Lisabon – Kaškaiš

Објави putovanjeonline

Preporučeni transfer
Lisabon, Portugal ————–  ———– Kaškaiš, Portugal
Udaljenost : 31 km. Vreme putovanja: 40 min. Cena karte : 2,2 €

Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne destinacije do druge uz najpovoljniji odnos cena /usluga/doživljaj. Na vama je da se odlučite za najprihvatljiviju opciju.

Dok provodite dane u Lisabonu, predlažemo da odete do čuvenog Portugalskog letovališta Kaškaiš. Kaškaiš, nekada ribarsko mesto, a sada stecište evropske elite. Železnička pruga povezuje Lisabon i Kaškaiš, a usput ćete naići i na nekoliko plaža koje privlače i meštane i turiste.

Portugalske kraljevske porodice su u 19. veku tragale za najboljim mestima u kojima bi se odmarale i uživale. Kad su otkrili Kaškaiš, on je naprosto procvetao, postao slavan i počeo naglo da raste.

Sa jedne strane se nalaze grad i peščane plaže, a odmah iza rta na drugoj strani su divlje stene i litice koje Atlantski okean ne štedi svojim talasima.

Laganom šetnjom uz obalu i za tili čas ste u Eštorilu. Tu se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina, ali za ulaz morate biti pristojno obučeni. Tu se nalazi i plaža Tamariz gde možete uživati pored okeana. Zašto kažemo pored a ne u njemu? Zato što je ovde Atlantski okean jezivo hladan i uopšte nije za kupanje, po našem mišljenju. Osim ako niste izrazito avanturističkog duha, te vam ne smeta trnjenje prstiju na ekstremitetima dok plivate i pri tome imate utisak da će vam srce stati svakog trenutka od „prijatne vode“. Ljubitelji kupanja u toplim „tropskim“ vodama ne treba ni da pokušavaju sa ulaskom u vodu, na taj način će se poštedeti šoka koji im sigurno sledi ukoliko i skupe hrabrosti da uđu u vodu. Naravno i u takvim uslovima postoji priličan broj  hrabrih, kojima kupanje ne predstavlja problem. Kako izgleda kratak boravak u Kaškaišu pogledajte u našem video klipu.

Ali ako ipak želite da se okupati a niste „samoubica“ i za vas postoji rešenje. U Kaškaišu se nalazi bazen odmah uz obalu koji je napravljen tako da ga tokom kasnih popodnevnih sati,  kada naiđe plima napuni svežom morskom vodom. Tokom jutra voda se malo zagreje te je mnogo prijatnija za kupanje od okeanske vode na plaži.

Voz polazi iz stanice Cais do Sodre, gde se nalazi i istoimeni  trajektni terminal iz kojeg polaze trajekti koji povezuju Cacilhas, Seixsal i Montijo sa centrom Lisabona. Preko puta železničke stanice nalazi se pijaca Mercado da Ribeira. Naravno, kao i na svakoj pijaci, možete pronaći sve što vam je potrebno, ali postoji jedan deo Time Out Market, odnosno ogromna hala, u kojoj se nalazi više od 30 restorana sa različitom hranom za svačiji ukus.

PONUDA SMEŠTAJA U KAŠKAIŠU
Pogledajte ponudu smeštaja u Kaškaišu i izaberite smeštaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Obezbedili smo vam da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, na vama je samo da se prepustite uživanju.Booking.com

Putujući vozom proćićete pored tvđave Belem, koju možete posetiti u povratku. Tvrđava Belem je najfotografisanija atrakcija u Lisabonu. Svakako zbog svoje prelepe spoljašnosti, ali i zbog činjenice da je to mesto odakle je čuveni moreplovac Vasko de Gama krenuo u pomorska osvajanja. Spomenik otkrićima je podignut u čast svim moreplovcima koji su razbili mit o kraju sveta. Portugal je tada mogao da se kreće i širi jedinim mogućim putem – preko okeana.

Geografska otkrića ređala su se jedna za drugim: najpre je Bartolomeo Dijaz otkrio Rt Dobre nade. Nekoliko godina nakon toga, dva Portugalca istražuju teritorije Severne Amerike, a Vasko de Gama oplovljava Indiju 1498. U čast ovom događaju izgrađen je manastir Žeronimo (Jeronimo), a 1522. godine jedan od brodova iz ekspedicije Ferdinanda Magelana prvi put oplovljava svet.  Ovaj manastir se nalazi nedaleko od tvrđave Belem. Putovanje vozom iz Lisabona do Kaškaiša možete da pogledate u našem video klipu.

Na putu do Kaškaiša prolazite pored Eštorila, još jednog letovališta građana Lisabona. Do Eštorila možete doći laganom šetnjom iz Kaškaiša i tu uhvatiti voz pri povratku u Lisabon.

Putovanje do Kaškaiša traje 40 minuta. Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu je 2,20 €. Za putovanje možete koristiti kartu Viva- Viagem koja vam važi i za gradski prevoz po Lisabonu. kako da kupite ovu kartu pogledajte u našem video klipu.


Категорије: kratka putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.