Informacije o državama

Informacije o državama je važan segmet informacija za svako putovanje. Svaka država je celina za sebe u kojoj vladaju odrđeni propisi, običaji ili navike. Ono što se u jednoj zemlji smatra dobrim gestom u drugoj može imati sasvim suprotno značenje. Ukoliko niste upoznati sa propisima ili običajima države u koju putujete u izvesnim situacijama to vas može dovesti u problem. Da bi ste to izbegli bolje se informišite.

Informacije o državama vam daju osnovni vid informacija koje treba da imate u vidu pri putovanju u neku državu. Saznajte osnovne podatke o državi koju ćete posetiti i isplanirajte šta je to što bi ste želeli videti ili možda šta bi ste želeli izbeći.

Evropske države

Evropa se nalazi na severnoj i najvećim delom na istočnoj polulopti. Evropu čini 50 nezavisna država. Koje su to države i šta bi to trebalo da znate o njima.

Azijske države

Azija je najveći i najnaseljeniji kontinent. Zauzima 30% zemljine površine i gotovo se u potpunosti nalazi na severnoj hemisferi. Čine je 49 država i izlazi na tri okeana. Koje države se nalaze u Aziji i šta je korisno da znate o njima.

Države Amerike

Ukupno 35 država protežu se na dva kontinenta Severnu i Južnu Ameriku. O kojim je državama reč i šta je to što bi bilo dobro da znate o njima.

Afričke države

Afrika je drugi najmnogoljudniji kontinent i predstavlja oko 16% ukupne svetske populacije. Sastoji se od 54 suverene države. Šta treba da znate o tim državama.

Države Okeanije

Okeanija je ime je koje se koristi za nekoliko grupa ostrva koja se nalaze u Tihom okeanu. Grupe ostrva se grubo mogu podeliti na: Polineziju (uključuje Novi Zeland), Melaneziju (uključuje Novu Gvineju), Mikroneziju i Australiju (sa Tasmanijom i drugim okolnim ostrvima). Ukupno 14 suverenih država nalazi se u ovoj oblasti. Koje su to države i šta treba da znate o njima


Napomena:  putovanjeonline.com nije turistička agencija, ne prodaje aranžmane i druge usluge, već vam pomaže informacijama, savetima i predlozima, da sami organizujte svoje  putovanje.  Putovanjeonline.com je obezbedio konekcije na svetski  poznate  pretraživače – sajtove, preko kojih  možete  obaviti  rezervacije avio karata, hotelskog smeštaja, aerodromskog transfera, iznajmiti automobil itd.  Putovanjeonline.com  ne može da utiče  na rad  pretraživača, te ne može biti odgovoran za njihov rad i usluge koje oni pružaju. Za tačnost podataka i odgovornost za izvršenu rezervaciju na pretraživačima, odgovorni su potpuno pretraživači, koji tu uslugu obezbeđuju.