Hong Kong

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :     

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 744,71€ / po osobi.

Ovaj put idemo na istok….na Aziski kontinent da posetimo grad-regiju, ekonomsko čudo 20.veka, grad koji se zove „mirisna luka“ , poznatiji kao Hong Kong. Hong Kong, Hongkong (kineski: 香港) je grad, i zajedno s Makaom, jedna od dve posebne samoupravne regije Narodne Republike Kine. Smešten na južnoj obali Kine i okružen deltom Biserne reke i Južnim kineskim morem, poznat je po svojim soliterima i velikoj prirodnoj luci. S površinom od 1104 km² i sedam miliona stanovnika, jedno je od najgušće naseljenih područja na svetu.Stanovništvo Hong Konga 95% je etnički kinesko dok se preostalih 5% odnosi na druge nacionalne grupe.

Hong Kong je postao kolonija Britanske imperije nakon prvog opijumskog rata (1839.–42.). Kina je ponovo uspostavila svoju vlast od 1997.Iako je deo Kine, Hong Kong funkcioniše kao samostalna država, sa svojim zakonima, valutom, sportskim reprezentacijama, dok prema ostatku Kine i danas postoje granični prelazi i naplata carine. Prema principu „jedna zemlja, dva sistema“, gradu je ustavom dodeljen relativno visok stepen autonomije; na primer, on zadržava svoj pravni sistem, običaje, trgovačka pregovaračka prava i imigracione zakone. Hongkong je zadržao čak i svoje pravilo da se vozi po levoj strani ulice. Jedino su odbrana i diplomatski odnosi pod upravom centralne vlade u Pekingu.Kao jedno od vodećih svetskih međunarodnih financijskih središta, Hong Kong raspolaže sa značajnim kapitalom u oblasti usluga, karakterističnim niskim porezima, slobodnom trgovinom, dok je valuta, Honkonški dolar, prema prometu deveta na svetu.Nedostatak prostora prouzrokovao je gušću izgradnju, što je Hong Kong razvilo kao središte moderne arhitekture i grad s najvećim procentom visokih zgrada. Zbijen prostor također je doveo do visoko razvijene transportne mreže sa stopom korišćenja javnog prevoza iznad 90%, najvišom u svetu.

Prema podatcima iz 2014 godine, Hong Kong je najposećeniji grad na svetu. Njega je u toj godini posetilo 27,7 miliona gostiju. Kada čujete ovaj podatak, kažete sebi da ako toliki broj  ljudi poseti ovaj grad to se onda treba videti, to nikako ne može biti greška. I zaista nećete pogrešiti. Treba da imate u vidu sledeće trenutno važeće propise koji se odnose na vizni režim, a to je da ako ste državljanin Srbije, BiH i Crne Gore za ulazak u Hong Kong nije vam potrebna viza. U Hong Kongu bez vize možete boraviti do 14 dana. Državljanani Hrvatske mogu bez vize ući i boraviti u Hong Kongu do 90 dana. Ako ste državljanin neke druge zemlje, potrebno je da pre nego što se odlučite da krenete na ovu destinaciju, raspitate o viznom režimu koji važi između vaše države i samoupravne oblasti Hong Kong. Takođe traba da vam skrenem pažnju da ako ste državljanin Srbije i imate nameru da u nekom trenutku dok boravite u Hong Kongu uđete na teritoriju Kine takozvanu maticu (ne obuhvata Hong Kong i Makao) potrebno je da imate vizu.

Cene u Hong Kongu su visoke, pogotovo ako poredimo sa standardom našeg regiona, ali nemojte dozvoliti da vas to uplaši  budući da je ovde cenjkanje OBAVEZNO. Realnacena je oko 50% od početne, a često i niža. Kažu da lokalci za svaki ozbiljniji šoping idu u Shenzhen, u koji se vozom stiže za oko 40 min. i da su tamo cene mnogo niže. Treba proveriti pošto bi se to moglo pokazati kao pametan potez. Što se zabave tiče, ima je za sve ukuse, i na svakom koraku u centralnim delovima grada. Gomile restorana, barova, noćnih klubova……. itd, a tu su i Diznilend i Ocean Park.

Za klimu u Hong Kongu može se reći da nije baš prijatna……a neko će reći da je užasna. Čak i pri temperaturama od 23-26 C jako je velika vlažnost vazduha, tako da nemojte se iznenaditi ako  pri izlazaku iz aerodromske zgrade doživite pravi šok od te silne količine vlage koja se sruči na vas. Naravno to ne treba da vas brine, budući da je sve klimatizovano.

Za hranu nemojte brinuti pošto u ovom gradu možete naći sve vrste hrane. Osim kineske i zapadne, tu su i japanska, filipinska, tajlandska, indijska…. i svakako McDonalds, KFC, Burger King, Pizza Hut…

Par stvari koje bi trebalo videti/uraditi:

  • The Peak – vrh sa koga se vidi ceo grad, obavezno ići tramvajem
  • vožnja Star Ferry-jem (postoje i besplatne vožnje kineskom džunkom ali se     prethodno treba prijaviti    u turističkoj organizaciji.
  • Ngong Ping 360 – vožnja uspinjačom do džinovskog Bude i budističkog manastira  na ostrvu Lantau
  • Lan Kwai Fong – ulica u oblasti Central Nathan road – ogromna ulica u Kowloonu prepuna prodavnica, restorana… u čijoj su blizini većina  najpoznatijih street marketa Street marketi – Temple street night market, Ladies street, Jade market, Bird  market, flower market..
  • Ocean park – jedno od retkih mesta gde možete videti džinovske pande
  • Disneyland
  • Internacionalni trgovinski centar – Ova zgrada je u 2013. Bila sedma po visini u svetu. Zgrada je visoka 484 metra sa 30 liftova.
  • Stanley market – uglavnom prodavnice suvenira
  • Avenye of stars – slično kao u holivudu, samo sa njihovim glumcima + spomenik Brus Liju
  • HK History museum, Space museum… ako imate vremena Kako stići do ovog odredišta…..evo predloga…

Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Hong Kongu. Pogledajte i rezervišite….



Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji o planu putovanja iz Beograda... pogledaj ovde

Predloženi datum putovnja: 

Termin 1.Termin 2.
30.05.2019 – 06.06.201902.10.2019 – 10.10.2019

1.Let kompanijom FlyDubai na relaciji Beograd (BGD) – Dubai (DXB) – Hong Kong (HKG). Let se odvija preko međunarodnog aerodroma u Dubaiju – UAE,odakle se let nastavlja za Hong Kong. Detalje vezane za let i cene karte možete pogledati na slici ispod: (za uvećanje klikni na sliku)

   

2. Transfer od Hong Kong međunarodnog aerodroma do centa grada. Transfer se može obaviti na više načina. Moguće je koristiti taksi. Vožnja traje oko 24 minuta. Cena je između 40€ -50€.Jedna od opcija transporta je metro. Airport express kompanije MTR, od stanice Hong Kong International airport do Kowloon Station putuje oko 20 minuta, ide na svakih 10 minuta. Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu je 9-12€. Od Kowloon station do izabranog hotela možete taksijem ili ako ste ljubitelj dobrog pešačenja možda peške, budući da je prilična razdaljina, oko 5 km. Mislim da je opcija taksija u ovom slučaju dobra, imajući u vidu razdaljinu koju treba preći i cenu taksija koja je prihvatljiva (oko 7€ )

klikni na sliku da je uvećaš

 
Jedna od opcija transfera je i autobus kompanije CityBus. Od Hong Kong Airport  do Western Harbour Tunnel vožnja traje oko 25 minuta. Autobus ide na svakih 20 minuta. Od krajnje stanice do izabranog hotela možete taksijem ili peške, ali računajte da imate da hodate oko 5 km. Stoga mislim da je pametnije uzeti taksi koji će vas koštati oko 7.
 

3. Predloženi smeštj u hotel. Ovaj put predlažemo da to bude Micro hotel, na adresi Room 9, 5/F, Alhambra Building, 385 Nathan Road, Yau Ma Tei, Kowloon, Hong Kong . Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji nedalleko od znamenitosti grada. Pristojnog izgleda. Cena smeštaja za jednu osobu na bazi noćenja u navedenim terminima iznosi 163

 

Ovo je svakako samo predložen smeštaj, vi možete da pogledate ponude i da odaberete smeštaj prema svojim potrebama i željama. Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Hong Kongu možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…



Booking.com

4.Transfer iz centra grada do Hong Kong međunarodnog aerodroma. Kao i u dolasku samo u suprotnom pravcu.

5. Let kompanijom FlyDubai na relaciji Hong Kong (HKG) – Dubai (DXB) – Beograd (BGD).  Let se odvija preko međunarodnog aerodroma u Dubaiju – UAE, odakle se let nastavlja za Beograd. Detalje o letovima možete videti na slici gore.

Prikaz cena za ovu destinaciju:

AVIO KARTETRANSFERSMEŠTAJUKUPAN TROŠAK
Cena povratne avio karte za jednu osobu na relaciji Beograd – Dubai – Honk Kong – Dubai – Beograd
Termin 1.Termin 2.
547,71 547,71
Cena transfera aerodorm – hote- aerodrom u navedenim terminima iznosi 34
Micro hotel, na adresi Room 9, 5/F, Alhambra Building, 385 Nathan Road, Yau Ma Tei, Kowloon, Hong Kong
sobaTermin 1.Termin 2.
jednokrevetna soba163163
Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.
744,71 744,71
IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije

Hong Kong – Makao

Hong Kong    ————–   ———– Makao  Udaljenost : 65 km. Vreme putovanja: 60 min. Cena karte : 25 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne Прочитај више…

0 comments
 
Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete više dana u Hong Kongu.  Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Nemojte se dvoumiti, priliku da vidite ovaj specifični grad nemojte nipošto propustiti. Zato pakujte kofere, krenite….
Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.