Aviolet

Објави putovanjeonline

KRATKO PREDSTAVLJANJE
IATAICAO
JUASL
Osnovan2014.
Operativne bazeaerodrom Nikola Tesla – Beograd
Flota veličina4
Destinacije40
ŠtabBeograd, Srbija
Vebsajt aviolet.rs

Aviolet je poseban brend za čarter prevoz sprskog nacionalnog prevozioca Air Serbia.  Čarter kompanija obavlja letove ka turističkim destinacijama u Španiji, Turskoj, Tunisu, Italiji, Egiptu i Grčkoj. Aviolet nije zamišljen kao zasebna avio kompanija ili ogranak, već se radi samo o drugačijem vizuelnom identitetu kreiranim specijalno za čarter saobraćaj. Svi drugi detalji u “pozadini” (npr. oznake letova) će govoriti da se i dalje radi o avio kompaniji Air Serbia.

Za potrebe Avioleta iskorišćena su četiri stara aviona avio kompanije Jat Airways, tipa Boeing 737-300, koji su prefarbani u boje Avioleta, dok je unutrašnjost aviona napravljena tako da ima samo jednu, turističku, klasu sa 144 sedišta.

Kabinsko osoblje nosi nove, manje formalne uniforme, a na letovima će važiti standardna usluga avio kompanije Air Serbia sa malim razlikama.

FLOTAUSLUGA I TARIFEKABINAHRANA & PIĆAPRTLJAGDESTINACIJE
Kompanija raspolaže sa flotom:

TipUkupnoSedišta
Boing 737-3004144

Prijava na let u Beogradu:

 • Prijava na letove Avioleta vrši se na Terminalu 1 beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.
 • Predviđena su tri Aviolet šaltera za prijavljivanje putnika na let. Molimo Vas da dođete na aerodrom najmanje 120 minuta (2 sata) pre predviđenog vremena poletanja. Imajte na umu da se šalteri za prijavljivanje putnika zatvaraju 45 minuta pre poletanja.
 • Na aerodromu u Beogradu dočekaće Vas predstavnici tur operatora koji organizuje Vaše putovanje kako bi Vam bili na usluzi tokom procedure prijavljivanja na let i dali sva potrebna obaveštenja.

Na destinaciji

Nakon sletanja, predstavnik tour operatera će se pobrinuti da stignete do svog krajnjeg odredišta.

Kada dođe vreme za povratak u Beograd, tour operater će Vas dopratiti do šaltera za prijavljivanje putnika za Aviolet.

Konfiguracija putničke kabine na našim Boeing 737-300 avionima koji saobraćaju sa Avioletovim oznakama predviđa 144 komforno razmaknutih sedišta u jednoj klasi.

Aviolet će Vas na svim čarter letovima poslužiti besplatnim lanč paketom koji uključuje sendvič, bočicu vode i voćnu štanglicu. U toku leta možete kupiti grickalice i pića po želji.

Informacije o prtljagu

Ručni prtljagPredati prtljag
odrasli/ dete1 komad ručnog prtljaga:

 • maksimalne dimenzije 55x35x25 cm (DxŠxV)
 • težine do 8 kg
 • 1 komad predatog prtljaga do 23 kg
 • dečja kolica na sklapanje do 7 kg*
Malo dete na sopstvenom sedištu
(starosti do 24 meseca)
1 komad ručnog prtljaga:

 • maksimalne dimenzije 55x35x25 cm (DxŠxV)
 • dečje auto-sedište do 8 kg
 • 1 komad predatog prtljaga do 23 kg
 • dečja kolica na sklapanje do 7 kg*
Malo dete koje ne zauzima posebno sedište
(starosti do 24 meseca)
Nema pravo na ručni prtljag
 • 1 komad predatog prtljaga do 10 kg, npr. kofer, dečja kolica i sl.

* Dečja kolica na sklapanje možete dovesti do samog ulaza u avion, gde će biti preuzeta i smeštena u odeljak za prtljag.

Ček-in

Aviolet ne predviđa onlajn prijavu na let.

Ručni prtljag (tečnosti)

Prilikom kontrole ručnog prtljaga, sve tečnosti se moraju nalaziti u posebnim posudama zapremine ne veće od 100 ml  i moraju biti upakovane u providnim plastičnim kesama sa zatvaračem maksimalne zapremine od 1 litra. Pojam “tečnost” podrazumeva i pastu za zube, šminku (npr. maskaru, ruž za usne i lak za nokte), rastvor za sočiva, losione i dezodoranse.

Plastične kese sa zatvaračem koje odgovaraju evropskim bezbednosnim standardima dostupne su u širokoj prodaji (uključujući supermarkete).

Izuzeci

Sledeće artikle možete poneti na let u neograničenim količinama. Navedeni artikli ne moraju biti upakovani u providne plastične kese, ali na kontrolnom punktu moraju biti pokazani odvojeno od ostalog ručnog prtljaga:

 • hrana za bebe
 • lekovi
 • supstance za hlađenje lekova

U avionu

Dufry garantuje za kvalitet proizvoda koji se prodaju tokom leta. Ukoliko niste zadovoljni kupovinom, Dufry će Vam ponuditi punu refundaciju u svom prodajnom punktu na aerodromu u Beogradu.

 Destinacije do kojih kompanija ima sezonske letove:

Državagrad
GrčkaKrit
Heraklion
Skiatos
Santorini/Karpatos
Krf
Rodos
Zajkintos
Kefalonija
Samos
Kos
Preveza Lefkada
Solun
Atina
TurskaAntalija
Bodrum
Dalaman
ŠpanijaGerona
Palma de Majorka
Barselona
ItalijaPalermo
Kalabrija
Napulj
Katanija
Alegro
Категорије: aviokompanije

1 коментар

Zoran · у

Ljudi, ako treba da birate da nosite glavu u torbi ili da letite „Avioletom“ (da li možete da zamislite nelogičnije ime za kompaniju od ovoga !? ili možda postoji „autolet“) toplo vam preporčujem torbu ! Užasni avioni u svakom pogledu: stari, u stanju raspadanja (kada sam naslonio lakat odvalila se neka plastika sa rukohvata), prošle godine sam sa detetom leteo u Kalabriju – avion poleteo i vratio se „iz tehničkih razloga“ – dete van sebe od straha, posle saznamo da se to istog dana desilo sa još jednim avionom ove „kompanije“… Budući da Aviolet očigledno ima monopol izgleda da samo njima može da se leti preko domaćih agencija zbog čega od prošle godine ja to ne radim.

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.