Ženeva, Švajcarska

Ženeva, Švajcarska

PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom “Planu putovanja” za najpovoljniji predložen termin:

183,32 € / po osobi. 

Kako izgleda idealan grad? Ni preveliki, ni suviše mali. Trebalo bi da ima sve prednosti metropole, ali i miran ritam provincije, koji budi spokoj i razbija dinamiku gradskog života. Kada, uz sve ovo, poseduje i bogatu tradiciju, predivnu arhitekturu, atraktivne prirodne lepote i najbolji životni standard na svetu, samo jedan ispunjava sve uslove. Ženeva!

Smeštena je na zapadnoj obali istoimenog jezera i predstavlja metropolu u malom pakovanju. Čuveni švajcarski grad ima kosmopolitski duh, poput Londona ili Pariza, ali je uz to zadržao šarm i toplinu alpske varoši.

Pred znatiželjnim turistima prostiru se “ulickane” ulice, redovi ekskluzivnih hotela i banaka, a sve pod konac… Grad je središte evropske elite, bankarski centar, ali i domaćin mnogih svetskih organizacija, među kojima je i evropsko sedište Ujedinjenih nacija. U njemu žive, rade i dolaze u obilazak ljudi svih rasa, baš kao i u najveće svetske metropole.
Prirodne lepote grada nisu ništa manje očaravajuće. Jezero sa kristalno čistom vodom i čuvenim gejzirom u samom centru, obaveznim detaljem ženevskih razglednica, predstavlja atrakciju jer usred Alpa dočarava mediteransku atmosferu. Javni trg, najstariji u Ženevi, nalazi se u srcu starog grada.
Atmosfera trga Place Bourg-de-Four je srdačna, pojačana malim uskim prodavnicama antikviteta, bistroima i kafićima na otvorenom koji okružuju gracioznu fontanu iz 18. veka. Na istoku je Palata Pravde, koja je prvobitno bila manastir i onda glavno sklonište. To je dom ženevske sudske vlasti od sredine 19. veka.

Trg Place Neuve je umetnički centar Ženeve. U sredini trga, videćete konjanika generala Anrija Difura (1787-1875). On nije bio samo inženjer, već i profesor na univerzitetu, izdavač najpotpunijih planinskih mapa Švajcarske, glavni komandant konfederacijske armije i posle u sedamdeset šestoj godini, član komiteta petorice, grupe koja je osnivač prvog koncepta Crvenog krsta.

Ako je ulica Rona kičma Ženeve, obala jezera je sigurno najpoznatije lice grada, sa čuvenim vodoskokom koji eruptira 137 metara u vis. Jezerski kej je oivičen predivnim lejama ruža i egzotičnom florom. Uz njih videćete elegantne stare rezidencije. Ispod centralnih mostova, po jezeru plivaju beli labudovi, takođe simbol ove male švajcarske metropole.
Dve interesantne atrakcije nalaze se u Engleskoj bašti: čuveni cvetni sat, odraz ženevske baštine i nepobitnog liderstva u proizvodnji satova i Nacionalni Spomenik koji slavi pomen na Ženevsku uniju sa Švajcarskom u 1815 god.

Paralelno sa pont du Mont-Blanc i dostupnost sa pont des Bergues, videćete ostrvo Ruso, formirano 1583, koje je nekada služilo odbrani luke. Kasnije postao je park nazvan “Ile port” .U centru ovog ostrva nalazi se statua filozofa-pisca Žan Žaka Rusoa, verovatno najpoznatijeg ženevskog sina.
Na desnom strani obale jezera možete se diviti spomeniku Brunsvik, koji sadrži grobnicu Čarlsa II, vojvode od Brunsvika.Vojvoda je ostavio svoje bogatstvo gradu Ženevi, pod uslovom da ga grad smesti u repliku veronskog mauzoleja Skaligeri. Dalje duž obale je Paquis jetty, sa njegovim svetionikom i javnim kupatilima.

Ženeva, raj za šoping, nudi bezbroj butika i mnoštvo trgovačkih radnji i neuporediv izbor artikala svih vrsta iz svih delova sveta. Prestonica proizvodnje satova i ekskluzivnih zlatara, nudi unikatan izbor njihovih proizvoda. Pre nego što napustite grad, ne zaboravite se snabdeti sa čokoladom iz jedne od velikog broja ženevskih čokolaterija. I za kraj, zašto ne staviti neki švajcarski armijski nož na vaš spisak. Oni su idealan dar za vaše prijatelje ili za vas same. Ako razmišljate gde da dočekate novu godinu, u mirnijoj i intimnijoj atmosferi bez preterane buke i velike gužve, mislim da bi ovaj grad bio odličan izbor.

TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Ženevi. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratna avio karta sa taksama za odraslu  osobu Termin 1. (easyJet) iznosi 70,46 €, dok je cena karte u Terminu 2. (Swiss) iznosi 72,32 € 
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu iznosi 2 €
Boravak u hotel Ibis budget Geneva  na adresi Avenue Louis Casai 30 Cointrin 1216 Geneva, za navedeni period u dvokrevetnoj sobi (nocenje)za Termin 1. iznosi 205,32 €, za Termin 2. iznosi 109 €
Ukupan trošak  ( prema predlogu) za Termin 1.  iznosi 277,78 €, za Termin 2. iznosi 183,32 € 

Navedene cene preuzete 27.11.2017. god.

IZLET
Predlog za izlet sa ove destinacije:
Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete više dana u Ženevi. Neka vam program bude samo “uzorak” kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Srećan put…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *