PUTNI TROŠKOVI
USLUGE :    

Ukupni putni troškovi prema predloženom „Planu putovanja“ za najpovoljniji predložen termin:

230,98 € / po osobi. 

Krenimo na put u Italiju, u grad umetnosti, mode, šopinga i glamura….. Milano. Milano je drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija u severnoj Italiji. Milano se smatra „privrednim srcem“ Italije. Grad je takođe i svetski poznat privredni, modni i medijski centar. Milan je čuven po svojoj gotskoj katedrali Duomo, operi „Milanska skala“ i velikom arhitektonskom i umetničkom nasleđu. U svetu Milano je najpoznatiji kao jedno od središta svetske mode, pored Pariza i Njujorka.

Milano ima široke bulevare, prave ulice i nimalo ne liči na ostale italijanske gradove sa uskim vijugavim sokacima koji se slivaju do centralne katedrale. Doduše i Milano ima svoj Duomo i to četvrti po veličini na svetu. Ulazak u Milansku katedralu je besplatan, ali malo ko se popne na krov (osam evra liftom) i uživa u prelepom pogledu na grad. Šetnja među tornjevima je fantastičan doživljaj ukoliko je dan lep, ali i jedini način da se vidi simbol grada – Madonina, mala zlatna Bogorodica koja se nalazi na vrhu najvišeg tornja.

Grad Milano ima 1,3 miliona stanovnika, ali sa okolinom iz koje svakodnevno dolaze radnici čak 7,4 miliona. Iz Pjaćence u Milano doselila se i porodica Đorđa Armanija. Njegov prvi posao bio je u robnoj kući „Rinočente“, a zahvaljujući radu, trudu i talentu postao je najvažniji brend ovog grada.
Milano je prestonica mode, a tako misle i Valentino, Guči, Versaće, Prada, Dolče i Gabana, Kricija i sve ostale zvezde koje dva puta godišnje moraju da se pojave na „Nedelji mode”. U glavnoj trgovačkoj četvrti „kvadrilaterala de la moda“ je mesto najprestižnijih brendova. Ko nema tablu sa imenom iznad ovdašnjih radnji – niko je i ništa u industriji mode. Istina, odlično se može šopingovati i u galeriji Vitorio Emanuele, na Trgu Duomo, u Via Dante i Korso Buenos Aires.
Pored mode i šopinga, turisti danas obilaze Milano i zbog pisca Dena Brauna, koji je u svojim knjigama dodatno popularisao Leonardov mural „Tajna večera“. Nalazi se u manastiru Sveta Marija Milostiva, ulaz u katedralu je besplatan, ali je „Tajna večera“ u trpezariji i može se videti samo ukoliko se kupi karta. Neophodno je da se ulaznice (40 evra) rezervišu unapred putem interneta, jer dnevno može da uđe samo ograničen broj ljudi.

Da li volite operu? I oni koji je ne vole čuli su za Milansku skalu.Teško je i skupo nabaviti karte za „Tosku“, ali svako može da posetimuzej, da uđe u lože i vidi dvoranu.Mnogi su razočarani arhitektonskim utiskom, jer očekuju lepšu građevinu, ali lepotaovog hrama muzike je u dvorani i činjenici da su u njoj nastupali najbolji tenori na svetu. Međutim, neuporedivo je zanimljivije popiti kapućino u susednom luksuznom „Grand” hotelu u kojem je snimljen Enriko Karuzo (prvi glas na ploči) i umro Đuzepe Verdi. Hotel je sačuvao atmosferu starih vremena, Verdijeva soba je pretvorena u mali muzej, a zanimljiv je podatak da je čitava ulica, dok je maestro ležao bolestan, bila posuta slamom da prolaznici ne bi pravili buku…

Pored dobrog kapućina, šopinga i šetnje, Milano je mesto sa odličnim noćnim provodom. Silvio Berluskoni je iz Milana, a zabava je zajednička osobina i bivšeg raskalašnog premijera Italije i njegovih sugrađana. Izlazak počinje pićem sa prijateljima u specijalizovanim barovima za aperitive. Možda je piće malo skuplje, ali su grickalice besplatne. Posle aperola ili proseka, ide se na večeru ili u neki klub. Restorani u Milanu su prilično skupi. Dobar savet je da uz kafu probate panetone, tradicionalni kolač koji se jede zimi. Prvi ga je napravio šegrt Toni koji je bio zaljubljen u pekarevu ćerku, a nije imao novca za poklon.

U Milanu se nalazi i čuveni fudbalski stadion „San Siro“, koji je neverovatno iskustvo. Fudbal je najpopularniji sport u Italiji, a Milano je sedište dva poznata kluba „Milana“ i „Intera“, koji svoje utakmice kao domaćini igraju na stadionu „Đuzepe Meaca“ poznatom i pod nazivom „San Siro“.Grad je između ostalog bio domaćin Svetskog i Evropskog fudbalskog prvenstva. Monca, staza „Formule 1“ je takođe blizu.

TROSAKna destinaciji       GRADSKI PREVOZna destinaciji       BEZBEDNOST I ZDRAVLJEna destinaciji       VREMEna destinaciji

Kako bi smo vam obezbedili sve potrebne informacije na jednom mestu, obezbedili smo vam da ovde možete pogledati i rezervisati odgovarajući smeštaj u Milanu. Pogledajte i rezervišite.Booking.com

PLAN PUTOVANJA
Kako stići do Milana? Možete sopstvenim kolima ili autobusom. Naša preporuka je avion,  kao najbolji i najelegantniji način. Neko će reći da je to skupo….pa ne baš, hajde zajedno da pogledamo….

Detalji plana putovanja

Prikaz cena za navedene termine:

AVIO KARTETRANSFERHOTELUKUPAN TROŠAK
Cena povretne avio karte za jednu osobu u Terminu 1. iznosi 40,98 €, dok je cena za Terminu 2. i Termin 3. iznosi 47,98 €
Cena transfera u navedenim terminima za jednu osobu na relaciji Beograd – aerodrom Niš – Beograd i u Milanu aerodrom – smeštaj – aerodrom iznosi 70 €
Predložen smeštaj u Pluto House, na adresi Via Pietro Marocco 20, Stazione Centrale, 20127 Milan, studio na bazi noćenja za tri noći, u Terminu 1. i Terminu 3. iznosi 120 €,  dok je cena smeštaja u Termunu 2. iznosi 190 € .
Ukupan trošak  ( prema predlogu) za Termin 1. iznosi 230,98 €, dok je cena za Terminu 2. i Termin 3. iznosi 307,98 €
IZLET
Detalji o predloženim izletima

Prikazani program prilagodite svojim željama i potrebama, možda želite luksuzniji hotel ili  drugi deo grada, ili možda želite da provedete više dana u Milanu. Neka vam program bude samo „uzorak“ kako možete da organizujete putovanje za ovu destinaciju. Nemojte se dvoumiti, priliku da vidite ovaj specifični grad nemojte nipošto propustiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.