Aegean airlines

Објави putovanjeonline

KRATKO PREDSTAVLJANJE
 
IATAICAO
A3AEE
Osnovan1987
Operativne bazeAtina Int. Airport  Larnaca Int.Airport    Solun Int.Airport
PodrižniceOlimpic Air
SavezStar Alliance
 
Flota veličina47
Destinacije107
Slogan kompanijeFor every „far away“ you want to bring closer.
Matična kompanija
ŠtabKifisija, Grčka
Vebsajtaegeanair.com

Idžijan erlajns (engl. Aegean Airlines) je najveća avio-kompanija sa sedištem u Atini,  Grčka. Najveća je grčka avio-kompanija računajući broj aviona u floti, broj destinacije  i po broju prevezenih putnika. Idžijan leti redovne i čarter letove iz Atine i Soluna  do destinacija u Grčkoj i po Evropi. Glavna čvorišta avio-kompanije se nalaze se na  Aerodromu Elefterios Venizelos u Atini, Aerodromu Makedonija u Solunu i Larnaka  na Kipru. Član je Star Alliance od juna 2010. godina. Ova kompanija  koristi i druge aerodrome u Grčkoj i na Kipru.

FLOTACODESHAREPRTLJAGDESTINACIJE
U svojoj istoriji, aviokompanija je do sada napravila dva strateška poteza u vezi flote. Prvi je trebalo da povuče sve turboprop avione iz flote, što je postignuto u maju 2004. godine. Nakon toga, Aegean Airlines postavljena veliku narudžbinu za Airbus A320 i A321 za drastično obnoviljanje flote sa raznim dodacima istog tipa aviona tokom poslednjih nekoliko godina. Kao rezultat toga, Aegean Airlines svojoj flotu su sačinili  od Airbus letelica, i trenutno ona se sastoji od 47 aviona i to jednog aviona tipa Airbus A319-100, 38 aviona tipa Airbus 320-200 i avioni tipa Airbus A321-200 od 8 aviona.
Kompanija Aegean airlines raspolaže flotom od 46 aviona i to:

Avioniu upotrebi
Airbus A319-1001
Airbus A320-20037
Airbus A321-2008
Aegean Airlines codeshares sa sledećim avio kompanijama:

Air CanadaEgyptAirLufthansaSingapore AirlinesTurkish Airlines
airBalticEtihad AirwaysOlympic AirSwiss International Air Lines
Air SerbiaEthiopian AirlinesS7 AirlinesTAP Portugal
Brussels AirlinesLOT Polish AirlinesScandinavian AirlinesTAROM
Ručni  prtljag
Svi  putnici u ekonomskoj klasi imaju pravo na besplatan ručni prtljag, jedan kofer u  dimenziji 56x45x25 odnosno težine do 8 kg.
Putnici  u biznis klasi imaju pravo na besplatan ručni prtljag, jedan kofer u dimeziji  56x45x25 i jednu ručnu torbu u dimenziji 45x35x20 u težini do 5 kg

U slučaju prekoračenja dozvoljenih dimenzija prtljag nemože ići kao ručni prtljag, već će se tretirati kao čekirani prtljag ili će se naplatiti važeća naknada za prtljag.

Čekirani prtljag

Broj torbi, dimenzije prtljaga i dozvoljena težina variraju od leta, cene karte (GoLight I poslovna) i klase (ekonomska ili biznis) kojom putujete.

Class / Passenger Type Free Baggage Allowance Dimensions
 Economy – GoLight 0 bagsN/A
Economy – Flex 1 piece up to 23 kg 158 cm (62 inches)
Business 2 pieces up to 32 kg each 158 cm (62 inches)
Miles+Bonus Gold 1 piece 32/23 kg, depending on booked fare 158 cm (62 inches)
Star Alliance GoldAn additional 20 kg (44 pounds) where the weight concept applies, or one additional piece of luggage where the piece concept applies* 158 cm (62 inches)
Tokom letnje sezone, Aegean Airlines posluje sa velikim brojem  A320s, obavljajući čarter usluge u saradnji sa glavnim turističkim operaterima. Čarter letovi povezuju popularne turističke destinacije u Grčkoj u Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Izraelu, Rumuniji, Rusiji, Švedskoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Norveškoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Ukrajini i drugim zemljama.

Destinacije do kojih kompanija Aegean Airlines ima redovne linije:

Категорије: aviokompanije

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.