PUTOVANJEonline

informacije, saveti i predlozi za putovanje

Aviokompanije

Aviokompanije su nekada mahom bile nacionalne i predstavljale su svoju zemlju. Pored njih bilo je i malobrojnih čarter aviokompanija. Danas je situacija znatno drugačija. Aviokompanija ima više, ima ih čak i mnogo. Nacionalne su retkost a i pristup tržištu je potpuno drugačiji. Sve se promenilo. Sada postoje klasične staromodne i glomazne aviokompanije koje pokušavaju da se prilagode promenjenom tržištu i da opstanu i postoje mlade, jednostavne i maksimalno pojeftinjene aviokompanije koje se razvijaju neverovatnim brzinama. Da bi preživele ove prve se udružuju u alijanse i pokušavaju što više da racionalizuju svoje poslovanje. Danas postoje različiti koncepti razvoja i paketi usluga koje kompanije nude putnicima. Svaka od njih ima svog putnika.

Idete na put sa aviokompanijom o kojoj ne znate ništa. Ne želite da provedete sate na internetu u pretraživanju sajtova da bi ste došli do željenih informacija. Želite informacije na jednom mestu, da znate šta da očekujete na putovanju.   Zbog toga smo za vas prikupili informacije koje bi vam mogle biti od koristi. Ovde možete pogledati informacije o aviokompanijama. Sa pravim informacijama krenite na put.


LOW COST

Low-cost avio kompanije su kako i samo ime kaže, aviokompanije koje posluju po modelu niskih troškova. Maksimalnim spuštanjem troškova ove kompanije imaju mogućnost da putnicima ponude veoma niske cene avio prevoza. Jeftina cena prevoza podrazumeva žrtvovanje svakog luksuza, osim bezbednosti.

Opširnije o LOW COST aviokompanijama

French Bee airlines
Joon airline
SCOOT airlines
LEVEL airlines
NIKI
VOLOTEA
Transavia Airlines
Ryanair
Pegasus Airlines
flydubai
JetBlue airways
Spirit airlines
EasyJet
Vueling airlines
Norwegian Air Shuttle
Wizz air

FLAG CARRIERS

Nacionalne aviokompanije na neki način predstavljaju zemlju iz koje dolaze te zbog toga imaju status nacionalnih. Ovakvo shvatanje aviokompanija danas više nema toliko smisla kao nekada kada je aviokompanija bilo manje i kada su one bili predstavnici jedne države i nosioci nacionalne zastave (flag carriers, engleski izraz za nacionalne aviokompanije).

Opširnije o nacionalnim aviokompanijama
American Airlines
TAP Portugal
Virgin Atlantic
Singapore Airlines
Emirates
Delta Airlines
Czech airlines
British Airways
Air France
Turkish airlines
TAROM
Swiss
Montenegro airlines
Croatia airlines
Austrian airlines
Etihad airways
Alitalia
Adria airways
Air Berlin
S7 Airlines
Aeroflot
Atlasglobal
United Airlines
Lufthansa
Aegean airlines
Qatar airways
Air Serbia
Napomena: putovanjeonline.com nije turistička agencija, ne prodaje aranžmane i druge usluge, već vam pomaže informacijama, savetima i predlozima, da sami organizujte svoje  putovanje.  Putovanjeonline.com je obezbedio konekcije na svetski  poznate  pretraživače – sajtove, preko kojih  možete  obaviti  rezervacije avio karata, hotelskog smeštaja, aerodromskog transfera, iznajmiti automobil itd.  Putovanjeonline.com  ne može da utiče  na rad  pretraživača, te ne može biti odgovoran za njihov rad. Za tačnost podataka i odgovornost za izvršenu rezervaciju na pretraživačima, odgovorni su potpuno pretraživači, koji tu uslugu obezbeđuju.