Vize za državljane Crne Gore

Vize za državljane Crne Gore

Prije polaska na put, savjetujemo vam da obavezno provjerite sve uslove ulaska u državu u koju ste se uputili. Obavezno provjerite da li je potrebno da posjedujete vize za ulazak u zemlju u koju idete. Zbog mogućih promjena svakako se preporučuje prije putovanja zatražiti dodatne informacije o putovanju crnogorskih državljana  u druge države/entitete u nadležnom diplomatskom predstavništvu /konzulatu te države/entiteta.

 

Zahtevi za vizu za građane Crne Gore
Crna Gora
Pristup bez viza
Visa po dolasku
eVisa
Visa dostupna i po dolasku ili online
Potrebna je viza

 

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova Republike Crne Gore

 

 

7 thoughts on “Vize za državljane Crne Gore

 1. Postovani,
  Molim Vas za informaciju da li dete od 16 godina-crnogorski drzavljanin moze da putuje u UAE-Dubai bez pratnje oba roditelja i gde i na koji nacin moze da podnese zahtev za vizu?

  Hvala unapred

  1. Poštovani,
   zbog tehničkih razloga nismo bili u mogućnosti da ranije odgovorimo na vaše pitanje, stoga vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. Da bi dete od 16 godina putovalo samostalno izvan zemlje potrebna je pismena saglasnost oba roditelja i da se obezbedi prihvat deteda od odgovornog lica u zemlji dolaska. Budući da se radi o delikatnom pitanju koje dovodi u pitanje bezbednosti vašeg deteta u stranoj državi, jako je važno da posedujete pouzdane informacije iz “prve ruke”, naš savet je da se obavezno obratite ambasadi UAE u Podgorici i da od njih zatražite dodatna pojašnjanja shodno vašim potrebama.
   Ambasada UAE u Podgorici se nalazi na adresi:
   Ul. Seika Zajeda br. 2, Atlas Kapital Centar, 9. Sprat,
   tel. +382 20 411 401, .
   e- mail: consmontenegro@mofa.gov.ae
   Nadamo se da nismo zakasnili sa traženim informacijama i još jednom vas molimo za izvinjenje.
   Srdačno vas pozdravljamo

 2. Postovani,
  Zanimaju me informacije vezane za put u Madjarsku. Da li je potrebna viza? I znate li da li vaznost pasosa treba da bude duza od 6mjeseci? Pitam Vas iz razloga, zato sto kad sam putovao za Tursku, morao sam da platim kaznu, jer mi je pasos isticao za 5mjeseci.
  Srdacan pozdrav

  1. Poštovani,
   građanima Crne Gore za ulazak i boravak u Mađarskoj do 90 dana nije potrebna viza. Za dodatne informacije možete kontaktirati ambasadu Mađarske u Podgorici na adresi:
   Kralja Nikole 104, Podgorica
   Tel: + 382 20 602 910
   Opšte prihvaćeno pravilo koje važi za skoro sve države sveta je da u momentu ulaska u zemlju, pasoš mora imati rok važenja još najmenje 6 meseci. Tu činjenicu imajte u vidu pri putovanjima kako bi ste izbegli neprijatnosti po tom pitanju.
   Srdačan pozdrav.

 3. Postovani,
  1) Da li je CG državljanima potrebna viza za Rusiju, za period od 7 dana boravka?
  2) Da li je osobi sa privremenim boravkom u CG a sa BiH pasošem i državljanstvom potrebna viza za Rusiju, takodje za boravak od 7 dana?

  Hvala unaprijed na odgovoru.

  1. Poštovani,
   1. Državljani CG prema sporazumu između Vlade Crne Gore i Vlade Ruske Federacije o uslovima uzajamnih putovanja državljana Crne Gore i državljana Ruske Federacije, mogu boraviti u Ruskoj Federaciji bez vize do 30 dana, na osnovu važeće putne isprave.
   2. Državljani BIH (pošto se radi o državljaninu BIH, bez obzira na privremeni boravak u CG) prema sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o uslovima uzajamnih putovanja državljana Bosne i Hercegovine i državljana Ruske Federacije, mogu boraviti u Ruskoj Federaciji bez vize do 30 dana, na osnovu važeće putne isprave.
   Za eventualne dodatne informacije možete se obratiti ambasadi Ruske federacije u Podgorici na adresi:
   ul.Veliše Mugoše br.1
   81000, Podgorica
   tel.: (+382-20) 272-460; faks: (+382-20) 272-317
   e-pošta: montenegro@mid.ru (osnovni), consul.montenegro@mid.ru (konzularni)
   Srdačan pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *