Gran Kanarija, Španija

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 738,06 € / po osobi. 

Da li ste ikada poželeli da posetite neku egzotičnu destinaciju. Ako je odgovor potvrdan onda vam preporučujemo da odete na Kanarska ostrva. Kanarska ostrva (šp. Islas Canarias) su ostrva u Atlantskom okeanu,  104 kilometra zapadno od rta Hubi (šp. Juby) u južnom Maroku, i zajedno čine jednu autonomnu pokrajinu Španije. Čini ih 12 ostrva i  ostrvaca sa površine 7.273km², sa najvećim rastojanjem među njima od 600  kilometara. Sedam ostrva je naseljeno: Tenerife, Fuerteventura, GranKanarija, Lanzarote, La Palma, Gomera i Jero. Na ovih sedam ostrva živi oko 1,5 miliona stanovnika, pa je gustina naseljenosti oko 200 st/km². Nenaseljena ostrva su : Alegransa, Grasiosa, Roke de Este, Roke de Oeste, Montanja Klara, i Isla de Lobos. To su vulkanska i planinska ostrva, sa brojnim kraterima, a posebno na ostrvu Tenerife.
Kanarski krateri spadaju među najveće na svetu. Na ostrvu Tenerife se nalazi i najviši vrh Španije Piko de Teide (šp. Pico de Teide, 3.718 m). Severne obale su izgrađene od crnog, sivog, crvenog i belog peska, dok su bele plaže na istočnim ostrvima nastale taloženjem peska iz Sahare.

Ovom prilikom posetićemo ostrvo Gran Kanariju. Gran Kanarija (Gran Canaria) je vulkansko ostrvo koje pripada Španiji i treće je po površini ostrvo u Kanarskom arhipelagu, posle Tenerifa i Fuerteventure. Nalazi se u Severnom Antlaniku, na nekih 200 km. zapadno od  južne obale Maroka i na oko 1.350 km. jugozapadno od kontinentalnog dela Španije. Najveći grad na ostrvu je Las Palmas de Gran Canaria koji je ujedno i provinciski centar. Nalazi se na  severnom delu ostrva. Broj stanovnika celokupne urbane površine dostigao je skoro 700.000 stanovnika, tako da je sada među prvih 10 gradova u Španiji, i najveći je na Kanarskim ostrvima. 

Las Palmas je osnovan 1478, kada je kastiljanska vojska započela rat protiv lokalnog naroda Guančo, koji je danas istrebljen. Iako je veliki grad, Las Palmas je poznat po tri odlične plaže i aktivnostima na vodi. Osim toga, razgledanje znamenitosti ovog grada iz 15. veka je jedna od glavnih atrakcija. Šta treba posetiti u Las Palmas:

Playa de Las Canteras, 4 km duga plaža koja je simbol grada. Čistija je od mnogih plaža u velikim gradovima, i idealna je da se čovek bućne u more u pauzi između šopinga i razgledanja istorijskih znamenitosti.

Catedral de Santa Ana, katedrala koja odražava nekoliko vekova istorije grada, i može se videti iz svake tačke u gradu. Izgradnja je trajala 70 godina, od 1500. do 1570. Predstavlja kombinaciju vrlo različitih stilova, sa enterijerom kasne gotike, i neoklasičnim eksterijerom.

Vegueta, istorijska enklava, najstariji deo grada, 1990. je stavljen pod zaštitu UNESCO. Tu se nalaze najbolji pabovi i restorani.

Casa de Colon, kuća u Las Palmas u kojoj je Kristofor Kolumbo 1492. boravio na putu ka Americi. Danas je Casa Colon pretvorena u muzej, a ulaz je besplatan. Nalazi se u istorijskom kvartu Vegueta, odmah iza katedrale.

Parque Santa Catalina, kvart gde se odigrava najbolji noćni život u gradu.

Triana, jedan od najstarijih kvartova u Las Palmas, danas je mesto najboljeg šopinga.

Alfredo Kraus Auditorium, koncertna i muzička dvorana sa klasičnim filharmonijskim nastupima. I sama arhitektura zgrade je fascinantna i vredna posete.

Danas je Las Palmas kosmopolitski grad, sa velikom lukom Puerto de la Luz, koja je naročito imala veliki značaj dok je Suecki kanal bio zatvoren zbog egipatsko-izraelskog sukoba.

Las Palmas ima i tri odlične plaže: Las Canteras, Las Alcaravaneras, i San Cristobal.

Zbog toga što predstavlja link između Evrope i Afrike, a i zbog odličnog klimatskog položaja, Las Palmas je uspeo da se razvije u vrlo značajan turistički centar, koji je stoga privukao imigrante i trgovce iz različitih krajeva sveta, Indije, Koreje, Afrike, Kine, Rusije, i Bliskog Istoka. Taj kospomolitski duh danas je sveprisutan, a korejska i indijska zajednica su najbrojnije.

Turistički kompleksi su u glavnom skoncentrisani na južnom delu ostrva. Glavna turistička zona Maspalomas je smeštena upravo tu, i ona nudi najviše sadržaja koje traže turisti. Južni deo ostrva je posebno zanimljiv zbog raznolikih plaža. Najduže plaže su Playa del Ingles i Maspalomas, a 4 km dug pojas između te dve plaže rezervisan je za nudiste.

Oblast Mogan, na jugozapadnom delu ostrva, takođe ima čuvene plaže, kao što su Amadores, Anfi del Mar, Puerto Rico, i Playa de Mogán.

Centralni deo ostrva je brdovit, a na vrhovima se nalaze ostaci drevnih borovih šuma. 


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji


Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj na Gran Kanariji. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda... pogledaj

Predloženi datum putovanja:

Termin 1.Termin 2.
04.06.2019 – 15.06.201909.09.2019 – 17.09.2019

1. Let avio kompanijom Vueling airlines na relaciji Beograd (BGD) – Barselona (BCN) – LAS PALMAS (LPA). Let se odvija iz dve etape. Prva etapa je Beograd – Barselona, a druga etapa je Barselona – Las Palmas de Gran Kanarija. Detalje leta možete pogledati na slici: (za uvećanje kliknite na sliku)

Nekoliko sati odmora do sledećeg leta, može iskoristiti da odete do centa Barselone, do trga Katalunja (Placa de Catalunya)  i prošetate ulicom La Rambla. Do trga lako ćete stići autobusom „AEROBUS“ .  Cena karte je 5,9 evra u jednom pravcu ili 10,20 evra povratna. Linija A1: Aerodrom  Barselona (BNC) Terminal 1 – Trg Katalunja ide na svakih 5-10 minuta, dok linija T2: Aerodrom Barselona (BNC) Terminal 2 – Trg Katalunja ide na svakih 10-20 minuta.  Vreme putovanja 35 minuta.

Do centra Barselone možete koristiti metro ili voz, naprimer linija L9 sa prelaskom na liniju L1 do trga Katalunja.Svakako možete i taksijem, ali to zadovoljstvo će vas koštati 27evra u jednom pravcu.

Budite oprezni da lepote Barselone ne učine da zaboravite na vreme, te propustite sledeći let.

2. Transfer od aerodroma Las Palmas de Gran Kanarija do mesta Plaja del Ingles. Transfer možete obaviti na dva načina, autobusom ili da uzmete taksi. Taksi je brži, konforniji i svakako skuplju. Autobus je sasvim OK. Linija 66 Aeropuerto de Gran Canaria – Faro de Maspalomas, kompanije GLOBAL , koja inače obavlja međugradski prevoz na Gran Kanariji. Cena karte u jednom pravcu je €4.05.
Ukoliko se odlučite za neko drugo mesto na Gran Kanariji onda će to svakako biti druga autobuska linija. Raspored linija I cene karata možete vidteti na njihovom zvaničnom sajtu kompanije ili pritiskom na dugme GRADSKI PREVOZ iznad plana putovanja.

3. Predložen smeštaj u apartmanima Los Tilos, na adresi Avenida de España, 11, 35100 Playa del Ingles, na bazi 10 noćenja. Budući da se navedeni bungalovi nalaze blizu šoping centa YUMBO, pored koga je i stanica autobusa linije 66, lako će te stići do hotela. Cena smeštaja u ovom hotelu za Termin1. iznosi 480,00 €, dok je cena za Termin 2. iznosi 540,00 €  za navedeni period u jednosobnom apartmanu. Smeštaj možete izabrati prema svojim željama i potrebama. To može biti smeštaj veće kategorizacija na bazi polupansion, pun pansion ili sve ukljičeno u zavisnosti od ponude samog hotela. Apartmani su dobra vrsta smeštaja, opremljeni su sa posuđem te sami možete pripremiti neko lagano jelo za tople dane.  Hranu možete kupovati u marketima Lidl ili Carrefour, gde su cene niže ili iste kao kod nas, te vas ishrana neće koštati  više nego kod kuće.

Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Ženevi možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

4.  Transfer od mesta Plaja del Ingles do aerodroma Las Palmas de Gran Kanarija, autobusom Linijom 66, kao pri dolasku samo u suprotnom smeru…..

5. Let kompanijom Vueling na relaciji Las Palmas Gran Kanarija (LPA)  – Barselona (BCN) – Beograd (BGD).  Let se kao i u dolasku sastoji iz dve faze. Prva faza je let na relaciji Las Palmas – Barselona, i druga faza je Barselona – Beograd. Detalje o letu možete videti na slikama iznad.

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Cena povratne avio karte sa taksama za jednu odraslu osobu
Termin 1.Termin 2.
249,96 €269,96 €
Transfer aerodorm – apartmani – aerodrom  za jednu osobu iznosi 8,10 €
predložen boravak apartmanima Los Tilos, na adresi Avenida de España, 11, 35100 Playa del Ingles
 Termin 1.Termin 2.
jednosobni apartman480,00 €540,00
Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1.Termin 2.
738,06 €818,06 €

Navedene cene su preuzete 18.03.2019. god.

Napominjemo da morate imati u vidu da se cena avio karte povećava kako se približava termin putovanja, stoga što se pre odlučite da kupite kartu možete proći povoljnije. Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili možda smeštaj u drugom gradu npr. Las Palmas de Gran Kanarija. Možda želite da provedete više dana na Kanarskim ostrvima.

IZLET
Detaljnije o izletima sa ove destinacije
Možda želite da odete na izlet na Tenerife feribotom kompanije Aciona Transmediteranea ili letom kompanije Binter Canarias.  Možda ste više za nešto orjentalno. U tom slučaju predlažem izlet u Maroko, tačnije čuvenu Kazablanku.

Gran Kanaria – Tenerife

Gran Kanaria, Španija ————–   ———– Tenerife, Španija   Udaljenost : 69 km. Frekvencija: na 4 sata Vreme putovanja: 1 h 20 min. Cena karte : 38 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera Прочитај више…

0 comments

Gran Kanaria – Kazablanka

Gran Kanaria, Španija ————– ———– Kazablanka, Maroko  Udaljenost : 987 km. Frekvencija: na 2 sata Vreme putovanja: 2 h 30 min. Cena karte : 60 – 200 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera Прочитај више…

0 comments
Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.