Milanu, budući da vas čeka nastavak puta u jutarnim satima. Ne zaboravite na vreme poletanja vašeg aviona i obavezno na vreme budite na aerodormu. Pogledajte ponude i rezervišite odgovarajući smeštaj.Booking.com

5. Transfer od glavne železničke stanice Statione Centrale do aerodroma Bergamo autobusom. Vožnja traje 55 minuta.

6. Let avio-kompanijom Ryanair iz Milana Bergamo (BGY) do Lisabona (LIS). Let traje 3h I 5 min. Detalje o cenama i letovima do / od Lisabona pogledajte na narednim slikama.

7. Transfer od Lisabonskog aerodroma do smeštaja. Transfer se može obaviti na više načina. Prvi najkonforniji ali i najskuplji je taksi. Cena transfera taksijem od aerodroma do smeštaja koji je naveden u ovom tekstu iznosi 8€-10€. Drugi isto tako dobar način transfera ali znatno povoljniji je autobusom linije 208. Cena karte za odraslu osobu u jednom pravcu je oko 2€.

8. Smeštaj u Lisabonu je u istoriskom centru grada u hostelu Lisbon Design Bed & Breakfast. Nalazi se na adresi Rua dos Sapateiros 231, 3rd Right, Santa Maria Maior, 1100-578 Lisabon. Smeštaj je u dvokrevetno ili jednokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom uključenim u cenu. Cena smeštaja u dvokrevetnoj sobi je 700€, dok je smeštaj u jednokrevetnoj sobi 620€. Hostel vam nudi mogućnost da sami sebi pripremite obrok u zajeničkoj kuhinji koja je u potpunosti opremljena. Smeštaj je na odličnoj lokaciji. Od njega lako dolazi do mnogih znamenitosti Lisabona.

9. Transfer od smeštaja do aerodroma Lisabon na način kao i pri dolasku ali svakako u drugom pravcu.

10. Let avio-kompanijom Ryanair iz  Lisabona (LIS)  do Milana Bergamo (BGY). Let traje 3h. Imate na raspolaganju 2h i 30 minuta do narednog leta. Vodite računa da na velikim aerodromima vreme koje vam se čini da je više nego dovoljno za naredni let, lako može da postane nedovoljno zbog eventualnih gužvi na sigurnosnim i carinskim punktovima koje morate proći pre nego što se ukrcate na vaš naredni let. Predlog je da se odmah po izlasku iz aviona polako uputite do narednog izlaza sa koga ćete se ukrcati na vaš naredni let.

10.a Transfer od aerodroma Milan Bergamo do centra grada i smeštaj u izabrani hotel. Ova opcija odnosi se na Termin 1. kada do narednog leta imate na raspolaganju oko 20 sati. Zbog toga naša je preporuka da uzmete hotel i odmorite se do narednog leta. Svakako ukoliko ste avanturističkog duga vreme koje vam je slobodno možete iskoristiti za šetnju po Milanu.

11. Let avio-kompanijom Ryanair  iz Milana Bergamo (BGY) do Nisa (INI). Let traje 1h i 45minuta.

12. Transfer iz Niša do Beograda na način kako ste to učinili i pri dolasku.

Prikaz cena za ovu destinaciju:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za jenu sobu na relaciji Niš – Milano – Lisabon – Milano – Niš
Termin 1. Termin 2. Termin 3.
132,86 € 108,08 € 233,54 €
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu (po predlogu) iznosi 32 €
apart. Affittacamere Seveso na adresi Via Ponte Seveso 18, Stazione Centrale, 20125 Milan
  Termin 1. Termin 2. Termin 3.
dvokrevetni apartman 80 €
hostel Lisbon Design Bed & Breakfast  na adresi Rua dos Sapateiros 231, 3rd Right, Santa Maria Maior, 1100-578 Lisabon
  Termin 1. Termin 2. Termin 3.
jednokrevetna soba 620 €
dvokrevetna soba 700 €

Boravak u hotelu u Milanu i Lisabonu za navedene periode u jednokrevetnoj sobi (nocenje sa doručkom) iznosi 700 €

Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1. Termin 2. Termin 3.
864,86 € 840,08 € 965,54 €
IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije
Možda želite da iz Lisabona odete da posetite Kaškaiš i Estoril, naprevite izlet za svoju dušu.

Lisabon – Kaškaiš

Lisabon, Portugal ————–  ———– Kaškaiš, Portugal Udaljenost : 31 km. Vreme putovanja: 40 min. Cena karte : 2,2 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne destinacije Прочитај више…

0 comments

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete vise/manje  dana u Lisabonu. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.