Larnaca Glafcos Klerides (LCA)

Објави putovanjeonline

Larnaca Airport (IATA: LCA ICAO: LCLK) je međunarodni aerodrom koji se nalazi 4 km (2.5 mi) jugozapadno od Larnake, na Kiparu. Međunarodni aerodrom Larnaka je glavna međunarodna kapija Kipra i veći od dva komercijalna aerodroma u zemlji, drugi je Pafos Airport na jugozapadnoj obali ostrva. U julu 2016 Larnaka aerodrom je preimenovan u „International Airport Larnaka – Glafcos Klerides“ u čast bivšeg predsednika Republike Glafcos Kleridesa.

Larnaka Aerodrom se na brzinu razvio krajem 1974. nakon invazije os strane Turske na Kipar 20. jula iste godine, koji je bio primoran na zatvaranje Međunarodnog aerodroma u Nikoziji. Lokacija na kome je izgrađen (u blizini Larnaka Salt Lake), prethodno je korišćen kao aerodrom 1930. i kasnije, kao vojna instalacija od strane britanskih snaga. Larnaka Međunarodni aerodrom je otvoren 8. februara 1975. godine, sa samo ograničenim infrastrukturnim objekatima od montažnog seta objekata koji su činile odvojene sale za odlazaka i dolazaka. Prve aviokompanije koje su koristile novi aerodrom bile su kompanija Ciprus Airways uz VISCOUNT 800S uzet u zakup od British Midland i Olimpic Airways koristeći NAMC YS-11s. U početku, pista na aerodromu Larnaka International je bila prekratka za mlazne avione.


Terminal

Резултат слика за larnaca airport map

Aerodrom ima jedan osnovni putnički terminal. Polasci su smešteni na gornjem nivou, dok je dolazak na prizemlju. Drugi „Vip terminal“ takođe postoji, koji se koristi za posete šefova država, neku privatnu avijaciju, i za teret. Aerodrom koristi jedan veliki kecelju za sva putnička aviona. Koncept arhitektonski dizajn putničkog terminala je razvijen od strane francuskih arhitekata u Aeroports de Paris (ADP) sa Sofreavia u Francuskoj.

Сродна слика


Transfer

Transfer do Larnake, Limasola, Nikozije, Aja Nape i drugih gradova na Kipru obavlja se putem autobusa kada je u pitanju javni transport. Svakako za transfer možete koristiti i taksi ili renta car automobile koje možete rezervisti i pre dolaska na Kipar, a preuzeti ih na aerodromu.

Kada je javni transport u pitanju on se obavlja isključivo autobusima i to od strane nekoliko kompanija:


    Zenon Larnaka Buses 


 Limassol Airport Express        To/From Larnaka & Limassol


Kapnos Airport Shuttle             Your Fastest Way to Larnaka Airport


DESTINACIJE
Destinacije do kojih postoje direktne redovne linije
Категорије: aerodromi

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.