Eindhoven airport (EIN)

Објави putovanjeonline

Aerodrom Ajndhoven (IATA: EIN, ICAO: EHEH) je aerodrom koji se nalazi na 7,6 km (4,7 mi) zapadno od Ajndhovena, Holandija. To je drugi najveći aerodrom u Holandiji, sa 4,7 miliona putnika 2016. godine ( iza Schiphol-a, koji je opslužio više od 63 miliona putnika). Aerodrom se koristi civilni i vojni saobraćaj.

Godine 1984. izgrađena je terminalna zgrada za civilni vazdušni saobraćaj, zasnovana na dizajnu Lea de Bevera. Aerodrom je nastavio da raste i sada je drugi najveći aerodrom u Holandiji. Da bi se prilagodio povećanju putničkog saobraćaja početkom 2012. godine počelo se sa radovima na daljem širenju aerodroma Ajndhoven. Sada postoji hotel Tulip Inn sa 120 soba.

Terminal

Aerodrom Ajdhoven ima jedan terminal koji opslužuje putnike u šengenskom i ne-šengenskom prostoru. U okviru terminala putnicima su na raspolaganju brojne usluge koje uključuju menjačnicu, kancelariju za izgubljenu imovinu, garderobere za prtljag, prostorija za bebe, zdravstveni centar i razne prodavnice. Biznis centar je takođe na raspolaganju. Postoji 1.500 parking mesta za dugo i kratkoročno parkiranje.

Transfer od / do aerodroma:

Aerodrom Eindhoven se nalazi odmah pored autoputa A2 koja nudi direktne veze sa zapadnim i južnim delom zemlje, uključujući gradove u Amsterdamu, Utrehtu i Maastrichtu. Aerodrom opslužuju i dve Ajndhoven električne autobuske rute.

Linija 400  – Shuttle bus usluga koja povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom u Ajndhovenu.
Linija 401   – brza autobuska linija koja povezuje aerodrom sa gradskim centrom Ajndhovena i glavnom železničkom stanicom.
Linija 20 povezuje Best železničku stanicu i grad Best sa aerodromom Eindhoven. Takođe povezuje aerodrom sa gradom Veldhoven i High Tech Campus iz Ajndhovena.

Kao i u većini delova Ajndhovena, biciklistička staza stiže do aerodroma i na raspolaganju su masivni parkirni prostori u blizini terminala, dok je uobičajena vožnja od centra grada 30 minuta.

Do Amsterdama možete stići vozom od Ajndhoven glavne železničke stanice do Amsterdamske glavne železničke stanice. Voz ide na svakih 30 minuta. vožnja traje 1h i 20 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 14,5 €.

Do Amsterdama možete doći i autobusima komapnije Terravision NL. Autobusi idu na ovoj relaciji na svakih 4 sata. Vožnja traje 1h i 45 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 23 €.

Destinacije do kojih se obavljaju direktni redovni letovi:
Категорије: aerodromi

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.