Stokholm, Švedska

Објави putovanjeonline

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE:  

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

iz Beograda 178 € / po osobi.
 

Da li ste razmišljali da krenete na sever Evrope. Naročito u danima kada temperatura u južnim delovima „starog“ kontinenta, ili ti tačnije u mestu u kome živite, prelazi neverovatnih 40 stepeni. U takvom okruženju sigurno ste pomislili da je Grenland pravo mesto za odmor. Kupanje u Artičkim vodama sasvim prijatno osveženje. Ali da ne idemo baš toliko na sever, odlazak  do jedanog prelepog grada na severu Evrope je dovoljan da vas rashladi i priušti vam pravo uživanje.  To je Stokholm.

Резултат слика за stockholm

Stokholm se nalazi na istočnoj obali Švedske. Sagrađen je na 14 ostrva, povezanih mostovima. Epitet najlepšeg grada Evrope dobija zahvaljujući čudnoj kombinaciji kopna i vode, jezera Malaren i Baltičkog mora. Cela oblast ima 30.000 ostrva raznih veličina. Ukoliko imate sreće da avionom putujete danju, bićete impresionirani pogledom već kada kapetan najavi slijetanje (naravno, ako je lepo vreme).

Najstariji deo Stokholma sastoji se od tri ostrva. To su Riddarholmen, Stadsholmen i Helgeandsholmen. Sva tri vrve od renesansnih zgrada iz 17. i 18. veka, načičkanih u spletu uzanih ulica najužeg centra. Postoje različite pretpostavke o poreklu imena grada, ali je uvreženo mišljenje da reč Stokholm znači ostrvo očišćeno od drveća (stock – balvan; holm – ostrvo).

Jedna od najznačajnijih znamenitnosti je prekrasan Gamla stan (Stari grad), smešten na ostrvu Stadsholmenu. Gamla stan je epicentar Stokholma i jedna od glavnih turističkih destinacija. Tu se nalaze Kraljevska palata, kraljevske grobnice i Parlament. U uskim i kamenitim ulicama često možete sresti kraljevsku stražu koja dolazi na smenu. Turisti se u tim trenucima znatiželjno okreću za njima, slikaju ih, ali oni brzim i sigurnim korakom odlaze ka svom cilju. Ukoliko želite da saznate nešto više o Alfredu Nobelu, Nobelovoj nagradi, laureatima i njihovim idejama, posjetite Muzej Alfreda Nobela.

 
Резултат слика за gamla stan stockholm

Istočno od centra nalazi se maleno ostrvo Skeppsholmen, sa fenomenalnim pogledom na grad. Severno je moderni centar grada Norrmalm, sa šoping centrima i ogromnim robnim kućama. Tu je i živopisni park Kungsträdgården.

Istočno od Norrmalma je veliki rezidencijalni kvart Östermalm. Jugoistočno od njega je zeleno ostrvo Djurgården, gde se nalaze dve najpoznatije atrakcije u Stokholmu: ratni brod Vasa iz 17. veka, i Skansen, najstariji evropski muzej na otvorenom.

Резултат слика за djurgården stockholm

Južno od Gamla Stana je ostrvo Södermalm, koje je dugo bilo radnički deo grada. Danas je poznato po cool barovima i restoranima.  Stokholm ima i veliki broj muzeja. Može se slobodno reći da u ovom gradu zaista ima šta da se vidi i da vam tamo nikako ne može biti dosadno.


TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Stokholmu. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja iz Beograda... pogledajte
Predloženi datum putovanja:   

Termin 1. Termin 2. Termin 3.
30.05.2019 – 04.06.2019 12.09.2019 – 17.09.2019 26.11.2019 – 30.11.2019

1. Let avio kompanijom Wizz Air na relaciji Beograd Nikola Tesla (BEG) – Stokholm Skavsta (NYO). Let traje oko 2h i 35 minuta. Detalje o cenama i letovima možete pogledati na  slici (da uvećaš klikni na sliku).

     

2. Transfer od aerodroma Stokholm Skavsta (NYO) do centa grada -glavne železničke stanice (Cityterminalen). Transfer je najbolje obaviti autobusima kompanije  Flygbussarna  koji povezuju aerodrom Skavsta i centar grada. Autobusi polaze na svaki 30-40 minuta, zavisno od doba dana. Vožnja traje oko 1h i 20 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi 139 SEK. Za 2 dece do 7 godina uz pratnju odrasle osobe putuju besplatno. Kartu možete kupiti preko internet na zvaničnom sajtu kompanija.

Transfer se može obaviti kombinacijom autobusa.  Od aerodroma Skavsta linijom 515 kompanije Sörmlandstrafiken do Nyköping Centralstation. Autobusi idu svakih sat vremena. Vožnja traje 10 minuta. Zatim voz na relaciji Nyköping Centralstation – Stockholm Central, koji ide na svakih sat vremena. Putovanje traje oko 70 minuta. Cena karte u jednom pravcu za odraslu osobu je 120-250 SEK.

3. Predloženi smeštaj u hotelu. Predlog za smeštaj je hostel Generator Stocholm, koji se nalazi na adresi  Torsgatan 10, 11123 Stockholm. Ovaj hostel udaljen je 700 metara od glavne železničke stanice u Stokholmu. Smeštaj nudi čiste i moderne višekrevetne sobe. Smeštaj je u četvorokrevetnoj sobi na bazi noćenja. Cena jednog ležaja za Termin 1. izmosi 93 €, za Termin 2. iznosi 184 €, Termin 3. iznosi 237 €.

Ovo je svakako samo predložen smeštaj, vi možete da pogledate ponude i da odaberete smeštaj prema svojim potrebama i željama. Kako bi ste sve informacije imali na jednom mestu, omogućili smo vam da ponude smeštaja u Stokholmu možete pogledati i rezervisati ovde. Pogledajte i rezervišite…Booking.com

4. Transfer od centa grada do aerodroma Stokholm Skavsta (NYO). Autobusom kompanije Flygbussarna kao i pri dolasku.

5. Let kompanijom WizzAir na relaciji Stokholm Skavsta (NYO) – Beograd Nikola Tesla (BEG). Let traje 140 minuta.

Sumarni prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za jenu odraslu sobu
Termin 1. Termin 2. Termin 3.
6.698,00 RSD (57 €)
13.698,00 RSD (116 €) 14.598,00 RSD (124 €)
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu iznosi 278 SEK (oko 28 €)
Predložen boravak u hostelu Generator Stocholm na adresi  Torsgatan 10, 11123 Stockholm, cena po ležaju u četvorokrevetnoj sobi
Termin 1. Termin 2. Termin 3.  
93 € 184 € 237 €  
Ukupan trošak  ( prema predlogu)
Termin 1. Termin 2. Termin 3.
178 € 328 € 389 €

Prikazane cene su preuzete sa interneta 19.03.2019

IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije
Možda želite da iz Stokholma odete do Osla ili Helsinkija, da naprevite izlet za svoju dušu.

Stokholm – Oslo

Stokholm, Švedska ————– ———– Oslo, Norveška Udaljenost : 417 km. Vreme putovanja: 60 min. Cena karte : 40 do 180 € Preporučeni transfer odnosi se na način transfera kao moguće opcije da se prebacite sa jedne Прочитај више…

0 comments

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama. Možda želite luksuzniji hotel ili  smeštaj u drugom delu grada. Ili možda želite da provedete vise/manje  dana Stokholmu. Neka vam program bude samo “primer” kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju.  U svakom slučaju spakujte kofere i krenite…….. Srećan put u prijatan provod…..

Категорије: duga putovanja

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.