Larnaka – Aja Napa

Објави putovanjeonline

Preporučeni transfer
Larnaka, Kipar ————– ———– Aja Napa, Kipar
Udaljenost : 42,3 km. Frekvencija: na 3 sata
Vreme putovanja: 48 min. Cena karte : 2 – 4 €

Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne destinacije do druge uz najpovoljniji odnos cena / usluga / doživljaj. Na vama je da se odlučite za najprihvatljiviju opciju.

Oduvek ste želeli da odete na neku karibsku plažu i da tamo uživate u moru, suncu i prelepom belom pesku uz neko piće. Ako ste se odlučili da odete na Kipar, onda  imate priliku da tako nešto i doživite. Potrebno je da napravite izlet do mesta koje se zove Aja Napa (Ayia Napa).

To mesto udaljeno je od Larnake 40km. Pre podele ostrva na grčki i turski deo, najpoznatije letovalište Kipra bila je Famagusta (samo 15-tak km severnije od Ayia Nape). Famagusta je ostala na ničijoj zemlji i postala avetinjski grad: hoteli i druge zgrade podređene turizmu su ispražnjene i vremenom propale. Tada se neko dosetio da sva dešavanja “premesti“ 15 kilometara južnije – u Aja Napu. Za nepunih desetak godina Aja Napa je krajem 80-tih godina XX veka, od ribarskog sela postala najposećeniji turistički centar ostrva. Sa nebrojenim hotelima duž kilometarske obale, nepreglednim belim peščanim plažama i obiljem sportova na vodi.

Neki kažu da je prenaseljena, suviše podređena turizmu i da je izgubila svoj šmek. To verovatno nije daleko od stvarnosti, ali je takođe istina da Aja Napa ima najbolje peščane plaže, lepše od svih turističkih centara na Kipru. Pored mnogo hotela, tu su brojni barovi i diskoteke koji obezbeđuju nezaboravnu zabavu svojim gostima. Aja Napu mnogi danas sa pravom nazivaju „kiparska Ibica“. Ovo je nezaobilazno mesto za mlade ili za one koji se tako osećaju.

Od Larnake do Aja Nape možete se prevesti kolima koja možete iznajmiti u brojnim renta-car agencijama ili na recepciji svog hotela. Ako planirate da budete u pokretu dok boravite na Kipru onda iznajmljivanje automobile ima smisla. U tom slučaju to uradite pre nego što dođete na Kipar, preko interneta što će vam uštedeti dosta novca.

Ovde možete pogledati šta se nudi od automobila na ovoj destinaciji i po kojoj ceni. Ukoliko vam nešto odgovara možete odmah i rezervisati. Pogledajte….

Prevesti se možete i taksijem ali će vas to zadovoljstvo koštati 40€-50€, zavisi kako se pogodite. Preporuka je autobus. Intersiti linija Larnaka – Famagusta je sasvim dobro rešenje. Autobusi idu na otprilike svakih 90 minuta pre i posle podne, dok u podne nešto ređe. Putovanje traje oko 40-50 minuta. Cena karte je 5€ u jednom pravcu, dok je povratna 9€. Više detalja o prevozu na Kipru možete videti na stranici „Javni prevoz“, dok detaljan red vožnje možete videti na zvaničnom sajtu prevoznika. Kada stignete tamo moja preporuka je da posetite Nisi plažu, koja je po meni među najlepšima. U svakom slučaju potrudite se da posetite to zanimljivo mesto koje će vam zauvek ostati u sećanju.

PONUDA SMEŠTAJA U AJA NAPI
Pogledajte ponudu smeštaja u Aja Napi i izaberite smeštaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Obezbedili smo vam da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, na vama je samo da se prepustite uživanju.Booking.com

Категорије: kratka putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.