PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :   

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

136,67 € / po osobi. 

Poznat po Brandenburškoj kapiji, velikom zidu koji je tokom hladnog rata razdvajao Istok i Zapad, kao i po Ostrvu muzeja, ovaj grad od 3,5 miliona stanovnika svake godine privuče oko 7,5 miliona turista. Međutim, osim ovih nekoliko pojedinosti, Berlin vizuelno podseća na svaki drugi evropski grad. 

Berlin…dva grada spojena u jednom… Prostire se na neverovatnih 900 kvadratnih kilometara i podeljen je na 12 oblasti. Na Starom kontinentu po veličini je odmah iza Londona.

Njegove ulice nisu najšire, zgrade nisu najlepše, spomenici nisu najveći. Ukoliko imate predub­eđenje da je ovaj grad tipičan predstavnik Nemačke gde je sve uređeno “pod konac”, brzo će nestati. I njihove ulice imaju rupe, neonske reklame svetle poput osmeha krezavog deteta, dok se komadi zgužvane, odbačene hartije kotrljaju između nogu šetača. Šta je onda to što motiviše da se toliko ljudi, svake godine zaputi u nemačku prestonicu? To su sloboda, ljubaznost, opuštenost, optimizam koji se osećaju na svakom koraku. Jednom rečju, Berlin poseduje šarm koji ima malo koji grad na svetu. U Berlin se ne odlazi zbog prošlosti, već prvenstveno zbog sadašnjosti.

Ono što najviše intrigira sve posetioce Berlina je priča o Zidu. Nekadašnji simbol „hladnog rata“ čuveni Berlinski zid, koji je podelio državu i grad na kapitalizam i komunizam, podugnut je za jednu jedinu noć! Ukupnu dužinu od 160 kilometara, po nekima i 200, čuvale su 302 osmatračnice. Danas je od Zida ostao samo jedan mali deo, koji je pretvoren u galeriju grafita – „East Side Galleri“, koju su oslikali umetnici iz celog sveta.

Grad koji je do 1989. godine bio podeljen Zidom i to ne bilo kakvim, nego zidom koji je razdvajao dve kulture – istočnu pod uticajem Sovjeta i zapadnu pod uticajem SAD, Britanije i Francuske, grad koji je posle Drugog svetskog rata pretrpeo teško razaranje i zbog toga nazvan „Vremenskom nulom“, danas je jedan od najvećih gradova u EU i jedan od turistički najposećenijih gradova Evrope.

I posle rušenje Zida, podela u gradu se i dalje oseća. Grafiti, klubovi, underground ekipa i duh slobode sa jedne strane, a uređenost, mirni parkovi, visoke zgrade, čiste ulice i „Ku-dam“ nalik Jelisejskim poljima u Parizu sa prodavnicama markirane robe s druge strane. Grad sa dve duše – Berlin!

Ono što mnoge fascinira je podatak, da Berlin jedan od najmlađih gradove Evrope, ima više kanala od Amsterdama. S obzirom na spori tok reke Špreje, močvarno tlo Berlina je zahtevalo da se naprave čvrsti nasipi.

Poznat je i po tome što je jedini grad u svetu sa tri opere. I ne samo što su sve tri opere aktivne, kulturna ponuda Berlina se širi na više od 250 galerija, 150 pozorišta, i 175 muzeja, od kojih je najveći čuveni kompleks „Ostrvo muzeja“. Ovo ostrvo je dom čak pet fantastičnih muzeja koji pokrivaju bukvalno svaki aspekt istorije i umetnosti – od kamenog doba do futurističkih postavki.

Grad ima izuzetno bogatu „underground“ scenu. Klubovi se uglavnom nalaze u istočnom Berlinu gde su mladi nakon pada Zida u napuštenim halama počeli da stvaraju. Uopšte Istočni Berlin je preuzeo primat nad Zapadnim u svakom pogledu. Ceo život grada se, gotovo u potpunosti, prebacio u nekadašnji Istočni deo.

Za ljubitelje šopinga pravo mesto u Berlinu je glavna ulica nekadašnjeg zapadnog Berlina – Kurfurstendam strase, poznatija kao „Ku-dam“ bulevar. Najveći deo zauzimaju prodavnice izuzetno skupih i ekskluzivnih robnih marki, dok su u donjem delu ulice tržni centri i robne marke pristupačnije džepu običnog Berlinca ili gosta. Ovu ulicu danas, kako smo čuli u Berlinu, drži uglavnom kapital bogatih Rusa.

U Berlinu bi trebalo posetiti….

  • Kajzer – Vilhelmova memorijalna crkva (zapravo ostaci) stoji kao uspomena na stradanje Berlina tokom drugog svetskog rata
  • Šarlotenburg zamak – jedan od najlepših dvoraca u Evropi, a najveći u Berlinu iz doba baroka i rokokoa
  • Brandenburška kapija – simbol moći nekadašnje Pruske, krasi je prelepa figura „kvadrige“ četvoroprega koji vozi boginja mira
  • ALEKSANDERPLAC – bivši centar Istočnog Berlina, a danas je mesto okupljanja Berlinaca i turista
  • Berliner dom – Berlinska katedrala je impozantna građevina, koja je preživela savezničko bombardovanje
  • Nikolajska četvrt – najstarija četvrt Berlina, gde dominira i najstarija crkva u gradu, Nikolajska crkva podignuta početkom 13. veka
  • Rajhstag – sedište nemačke skupštine, velelepna građevina sagrađena kao podsećanje na nemačku moć kroz vekove
  • Aleja Karla Marksa – najveći bulevar u Berlinu, izgrađen u megalomanskom stilu, avenija je široka 90 metara, a dugačka je dva kilometra

Izvor: B92


TROSAKna destinaciji      GRADSKI PREVOZna destinaciji      BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji      VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam omogućili da na jednom mestu imate sve što vam je potrebno, ovde možete pogledati i rezervisati željeni smeštaj u Berlinu. Pogledajte i izaberite….Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji predloženog plana putovanja

Predloženi datum putovanja:            Termin1 20.08.2018. -22.08.2018                 Termin2 17.09.2018. -19.09.2018                                                                                 Termin3 12.11.2018. -14.11.2018          Termin4 31.12.2018. -02.01.2019 

1. Let avio kompanijoj easyJet na relaciji Beograd (BEG) – Berlin Tegel (TXL). Let traje 1h 50 min. Cena povratne karte za odraslu osobu  za Termin 1. i 2. iznosi 68,67 €, za Termin 3. iznosi 66,65 €, za Termin 4. iznosi 91,40 €. Na to treba dodati cenu sedišta koja se kreće od 8 – 30 za oba pravcau zavisnosti od izabranog reda. Detalje o cenema i terminima možete pogledati na slikama ispod. (za zvećanje klikni na sliku)

               

2. Transfer od aerodroma Tegel do smeštaja. Transfer možete obaviti autobusom, Linija TXL. Autobus na ovoj liniji ide svakih 10 minuta. Vožnja do stanice S+U Berlin Hauptbahnhof ( glavne železničke stanice u Berlinu) traje 20 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 2 – 4€. Od ove stanice do izabranog smeštaja ima još 561 metar koji se laganom šetnjom može proći za 6 minuta.

3. Smeštaj u izabrani hostel. U ovom slučaju preporuka je odličan hostel Jugendgästehaus Hauptbahnhof , na adresi Lehrter Str. 68, Mite, 10557 Berlin. Hostel se nalazi u centru Berlina, na 5 minuta hoda od Glavne železničke stanice u Berlinu. Objekat se nalazi na 10 minuta hoda od parka Tirgarten i reke Špreje. Za 15 minuta pešice stiže se do Rajhstaga, a Brandenburšk kapija je udaljena 20 minuta hoda. U okviru objekta se mogu iznajmiti bicikli. Sa obližnje stanice Hauptbanhof, koja nudi linije autobusa, metroa i gradske železnice, možete stići do svih delova Berlina. Smeštaj je u mešovitoj sobi na bazi noćenja. Cena za jedan ležaj  za Termin 1. iznosi 56 €, za Termin 2. i Termin 3. iznosi 74 €, za Termin 4. iznosi 124 €.

4. Transfer od smeštaja do aerodroma Tegel. Kao i pri dolasku autobusom ili se možete opredeliti za taksi.

5. Lat avio kompanijom easyJet na relaciji Berlin Tegel (TXL) – Beograd (BEG). Let traje 1h i 50 minuta. Detalje o terminimai cenama pogledajte na slikama iznad.

Prikaz cena za ovu destinaciju:
AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta u ekonomskoj klasi sa taksama za jenu sobu na relaciji Beograd (BEG) – Berlin Tegel (TXL) – Beograd (BEG) za Termin 1. i  Termin 2.  iznosi 68,67 €, za Termin 3. 66,65 € , dok za Termin 4. iznosi 91,40 €.(Detalje pogledajte u planu putovanja) Na navedenu cenu dodaje se cena sedišta 
Transferi aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu na destinaciji Berlin (po predlogu) iznosi 4 € (Detalje pogledajte u planu putovanja)
Smeštaj u Berlinu ( prema predlogu) za Termin 1. iznosi  56 €, za Termin 2 i Termin 3. iznosi 74 €, dok za Termin 4. iznosi 124 € (Detalje pogledajte u planu putovanja)
Ukupan trošak  ( prema predlogu) za Termin 1. iznosi  136,67 €, za Termin 2. iznosi 154,67 €,  za Termin 3. iznosi 152,67 € , dok za Termin 4. iznosi 227,40

Prikazane cene preuzete sa interneta 02.05.2018. godine.

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete više/manje  dana u Berlinu. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.