Milan Bergamo (BGY)

Milan Bergamo (BGY)

Službeni naziv Orio Al Serio Airport (IATA: BGY , ICAO: Lime), takođe poznat kao International Airport Il Caravaggio, je međunarodni aerodrom koji se nalazi na teritoriji opštine  Orio al Serio,   3,7 kilometara ( 2.3 mi) jugoistočno od Bergamo u Italiji. Nazvan je “Il Caravaggio” po baroknom slikaru Mikelanđelo Merisi da Caravaggio, koji je živeo kao dete u Caravaggio u provinciji Bergamo. Najčešći naziv za ovaj aerodrom koji koriste i neke avio-kompanije je Milano /Bergamo aerodrom.

Aerodrom je 45 km (28 mi) severoistočno od Milana, koji služi zajedno sa aerodromom Malpensa i aerodromom Linate. Aerodrom je opslužio 11,159,631 putnika u 2016. i treći je najprometnija u Italiji.

Aerodrom upravlja S.A.C.B.O, kompanija delimično u vlasništvu S.E.A – Aeroporti di Milano, operater Linate i Malpensa aerodroma. M.O.R.E, kompanija koja vodi dva poslednja aerodroma, takođe ima udeo od 31% u S.A.C.B.O.

Terminal

Bergamo Orio Al Serio ima jedan putnički terminal sa prizemljem i višim nivoima. U prizemlju terminala nalaze se informacioni punkt u centru,  sa check-in  objetima sa leve strane i bezbednostnom tačkom desno od njega. Hol za preuzimanje prtljaga je izvan check-in zona. Dolazno područje je nedavno produžen sa tri pristupne tačake:

– Za putnike na letovima u zoni Šengena – dovodi se prtljag sa novim karuselima;

– Za letove visokog rizika za koje su potrebne posebne bezbednosne provere – postoji prolaz;

– Za putnike koji dolaze iz dodatnih-šengen letova – ima direktan pristup novom kontrolnoj pasoš zoni sa 4 duple stanice granične policije.

Gornji nivo terminala nudi usluge hrane i pića, bankarskih objekata, kapelu na dolasku; apoteka, bez carinske prodavnice  i pristup izlazima:  Gates 1-7 i 8-11.

Dva VIP salona koje se nalaze pored bezbednosne zone koji je otvoren od 5 am-8pm,  i u zoni ukrcavanja koji je otvoren od 6 a.m – 10pm.

Iznajmljivanje automobila se nalazi na zapadnoj strani terminala, pored taksi štanda i severozapadno od aerodromskog puta. Železničkih ulaznice se mogu kupiti na blagajni aerodroma. Kako izgleda aerodrom Bergamo možete pogledati u našem klipu.

TRANSFER OD / DO AERODROMA
Detalji transfera
DESTINACIJE
Destinacije do kojih postoje direktni redovni letovi

One thought on “Milan Bergamo (BGY)

  1. Attractive element of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your weblog posts. Anyway I will be subscribing to your augment or even I achievement you get entry to persistently rapidly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *