Krstarenje sa decom

Објави putovanjeonline

Krstarenja je specifičan način odmora i kao takav može da bude veoma zabavan i za roditelje i za mališane. Preovlađuje mišljenje kako je krstarenje namenjeno odraslima i da samim tim deci tamo nije mesto, pošto će im biti dosadno. Svakako to nije tačno. Postoje specijalne ponude poput porodičnih brodova, gde je krstarenje namenjeno porodicama. U zavisnosti od toga kakav vrstu krstarenja izaberete, postojaće minimalna starosna granica za pristup na brod. Na većini krstarenja starosna granica kreće od 6 meseci, jer novorođenčad mogu negativno da reaguju na kruzer.
Takođe, deca mogu pristupiti i standardnim krstarenjima. Izaberite destinaciju koju želite i proverite kakav sve dodatni sadržaj podrazumeva vaš paket.

Cena krstarenja za decu

Kao što smo već rekli da su krstarenja veoma drugačiji vid letovanja od običnih hotela, u kojima često postoje popusti za decu, ovde deca najčešće plaćaju punu cenu. Međutim, postoje razni načini na koje možete dobiti popust. Često svaki treći ili četvrti putnik u jednoj grupi dobija popust.
Takođe, u zavisnosti od izbora paketa, možete naći razne popuste za decu, ukoliko se odlučite da deca spavaju u jednoj sobi. Ukoliko želite da sobe budu jedna do druge, popust će izostati.
Ipak, iako deca često plaćaju punu cenu krstarenja, dobijaju velike popuste na sadržaj na brodu, kao i na hranu. Bebe i manja deca, hranu dobijaju besplatno, dok starija deca dobijaju specijalitete dana po sniženoj ceni.

Sadržaji za decu na brodu

Postoje kruzeri koji su prvenstveno namenjeni za porodice, porodični kruzeri. Oni pored standardne ponude koju nude, nude i posebne ponude za porodice i kao takvi imaju brojan sadržaj za decu, sa motivima iz njihovih omiljenih crtanih filmova. Sa druge strane, i kruzeri sa potpuno standaradnom ponudom, imaju brojan sadržaj za decu, poput:

  • Bazen, mini akva-park, zabavne igre u vodi;
  • Časove plesa koje obožavaju mnoga deca i roditelji;
  • Veliki broj video igara, ali i košarku, ping-pong, golf i slične sportske aktivnosti.

Većina kruzera ima dečji klub u kojima se nalaze prostrane površine za improvizovano kampovanje. Ovde postoje zabavljači za decu, koji organizuju čitav program i splet raznih igrica i izazova za decu. Ovde deca mogu pronaći i časove kuvanja, raditi naučne eksperimente, igrati sportska takmičenja, iskazivati svoj umetnički talenat, i još mnogo toga.
Ipak, nisu svi kruzeri opremljeni ovako brojnim sadržajem za decu, ali istina je da će deca sigurno imati čime da se zabave na brodu, jer će bar jedna od ovih stavki zasigurno naći u ponudi.

Izaberite odgovarajuću kabinu

Standardne kabine su prvenstveno namenjene za dve osobe, ali tročlana porodica može da se smesti u ovakvu kabinu bez ikakvih problema. U kabini ima dovoljno ležajeva i za četvoročlanu porodicu, ali u tom slučaju, imaćete dosta manje slobodnog prostora za odlaganje i slično.
Veliki broj kruzera nudi zajedničku sobu za decu, ili kabinu koja će biti sa druge strane hodnika. Proverite koje su sve opcije, pa izaberite onu koja vam najviše odgovara, kako biste osetili maksimalan komfor. Ukoliko vas interesuje najekonomičniji način, to je definitvno jedna kabina za četvoročlanu porodicu.

Kruzeri u ponudi filmova i kanala nude i dečji sadržaj

Većina kruzera nudi dečje kanale na televizorima koji se nalaze u sobama. Najpopularniji kanal na brodu, u ovom rangu, jer Cartoon Network, ili filmski kanal koji nudi brojne dečje filmove.
Veći kruzeri imaju i male bioskope, koji nude mešavinu sadržaja za starije i za decu. Filmovi za roditelje su uglavnom kasnije uveče, kada deca legnu da spavaju, dok se tokom dana puštaju dečji filmovi.

Obratite pažnju na sadržaj koji je neprlikadan za decu

Urzo nakon ukrcavanja da saznate gde se nalaze noćni klubovi, kazino, barovi i slični objekti koji nisu prikladni za decu, pogotovo noću. Kruzeri žele da pruže potpuni ugođaj i komfor svim svojim putnicama, pa su i ti sadržaji neizbezna ponuda na brodu.
Sav sadržaj koji nije prikladan za decu biće obeležen znakom, koji se nalazi na vidljivom mestu. Ukoliko budete vodili računa o tome, vaša deca će biti bezbedna i svi će moći da uživaju u sadržaju zbog kog su došli.
Sadržaj koji nije prikladan za decu obično je aktuelan noću, kada većina dece spava, tako da je lako organizovati se i ne brinuti previše.

Da li porodice mogu da idu na organizovane ekskurzije ?

Porodice mogu da se prijave na organizovane ekskurzije dok je brod usidren, jer je većina tura prikladna za porodice. Poseta muzejima, sportovi na plažama ili sunčanje na plaži su potpuno prikladni za decu.
Neke ture imaju ograničenja visine i težine, tako da je neophodno da opise čitate pažljivo. Popust najčešće ostvaruju deca koja su mlađa od tri godine. Takođe, mala deca imaju popust i za sedenje u prevozu. Ukoliko želite da dete držite u krilu, neće mu biti naplaćeno mesto u autobusu.

Da li deca mogu da sama istražuju kruzer?

Kruzeri su poput gradova u malom. Na njemu se nalazi hiljade nepoznatih ljudi, pa je neophodno da decu uputite kako da budu bezbedna. Tretirajte decu kao što ih tretirate kod kuće kada izlaze napolje sa drugarima ili u grad.
Malu decu ćete uvek morati da držite uz sebe, dok stariju decu možete da pustite da istražuju. Svakako ta njihova radoznalost mora biti ograničena na prostor u neposrednom vašem okruženju. Recite im kuda smeju da se kreću, kao i da vam se uvek jave kada napuste jedan prostor i eventualno pređu u drugi. Vi u svakom trenutku morate znati gde vam se dete nalazi, samo tako će te izbeći mogućnost da se dete zagubi među brojnim putnicima i velikom brodu.

Savetujemo…


Uputite decu šta ne smeju da rade – da se ne penju na ogradu, da ne idu nigde sa nepoznatim ljudima i slično. Smatramo da nije najbolja opcija da ostavite decu samu u kabini dok su ona budna. Naravno, sve zavisi od vaše procene na samom brodu, ovo su samo neke od mera predostrožnosti.

Категорије: krstarenje

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.