Bratislava, Slovačka

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 165,98 € / po osobi. 

Još jedna evropska prestonica koju nikako ne smemo zaboraviti, koja je najlepša u proleće, ali njena lepota nije ništa manja ni tokom ostalog dela godine. Predlažem da je posetite u toku zime, kako bi ste posle dugotrajne šetnje snegom pokrivenim ulicama, kada uđete u neki pab da se ogrejete uz neko toplo piće, osetili toplinu, opuštenost i izvesnu dozu zadovoljstva doživljenim. Valjalo bi razmisliti o dočeku nove godine u ovom gradu……. nikako da kažem koji je to grad….u pitanju je Bratislava.

Bratislava je tačka u kojoj se ukrštaju južnjački i slovenski duh otvorenosti, neposrednosti, boemskog života, ali u kojoj se oseća i prisustvo standarda i reda zapadnih država.

Bratislava je grad koji se nalazi prilično blizu popularnih evropskih prestonica: do Budimpešte vam treba dva i po sata, do Praga četiri, a do Beča svega jedan sat vožnje. Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke.Nju naseljava oko pola miliona stanovnika i odlično je prolećno utočište za one koji ne vole velike gužve.Bratislava ima i tipičan šarm Centralne Evrope – bogatu istoriju, neobična jela, prelepu arhitekturu i uzbudljiv noćni život. Ako vam je ovo poslednje važno, obavezno posetite prvi pab u Starom gradu Richtar Jakub.Do njega dolazite kroz čitav lavirint ulica za pešake i prolazite kroz nekoliko starih kapija grada i ostataka utvrđenja.
Ako ste ljubitelj dobrih vina, posetite Elesko vinski bar u Starom gradu u kom se služi lokalna sorta alibernet po ceni od 5,80 evra. Ukoliko ste pak, raspoloženi da sa voljenom osobom uživate u romantičnoj atmosferi, pravi izbor je Sky Bar koji se nalazi na krovu zgrade i gleda na veći deo grada i Dunav.

Bez sumnje, staré mesto je najlepši deo grada. Kvart je najvećim delom pretvoren u  pešačku zonu i u protekloj deceniji je u velikoj meri renoviran, tako da sada izgleda bez preterivanja fascinantno. U delu starog mesta najbliže dvorcu odigrale su se najveće promene u posleratnom periodu. Kao da nije bilo dovoljno što su nacisti desetkovali Jevreje, već su i nakon rata komunisti bukvalno sravnili čitav Jevrejski kvart kako bi tu 1972. podigli brutalno grandiozan most, most SNP, kojim su istovremeno pocepali kvart Rybné námestie na dva dela. Između kvarta staré mesto i keja nalazi se atraktivan i širok bulevar Hviezdoslavovo námestie, na kojem su s jedne strane nanizani restorani i kafei, dok je na drugoj mamutski Hotel Carlton, kompleks tri hotela koji su originalno sagrađeni tokom 1920ih. Ponos trga je nikad veća statua “oca slovačke poezije”, Pavola Országha Hviezdoslava.

Na istočnom kraju trga su dve veličanstvene zgrade iz 19.veka: prva je Slovenské národné divadlo (Slovačko nacionalno pozorište) koje je prvobitno sagrađeno kao visokokvalitetna operska kuća za predstave na nemačkom jeziku. Ispred nje se nalazi fontana u bronzi poznata kao Ganymedova fontána, sa mladim Trojancima koje kidnapuje Zevs maskiran u orla. Druga zgrada se nalazi dijagonalno od pozorišta, i u njoj je danas smeštena Slovenská filharmónia (Slovačka filharmonija). Zgrada je sagrađena u kasnijem stilu koji više vuče na secesionizam.

U Bratislavi mnogo toga zaslužuje posetu i pažnju. Šta posetiti odlučite sami, kakav god bio vaš izbor nećete pogrešiti.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Bratislavi. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda

Predloženi datum putovanja:     

Termin 1.Termin 2.Termin 3.
21.06.2019 – 24.06.201920.09.2019 – 23.09.201930.12.2019 – 03.01.2020

1. Transfer od Beograda do Niša.Transfer se može obaviti sopstvenim kolima koja možete parkirati u Nišu i koristiti svoj auto u povratku. Transfer možete obaviti autobusom. Autobusi idu na svaka 2 sata. Vožnju obavljaju tri kompanije Niš Ekspres, Lasta i BS tours. Vožnja traje oko 4h i 30 min. Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu kreće se od 9€ – 25€ u zavisnosti od prevoznika. Od autobuske stanice u Nišu do aerodrome Konstatin veliki u Nišu možete koristiti gradski autobus na liniji 34, koji ide svakih 20 minuta. Vožnja traje 38 minuta (7 stanica). Cena karte za jednu osobu u jednom pravcu je 60 din (oko 0,5€).

2. Let avio-kompanijom Ryanair iz Nisa (INI) do Bratislave (BTS) . Let traje 1h i 30minuta. Detalje o cenama i letovima možete pogledati na slikama.

Kao što možete videti cena povratne avio karte za jednu osobu zavisno od termina kreće se od 35,98 do 76,48 €, zato smatramo da ovakva cena avio karte opravdava put od Beograda do Niša. Ukoliko bi ste se odlučili da do Bratislave putujete autobusom, verovatno bi cena autobuske karte bila veća, a ukoliko bi ste išli sopstvenim kolima vrlo verovatno da bi i cena goriva bila tu negde u zavisnosti od tipa automobila koji vozite i njegove potrošnje. Pri tome nemojte izgubiti iz vida  da bi taj put u slučaju da idete sopstvenim kolima trajao oko  5h I 30minuta, a autobusom od7 do 9h.

3. Transfer od aerodroma Bratislava do centra grada, tj. do izabranog hotela. U ovom slučaju to je hotel Garni G. Do ovog smeštaja može se doći taksijem. Vožnja traje oko 9 minuta. Taksi će vas koštati između 8€ i 10€. Možete koristiti i voz, koji ide na svaki sat vremena, od aerodorma do glavne autobuske stanice u Bratislavi, a odatle peške do smeštaja. Vožnja traje oko 20minuta, a cena karte u jednom pravcu za jednu osobu je 2€. Za transfer možete koristiti i autobus linija 61 koja ide na svakih 10 minuta.Od aerodorma do stajališta Trnavské mýto vožnja traje 15 minuta, a cena karte u jednom pravcu za jednu osobu je 1€. Od stajališta do hotela imate 1,8km što možete preći laganom šetnjom za 20-tak minuta. Izaberite transfer koji vam najviše odgovara.

4. Smeštaj u izabranom hotelu, u ovom slučaju to je hotel Garni G, na adresi  Košická 52, Ruzinov, 82108 Bratislava. Smeštaj je na bazi noćenja u dvokrevetnoj sobi. Cena smeštaja za Termin 1. iznosi 128€, dok je cena za druge termine 108€. Hotel se nalazi na dobroj lokaciji naročito za ljubitelje šetnje, pošto je udaljen oko 2 km. od stalog grada. U blizini hotela se nalaze restorani i barovi. Istoriski deo grada je lako dostupan sa autobuske stanice Trhovisko Mileticova koja je udaljena od hotela 100 metara.

Ukoliko nemate predrasude prema hostelima, možda bi ste mogli da se smestite u Art Hostel Taurus, na adresi,  Zamocka 24-26, Bratislava Old Town, 81101 Bratislava. Smeštaj je u četvorokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom. Cena ležaja za tri noćenja po osobi  za Termin 1. iznosi 93 €, dok cena za druge termine iznosi 38,22 €. Hostel Art Taurus smešten je u centru Bratislave, odmah iznad Bratislavskog dvorca.

5.Transfer od smeštaja do aerodorma. Na isti nači kao I pri dolasku, samo je u pitanju suprotan smer.

6. Let avio-kompanijom Ryanair iz Bratislave (BTS) do Niša (INI). Let traje 1h I 30 minuta.

7. Transfer iz Niša do Beograda na isti način kao I pri odlasku samo u suprotnom pravcu.

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za jenu sobu
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
35,98 €73,42 €76,48 €
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu iznosi 2 €
hotel Garni G, na adresi  Košická 52, Ruzinov, 82108 Bratislava,
Termin 1.Termin 2.Termin 3.
128 €108 €108 €

Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1. Termin 2.Termin 3.
165,98 €183,42 €186,48 €

IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije
Ukoliko želite, možete da iz Bratislave  odete na jednodnevni izlet u Beč ili Prag, naprevite izlet za svoju dušu. Više o putu do Beča ili do Praga možete pogledati ovde.

Bratislava – Prag

Bratislava, Slovačka ————–   ———– Prag, Češka  Udaljenost : 328 km. Vreme putovanja: 4h 10 min. Cena karte : 13 – 20 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se Прочитај више…

0 comments

Bratislava – Beč

Bratislava, Slovačka ————–   ———– Beč, Austrije Udaljenost : 79 km. Vreme putovanja: 1h 30 min. Cena karte : 30 – 35 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se Прочитај више…

0 comments

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete više dana u Bratislavi. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Nemojte se dvoumiti, priliku da vidite ovaj specifični grad nemojte nipošto propustiti.

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.