Larnaka, Kipar

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 688 € / po osobi. 

Možda ste počeli da razmišljate gde ove godine na letnji odmor, gde otići na more. Koja bi to destinacija bila dovoljno zanimljiva za zaslužen odmor.Predlog je da posetite jedno lepo ostrvo u sredozemlju, Kipar.

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom dijelu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale.Ostrvo je dugo bio raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvijek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Glavne privredne aktivnosti ostrva su turizam, trgovačka mornarica, izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda, te poslovne usluge. Republika Kipar je članica Evropske unije. Kipar je danas podeljen na dva dela, na turski- severni i grčki deo.

Svoj odmor na Kipru možete provesti u nekom od letovališta i gradovima koji svi imaju divne peščane plaže. Od gradova treba pomenuti Larnaku i Limasol, a od letovališta svakao Pafos  i  Aja Napa sa svojim prelepim peščanim plažama. Kipar ima prelepe plaže koje se mogu porediti čak i sa onima na Karibima. Bilo da se odlučite za letovalište ili neki grad nećete pogrešiti. Uživaje je zagarantovano.

Ovaj put preporučujemo Larnaku koja je pristupačnija u smislu da se nalazi blizu međunarodnog aerodroma i po ceni je pristupačniji od navedenih letovališta, a uživanje nije ništa manje.
Larnaka je grad na jugoistočnoj obali Kipra. Kraj grada se nalazi najveći međunarodni aerodrom Kipra „Larnaca Internationall airport“.U antička vremena Larnaka se zvala Kition (ili latinski -{Citium}-) Biblijsko ime Kitim se koristilo za celi Kipar.
Ima 72.000 stanovnika (krajem 2001.) i predstavlja značajno turističko odredište i drugu luku po važnosti na Kipru. Grad Larnaka poznat je po prekrasnom šetalištu (Finikoudes) uz obalu duž kojega se nalazi red palmi. Uz to šetalište odvija se većina velikih festivala. Najznačajniji festival je festival potopa (kataklizmos), koji se slavi početkom leta uz seriju kulturnih događaja u gradu.

Larnaka je jedan od najstarijih gradova na Kipru, u čiju luku pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu i mnogobrojnim festivalima, jeste Larnaka.

Najpopularnije plaže u ovom simpatičnom mestu su Mekenzi, Finikoudes i Janates. U blizini Larnake nalazi se i čuveno Veliko slano jezero, svratište flaminga. Oni koje ineteresuje istorija ovog mesta mogu posetiti mnoge znamenitosti, kao što su grob svetog Lazara, muzej iz 17. veka, Hala Sultan Teke i antički grad Kition. Noćni život nije toliko aktivan kao u drugim mestima na Kipru, pa Larnaka predstavlja idealnu destinaciju za porodični odmor. Ipak, postoji mnoštvo barova za uživanje po danu, ali i pregršt restorana u kojima je, kažu, hrana jedinstvena.


Najčuvenije zdanje u Larnaki je crkva Svetog Lazara (u centru grada, blizu Finikudesa). Crkva je sagrađena u XVII veku, na ostacima jedne starije iz IX veka. Svoje čuvenje duguje tome što je podignuta na mestu gde je sahranjen Sveti Lazar (u kripti, ispod crkve). Zbog ove činjenice, kroz nju godišnje prođe mnogo posetilaca. Zapadno od Larnake nalazi se i crkva Panayia Angeloktistos, iz XI veka, poznata po najlepšim vizantijskim mozaicima na Kipru.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji


Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Larnaki. Pogledajte i rezervišite.

Booking.com


PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda

Predloženi datum putovanja:

Termin 1. Termin 2.Termin 3.
21.05.2019 -04.06.201904.06.2019 – 18.06.201910.09.2019 – 24.09.2019

1. Let avio kompanijom Wizz Air na relaciji Beograd (BGD) – Larnaka (LCA). Let traje oko 1 h i 45 min. Detalje o ceni i letovima možete da pogledate na slikama.(za uvećanje klikni na sliku)

2.Transfer od aerodroma Larnaka do centra grada stajališta Finikoudes promenada.Od aerodroma do centra Larnake, tačnije do navedenog šetališta možete doći taksijem ili autobusom. Taksi je svakako brži, konforniji i skuplji način transfera. Kako se aerodrom Larnaka nalazi nedaleko od grada Larnaka, putovanje autobusom traje kratko. Gradskim prevozom, linijom 418 se brzo stiže do stajališta Finikoudes na istoimenoj promenadi u centru Larnake.Prevoz obavlja kompanija Zinonas. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu je 1,5 €. Stoga mislim da je transfer taksijem, bacanje novca. U slučaju da dolazite u Larnaku posle ponoći, transfer taksijem bi imao smisla, budući da gradski prevoz u tom periodu ne radi. 

3. Predloženi smeštaj u Petalmo City Apartments, na adresi 50 Lordou Vironos street, 6303 Larnaka. Smeštaj je u dvokrevetnom apartmanu, na bazi 14 noćenja. Cena smeštaja za Termin1. iznosi 560 €, dok cena u Terminu 2. iznosi 655 € i u  Terminu 3. iznosi 630 € . Apartman ima svoju kuhinju sa poseđem, te je omogućeno spremanje hrane. Smeštaj se nalazi u centru Larnake, nedaleko od plaže i šetališta Finikoudes i štajališta autobusa. U blizini smeštaja su brojni restorani, prodavnice. Smeštaj možete izabrati prema svojim željama i prohtevima. To može biti smeštaj veće kategorizacija na bazi polupansiona, pun pansion ili sve uključeno u zavisnosti od ponude samog hotela. Izbor apartmana za smeštaj je dobra odluka, budući da su opremljeni sa posuđem te sami možete pripremiti neko lagano jelo za tople dane.  Hranu možete kupovati u marketima, gde su cene prihvatljive, te vas ishrana neće koštati više nego kod kuće. Tu se nalaze i restorani brze hrane, McDonalds, KFC, Pizza Hut…..

Ovo je svakako samo predložen smeštaj, vi možete da pogledate ponude i da odaberete smeštaj prema svojim potrebama i željama. Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Larnaki možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

5.  Transfer od centra grada stajališta Finikoudes promenada do aerodroma Larnaka, autobusom linijom 418, kao pri dolasku samo u suprotnom smeru…..

6. Let kompanijom Wizz Air na relaciji Larnaka (LCA)  – Beograd (BGD).  Let traje oko 1h i 45min. Detalje o cenema i letovima možete pogledati na gornjim slikama.

Da vam napomenemo da letite nisko budžetnom kompanijom (low cost), hrana i piće u avionu nisu uračunati u cenu karte, te ukoliko ih želite morate ih i dodatno platiti.


Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratne avio karte u navedenim terminima sa taksama za jenu sobu
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
14.698,00 RSD (125 €)20.248,00 RSD (172 € )20.198,00 RSD  (171 €)
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu iznosi 3 €
meštaj u Petalmo City Apartments  , na adresi 50 Lordou Vironos street, 6303 Larnaka
14 noćiTermin 1. Termin 2.Termin 3.
dvokrevetni apartman560 €655 €630 €
Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
688 €830 €804 €

Navedene cene preuzete na dan 18.03.2019. godine
Da napomenemo da morate imati u vidu da se cena avio karte povećava kako se približava termin putovanja, stoga što se pre odlučite da kupite kartu možete proći povoljnije.

IZLET
Detalji o izletu
Dok boravite u Larnaki, razmislite da napravite kraće putovanje do recimo Aja Nape ili možda Nikozije.

Larnaka – Aja Napa

Larnaka, Kipar ————– ———– Aja Napa, Kipar Udaljenost : 42,3 km. Frekvencija: na 3 sata Vreme putovanja: 48 min. Cena karte : 2 – 4 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće Прочитај више…

0 comments

Larnaka – Nikozija

Larnaka, Kipar  ————–   ———– Nikozija, Kipar  Udaljenost : 42,2 km. Frekvencija: na sat Vreme putovanja: 40 min. Cena karte : 2 – 4 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije Прочитај више…

0 comments

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji smeštaj, u drugom delu grada. Možda želite drugo mesto na ostrvu, Pafos ili Aja Napa ili možda želite da provedete više dana. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. 

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.