Bratislava, Slovačka

Bratislava, Slovačka

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom “Planu putovanja” za najpovoljniji predložen termin:

139,98 € / po osobi. 

Još jedna evropska prestonica koju nikako ne smemo zaboraviti, koja je najlepša u proleće, ali njena lepota nije ništa manja ni tokom ostalog dela godine. Predlažem da je posetite u toku zime, kako bi ste posle dugotrajne šetnje snegom pokrivenim ulicama, kada uđete u neki pab da se ogrejete uz neko toplo piće, osetili toplinu, opuštenost i izvesnu dozu zadovoljstva doživljenim. Valjalo bi razmisliti o dočeku nove godine u ovom gradu……. nikako da kažem koji je to grad….u pitanju je Bratislava.

Bratislava je tačka u kojoj se ukrštaju južnjački i slovenski duh otvorenosti, neposrednosti, boemskog života, ali u kojoj se oseća i prisustvo standarda i reda zapadnih država.

Bratislava je grad koji se nalazi prilično blizu popularnih evropskih prestonica: do Budimpešte vam treba dva i po sata, do Praga četiri, a do Beča svega jedan sat vožnje. Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke.Nju naseljava oko pola miliona stanovnika i odlično je prolećno utočište za one koji ne vole velike gužve.Bratislava ima i tipičan šarm Centralne Evrope – bogatu istoriju, neobična jela, prelepu arhitekturu i uzbudljiv noćni život. Ako vam je ovo poslednje važno, obavezno posetite prvi pab u Starom gradu Richtar Jakub.Do njega dolazite kroz čitav lavirint ulica za pešake i prolazite kroz nekoliko starih kapija grada i ostataka utvrđenja.
Ako ste ljubitelj dobrih vina, posetite Elesko vinski bar u Starom gradu u kom se služi lokalna sorta alibernet po ceni od 5,80 evra. Ukoliko ste pak, raspoloženi da sa voljenom osobom uživate u romantičnoj atmosferi, pravi izbor je Sky Bar koji se nalazi na krovu zgrade i gleda na veći deo grada i Dunav.

Bez sumnje, staré mesto je najlepši deo grada. Kvart je najvećim delom pretvoren u  pešačku zonu i u protekloj deceniji je u velikoj meri renoviran, tako da sada izgleda bez preterivanja fascinantno. U delu starog mesta najbliže dvorcu odigrale su se najveće promene u posleratnom periodu. Kao da nije bilo dovoljno što su nacisti desetkovali Jevreje, već su i nakon rata komunisti bukvalno sravnili čitav Jevrejski kvart kako bi tu 1972. podigli brutalno grandiozan most, most SNP, kojim su istovremeno pocepali kvart Rybné námestie na dva dela. Između kvarta staré mesto i keja nalazi se atraktivan i širok bulevar Hviezdoslavovo námestie, na kojem su s jedne strane nanizani restorani i kafei, dok je na drugoj mamutski Hotel Carlton, kompleks tri hotela koji su originalno sagrađeni tokom 1920ih. Ponos trga je nikad veća statua “oca slovačke poezije”, Pavola Országha Hviezdoslava.

Na istočnom kraju trga su dve veličanstvene zgrade iz 19.veka: prva je Slovenské národné divadlo (Slovačko nacionalno pozorište) koje je prvobitno sagrađeno kao visokokvalitetna operska kuća za predstave na nemačkom jeziku. Ispred nje se nalazi fontana u bronzi poznata kao Ganymedova fontána, sa mladim Trojancima koje kidnapuje Zevs maskiran u orla. Druga zgrada se nalazi dijagonalno od pozorišta, i u njoj je danas smeštena Slovenská filharmónia (Slovačka filharmonija). Zgrada je sagrađena u kasnijem stilu koji više vuče na secesionizam.

U Bratislavi mnogo toga zaslužuje posetu i pažnju. Šta posetiti odlučite sami, kakav god bio vaš izbor nećete pogrešiti.

TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Bratislavi. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za jenu sobu Termin 1. iznosi 74,98 €, Termin 2. iznosi 29,98 €, dok  za Termin 3 i Termin 4.  iznosi 47,98 €
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu iznosi 2 €
Boravak u hotel Garni G, na adresi  Košická 52, Ruzinov, 82108 Bratislava, po  ceni smeštaja za Termin 1. iznosi 128 €, dok je cena za druge termine 108 €.
Ukupan trošak  ( prema predlogu) za Termin 1. iznosi 204,98 €, Termin 2. iznosi 139,98 €, dok  za Termin 3 i Termin 4.  iznosi 157,98 €

IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete više dana u Bratislavi. Neka vam program bude samo “uzorak” kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Nemojte se dvoumiti, priliku da vidite ovaj specifični grad nemojte nipošto propustiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *