KRATKO PREDSTAVLJANJE
 
IATA Callsign
SU AEROFLOT
Osnovan 9 February 1923; 94 years ago (9 February 1923)
Počela sa radom 15 July 1923
Čvorišta Sheremetyevo International Airport
Frequent-flyer program Aeroflot Bonus
Savez SkyTeam
Podružnice   Aurora (51%)[1]
Pobeda
Rossiya Airlines
Flota veličina 190
Destinacije 129
Slogan kompanije Sincerely Yours (Russian: Искренне ваш, Iskrenne vash)
Štab Moscow, Russia
Website www.aeroflot.ru

Aeroflot – Russian Airlines,  poznatiji kao Aeroflot je avio kompanija Ruske Federacije, koja obavlja prevoz putnika i pruža usluge  za domaći  i međunarodni vazdušni saobraćaj,  uglavnom  iz svog čvorišta na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo .

Aeroflot je jedna od  najstarijih avio-kompanija u svetu, čija istorija počinje davne 1923. Tokom  sovjetske ere Aeroflot  je bio Sovjetska nacionalna aviokompanija i najveća avio-kompanija u svetu. Nakon  raspada SSSR-a , dolazi do transformacije Aeroflota od državnog preduzeća u polu-privatizovano  preduzeće koje se rangira kao 19.   najprofitabilnija aviokompanija na svetu u 2007.  Aeroflot se i dalje smatra de fakto nacionalnom  avio kompanijom  Rusije, pošto se  51%  vlasništva kompanije nalazi u vlasništvu  ruske vlade . Od septembra 2013 je Aeroflota Grupa  imala 30.328 zaposlenih. Sedište Aeroflot se nalazi u Arbat distriktu, centralnog administrativnog okruga Moskve.

Aeroflot takođe obavlja i druge funkcije, uključujući avio-ambulanta, aero zaprašivanja, podizanje velikih tereta za Rusku svemirsku agenciju, podrška za građevinske projekte, transport vojnih trupa i materijala (kao dodatak Ruskom vazduhoplovstvu) i druge. To rade stotine helikoptera i teretnih aviona pored predstavnika civilnih aviokompanija. Takođe, rade prevoz i predsednik Rusije (predsedničkim avionom) i druge vrste transporta VIP ličnosti i funkcionera.
 
FLOTACODASHARETARIFE I PRTLJAGKETERINGZABAVA DESTINACIJE
Kompanija Aeroflot raspolaže flotom od 190 aviona iz porodice Boing,  Erbas i Suhoj. To su avioni novije generacije koji su zamenili stare avione iz sovjetske ere. Kompanija je naručila  i 131 avion kojima će pojačati i osavremeniti svoju postojeću flotu:

Avioni u upotrebi Naručeno
Airbus A320-200 69 11
Airbus A321-200 33 8
Airbus A330-200 5
Airbus A330-300 17
Airbus A350-900 14
Boeing 737–800 21 25
Boeing 777-300ER 15 1
Boeing 787-9 22
Irkut MC-21 50
Sukhoi Superjet 100-95 30
Total 190 131
Kompanija Aeroflot ima potpisane codeshare ugovore sa:

Adria Airways airBaltic China Southern Airlines Icelandair LOT Polish Airlines Saudia
Air Europa Alitalia Cubana de Aviación Iran Air MIAT Mongolian Airlines TAROM
Air France Bangkok Airways Czech Airlines Kenya Airways Middle East Airlines
Air Malta Bulgaria Air Finnair KLM Royal Air Maroc
Air Serbia China Eastern Airlines Garuda Indonesia Korean Air S7 Airlines

Kompanija Aeroflot putnicima nudi različite usluge na svojim letovima. Svaki putnik ima mogućnost da izabere  uslugu koja odgovara njegovim potrebama uz odgovarajuću cenu.

 

Econimy class

New Comfort Class 

 

Business Class

Jedan od najnovijih flote u Evropi, udobna sedišta, ukusna jela, multimedijalni sistem za zabavu na dugim linijama, kao i prijateljske stjuardese i visok standard usluga – sve to čeka vas u ekonomskoj klasi. Udobna sedišta, fine jela, multimedijalni sistem za zabavu – udoban let je napravljen od mnogih detalja, obezbeđeni za sve putnike u New Comfort Class. Aeroflot Biznis klasa znači vodeći računa o svakom detalju putnika službe, ne zaboravljajući one male stvari koje čine najsjajnije utiske putovanja.
kratki i srednj letovi dugi letovi    
Prtljag  – 1 komad čekiranog prtljaga do 23 kg svaka osoba i 1 komad do 10 kg za ručni prtljag. Prtljag  – 1 komad čekiranog prtljaga do 23 kg svaka osoba i 1 komad do 10 kg za ručni prtljag. Prtljag  – Dodatni besplatni prtljag: 2 komada čekiranog prtljaga do 23 kg svaka osoba i 1 komad do 10 kg za ručni prtljag. Lista privilegija       • Prioritetni check-u područjima • Prioritet prtljaga • servis Prioritet na blagajnama • servis Prioritet na šalterima za putnike transfer • ubrzanu bezbednost i pasoš kontrolu •Prioritetno ukrcavanje • Prioritet prtljag rukovanje • Prioritet Call Centar servis
Prostor + sedišta – su sedišta sa dodatnim za noge, dostupni za kupovinu na check-in. Rezervacija i plaćanje za ova mesta podležu raspoloživosti prostora + mesta u avionu, broju i rasporedu kojih zavise od vrste i konfiguracije aviona. Prostor + sedišta – su sedišta sa dodatnim za noge, dostupni za kupovinu na check-in. Rezervacija i plaćanje za ova mesta podležu raspoloživosti prostora + mesta u avionu, broju i rasporedu kojih zavise od vrste i konfiguracije aviona. Prostor i sedišta – Udaljenost između mesta je 96,52 sm       Širina Komfort klase sedišta je 49 cm. Sedišta su opremljeni USB portova i utičnica da bude moguće da napunite mobilnih uređaja i računara.
Pokloni za decu. Nakon poletanja, stjuardese će obezbediti detetu zabavni poklon koji sadrže uzbudljive igre i bojanke. Pokloni su za decu uzrasta od 3 do 11 godina Pokloni za decu. Nakon poletanja, stjuardese će obezbediti detetu zabavni poklon koji sadrže uzbudljive igre i bojanke. Pokloni su za decu uzrasta od 3 do 11 godina Zabava – svaki putnik ima na raspolaganju multimedijalni sistem za zabavu koji vam omogućava da gledate filmove, čitate elektronske knjige, slušate muziku ili gledajte mapu leta u realnom vremenu ili slike sa spoljnjih video kamera.  Londž – biznis klasa saloni u više od 1.000 aerodroma širom kombinovanog trase mreže Aeroflot i Sky Team saveza. Uživaćete udobne salona sa najnovijim novinskim naslovima, grickalicama, piću, i pristup internetu.
Časopis Aerofolot – U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot. Časopis Aerofolot – U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot. Časopis Aerofolot – U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot.
Obrok u avionu – ukusan meni zauzima značajno mesto. Pored hrane za bebe Aeroflot nudi 14 vrsta specijalnog hrane, uključujući i vegetarijanske i dijetalnih menija Zabava – svaki putnik ima na raspolaganju multimedijalni sistem za zabavu koji vam omogućava da gledate filmove, čitate elektronske knjige, slušate muziku ili gledajte mapu leta u realnom vremenu ili slike sa spoljnjih video kamera. Obrok u avionu – tople obroke iz menija Business Class koja predstavlja primer autentične gurmanske kuhinje, za putnike spremaju najbolji kuvari iz ruskih i stranih restorana, kao i stručnjaci iz gastronomije. Prtljag – Dodatni besplatni prtljag važi za putnike Business Class – • Čekirani prtljag (158 cm ukupne dimenzije) – 2 kom do 32 kg svaki • Ručni prtljag (115 cm ukupne dimenzije) – 1 komad do 15 kg
  Časopis Aerofolot – U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot.   Obrok u avionu – tople obroke iz menija Business Class koja predstavlja primer autentične gurmanske kuhinje, za putnike spremaju najbolji kuvari iz ruskih i stranih restorana, kao i stručnjaci iz gastronomije.
  Obrok u avionu – ukusan meni zauzima značajno mesto. Pored hrane za bebe Aeroflot nudi 14 vrsta specijalnog hrane, uključujući i vegetarijanske i dijetalnih menija    

Tokom letenja kompanija Aeroflot putnicima daje mogućnost da kupuju proizvode u okviru njihovog  Sky Shopa. U ponudi su ekskluzivne kolekcije pristupačnih mirisa, pribora, satova, nakita i visoko tehnoloških proizvoda na Aeroflotovim letovima.

Posluženje tokom leta je uključeno u cenu. U zavisnosti od linije, vremena polaska i dužine leta putnici će dobiti hladan ili topli doručak, hladnu ili toplu večeru i toplu užinu. Kafa, čaj i bezalkoholna pića su takođe besplatna dok se alkoholna pića (vino, pivo, konjak, šampanjac) mogu kupiti.
Putnici takođe mogu naručiti (unapred) specijalne obroke: vegetarijanske, dečje, dijetalne ili religiozne (hindu, islamske ili košer). Specijalni obroci se moraju zatražiti kroz rezervaciju minimum 36 sati pre leta.

Putnici u biznis klasi na pojedinim letovima Aeroflota imaju na raspolaganju bogate oboke koji se sastoje od predjela, glavnog jela i dezerta. O meniju u biznis klasi odlučuje tim stručnjaka firme Aeromar sa svojim vrhunskim kuvarima.

U President klasi (prva klasa) putnicima se hrana poslužuje kao u restoranima. postoji „a la cart“ meni a posluženje je u najfinijem porcelanskom posuđu. Tokom celog leta putnicima su na raspolaganju vrhunska bezalkoholna i alkoholna pića.

Putnici u ekonomskoj klasi na letovima na kojima leti Boeing 767 imaju jedinstveni audio/video program. U višim klasama (President i Premier) ali samo na probranim letovima putnicima se nudi specijalan sistem zabave – DigEPlayer.

Digiplejer (DigEplayer) je portabl sistem koji omogućava video na zahtev. Putnicima su na raspolaganju: ruski filmovi, holivudski blokbasteri, programi za decu, najnovije vesti i raznovrnsa muzika. Programi se obnavljaju svakih mesec dana.

Beograd se ne nalazi na spisku destinacija do kojih lete avioni koji nude zabavu tokom leta ni u ekonomskoj ni u biznis klasi.

Putnicima su na rapsolaganju razne novine i časopisi.

Destinacije do kojih kompanija Aeroflot ima redovne letove:

Категорије: aviokompanije

1 коментар

Yacon Root · у

Fantastic Site. Very much enjoyed reading.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.