Ekonomska klasa

Објави putovanjeonline

Ekonomska klasa u avio saobraćaju je klasa koju najveći broj putnika koristi. Ekonomska klasa po nivou usluga koje pružaju aviokompanije svojim putnicima u ovoj klasi je najskromnija. Ova klasa obuhvata samo najneophodnije usluge koje su potrebne putniku za prijatan let.

Sedišta

Sedišta ekonomske klase se obično ne okreću i imaju preklopni sto. Visina sedišta se kreće od 29 do 36 inča (74 do 91 cm), obično 30-32 u (76-81 cm) i 30 do 36 u (76 do 91 cm) za sedišta međunarodne ekonomske klase. Širina domaćeg ekonomskog sedišta kreće se od 17 do 18,25 inča (43,2 do 46,4 cm).

Na džepu na sedištu ispred se obično nalazi kesa za mučninu, inflight magazin, besplatni katalog i sigurnosna evakuaciona kartica. U zavisnosti od avio kompanije, dodatni predmeti mogu uključivati pokrivač, torbu za pogodnosti (npr. Ušne utikače, pastu za zube, masku za oči) i slušalice. Zabava tokom leta u ekonomskoj klasi je ili „glavni ekran“ montiran na pregradu vazduhoplova i omogućava istu preglednost za sve putnike kabine ili pojedinačne ekrane za svako mesto koje može prikazati video na zahtev. Neki jeftini prevoznici mogu naplatiti naknadu za slušalice. Međutim, ekonomski standardi variraju između prevoznika. Aeroflot, Qantas i Cathay Pacific nude audio i vizuelnu zabavu i obroke u avionu i na međunarodnim i odabranim domaćim linijama za sve putnike, uključujući i one u ekonomskoj, dok druge aviokompanije kao što je Transaero mogu naplatiti dodatnu naknadu za zabavu tokom leta.

Hrana

Dostupnost hrane u ekonomskoj klasi takođe varira u zavisnosti od aviokompanije. Neki glavni prevoznici više ne služe obroke u ekonomskoj klasi za kratke letove.  Obroci su sada uglavnom obezbeđeni na međunarodnim letovima. Na  nekim  aerodromima su počeli da nude upakovane obroke putnicima u ekonomskoj klasi koji se mogu poneti na letove. Low cost prevoznici, kao što su EasiJet i Ryanair, sada naplaćuju za hranu i piće na svojim letovima. Pored toga, mnogi prevoznici takođe dodatno kod putnika ekonomske klase naplaćaju prijavu na aerodromu, prijavu prtljaga, jastuke, ćebad i slušalice.

Mnoge aviokompanije su uvele neznatno poboljšanu ekonomsku klasu, na primer, nešto veću razmak između sedišta kao što je Economi Plus u United Airlines. Tako unaprijeđena ekonomska klasa samo vraća neka udobnosti i pogodnosti koje su izgubljene tokom proteklih nekoliko decenija.

Категорије: Info

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.