PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

585 € / po osobi. 

Možda ste počeli da razmišljate gde ove godine na letnji odmor, gde otići na more. Koja bi to destinacija bila dovoljno zanimljiva za zaslužen odmor.Predlog je da posetite jedno lepo ostrvo u sredozemlju, Kipar.

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom dijelu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale.Ostrvo je dugo bio raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvijek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Glavne privredne aktivnosti ostrva su turizam, trgovačka mornarica, izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda, te poslovne usluge. Republika Kipar je članica Evropske unije. Kipar je danas podeljen na dva dela, na turski- severni i grčki deo.

Svoj odmor na Kipru možete provesti u nekom od letovališta i gradovima koji svi imaju divne peščane plaže. Od gradova treba pomenuti Larnaku i Limasol, a od letovališta svakao Pafos  i  Aja Napa sa svojim prelepim peščanim plažama. Kipar ima prelepe plaže koje se mogu porediti čak i sa onima na Karibima. Bilo da se odlučite za letovalište ili neki grad nećete pogrešiti. Uživaje je zagarantovano.

Ovaj put preporučujemo Larnaku koja je pristupačnija u smislu da se nalazi blizu međunarodnog aerodroma i po ceni je pristupačniji od navedenih letovališta, a uživanje nije ništa manje.
Larnaka je grad na jugoistočnoj obali Kipra. Kraj grada se nalazi najveći međunarodni aerodrom Kipra „Larnaca Internationall airport“.U antička vremena Larnaka se zvala Kition (ili latinski -{Citium}-) Biblijsko ime Kitim se koristilo za celi Kipar.
Ima 72.000 stanovnika (krajem 2001.) i predstavlja značajno turističko odredište i drugu luku po važnosti na Kipru. Grad Larnaka poznat je po prekrasnom šetalištu (Finikoudes) uz obalu duž kojega se nalazi red palmi. Uz to šetalište odvija se većina velikih festivala. Najznačajniji festival je festival potopa (kataklizmos), koji se slavi početkom leta uz seriju kulturnih događaja u gradu.

Larnaka je jedan od najstarijih gradova na Kipru, u čiju luku pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu i mnogobrojnim festivalima, jeste Larnaka.

Najpopularnije plaže u ovom simpatičnom mestu su Mekenzi, Finikoudes i Janates. U blizini Larnake nalazi se i čuveno Veliko slano jezero, svratište flaminga. Oni koje ineteresuje istorija ovog mesta mogu posetiti mnoge znamenitosti, kao što su grob svetog Lazara, muzej iz 17. veka, Hala Sultan Teke i antički grad Kition. Noćni život nije toliko aktivan kao u drugim mestima na Kipru, pa Larnaka predstavlja idealnu destinaciju za porodični odmor. Ipak, postoji mnoštvo barova za uživanje po danu, ali i pregršt restorana u kojima je, kažu, hrana jedinstvena.


Najčuvenije zdanje u Larnaki je crkva Svetog Lazara (u centru grada, blizu Finikudesa). Crkva je sagrađena u XVII veku, na ostacima jedne starije iz IX veka. Svoje čuvenje duguje tome što je podignuta na mestu gde je sahranjen Sveti Lazar (u kripti, ispod crkve). Zbog ove činjenice, kroz nju godišnje prođe mnogo posetilaca. Zapadno od Larnake nalazi se i crkva Panayia Angeloktistos, iz XI veka, poznata po najlepšim vizantijskim mozaicima na Kipru.

TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Larnaki. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Detalji plana putovanja

Prikaz cena za ovo putovanje:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Povratne avio karte u navedenim terminima sa taksama za jenu sobu iznosi 16.998 RDS (oko 142 €)
Transfer aerodorm – hotel – aerodorm za jednu osobu iznosi 3 €
Predloženi smeštaj u Petalmo City Apartments  , na adresi 50 Lordou Vironos street, 6303 Larnaka. u jednosobnom apartmanu na bazi noćenja (14 noći) za Termin 1. iznosi 440 € dok je cena smeštaja u Terminu 2. i Termin 3. iznosi 590 €
Ukupan trošak  ( prema predlogu) za Termin 1. iznosi 585 €, dok za Termine 2. i 3. iznosi 735  

Navedene cene objavljene na dan 22.11.2017. godine
Da napomenemo da morate imati u vidu da se cena avio karte povećava kako se približava termin putovanja, stoga što se pre odlučite da kupite kartu možete proći povoljnije.

IZLET
Detalji o izletu

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji smeštaj, u drugom delu grada. Možda želite drugo mesto na ostrvu, Pafos ili Aja Napa ili možda želite da provedete više dana. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.