Čarter avio-kompanije

Објави putovanjeonline

Čarter avio-kompanije su klasične avio-kompanije koje su opredeljene za obavljanje čarter avio-prevoza. To je njihova jedina razlika u odnosu na druge. Dok kod redovnih i nacionalnih prevoznika postoje redovne linije sa unapred definisanim datumima i vremenima leta, kod čarter prevoznika se letovi obavljaju ad hoc. Odnosno letovi se obavljaju po potrebi nekog turoperatora ili određene veće grupe putnika (na primer nekog sportskog tima). Čarter kompanije svoje karte ne prodaju kroz standardne rezervacione sisteme već isključivo kroz prodajnu mrežu turističkih agencija i turoperatora ili organizatora putovanja.

Avio-karte u čarteru

Avio-karte za čarter letove obično budu jeftinije od karata na redovnim linijama. Razlog je što čarter kompanije imaju zagarantovanu popunjenost putničke kabine koja utiče na niže cene. Ovakve karte se dobijaju prilikom uplate turističkog aranžmana koji sadrži i avio prevoz do izabrane destinacije. Često postoji i mogućnost da se putnik odluči samo za avio prevoz i u tom slučaju od organizatora leta može nabaviti povratne avio karte po posebno dogovorenoj tarifi. Ovakve karte se obično prodaju u poslednjem trenutku pred let ukoliko na letu ostane nekoliko slobodnih mesta.

Veliki svetski turoperatori imaju posebne sporazume sa čarter prevoznicima ili su čak i sami osnivači avio-kompanije. Te avio-kompanije se koriste isključivo za prevoz svojih putnika. Ovakve avio-kompanije su veoma česte u zapadnoj Evropi. Postoje i brojne čarter avio-kompanije koje obavljaju , uslovno rečeno, redovni čarter saobraćaj. To su posebne “letnje” ili “zimske” linije koje se sezonski određuju u zavisnosti od ugovora sa turoperatorima i od potražnje putnika. Ovakvi čarter prevoznici mogu prodavati karte na slobodnom tržištu. Uobičajeno je da prodaju karata obavljaju preko sopstvenog internet sajta, a retko i kroz globalne rezervacione sisteme.

Usluge tokom leta

Usluga tokom čarter leta zavisi od kompanije. To je najčešće standardna usluga ekonomske klase. Ova klasa je kod čarter prevoznika poznata još i kao “tourist class” odnosno turistička klasa. Čarter kompanije ne razlikuju više putnih klasa. Putnička kabina je jedinstvena. Avioni retko poseduju sistem za zabavu tokom leta.

CHARTER
Aviolet


Napomena: putovanjeonline.com nije turistička agencija, ne prodaje aranžmane i druge usluge, već vam pomaže informacijama, savetima i predlozima, da sami organizujte svoje  putovanje.  Putovanjeonline.com je obezbedio konekcije na svetski  poznate  pretraživače – sajtove, preko kojih  možete  obaviti  rezervacije avio karata, hotelskog smeštaja, aerodromskog transfera, iznajmiti automobil itd.  Putovanjeonline.com  ne može da utiče  na rad  pretraživača, te ne može biti odgovoran za njihov rad. Za tačnost podataka i odgovornost za izvršenu rezervaciju na pretraživačima, odgovorni su potpuno pretraživači, koji tu uslugu obezbeđuju.

Категорије: opšte informacije

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.