Lisabon, Portugal

Lisabon, Portugal

Jedan od najstarijih gradova na svetu. Arhitektura ovog grada je veoma posebnna i veoma privlačna za fotografisanje. Fasade prekrivene fantastičnim keramičkim pločicama turiste inspirišu, i “stavljaju” ih u neko šareno raspoloženje. Sve je egzotično, a opet tako poznato.

U blizini Lisabona se nalaze mesta Eštoril i Kaškaiš. Ova pozicija je odlična ako želite da iskombinujete sunčanje i kupanje sa kulturnim dešavanjima i razgledanjem znamenitosti. Međutim mnogo je razloga zašto je Lisabon uvek odlična destinacija.

To je mesto koje vas mami da ga istražujete. Bilo peške bilo efikasnim, povoljnim javnim prevozom. Gradski prevoz uključuje sve od podzemnih vozova do starih tramvaja. Čuvene gradske “žičare”, tramvaji koji imaju funkciju da vas samo spuste ili popnu uz ulicu.

Резултат слика за lisboa

Atmosfera u celom gradu je pozitivna. Ulice su široke. Tu su i stari kvartovi u kojima ćete svakako uživati. Lisabon se prostire preko sedam brda. Većina dešavanja događa se u okrugu Baisha , u regiji Tejo – glavnoj oblasti za šoping i biznis.

Резултат слика за lisboa

Tvrđava Svetog Đorđa, stara osam i po vekova, sa koje se pruža veličanstven pogled na ceo grad. Koja, poput Rima i Istanbula, leži na sedam brda, jedna je od glavnih atrakcija ovog mesta. Pažnju zaokupljaju i stare gradske četvrti. Pojedine su samo nekim čudom preživele razorni zemljotres u 18. veku. Ostala je netaknuta i tvrđava Sveti Đorđe. Sve drugo moralo je da se gradi iz temelja, kao da grada tu nikada nije ni bilo. Reka Težo oduvek je davala poseban šmek Lisabonu. Šetnja pored ove reke doživljaj je sam za sebe. Dokovi Alkantra, koji su nekada služili kao magacini, danas su pretvoreni u veliku marinu. Sa brojnim noćnim klubovima i restoranima, zadržali su autentičnost nekadašnjih vremena. Pravi doživljaj je i šetnja Monsantom, najvećim parkom u Evropi. Petnaest minuta vožnje od centra grada, putnika namernika dovodi u pravi zeleni raj.

Trg slobode, na kome stoji impresivan spomenik Markizu de Pombalu. Predstavlja srce grada, odakle se račvaju svi pravci i dešavaju svi važni događaji. Manastir Žeronimo predstavlja jedno od najmonumentalnijih dela arhitekture iz doba manuelizma. Pod njenim svodovima sahranjen je i Manuel Prvi i veliki moreplovac Vasko de Gama. Jedan od simbola ovog grada su svakako stari tramvaji koji su danas samo turistička atrakcija. Noćni život Lisabona je zaista nešto što celokupnom doživljaju dodaje još jednu magičnu notu. Zvuk Fada, tradicionalne portugalske muzike,  odjekuje skoro celim gradom kroz uske kaldrmske ulice pune kafića i restorana, pogotovo u četvrti zvanoj “Bairro Alto” koja živi za Fado muziku.

Nakon provoda u nekom od klubova možete se pridružiti veseloj gomili ljudi na ulicama koji se na putu od jednog do drugog kluba druže i piju pod vedrim nebom. Portugalci imaju prilično neobičan i zanimljiv ukus. Najčešće se služi riba, što je svakako razumljivo, ali su začini i kombinacije priloga veoma interesantni.

Svakako Lisabon je grad u kome ljubitelji dobre kupovine neće biti razočarani. U ovom gradu postoje brojni šoping molovi u kojima se može uživatu u dobroj kupovini ili dobroj hrani. Jedno od tih mesta je i čuveli Vasko de Gama šoping mol. Kako on izgleda pogledajte u našem video klipu.

Naravno, kao i svi veliki gradovi tako i Lisabon nudi jednodnevne izlete u obližnja mesta do kojih lako možete stići vozom. A ako ste ljubitelj plaže ili kupanja skoknite do Eštorila ili Kaškaiša, koji iako su veoma blizu, a prilično su različiti. Na narenom našem video klipu možete videti kako izgleda put vozom do Kaškaiša.

Eštoril ima dugačke plaže. Hotele u rivijera stilu. Kaškaiš je mesto sa puno peskovitih uvala, malih prodavnica, restorana i barova. Da ne zaboravimo da pomenemo deo Lisabona koji se zove Costa da Caparica koji predstavlja novi deo Lisabona. Tu se nalaze peskovite plaže koje čine jedinstvenu celinu i protežu se kilometrima. Za ljubitelje  surfa ovo je pravo mesto. Kako izgleda ovo mesto možete pogledati na našem video klipu.

Ovo je samo delić onoga što Lisabon nudi, čini se da je ovaj grad idealna destinacija za svačiji odmor.

TROSAKna destinaciji      GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Lisabonu. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja

Prikaz cena za ovu destinaciju:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za jenu sobu na relaciji Niš – Milano – Lisabon – Milano – Niš za Termin 1. iznosi 121,96 €, za Termin 2. iznosi 187,96 €, za Termin 3. iznosi 137,96 €  
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu (po predlogu) iznosi 32 €
Boravak u hotelu u Milanu i Lisabonu za navedene periode u jednokrevetnoj sobi (nocenje sa doručkom) iznosi 700 €
Ukupan trošak  ( prema predlogu) za Termin 1. iznosi 853,96 €, za Termin 2. iznosi 924,96 €, za Termin 3. iznosi 869,96 €  
IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Možda želite da provedete vise/manje  dana u Lisabonu. Neka vam program bude samo “uzorak” kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *