Gran Kanaria – Tenerife

Објави putovanjeonline

Preporučeni transfer
Gran Kanaria, Španija ————–   ———– Tenerife, Španija  
Udaljenost : 69 km. Frekvencija: na 4 sata
Vreme putovanja: 1 h 20 min. Cena karte : 38 €

Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne destinacije do druge uz najpovoljniji odnos cena / usluga / doživljaj. Na vama je da se odlučite za najprihvatljiviju opciju.

Ukoliko ste se odlučili do odete na Kanarska ostrva, tačnije na Gran  Kanariju, onda vam predlažemo da dok ste tamo razmislite o tome da napravite  jedan izlet. Da posetite najveće od Kanarskih ostrava, Tenerife.

Tenerife su pretežno planinsko ostrvo vulkanskog porekla I  predstavljaju najgušće naseljeno ostrvo u grupi Kanarskih ostrva. Glavni grad i ujedno najveća luka Tenerifa je Santa Cruz de Tenerife. Ostali veći gradovi su  La Laguna, Arona, La Orotava, Puerto de la Cruz i Candelaria. Tenerife imaju divne peščane plaže sa prelepim belim peskom. Taj pesak donet je iz  Sahare, te svoji izgledom mogu parirati najlepšim Karipskim plažama. Isto tako  možete uživati i na jedinstvenim plažama sa crnim peskom. Ovakve plaže inače dominiraju  na ovom ostrvu, a koje retko možete naći na drugim svetskim destinacijama.

Postoje dva načina da sa Gran Kanarije odete na Tenerife. Koji način  putovanja izabrati, zavisi od vaše želje, da što pre stignete do Tenerifa ili  možda da putovanje pretvorite u svojevrsno uživanje. Ako želite do to bude  jedna vrsta kraćeg kstarenja na velikom brodu sa restoranima, prodavnicama,  bazenom i ležaljkama pored njega, onda je za vas putovanje feribotom pravi  izbor.

Postoje tri kompanije na toj liniji, Acciona Transmediteranea, Naviera Armas koji idu iz Las Palmas de Gran Kanarija. I Fred Olsen express koji ide iz Agaete. Cena karte za feribot zavisi od kompanije kojom putujete, vremena kao i  godišnjeg doba. Svakako da u špicu letnje sezone  kada je i veći broj putnika cena karte nešto viša. Ukoliko idete iz Agaete, putovanje traje 1h 20 minuta. Cena karte za odraslu osobu u jednom pravcu iznosi 38 €. Ukoliko pak krećete feribotom iz Las Palmas de Gran Kanaria, u tom slučaju vaše putovanje će biti pravo krstarenje pošto traje 14h 30minuta. Cena povratne  karte za jednu osobu iznosi oko 60-90 .

Drugi način putovanja je avionom. To je brz, ali manje „romantičan“  način putovanja. Na toj liniji funkcionišu dve lokalne avio kompanije BinterCanarias i Canary fly. Let traje oko 30minuta. Cena karte je oko 50 evra, može biti niža ali i viša u  zavisnosti od toga koliko unapred je kupujete, i u kom terminu će biti putovanje.

Ovaj izlet može biti jednodnevni, tada morate uzeti jutarnji  feribot ili let, da bi ste mogli da se vratite predveče i noć provedete u vašem  hotelu na Gran Kanariji. Ukoliko bi izlet trajao dva ili više dana u tom slučaju  mogli bi ste da budete mnogo opušteniji pri planiranju posete Tenerifama.

Kako bi smo vam pomogli sa našim partnerom Booking.com smo vam omogućili da na ovom mestu možete pogledati ponude smeštaja i rezervisati onaj koji vam najviše odgovara. Pogledajte sigurni smo da ćete pronaći smeštaj koji će zadovoljiti vaše želje…

PONUDA SMEŠTAJA NA TENERIFAMA
Pogledajte ponudu smeštaja na Tenerifama i izaberite smeštaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Obezbedili smo vam da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, na vama je samo da se prepustite uživanju.

Booking.com

Категорије: kratka putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.