Vienna Int. (VIE)

Објави putovanjeonline

Međunarodni aerodrom Beč (nemački: Flughafen Vien-Schvechat, IATA: VIE, IKAO: LZIB) nalazi se u glavnom gradu Austrije, u Schwechat, 18 km (11 mi) jugoistočno od centra grada Beča i 57 km zapadno od Bratislave. To je najveći aerodrom u zemlji i služi kao čvorište za Austrian Airlines i osnova za Eurovings i Niki. Osposobljen je za prijem širokotrupnih aviona do Airbus A380. Aerodrom ima gustu mrežu evropskih destinacija, kao i dugih linija u Aziji, Severnoj Americi i Africi.

Резултат слика за airport viena


Terminal

Međunarodni aerodrom Beč ima četiri terminala zgrade pod imenom terminal 1, 2 i 3, kao i dodatnog terminal 1A koji se nalazi nasuprot Terminal 1. Terminals 1, 2 i 3 povezali sa pet velikih holova. Centralni hol za sve terminale nalaze su u  području Terminala 3.

Сродна слика

Terminal 1 prošao renoviranje u januaru 2013. godine i sada se uglavnom koristi za Air Berlin i Niki, kao i nekoliko drugih Oneworld i SkyTeam avio-kompanija.

Terminal 1A, koji se nalazi u samostalnoj zgradi preko puta Terminal 1, sa svojim check-in objektima opslužuje  više lou-kost prevoznika.

Terminal 2 je trenutno zatvoren, u toku je renoviranje. Koristile su ga brojne strane aviokompanije čiji kontrolni objekti su, pre svega, premešteni na Terminal 1.

Terminal 3, poznat i kao austrijski Star Alliance terminal, sa svojim graničnim holovima F i G je najnoviji objekat aerodroma. Koristi se za Austrian Airlines grupe, većina članova Star Alliance, i niz drugih prevoznika, uključujući Emirate i El Al.

Holovi

Hol B je u prizemlju hola C i ima kapije B22-B43 (ukrcavanje sa autobusima) za šengenske destinacije

Hol C (pristanište zapad) za šengen destinacije; kapije C31-C42 (avio-mostovi), C35-C41 (samo za prelaz), C71-C75 (autobusi, samo Šengen)

Hol D za ne-šengenske destinacije sa zajedničkom pasoškom kontrolom na ulazu u istočni dok: Kapije D21-D29 (ukrcavanje preko avio-mostova), D31-D37 (ukrcavanje preko autobusa), D61-D70 (autobusa). Hol D će biti obnovljene i opremljene za rad sa Airbus A380 u okviru programa remonta objavljenog u martu 2016.

Mol F (Nivo 1 dok sever) se koristi za šengen destinacije i sastoji se od kapija F01-F37 ​​(avio-mostovi i autobusi)

Mol G (Nivo 3 dok sever) za ne-šengen destinacije; zajednička kontrola pasoša na ulazu na nivou 3; ima kapije G01-G37 (avio-mostovi i autobusi)

Резултат слика за airport viena


Transfer

Voz

Bečki S-Bahn linija S7 pruža transfer za lokalna mesta  do centra grada pri čemu putovanje traje oko 25 minuta.

Nešto skuplji je Citi Airport voz (CAT) koji povezuje aerodrom direktno sa Vien Mitte železničkom stanicom do Citi Airport Terminala, u blizini centra grada, za samo 16 minuta. Citi Airport Voz saobraća svakodnevno od 05.36 sati pre podne do 23.39 posle podne, 365 dana u godini.

Putnici mogu čekirati svoj prtljag na Citi Air Terminal direktno u centru grada i dobiti bording karte. Grad Air Terminal nudi sve usluge međunarodnog aerodromskog terminala za obe države sa check-in šalterima i check-in samouslužnim kioscima. Ova usluga je dostupna od 24 sata do 75 minuta pre polaska.

Резултат слика за bus   Autobusi

Regionalni autobusi

Vienna Airport Lines (Postbus) povezuje Vienna Airport sa glavnim Bečim transportnim čvorištem. Svakih 30 minuta ima veze sa aerodroma iz Vien Vestbahnhof incl. zaustavljanje na Volkstheater, Rathaus i Schottentor. Autobusi do centra grada (Morzinplatz / Schvedenplatz) radi 24 sata dnevno, putovanje traje samo 20 minuta.

Sledeća tabela daje kratak pregled glavnih regionalnih autobuskih veza.

Bus connections

Bus line

Duration

Wien Morzinplatz/Schwedenplatz

Vienna Airport Lines

20 min

Wien Donauzentrum (via VIC)

Vienna Airport Lines

40 min

Wien Westbahnhof

Vienna Airport Lines

40 min

Wien Erdberg (VIB)

AirLiner

15 min

Graz (via Pinggau)

Dr. Richard / FlixBus

2h 40 min

Münchendorf (via Fischamend)

Postbus

50 min

Ebreichsdorf (via Gramatneusiedl)

Postbus

73 min

Neusiedl a. See (via Bruck/Leitha)

Postbus

70 min

Cena karte jedan pravac: od € 8.00 za Vienna Airport Lines

Internacionalne autobuske linije

Autobusi iz Bečkog aerodroma do destinacija u Slovačkoj, Mađarskoj i Češkoj su u sledećoj tabeli.

Country

Destinations

Bus line

Slovakia

Bratislava

Postbus / Slovak Lines

Slovakia

Bratislava

Eurolines / FlixBus

Slovakia

Bratislava

RegioJet

Slovakia

Prešov, Košice

Eurobus

Hungary

Budapest, Györ

Eurolines / FlixBus

Czech Republic

Brno, Znojmo, Praha

RegioJet

Czech Republic

Brno

Tourbus

Czech Republic

Bohumin (via Brno)

Leo Express

Резултат слика за taksiTaksi

Taksi vam je dostupan na taksi stanici. Taksijem možete da se prevezete do vaše željene destinacije na principu  od vrata do vrata uz svakako sdekvatnu cenu za tu uslugu.

DESTINACIJE
Destinacije do kojih postoje direktne redovne linije

Категорије: aerodromi

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.